Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Fotki i plotki u MarJel

Recommended Posts

Aniuell - pozwolę sobie odpowiedzieć za MarJel - a masz zdjęcia swojej kuchni? jeśli tak, to grzeczniej i wygodniej dla wszystkich jest założyć swój wątek, a jeśli chcesz poprosić o radę konkretną osobę, to tylko wpisujesz się w jej wątku z prośbą o odwiedziny u siebie i linkujesz swój wątek. Jeśli nie, to jest ryzyko że admin wykasuje wątek.

Nie ma zamieszania z późniejszym usuwaniem, a i porad można więcej otrzymać, czasem z niespodziewanej strony.

Ja tez się długo wahałam, ale w końcu się zdecydowałam i nie jest to trudne!

• Odpowiedzi 10,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam wszystkich, a szczególnie Mar Jel bo to jej wątek zachwycił mnie na maksa .

Mar Jel, jestem uzależniona od odwiedzania Twojego wątku , Twoje wnętrza zachwycają , gratuluję gustu . Jest pięknie :)

Ja na chwilę obecną przymierzam się do wykańczania wnętrza , podpatruję i mam nadzieję że nie będziesz miała nic przeciwko temu abym dopytała o pewne szczegóły np. gdzie zamawiałaś meble kuchenne ? czy to lokalny stolarz jest wykonawcą czy znany producent ?

Marta ja nie moge sie doczekac Twojego gabinetu!;) fajnie, ze już wiekszosc macie zamowiona:);). Zaslony mi sie podobaja choc ja nie firankowa i nie zaslonowa jestem:P;) no teraz zostala Wam jedynie...przeprowadzka:):bye:

a jak sie udal maly wypoczynek?zrelaksowaliscie sie ?

MarJel gratuluje rozpoczecia ogradzania :) Wyczytałam kiedyś u anuli ze data 11.11.2011 r to kulminacyjny dzień szczęścia i pieniędzy według feng-shui.:lol: i tak sobie od razu o Tobie pomyśłałam .Jeśli nie masz jeszcze ustalonej wczesniejszej daty przeprowadzki to może na ten termin się zdecydujecie?;)

Wielkie dzięki Martuś za poradę, aczkolwiek poczekam na Twoją przeprowadzkę i użytkowanie blatu i wtedy dasz znać jak się zachowuje ociekacz, ja mam jeszcze trochę czasu do kuchni więc pomęczę Cię jeszcze w tym temacie. Pozdrawiam i podziwiam piękne zasłony do sypialni - cuuuuudo.

QUOTE=MarJel;4906403]nilaf, blat nie był w ogóle impregnowany, hmm przynajmniej nic mi nie wiadomo na ten temat:rolleyes:

Nie mieszkam jeszcze więc nie wiem jak będzie z czyszczeniem, ale nie wydaję mi się żeby był jakiś problem.

O ociekacz się nie martwię bo ma specjalnie wycięte rowki przez które będzie spływać woda z mokrych naczyń. Na początku chciałam ociekacz bez rowków tylko z samym spadkiem i przy takim faktycznie może osadzać się kamień, na szczęście odradzono mi ten pomysł właśnie z tych powodów:)

nilaf, chyba nie ma bardziej praktycznego materiału na blat w kuchni, jak granit, więc się nie zastanawiaj za długo;)

edit. zaraz zmykam do domku, bo mi się ogrodzenie robi i jest jakiś problem:rolleyes:

zmierzę rozstaw kinkietów w kuchni.

Aniuell, to co napisała nihru to prawda oczywiście, ja się jednak nie obrażę jeżeli będziesz chciała zamieścić jakieś fotki u mnie z pytaniem o radę i pomoc.

Jednak szczerze polecam wątek z o projektowaniu wnętrz, gdzie forumowicze wklejają projekty swoich wnętrz, a tam inni forumowicze, często profesjonaliści doradzają i pomagają, to link do projektowania kuchni http://forum.muratordom.pl/showthread.php?142331-Projekt-kuchni-wizualizacje/page204, jest jeszcze temat łazienki itd.itp. Nie trzeba mieć swojego wątku żeby wklejać swoje wnętrza i projekty, jedynie trzeba je wklejać w odpowiednim temacie.

Aniuell, droga ta twoja kuchnia, gdzie ją wyceniałaś? Mi w studio kuchennym wycenili dwa razy tyle niż zapłaciłam u stolarza.

Bardzo ciekawa jestem co w niej wymyśliłaś:rolleyes: naucz się wklejania i dawaj ją na forum:D

Cenę za moją prześlę na priv.

Witam wszystkich, a szczególnie Mar Jel bo to jej wątek zachwycił mnie na maksa .

Mar Jel, jestem uzależniona od odwiedzania Twojego wątku , Twoje wnętrza zachwycają , gratuluję gustu . Jest pięknie :)

Ja na chwilę obecną przymierzam się do wykańczania wnętrza , podpatruję i mam nadzieję że nie będziesz miała nic przeciwko temu abym dopytała o pewne szczegóły np. gdzie zamawiałaś meble kuchenne ? czy to lokalny stolarz jest wykonawcą czy znany producent ?

:oops::oops::oops:, O rany! Tyle miłych słów dziękuję :hug:

Lokalny stolarz, tak jak pisałam wyżej połowa ceny mnie przekonała, w studio(różnych) cena była dwukrotna .

Materiały, uchwyty itd. wybierałam takie same jakościowo.

MarJel gratuluje rozpoczecia ogradzania :) Wyczytałam kiedyś u anuli ze data 11.11.2011 r to kulminacyjny dzień szczęścia i pieniędzy według feng-shui.:lol: i tak sobie od razu o Tobie pomyśłałam .Jeśli nie masz jeszcze ustalonej wczesniejszej daty przeprowadzki to może na ten termin się zdecydujecie?;)

kakusku, to miłe że pomyślałaś akurat o mnie:hug:, szczęścia i pieniędzy nigdy dość:lol:

Dziś pogadam z drugą połową że 11.11 2011r to powinien być ten dzień!

Anetko, dzięki, wyjazd oczywiście udany, pogoda dopisywała i towarzystwo też, to nie mogło być inaczej:D

ps. firanek też nie lubię i nie będzie, w grę wchodzą rolety rzymskie i zasłony.

Zasłony fajne Martusia wypatrzyłaś :)

Myslę,że właśnie "tego typu" zasłony będą świetnie pasować do Twojej sypialni :)

Jak tam kochana ogrodzenie??? robi się???

Na jakie się ostatecznie zdecydowaliście? Murowane+tynk, czy z kamienia, bo o takim kiedyś na tarasiku wspominałaś ? ;)

Buziaki i może jakieś foteczki zapodasz.... ich zawsze dla mnie za mało..... :p

Pozdrawiam serdecznie!!!!!!!!

Jak tam kochana ogrodzenie??? robi się???

Na jakie się ostatecznie zdecydowaliście? Murowane+tynk, czy z kamienia, bo o takim kiedyś na tarasiku wspominałaś ? ;)

Buziaki i może jakieś foteczki zapodasz...

Karolinka, zdziwisz się, ale ogrodzenie nie będzie, z kamienia ani też tynkowane :no:, wybraliśmy trzecią opcję od początku w ogóle nie braną pod uwagę, ale to będzie niespodzianka:P Chyba że przyjedziesz do mnie osobiście, to zobaczysz, daleko nie masz:P

Na razie nie ma co fotografować, chłopaki pracują od kilku dni, ale jest ich sześciu więc niebawem będą efekty i fotki:)

..a powiedz mi jeszcze, czy Ty masz granit galaxy star ??? bo ja myślałam o nim, ale jak zobaczyłam na żywo to jak dla mnie ma za dużo złotych drobinek :( wolałabym, żeby te drobinki były srebrne...

Nie mam star galaxy, gdyż tak samo jak i tobie nie podobała mi się ilość złotych drobinek, za dużo i za złote:rolleyes:, a złota nie chciałam:P

Jeżeli chcesz ze srebrnymi polecam czarny granit black cocmos- cuuudny gdzie nie gdzie delikatnie mieniące srebrne drobinki, ale nie aż tyle jak w star galaxy

Jeżeli chcesz bardziej subtelny i spokojny, też delikatnie mieniący, ale bez błyszczących drobinek polecam czarny granit absolut black

Ja u siebie w domu zastosowałam właśnie te dwa rodzaje;)

Jestem o krok od zamówienia wreszcie synkowi łóżka, wszędzie już są tylko on bidny nie ma. Obiecany miał samochód i jakiś już kiedyś wstępnie wybrałam.

Ostatnio wpadł mi w oko ZygZak McQueen z bajki Auta :rolleyes: Czy ja nie oszalałem czasem:confused:

Zastanawiam się czy nie przedobrzę z kolorami w pokoju małego, pierwotnie łóżko miało być niebieskie, to jest tylko w wersji czerwonej. Po drugiej stronie będzie szafa-turkusowo niebieska i komoda zielono-seledynowa, (kolorki tak jak na tapecie)

Łóżko stało by w widocznym na zdjęciu wolnym miejscu.

http://img585.imageshack.us/img585/6853/dsc05912x.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Edytowane przez MarJel

No ja też nie przepadam... Wolę proste, zwyczajne... Ja bym się bała, że się Zygzak znudzi i dzieć w łóżku nie będzie chciał spać ;) Chyba wolałabym zamówić coś neutralnego, a na ścianach poszaleć, dać naklejkę nad łóżkiem... Łóżko jest na kilka lat... Myślisz, że za 2-3 lata nadal będzie zafascynowany Zygzakiem?

Marta chyba cie zmartwię ja nie lubię takich łóżek a to wyjątkowo jest kiczowate, sorki..... wogóle tam nie pasuje kolorystycznie

chyba lasche ma coś w tym stylu ale o niebo lepsze

Czy kiczowaty, czy nie, samochód będzie, przez najbliższe parę lat, miał obiecane od dawna. Mi się kiczowaty nie wydaję tak na marginesie:P z perspektywy małego chłopca patrzę i jego dziecięcych marzeń oczywiście.

Teraz kwestia koloru tylko?