Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Fotki i plotki u MarJel

Recommended Posts

Dzieki :) Własnie o tym samym pomyślałam -pokaż fotki synkowi niech sam wybierze. Nie wiem czy ja dobrze zrozumiałam i wybierasz miedzy zielonym terenowym a niebieskim (podwojnym ) czy o innym niebieskim łóżku jest mowa?

U nas cała budowa obsługiwana jest bez wc-cika.Na szczeście w pobliżu jest dużo krzaczorów wiec chłopcy jakoś sobie radzą (całe szczescie że moja działka łysa jak jajo ;))

ps MarJel a jak myslisz gdzie zainspirowałam sie dębem? :hug:

• Odpowiedzi 10,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

ps MarJel a jak myslisz gdzie zainspirowałam sie dębem? :hug:

Naprawdę???:hug:

Dziewczynki, już niech oni lepiej nie wybierają tego łóżka, zaraz się skończy na wozie strażackim, albo autobusie piętrowym:jawdrop:, znając wyobraźnię moich dzieciów:lol:

zaraz wrzucę jeszcze gabinet:)

Niestety, od foliować fotela nie mogłam zakazał mąż, a twierdzi że ja zołza jestem:P

Mi się podoba, zdjęcie z Londynem dostało nowego życia, a biblioteka wygląda jakby tu od zawsze stała;)

Zegar zawiśnie nad fotelem i teraz jak tak patrzę to nie wiem czy nad fotelem będzie pasowała stojąca lampa big mama, czy oby za dużo w tym kątku nie będzie się działo:rolleyes: Bo jeszcze przy fotelu będzie stała pufa podnóżek.

Biurko będzie stało tak jak to stare czerwone krzesło (osoba siedząca będzie tyłem do tapety)

http://img683.imageshack.us/img683/1550/dsc06413qv.jpg

Uploaded with ImageShack.us

http://img638.imageshack.us/img638/2372/dsc06423z.jpg

http://img233.imageshack.us/img233/8599/dsc06433f.jpg

http://img825.imageshack.us/img825/7894/dsc06493r.jpg

Aha, jeszcze doradźcie mi czy ta lampa będzie pasowała? Mam taką jedną na zbyciu i tak sobie pomyślałam po co szukać drugiej:rolleyes:

http://img823.imageshack.us/img823/8415/891829110.jpg

pasie , ty to taka mamocha jak ja:p

Karolcia , nie pisz mi więcej proszę o tym swoim aniele ;), bo zapragnę trzeciego dziecka:o, i będzie problem, bo gdzie będzie miało w nowym domku swój pokój:rolleyes:;)

Aneta@ i Karolcia, ja wam nie wysłałam jeszcze tych namiarów:oops:, ale zaraz to zrobię.

Uprzedzam że to będzie nr. tel. do mojego wykonawcy, gdyż mój stolarz dla niego pracuję.

Ja wybierając mojego wykonawcę, szukałam kogoś kto zapewni mi ful opcję,oprócz glazury, malowania i całej wykończeniówki to wieszanie lamp, obrazków, składanie moich mebli i itd.

Ten stolarz wykonał u mnie wszystkie zabudowy w łazienkach, szafy, kuchnie, garderoby, zabudowa w pralni,montował listwy przypodłogowe, składał moje meble z ikea:p

Jeżeli z czymś sobie nie dawał rady np. szafa u córki ( tu fronty drewniane, bardziej stylowe) to same fronty zlecił innemu stolarzowi, radzi sobie chłopak;)

Nie jest wyjątkowo tani, podejrzewam też że stylową drewnianą kuchnię nie zrobi, ale w nowoczesnych czuję się jak ryba;)

Bardzo dziękuję za namiary , w przyszłym tygodniu zamierzam skontaktować się telefonicznie z panem stolarzem - złotą rączką :) zobaczymy co z tego wyjdzie tzn. terminy itp. .

Skoro wspomniałaś o pralni to może znajdziesz chwilkę czasu aby pochwalić się zdjęciami kolejnych na pewno pięknych wnętrz ...ja właśnie swoją zaczęłam wykańczać . Jeszcze raz dziękuję za namiary na wykonawcę Twojej kuchni. Pozdrawiam

Lampa wg mnie pasuje :) nawet bardzo

Dzieciaczkom pokaż te 2 łóżka i powiedz, że z tych 2 mają wybierać i koniec.

Ja nadal obstawiam zielone

I więcej mężowi nie pokaże twojego domu!! Teraz chce czarne meble do gabinetu :( a ja chciałam białe ;)

w sumie podobne do twoich, ale bardziej nowoczesne. Do tego chce czarne krzesło do biurka, też czarnego. Jasno szarą sofę i fotel. I biało czarną fototapetę ze zdjęciem NY.

Najgorsze, że ja też będę od czasu do czau musiała korzystać tego gabinetu-biblioteki

Marta bede w mniejszosci ale to zielone lozko lezy mi najbardziej z tych wszystkich propozycji:yes::D, mysle ze pasuje bardziej anizeli niebieskie, tak naprawde to w pokoju Twojego synka jest i zielony i niebieski i oba kolory beda niezle ale tak jak napisalam zielony to dla mnie nr 1 .;)

Co do gabinetu...no kurna piekny jest jak cholera...:jawdrop::jawdrop::jawdrop:wiedzialam ze tak bedzie i ze bede pekac z zazdrosci jak go tylko ujrze! :sick:Agawi podrzucila linka z fajnymi meblami, luknij moze znajdziesz tam biurko, tez maja czarne wybarwienia http://www.klasikus.pl/index.php?module=articles&id=43 co do lampy to mam mieszane uczucia...:rolleyes:sama nie wiem, niby pasuje...ale...czy ona jest z czarnymi kloszami materialowymi a reszta w chromie?jesli tak to czy ten chrom sie powtorzy? z tego co pamietam to big mama jest taka szczotkowana - matowa jak dla mnie te 2 lampy moga narobic balaganu:rolleyes:. Poszlabym dalej czerwonym szlakiem i kupilabym czerwona lampke na to czarne biurko.;)

No i kiedy poznamy szczegoly odnosnie ogrodzenia? ile mam jeszcze nogami przebierac?

MarJelus, Twoj gabinet jest offowy, undergroundowy, zajeb... po prostu :yes:(choc ja swoj gabinet widze nowoczesny:-) ) a lampa pasuje baaardzo, moim zdaniem.Aha, no i podobnie jak dziewczyny, wnoszę o pokazanie czegos jeszcze...czegokolwiek (w sensie fotek of course:D).

Muszę wam się przyznać, że ja taka dusza romantyka jestem i nie wiem jak to się stało, że u mnie tyle szkła, białego lakieru, nowoczesnych form.....:rolleyes:

Zawsze uwielbiałam stare, stylowe meble z duszą, ale i ciągnęło mnie bardzo w nowoczesną stronę.

Dlatego cieszę się ogromnie tym gabinetem i choć to dopiero początek jego urządzania, to już go bardzo lubię.

Anetko przejrzałam tą stronkę, niby są czarne przecierane, ale nie w połysku. Stolarz który robi mi w domu schody, kiedyś zajmował się renowacją starych mebli i sam też je tworzył, pogadam z nim czy by się nie podjął zrobienia takiego biurka.

Lampa jest w chromie, ale jest, nie mam co z nią zrobić, to chyba ją powieszę, najwyżej dokupię jakiś świecznik w chromie żeby pasowało:p

Lampy big mama jeszcze nie kupiłam, może dobrze bo teraz jak tak patrzę, to nie wiem czy oby w tym kątku z fotelem nie za ciasno się zrobi. Lampa jest wielka, może przysłonić zegar, no nie wiem....

Dobrze że zielony terenowiec do pokoju synka zdobył parę głosów, bo mi chyba się najbardziej podoba i najważniejsze przyszłemu właścicielowi też :lol:

Kochana gdyby mi ktos 5 lat temu powiedzial jak bedzie wygladal moj dom to bym nie uwierzyla, jedynie kolorystyka pozostala z pierwotnych zalozen i z milosci do cegly sie nie wyleczylismy...

No to chyba lozkowy dylemat rozwiazany...Skoro Mlodemu sie podoba ten woz to nic tylko brac!

Dzięki Lidzia:)

Aneta, a to też po części przez ciebie:P, bo mnie zadręczasz i co chwila pokazujesz jakieś cudeńka, które przechodzą, lub mogą przejść z dziada pradziada. Moje nie przejdą, no może biblioteka :rolleyes:

A ogrodzenie będzie, w zasadzie po części juz jest z grafitowego klinkieru, dość szerokie słupy, a przęsła kute.

Mój dom z zewnątrz jest dość elegancki, no może nie stylowy, a na pewno nie nowoczesny:rolleyes: Musi to wszystko jakoś grać ze sobą.

A może jako nawiązanie do lampy wiszącej taka lampka na biurko?

LampGustaf Carlton:

Dzięki, bardzo ładna i chyba z rodziny lampy sufitowej, bo moja zwie się LampGustaf lampa wisząca siena:lol:

Tylko niech ja do biurko gdzieś dorwę.

Jeszcze czaję się na ten stoliczek do gabinetu, też czarny przecierany, na początku miał stanąć koło fotela, ale teraz jak widać raczej się nie zmieści.

Może gdzieś wcisnę koło biurka, a na nim postawię drukarkę:rolleyes:, ale to też najpierw musi być biurko.

Zdjęcie słabe z tel.

http://img824.imageshack.us/img824/2087/20110919181744.jpg

http://img508.imageshack.us/img508/7760/20110919181723.jpg

http://img98.imageshack.us/img98/1356/20110919181806.jpg

Marta bo ja taka strasznie sentymentalna jestem...;)mam 2 pary 40 letnich niemal butow na koturnach po mojej Mamie i jej suknie slubna, srebrna szczotke do wlosow i lusterko Babci, resztki przedwojennej porcelany z slubnego posagu Babci...to wszystko czego inni nie chcieli jest dla mnie najwiekszym skarbem...moja siostra zartuje, ze rodzinnym kloszardem jestem:lol2:mam spory strych i garaz wiec wszystko zmieszcze:rotfl::lol2: