MarJel 24.09.2011 12:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2011 (mój siostrzeniec 2 letni zafascynowany zygzakiem, ciągle go przytula i mówi że kocha, ale poprzyklejane ma jedynie naklejki z nim na łóżeczko i pokazywał mi z uporem maniaka że sam je przyklejał i nawet chciał żebym powiedziała że też kocham zygzaka ) :lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 24.09.2011 12:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2011 pasie , ty to taka mamocha jak ja:p Karolcia , nie pisz mi więcej proszę o tym swoim aniele , bo zapragnę trzeciego dziecka:o, i będzie problem, bo gdzie będzie miało w nowym domku swój pokój:rolleyes: Aneta@ i Karolcia, ja wam nie wysłałam jeszcze tych namiarów:oops:, ale zaraz to zrobię. Uprzedzam że to będzie nr. tel. do mojego wykonawcy, gdyż mój stolarz dla niego pracuję. Ja wybierając mojego wykonawcę, szukałam kogoś kto zapewni mi ful opcję,oprócz glazury, malowania i całej wykończeniówki to wieszanie lamp, obrazków, składanie moich mebli i itd. Ten stolarz wykonał u mnie wszystkie zabudowy w łazienkach, szafy, kuchnie, garderoby, zabudowa w pralni,montował listwy przypodłogowe, składał moje meble z ikea:p Jeżeli z czymś sobie nie dawał rady np. szafa u córki ( tu fronty drewniane, bardziej stylowe) to same fronty zlecił innemu stolarzowi, radzi sobie chłopak;) Nie jest wyjątkowo tani, podejrzewam też że stylową drewnianą kuchnię nie zrobi, ale w nowoczesnych czuję się jak ryba;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolakr25 24.09.2011 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2011 Karola myśle,że spokojnie możesz olać teściową Na szczęście mąż mnie wspiera w tym olewaniu i swoją mamuśką sie nie przejmuje bo zapragnę trzeciego dziecka:o, i będzie problem, bo gdzie będzie miało w nowym domku swój pokój:rolleyes: dlatego właśnie zmieniłam projekt, tak na wszelki wypadek wolałam mieć ten dodatkowy pokój dla 3 potomka, którego chyba jednak będziemy chcieli mieć jak dzieci małe to wspólny pokój mogą mieć, ale jak idą do szkoły, to powinny mieć swój kąt, bo każde inaczej funkcjonuje Co do tego ostatniego łóżeczka, jakoś mnie nie przekonuje masz niebieski regalik i zielone łóżko, tapeta w paski, jak dla mnie troszkę za dużo kolorów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 24.09.2011 13:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2011 Witam serdecznie Nie wiem jak to się mogło stać , że dopiero dzisiaj trafiłam na Twój wątek. Przeglądnęłam (przezytałam byłoby lekkim naciagnięciem ) wszystko - od początku po sam koniec. Myslę, że cokolwiek bym nie napisała to nie jestem w stanie oddać słowami swojego zachwytu nad Twoim domem. Wszystko jest po prostu piękne, dokładnie przemyslane, harmonijne, spójne . Kuchnia zachwyca, "klatka schodowa", łazienki... no wszystko !!! Przyznam szczerze, ze po pierwszej części lektury dopadł mnie dół, że choćbym nie wiem jak się starała to nie będę mieć tak pięknego domu Potem jednak dostałam "powera" i pomyślałam, ze byłabym głupia gdybym nie umiała skorzystać z Twoich inspiracji, pomysłow, adresów... Kilka zapisałam - mam nadzieję, że madrze wykorzystam. Będę zagladać codziennie z nadzieją na nowe zdjęcia. A teraz wysyłam link mężowi coby go zarazić "szarościami" i bielą. Pozdrawiam serdecznie pinacolada , dziękuję ci bardzo za tyle miłych słów. Ja dostaję pawera jak czytam takie posty jak twój w moim wątku:rolleyes:, wtedy chcę mi się bardziej działać, więcej przykładać i starać, bo miło jest potem usłyszeć że komuś się podoba i że skorzysta z moich pomysłów. Choć dom buduję dla siebie i nie na pokaz to fajnie jak ktoś czuje w nim swoje klimaty;) A foty będą nawet dziś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 24.09.2011 13:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2011 dlatego właśnie zmieniłam projekt, tak na wszelki wypadek wolałam mieć ten dodatkowy pokój dla 3 potomka, którego chyba jednak będziemy chcieli mieć jak dzieci małe to wspólny pokój mogą mieć, ale jak idą do szkoły, to powinny mieć swój kąt, bo każde inaczej funkcjonuje Co do tego ostatniego łóżeczka, jakoś mnie nie przekonuje masz niebieski regalik i zielone łóżko, tapeta w paski, jak dla mnie troszkę za dużo kolorów Jeszcze będzie seledynowa komoda i niebieska szafa.... czy ja wiem U nas jest jeszcze bawialnia, w razie wpadki niespodzianki:lol2: (mój mąż marzy o trójce:o) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolakr25 24.09.2011 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2011 Jeszcze będzie seledynowa komoda i niebieska szafa.... czy ja wiem U nas jest jeszcze bawialnia, w razie wpadki niespodzianki:lol2: (mój mąż marzy o trójce:o) To zielone łóżeczko wprowadzi jeszcze większy chaos Właśnie miałam ci napisać, że jakby co to masz jeszcze pom. nad garażem. Córka mogłabym tam sie przenieś, bo miałaby "większą prywatność " , bo to zdaje sie już nastolatka u nas też to mąż bardziej marzy o 3, bo on ma brata i siostrę, a ja w zasadzie jestem jedynaczką i na początku planowałam tylko jedno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 24.09.2011 13:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2011 (edytowane) MarJelko, ja w kwestii tapety w pokoju synka...podasz nazwę?wiesz czemu-jak ma byc dodatek niebieski, to bedzie- w postaci tapety. Twoja jest perfect, bo moj Mezus- jak za duzo pasków (albo kropek) widzi, to mu...niedobrze:rolleyes:) o Twojej powiedział, ze superowa i nie robi mu sie słabo, jak patrzy:-) oby synus nie odziedziczyl tego po tatusiu, bo nigdy na karuzelę nie wsiądzie:D hazel, ja nie wiem, jak to się stało że ty tej tapety nie widziałaś wcześniej u mnie, a ja musiałam osobiście za tobą łazić i wklejać gdzieś na pokojach dla dzieci:P Ja ją zamawiałam przez internet, nie widząc jej wcześniej na żywo, ale na szczęście okazała się ok. nie jest najtańsza, jak na ściany do pokoju malucha, ale to jakaś francuska:rolleyes: http://www.tapety-artfunk.ig.pl/webcm/dzieciece_aranzacje_i_wzory wzór nr. 40c, i wzór nr.36c Edytowane 24 Września 2011 przez MarJel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 24.09.2011 13:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2011 To zielone łóżeczko wprowadzi jeszcze większy chaos No i jest jeszcze stolik zielony i niebieskie krzesełka, to chyba już wszystko jedno czy łóżko zielone czy niebieskie, bo i tak już niezły bigos;) Mi się to łóżko chyba podoba:P Córcia w przyszłym roku będzie nastolatką , pewnie byłaby zadowolona z takiej zamiany, tym bardziej że w bawialni jest sauna, w sam raz miejsce na przyszłe randki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolakr25 24.09.2011 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2011 W sumie jak wszystkie kolory masz, to niebieskie czy zielone auto nie ma znaczenia jak już wyobrażamy sobie co nasze dzieci mogłyby wykombinować, to jak zobaczyłam to zielone auto, w mojej głowie powstał obraz syna wiszącego na tym czymś co mogłoby lub jest baldachimem i robiącym fikołki jak ja kiedyś na trzepaku to oczywiście nie jest takie mocne, ale o tym pomyślałam dopiero jak ów obraz w mojej głowie zaistniał i to mnie troszeczkę zraziło do łóżka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolakr25 24.09.2011 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2011 ale auto (nie łóżko ogólnie) mi się podoba bardziej to zielone niż niebieskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 24.09.2011 13:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2011 W sumie jak wszystkie kolory masz, to niebieskie czy zielone auto nie ma znaczenia jak już wyobrażamy sobie co nasze dzieci mogłyby wykombinować, to jak zobaczyłam to zielone auto, w mojej głowie powstał obraz syna wiszącego na tym czymś co mogłoby lub jest baldachimem i robiącym fikołki jak ja kiedyś na trzepaku to oczywiście nie jest takie mocne, ale o tym pomyślałam dopiero jak ów obraz w mojej głowie zaistniał i to mnie troszeczkę zraziło do łóżka Patrz, o tych fikołkach nie pomyślałam, może dlatego że teraz podobny baldachim ma córka w pokoju na łóżku i często sobie robią namiot-domek z koca i kołder. To mówisz że jeep ujdzie w tym bigosie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolakr25 24.09.2011 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2011 Po dłuższym patrzeniu na oba autka-łóżka wizualnie bardziej podoba mi się jednak to zielone Ale ja wolę duże auta z wysokim zawieszeniem niż wyścigówki ja mam ostatnio bogatą wyobraźnię, bo mam za dużo czasu na myślenie, więc tym się akurat tak bardzo bym nie przejmowała ja też miałam łóżko z baldachimem i robiłam sobie takie namioty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 24.09.2011 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2011 MarJel terenówka fajna ale dla mnie mniej wygodna.Baldachim może przeszkadzać w pożniejszym okresie kiedy synek podrośnie i może ograniczać swobodne wyprostowanie się siedząc na łóżku (sprawdz jaka jest jego wysokość ).Od razu też pomyślałam o sobie że ścieląc takie łóżko musiałabym lawirować miedzy tymi podporami aby dostać się do zagłowia Mi podoba się łóżko z wysuwana szufladą bo zamiast materaca można tam chyba chować kołdre?Zwróć uwage że na wszystkich fotkach łóżka pokazane sa bez pościeli (samo prześcieradło). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hazeleyes1982 24.09.2011 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2011 hazel, ja nie wiem, jak to się stało że ty tej tapety nie widziałaś wcześniej u mnie, a ja musiałam osobiście za tobą łazić i wklejać gdzieś na pokojach dla dzieci:P i nie dałas mi zginąc w tym gąszczu rad i wskazówek, oj nie dałas:D Dzieeeeeki:hug: MarJelko, jeep jest wyczesany, ale ja juz widze oczami wyobrazni mojego (prawie) dwulatka co ona na nim wyczynia...kurde, czuję sie jak emeryta zadajac to pytanie, ale musze...czy to łózko jest na pewno bezpieczne? bo bajeranckie, na pewno. Sama bym sobie kupiła takie do spania-tylko model Porche Panamera:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 24.09.2011 14:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2011 kaka, hezel to widzę że ja najstarsza(chyba) a najbardziej szalona:P, myślę że baldachim da sie odkręcić w razie jakby mały za bardzo cudował i w akrobatę się bawił Odchodzę na chwilę od tematu auta, bo obiecałam takim jednym:p, żywicę na podłodze w garażu i tynk mozaikowy na ścianie w garażu. Niestety, ale garaż teraz zajmuje ekipa od ogrodzenia, zrobili sobie w nim jadalnie, a w pomieszczeniu gospodarczym garderobę i nie było za bardzo wolnego miejsca na podłodze:rolleyes: Podobno też nie wchodzą do domu w ogóle, żeby w domu nie nabrudzić, a potrzeby fizjologiczne załatwiają na dworze, ( ciekawe czy to drugie też?) Nie wiem czy mam się śmiać? Czy płakać? http://img40.imageshack.us/img40/5047/dsc06523e.jpg Uploaded with ImageShack.us http://img831.imageshack.us/img831/4639/dsc06562v.jpg Uploaded with ImageShack.us http://img830.imageshack.us/img830/9056/dsc06572r.jpg Uploaded with ImageShack.us jak tylko chłopcy się wyniosą zrobię zdjęcie w całości, a nie tylko kawałeczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 24.09.2011 15:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2011 teraz cały czas mu powtarzam ,że chcę "Lamborghini do jadalni":lol2: :lol2: znając ciebie, pewnie i tak go ostatecznie przekonasz na te "Lamborghini do jadalni" dzięki za głos choć po cichu liczyłam na zielony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 24.09.2011 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2011 Pokazałam mężowi i też żałuje że kupiliśmy płytki :bash:Ratuję się jednak myśla że na pewno przy takiej żywicy nie dałoby sie wyprowadzić spadku do odwodnienia pkt na środku garażu wiec jakoś przeżyje Zgapię natomiast tynk mozaikowy na ściane-świetnie to wyglada.Możesz zrobić zbliżenie i napisać jaki dokładnie masz?-proszę Ja oczywiście muszę mieć szary ale liczę że ty też masz w tym odcieniu Jeśli dobrze rozumiem to taki tynk można bez problemu myć np karcherem. MarJel czy tę żywice łatwo jest myć skoro jest chropowata? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 24.09.2011 15:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2011 Tak, ten tynk to jasny szary, muszę zapytać co to, bo nie pamiętam, jeszcze mam taką fotkę z bliska http://img824.imageshack.us/img824/5683/dsc06542p.jpg Uploaded with ImageShack.us Z czasem się okaże jak to będzie z tym myciem, ale z drugiej strony jak myślisz, co ile będę myła garaż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 24.09.2011 15:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2011 Właśnie sobie wyobraziłam ,jak sobie kopią dołki w ogrodzie,jak koty:lol2: Proszę cię! ja mam nadzieję że oni wychodzą za moją posesję, a nie kopią mi dołki w ogrodzie:o;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolakr25 24.09.2011 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2011 MarJel a córce , pomysłodawczyni auta-łożka (autołóżka?) które się bardziej podoba? A synkowi? Może niech on sobie wybierze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts