Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Fotki i plotki u MarJel

Recommended Posts

Venus no baaaaaaaaa - jasne, że z pretensją hahahaha:p - od marca prawie każdy weekend gdzieś wyjeżdżają - od zamków w Austrii,

po inne atrakcje - a wnuczek tęskni się nudzi :)

Musiałbyś widzieć live miłość jaka jest między nimi - to na prawdę coś cudnego.

dziecko to nie problem ( dla normalnych dziadków) bo moja teściowa jest tak zmęczona serialami, że dla niej to problem:lol2:

Edytowane przez Magda_lena85

• Odpowiedzi 10,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Venus ja naprawdę tak myślę, oczywiscie nie na zasadzie wasze plany mam w dupie i pilnować mi dziecko, ale kiedy oni są w domu, nie mają planów a moje dziecię chore to zaopiekować się nim to mus, moim zdaniem łaski nie robią bo to też ich wnuki, i tak naprawdę powinni to z przyjemności robić.

Ja sobie nie wyobrazam sytuacji że nie pomogę sie zająć moimi wnukami, zawsze - jeśli tylko oczywiscie nie będę pracowac bo to wiadomo

Magda to u mnie moja mama tak zmeczona serialami , ze hej, za to tesciowa zawsze mi pomorze

Nie nadrobiłam całej dyskusji ;)

Wpadłam na sekunde donieść,że Hotel ostatecznie nie chce od nas żadnej zaliczki na grilla :no:

Ponieważ sporo obób z gory zapłąciąło za nocleg, nie musimy tego robić.

Na dzień dzisiejszy zgłosiłam im 23 osoby na grilla. Można to jeszcze jutro zaktualizowć.

Poprosiłam o dodatkową sałatkę :p wiec dorzucą. A za grilla płacimy na miejscu po przyjeździe.

Uciekam buziaki :hug:

melduję, że ja będę cala na rózowo. stringi też. polar też, wszystko rózowe:lol2::lol2::lol2::lol2::lol2::lol2: i mam nadzieję ,że będzie cieplo , bo zestaw w rozu jest mocno letni.:p:p:p:p:p:p

i babcią będę pomagającą zdecydowanie. Uwielbiam dzieciaki:rolleyes::wiggle::wiggle::wiggle::wiggle: więc pomału przebieram w synowych!!!!!! i szukam fajniejszej ode mnie:lol2::lol2:

karolka jesteś koc:welcome:hana z tymi rezerwacjami:wiggle:

Dziewczyny ja niestety muszę się z wielkim smutkiem wylogować z imprezy ( a tak miałam wielką ochotę Was poznać :( ) Niestety w piątek musimy z tatą jechać na nieplanowaną wcześniej, niestety wizytę do onkologa w Gliwicach :( Mam dzisiaj fatalny dzień ze względu na złe wieści, masakryczną pogodę i rozbierające mnie chyba jakieś choróbsko. Wysłałam już wcześniej info do MarJel ale i Karolinę proszę o skreślenie z listy :(

Reni chyba sobie żartujesz :o Dziadkowie swoje dzieci już mieli. Nie pojmę tego toku myślenia.

Moje dziecko = mój problem, moja odpowiedzialność :yes:

Miło jest mieć pomoc dziadków i ja wiem, że na taką liczyć będę mogła ale to nie jest ich obowiązek.

Venuska, w zasadzie to masz racje - bo faktycznie dzieci wychowuja rodzice, ale jesli tylko dziadkowie sa w stanie, to powinni pomagac w opiece, tak samo jak pozniej rodzice powinni opiekowac sie dziadkami na stare lata

ja nie pisze o takich przypadkach, kiedy starsi ludzie wymagaja fachowej opieki najczesciej medycznej ale kiedy jeszcze mieszkaja u siebie, natomiast w wielu coddziennych rzeczach potrzebuja pomocy

tak jak takie dzieci, ktore nie pomagaja, nie interesuja sie mozna nazwac wyrodnymi dziecmi, tak takich dziadkow, ktorzy moga, a nie pomagaja - wyrodnymi dziadkami ;)

melduję, że ja będę cala na rózowo. stringi też. polar też, wszystko rózowe:lol2::lol2::lol2::lol2::lol2::lol2: i mam nadzieję ,że będzie cieplo , bo zestaw w rozu jest mocno letni.:p:p:p:p:p:p

i babcią będę pomagającą zdecydowanie. Uwielbiam dzieciaki:rolleyes::wiggle::wiggle::wiggle::wiggle: więc pomału przebieram w synowych!!!!!! i szukam fajniejszej ode mnie:lol2::lol2:

karolka jesteś koc:welcome:hana z tymi rezerwacjami:wiggle:

Ja jeśli pogoda będzie taka jak teraz to też będę miała akcent mocno różowy:P:P:P

To się zdziwi ekipa hotelu jak zobaczy takie różowe babki:lol2:

Moja mama pomimo tego ze pracuje nigdy nie odmówiła mi pomocy przy dzieciach a teściowa jeszcze nigdy nie wyraziła chceci pomocy przy dzieciach.To jest ta różnica.Wiem ze kiedy oni bedą potrzebowali kiedyś pomocy ode mnie nie otrzymają jej bo będę na nich patrzyla przez pryzmat tego jaki mieli stosunek do swoich wnuków.

Ja jeśli pogoda będzie taka jak teraz to też będę miała akcent mocno różowy:P:P:P

To się zdziwi ekipa hotelu jak zobaczy takie różowe babki:lol2:

czyli do 18 stopni na rózowo ma być:lol2::lol2::lol2::lol2::lol2::lol2: ok ja CALA będę RÓŻOWA:lol2::lol2::lol2::lol2::lol2::lol2: NIE TAM JAKIŚ AKCENT:rolleyes::wiggle:

od czasu do czasu tak, ale nie że dziadkowie porzucają swoje plany w 5 minut bo w ten natychmiast synowa rząda - o to mnie się rozchodzi :)

Zobaczymy jak Pani będzie chciała gdzieś wyjść :p - raz na ruski rok.

Justynko dzieci dużo zmieniają ;) - mimo wczesniejszych ustaleń i rozmów rzeczywistość jest zawsze inna - nie mówię że zła :)

zmienia się cały świat i wczesniejsze przyzwyczajenia :)

U nas przygotowania i umawiania na odstawienie do babci trwają i kilka tygodni :sick:.

Dlatego nigdzie nie chodzimy :cry:

Monia rządzisz :cool: