Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Fotki i plotki u MarJel

Recommended Posts

• Odpowiedzi 10,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

:)MarJel- jak zwykle boosko!!!

Stół piękny i w ogóle wszystko:)

Czekam wraz z innymi na zdjęcia zasłon;)

mam jeszcze jedno pytanie odnośnie blatu( bo chciałabym ściągnąć ociekacz;) Czy ociekacz masz w innym polerze niż resztę granitu? Bo mi powiedzieli w firmie, gdzie mają robić blat, ze ociekacz przy takim rozwiązaniu- wgłębieniu będzie miał inny połysk niż reszta blatu. To prawda?

Z góry dziękuję za odpowiedź:)

W naszej sypialni chciałam na okna coś bardziej eleganckiego niż len na drewnianych guzikach:P Jakiś czas temu upatrzyłam sobie zasłony, szycie wybrałbym takie samo, tkaninę też. Jedynie kolor by się różnił, tkanina na zewnątrz będzie w kolorze fioletowo-wrzosowa( coś jak sznur ze zdjęcia), ma ona też takie delikatne plisowane pasy( trzeba się dobrze przyjrzeć) Od spodu natomiast podszyta będzie błyszczącym, gładkim grafitem. Tapeta w tej sypialni jest fioletowo -szara. Edytowane przez MarJel

Witam ciepło narendil- miło mi- Marta:), zapraszam jak najbardziej do częstych odwiedzin.

Witam również moooi:), krzesełko bardzo orginalne, przyznam się że wcześniej się nie spotkałam z takim modelem, ale chyba ciut za fikuśne jak dla mnie;)

mariomili, z balustradą to trochę dłuższa historia, montaż może się trochę przedłużyć. W między czasie pojawił się mały problemik i okazało się że może być ciężko zamontować rotule w pewnym miejscu:eek:

Na tą chwilę mój wykonawca, Pomysłowy Dobromir robi wszystko żebym miała tak jak chciałam:rolleyes:

Aniuell, zapodaj temat, a my chętnie doradzimy :yes:

mikka27, ociekacz w kamieniu mam w tym samym polerze co reszta blatu, jedynie rowki w ociekaczu są matowe:)

blakitna, już lecę.

MarJel-ujawniam sie jako cicha podgladaczka-dom przepiekny-pomimo wielu szarosci taki CIEPLY!!!!!!Gratuluje konsekwencji i gustu!!!Wbilam do ulubionych:oNie ukrywam,ze bezwstydnie chce zapytac o dwie rzeczy-jestesmy na etapie zamawiania stolu z Manufaktury Drewna-czy bylabys uprzejma i napisala jakie jest wybarwienie tego debu?Czy to jakis bezbarwny lakier,czy moze olej-nie wiem o jaka probke zapytac:confused:

Drugie -dotyczy listew przypodlogowych ,ktore masz na zdjecu powyzej-czy robione na zamowienie ,czy kupione i ewentualnie ogdzie i koszt.DZIEKUJE bardzo serdecznie i jeszcze raz gratuluje i rzycze szybkiej wprowadzki-bo az szkoda nie mieszkac:bye:

Gumisiowa :welcome: stół to dąb natural, olejowany. Jak zamawiałam próbkę to jedna strona drewienka była olejowana, a druga lakierowana, więc będziesz miała porównanie.

Listwy są drewniane robione na zamówienie, tam gdzie drzwi w firma stolarska kozłowski , dębowe maja 8cm, białe 10cm. Nie pamiętam dokładnie ceny ale coś chyba ponad 20zł za metr:rolleyes:

Witam Martuś, mam pytanko natury technicznej. Jak sprawuje się Twój granitowy blat w kuchni? Ile razy go impregnowałaś, czy dobrze się czyści. I jeszcze jedno jak zachowuje się ociekacz, czy nie zostają na nim slady, szczególnie osad z kamienia po suszonych naczyniach. Bo spotkałam się z opinia że to moze być problem, ale wolę upewnić sie u osoby, która użytkuje i może obiektywnie ocenić. Dziękuję i pozdrawiam.

nilaf, blat nie był w ogóle impregnowany, hmm przynajmniej nic mi nie wiadomo na ten temat:rolleyes:

Nie mieszkam jeszcze więc nie wiem jak będzie z czyszczeniem, ale nie wydaję mi się żeby był jakiś problem.

O ociekacz się nie martwię bo ma specjalnie wycięte rowki przez które będzie spływać woda z mokrych naczyń. Na początku chciałam ociekacz bez rowków tylko z samym spadkiem i przy takim faktycznie może osadzać się kamień, na szczęście odradzono mi ten pomysł właśnie z tych powodów:)

nilaf, chyba nie ma bardziej praktycznego materiału na blat w kuchni, jak granit, więc się nie zastanawiaj za długo;)

edit. zaraz zmykam do domku, bo mi się ogrodzenie robi i jest jakiś problem:rolleyes:

zmierzę rozstaw kinkietów w kuchni.

Edytowane przez MarJel