Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Fotki i plotki u MarJel

Recommended Posts

To wręcz nieprzyzwoite, żeby mieć tak katalogowy, wymuskany, wygłaskany, odlinijkowany ogród :rolleyes::rolleyes::rolleyes: :p:P:P - wstydziłabyś się bo inni nawet doniczki z pelargonią nie mają, a Ta tu pokazuje kwiatki w rzędach, wszystkie jednakowe, symetryczne :lol2::lol2::lol2:

Martuśka BOSKO masz - nie dziwię się, że wolisz bujać, podziwiać i wąchać niż na fm siedzieć:rotfl:

UWAGA LUDZIE!!!!! Zadaszony taras przy szukaniu projektu domu, to podstawa , uwierzcie!!!
- tera mnie to mówisz? tera??? jak ja już dom postawiłam bez zadaszonego tarasa :sick::sick::sick:

• Odpowiedzi 10,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ivy zmierzyłam i ja mam 3,80x3,80 tego zadaszonego tarasu, ale jeszcze oprócz tego dodatkowo niezadaszonego 8,0x2,4, ale ta część zadaszona jest wystarczająco wygodna dla naszej rodziny i ewentualnie na małą imprezkę, pozdrawiam:)

dziękuję :bye: ja mam mniejszą część pod dachem ale zawsze można się skryć :rolleyes::rolleyes:

Marta pięknie, ogród dostojny jak i Twój domek. Ja jak oglądam Wasze ogrody, to wciąż nie wierzę, że na moim ugorze też kiedyś będzie ładnie. A bujawka wymiata, chciałabym taką bardzo :p może na drugie lato. I choć jeszcze nie mieszkam, potwierdzam zadaszony taras to jest naprawdę dobra decyzja.

Marta - ogrod piękny, bajeczny, cudowny:rolleyes: a bujawka:jawdrop: też taką kcem.. nie wiem poc co , na co, do czego i gdzie mialaby być ale kcem:lol2:

ps i jeszcze co do tych prywatnych szkol- moje zdanie wyrażm oczywiście na podstawie poczynionych obserwacji i doświadczeń wlasnych i innych:rolleyes: my postawiliśmy na dobre, sprawdzone ale państwowe gimnazjum i jesteśmy zadowoleni ( a co ważniejsze corka też) -dzieciaki lączy przede wszystkich chęć do nauki i poznawania świata , choc oczywiście pochodzą z rożnych domow, rożnych środowisk a ich rodzice mają rożne portfele.. i to też było dla mnie ważne, żeby dziecko poznalo, zobaczylo że sąrożni ludzie, jedni mają latwiej (materialnie) inni gorzej, ale przy odrobinie wysilku i chęci można dużo osiągnąć.. w mojej wypowiedzi dot szkol chodzilo mi też o to, o czym pisłała Ilona:confused:Agata:confused::hug:, że przy prywatnych może zdarzyc się , że poziom jest sztucznie tworzony poprzez wystawianie dobrych ocen uczniom , ktorzy wcale na to nie zaslugują, tylko dlatego, że rodzice placą i tego wymagają.. co oczywiście nie oznacza, że we wszystkich prywatnych szkolach tak jest..

pozdrawiam serdecznie i idę się upic winem z powodu Twojej bujawki:P

Witaj Marjelko, od dawna śledziłam Twój dziennik i musze powiedzieć że masz najpiękniejszy dom i ogród jaki widzialam. Rewelacja :yes: Uwielbiam Twoją kuchnię, schody i wiele innych elementów ale ogród z racji mojego wykształcenia i pasji jest moim ulubionym. Uwielbiam takie minimalistyczne a jednocześnie wysmakowane ogrody. Ten zachwyca doborem roślin, barw, układem rabat no poprostu pięknie. Można by z niego w ogóle nie wychodzić. Ja siedzę już od godziny i gapię się jak glupia na te kwiotki :p Natrafiłam na projekt ogrodu i powiem Ci że na żywo znacznie lepiej niż na projekcie. Bo zwykle bywa odwrotnie :sick: Ktoś zaprojektuje duże roślinki i na efekt z wizualizacji trzeba długo czekać. U Ciebie nie dość że efekt odrazu to jeszcze jaki!!!! :) Ciekawam reszty ogrodu czekam na więcej zdjęć. Pozdrawiam i pięknego i słoneczneo weekendu życzę. :D

Dziewczyny co do tych prywatnych szkół miałam się nie odzywać, bo może nie jestem obiektywna, moja córa właśnie kończy prywatną katolicką szkołę podstawową i uważam, że to był strzał w dziesiątkę i nawet przez moment nie żałujemy, że ją tam posłaliśmy:no:

Nie wydaje mi się, żeby dzieci były oceniane przez pryzmat portfela i żądań rodziców, owszem mięliśmy paru bardziej nawiedzonych rodziców z nadmiarem wolnego czasu, którzy przynajmniej na początku przesiadywali w szkole, ale wydaje mi się że w innych szkołach też tak jest;)

Moje argumenty za szkolą prywatną, to przed wszystkim bezpieczeństwo, my posłaliśmy naszą córkę ze względu na to, że była bardzo nieśmiałym i jak się mogło wydawać na początku jej edukacji mało rokującym dzieckiem, dodam była to ocena pani nauczycielki z przedszkola, jak się później po kilku latach dowiedzieliśmy wielu rodziców takie opinie o swoim dziecku słyszało, nie wiem po co?:mad:

Drugi argument to wysoki poziom, nawet bardzo! Nie wydaje mi się również, żeby szkoła zawyżała oceny uczniom, bo jak wytłumaczyć to że po raz 11 z rzędu zdobywa najwyższe w Polsce wyniki ze sprawdzianu szóstoklasistów, poza tym jak widziałam jak w innych szkołach dzieci kończyły naukę o godz 12, a nawet wcześniej /klasy 1-3/ u nas codziennie nauka do godz 14.30! Trzeci argument dodatkowe zajęcia z tenisa, pływania, jazdy konnej, wspinaczki, gimnastyki korekcyjnej, dodatkowy język od 4 klasy, moja córa ma fajne podstawy hiszpańskiego, nie kończyło się tu tylko na lekcjach bo jeszcze występy, zajęcie z teatru /to dzieci naprawdę lubiły, bo mogły się wykazać kreatywnością/, jak któreś dziecko sobie nie radziło w szkole miało zajęcia wyrównawcze /nieodpłatnie/, basen na bardzo fajnym poziomie i to przez 4 lata:)

Dziewczyny pewnie, że są też złe szkoły prywatne, ale to przecież można sprawdzić, ja jak najbardziej jestem za posyłaniem dzieci do dobrych szkól prywatnych i nie uważam, że taka szkoła może mieć zły wpływ na dziecko, wręcz przeciwnie, nie widzę powodu żeby dzieci do takich szkól nie posyłać:)

Mam nadzieje, że moje dziecko dostanie się teraz do prywatnego katolickiego gimnazjum i będę z tego bardzo zadowolona!

Marta przepraszam za ten przydługawy wywód co do szkól prywatnych, ale nie mogłam usiedzieć cicho:yes::goodnight:

Edytowane przez anakris

:jawdrop::jawdrop::jawdrop:Zbieram szczękę z podłogi..................................boszzzzzzz, jak pięknie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:cool::cool::cool:

Co do tarasu,podpisuję się pod tym co napisałaś obiema łapkami i stopami!!! Jako właścicielka do tej pory niezadaszonego tarasu:yes::yes::yes:.

Ps. Jutro zadaszają mi drugą część:wiggle:.

Ogromnie chciałabym się kiedyś tak zresetować w tym fotelu otulona zapachem lawendy.........:cool:

Buziaki zostawiam:hug:.

Martuś cudnieeeeee:jawdrop::jawdrop::jawdrop:

Moja lawenda też szaleje;) i potwierdzam - zadaszony taras to jest to - ja swoją zadaszoną część uwielbiammmmm;)

Marta umknęło moje pytanie z kiedyś tam...szykuję małe zmiany na tarasie - Myślisz , że ten Ikea fotel, który ma Twoja Młoda nadaje się na taras do stołu, zamiast krzeseł? jak jego wysokość będzie ok?