Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Fotki i plotki u MarJel

Recommended Posts

• Odpowiedzi 10,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Kwitnące hortensje, ale Ci zazdroszczę, pięknie będzie :yes:

Ale muszę przyznać Marta , że Ty estetka jesteś, cioo?

Powiem Ci Asiu, że tak czekam na te hortensje, jakby nie wiem co miało się wydarzyć :p Już mają baaaardzo dużo maleńkich kwiatuszków , jak to wszytko zakwitnie i się zabieli, to ja się normalnie posikam :lol2: Mnie ten ogród bardziej cieszy niż dom, uwielbiam mój zadaszony taras w upalne dni, kocham wieczory na nim i te cykające świerszcze, rano śpiewające ptaki....eh

A ja się tak długo wzbraniałam przed budową domu, zwlekałam tyle z przeprowadzką, ja nie sądziłam, że mi tu będzie tak dobrze, że znajdę tu swoją przytań i że wreszcie nadeszła ta chwila, ten czas, żebym mogła powiedzieć- niech czas się zatrzyma, jestem wreszcie szczęśliwa!

Ślężanko, to szkoda bo bardzo fajny ten narożnik, a ty szukasz czegoś bardziej nowoczesnego, znasz tą firmę gdzie ja zamawiałam swój komplet?

Kasiu, tak u Pasi, stojak i doniczki też :yes: Wszystko jest rewelacyjne, jestem bardzo zadowolona! stojak jest wygodny i poręczny, a na dodatek taki elegancki, a to niby tylko stojak na papierowe ręczniki, a jest wielką ozdobą mojej kuchni :D Także polecam :D

Madziuchna teraz na tvn leci horror o szczurach :sick:

Powiem Ci Asiu, że tak czekam na te hortensje, jakby nie wiem co miało się wydarzyć :p Już mają baaaardzo dużo maleńkich kwiatuszków , jak to wszytko zakwitnie i się zabieli, to ja się normalnie posikam :lol2: Mnie ten ogród bardziej cieszy niż dom, uwielbiam mój zadaszony taras w upalne dni, kocham wieczory na nim i te cykające świerszcze, rano śpiewające ptaki....eh

A ja się tak długo wzbraniałam przed budową domu, zwlekałam tyle z przeprowadzką, ja nie sądziłam, że mi tu będzie tak dobrze, że znajdę tu swoją przytań i że wreszcie nadeszła ta chwila, ten czas, żebym mogła powiedzieć- niech czas się zatrzyma, jestem wreszcie szczęśliwa!

Ja doskonale Cię rozumie, powiem nawet że jak bym czytała o swoich odczuciach i chociaż ja ogrodu jeszcze nie mam /w sensie zrobionego, dokończonego/, meble na tarasie tymczasowe, ale ja już uwielbiam siedzieć na tarasie i się na nim delektować chwilą, to taka euforia, może to jednak ten Benio, daje tyle szczęścia, cioo:D

Co do budowy to ja miałam to samo, a przeprowadzaliśmy się 3,5 roku:lol2:

Edytowane przez anakris

Asiu, coś w tym jest....Ten nasz Benio ma jakąś moc! Wyleczył mnie z nowoczesnych klocków, płaskich dachów i tym podobnych :lol2:

Lubię go za to, bo jest taki dostojny i nie przesadzony, zawsze elegancki i poważny , taki prawdziwy facet z jajami, no jak go nie kochać:lol2: nie? :lol2:

Gwiazdo to jutro czekam na fotki w bujance:yes:

a ja jeszcze nie jestem na etapie lubię swoj ogrod- może ,że mam mały, albo nie lubię robić w ogrodzie- no nie wiem:D

w poprzednim domu byłam na etapie - lubię swoją kuchnię . Raniutko schodziłam , siadalam przy wyspie i pilam kawkę w ciszy delektując się widokiem kuchni.:yes: A w tym masz babo placek , nie wiem co mnie cieszy:yes: Marta zazdroszczę ci takiego spokoju i tego,że potrafisz cieszyć się chwilą:yes::yes::yes:

Asiu, coś w tym jest....Ten nasz Benio ma jakąś moc! Wyleczył mnie z nowoczesnych klocków, płaskich dachów i tym podobnych :lol2:

Lubię go za to, bo jest taki dostojny i nie przesadzony, zawsze elegancki i poważny , taki prawdziwy facet z jajami, no jak go nie kochać:lol2: nie? :lol2:

Wiesz co dobrze powiedziane:lol2: ja jak zobaczyłam ten projekt to stwierdziłam ten i żaden inny i nawet przez chwilę się z tego nie wycofałam, nie mam wątpliwości że dobrze wybraliśmy, myślę że prędko mi się nie znudzi:no:

No nieskromnie powiem, że też ładniejszego domu w okolicy nie widziałam /no dobra w promieniu 4km/:lol2: może 2:p

Dobranoc:hug:

Edytowane przez anakris

Ślężanko, to szkoda bo bardzo fajny ten narożnik, a ty szukasz czegoś bardziej nowoczesnego, znasz tą firmę gdzie ja zamawiałam swój komplet?

Jak tylko zobaczyłam ten narożnik to musiałam go mieć ale u nas on nie miał wyglądu :(

Potrzebuję komplet w ciemnym kolorze. A gdzie Ty zamawiałaś bo świetnie się prezentuje?

Chciałam Cię zapytać o altanę. Masz tam jakieś meble?

Masz cudowny ogród, więc się nie dziwię, że jest to Twój kawałek nieba :yes: Ja się nie mogę doczekać kiedy będę mogła delektować się każdą chwilą spędzoną w ogrodzie :yes: Muszę na to niestety jeszcze poczekać :(

Jestem na takim etapie że wszystkie środki bym kierowała na zew. zamiast wykańczań dom wew. :p Nie muszę chyba dodawać, że mój m nie jest z tego powodu szczególnie zadowolony :lol2:

Edytowane przez Ślężankaaa

Martus a ktory masz? Ten co recznik stoi :lol2: czy ten co recznik jest w poziomie :lol2:

Ja chce ten pierwszy w ktorym stoi :yes::lol2:

Ja mam ten pionowy :yes:

O ! To jest dla mnie nadzieja ! My już budujemy 3 rok ! Terminów przeprowadzki niezliczę a teraz jesteśmy na etapie " na następny weekend", tylko ze tych następnych weekendów też już się zebrało :-\ Zawsze coś stoi na przeszkodzie ... ehh

No to zalotnica możemy sobie podać łapki, u mnie było podobnie. To znaczy wybudowaliśmy się szybciej , ale z tą przeprowadzką tak się nam jakoś przeciągało, do tego stopnia, ze już łózka w sypialniach były pościelone, a my jeszcze na starych śmieciach :lol2:

marta spadam...ale się nagadalyśmy

dziś:lol2::goodnight:

Pa Moniczko!

Kurcze Gesslerka! Dobrze że mi przypomniałyście :yes: Marta a co to za hortensja Ci będzie kwitła? Już dawno nie pamiętam takiego roku dla hortensji, wszystkie mi zakwitną. Nawet taka maleńka, którą w tamtym roku sadzonkowałam, ma 3 liście i wielkiego kwiatka :D:D

Tosiu, mam anabelle, ale jestem póki co w szoku:o ma olbrzymią ilość kwiatów...obym nie zachwaliła tfu, tfu, tfu :lol2:

Moje były sadzone w zeszłym roku, i mam z nich utworzone przy płocie takie jakby to nazwać żywopłoty :p Podcinałam je wczesną wiosną, a tak porosły że sięgają mi do biustu, a ja raczej z tych wyższych :D

Ślężanko, w altanie mam mam stół i trzy ławki z oparciem , białe drewniane . Zestaw na tarasie mam ten http://focusgarden.pl/zestaw-trivento-black-p-332.html jestem bardzo zadowolona , przestał całą zimę na tarasie i dalej jak nowy :yes:

Ślężanko, w altanie mam mam stół i trzy ławki z oparciem , białe drewniane . Zestaw na tarasie mam ten http://focusgarden.pl/zestaw-trivento-black-p-332.html jestem bardzo zadowolona , przestał całą zimę na tarasie i dalej jak nowy :yes:

Co za zestaw :jawdrop: Jestem spragniona zdjęć Twojego ogrodu i się domagam natentychmiast fotek :D Pozwól nacieszyć oko :D

Chciałabym kupić meble na taras ale boję się że zimą zaatakują go myszy :confused: bo w tym roku też dały czadu :mad:

Heloł Czapkaa :welcome:

Psychofan mnie rozwalił :lol2::lol2: Widać swój do swego ciągnie, bo ja też nie do końca normalna ;)

Teraz pytanie, czy zaglądasz tu w poszukiwaniu inspiracji do domu, czy odnalazłaś w moim wątku bratnie dusze :D i stąd te wejścia milionowe ;)

Jak dla mnie nie ważne, ciesze się że, się ujawniłaś, zaglądaj, ale więcej się odzywaj.

Kolejny zlot szykuje się około jesieni, także liczymy na naszego psychofana :hug: (strasznie mi się spodobało to określenie) :lol2:

:p

hej, hej :cool:

Odpowiadając jednak na pytanie forum pokazał mi mój mąż,

Teraz strasznie tego żałuje, on nie ja :lol2: z naciskiem na strasznie :D

Twój wątek zahaczyłam, bo wszyscy go ogladali :p, a że jesteś z Lublina ja pochodzę spod, to od razu go w zakładki (nie wiem, skąd u mnie ten patriotyzm lokalny :p )

Obecnie "czerpię inspiracje" czytaj rżnę niemiłosiernie :lol2: z otoczenia Twojego domu, murki, górki i pagórki itp.

Twoje wnętrza są dla mnie....jak literka N, N jak Nieosiągalne i Niemożliwe :lol2:

P.S. Nie było mnie jeden dzień na forum, a tu tyle postów naklikane :jawdrop: , normalnie przemiał jak w sieczkarni :p

Ogrodowa też jest w bieli ( bardzo jasny krem) przepiekna jest, w ubiegłym roku mi nie kwitła a teraz będzie :) Kosmata ma tak niesamowity kolor na żywo, że trudno nawet opisać- jak by się żaróweczki świeciły na zielonym tle.

Gesslerka dziś była jakaś drętwa, Anetko zamierzasz się wybrać na goloneczkę ?? :lol2::lol2:

Ja nie widziałam programu bo TV nie mam:D goloneczki nie jadam

:no: