Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Fotki i plotki u MarJel

Recommended Posts

• Odpowiedzi 10,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Sofy super. Jak ja marzę o De Velde, ale to dopiero jak TŻ w totka wygra :(.

Kocham szarości, ale powiem szczerze, że też marzę o białym wypoczynku w salonie, doskonale Cię rozumiem. U mnie na tle ciemej podłogi i szarych ścian będzie bardziej widoczny.

A co do koszy, to będąc ostatnio w ikei też zwróciłam na nie uwagę. Na białe. I na szybko szukałam powodów do jego kupna. Mi by pasowały do pralni albo do Sonii (biały). Fajne są :). Chyba następnym razem je wezmę :).

Marta biel jest piękna, ale chyba mało praktyczna skoro dziewczyny, które same doświadczyły - tak piszą:rolleyes:. Ja nadal mam mieszane uczucia i pewnie zawsze będę miała słabość do białej skóry...., ale czy u siebie??? chyba jednak będę musiała postawić na praktyczność. Jak dla mnie 2 kanapy praktyczniejsze - możesz poprzestawić, kiedy tylko znudzi Ci się poprzednie ustawienie;) ja tak mam - często latam z meblami:cool:. czywiście nic nie mam przeciwko narożnikom, ale w moim przypadku musiałby mieć 1 wersje ustawienia i tyle z moich manewrów;)

ojjjj już nie mogę doczekać się tych szarych kanap u Ciebie:) to pewnie rozjaśni wielu nam na forum te wielkie dylematy w wyborze;)

ale naprodukowalyscie Dziewczyny stron-ale nadrobilam...ufff:)

Martusia, sofa jest piekna.Moze to faux pas ale nie znalam tej firmy wczesniej:oops: My z mezusiem jestesmy anty-skórowi jesli chodzi o sofe do salonu, wiec bede sobie u Ciebie podziwiac. Szkoda ze nie wyszlo z tymi krzeslami z Ikea. Jak je u Ciebie zobaczylam, to padlam. Niby "tylko" Ikea ale design naprawde ciekawy.Szkoda, ze niewygodne:( W akim razie tez je sobie wybijam z glowy.

Kosze bajeranckie!

Hej dziewczynki!

Witam przed wszystkim Naszą Gospodynię :)

Byłaś w IKEI-dlaczego ja nic o tym nie wiedziałam :o :(.Potrzebuję kilku drobiazgów i nie mam czasu się wybrać :(

Oj pięknie u Ciebie Majelko!Przede wszystkim jestem pod wrażeniem gabinetu.Uwielbiam takie miejsca-nie takie sterylnie nowoczesne,ale "z duszą" ala"stare".Trudno osiągnąc taki efekt-ale Tobie się udało :)Biblioteczka jest rewelacyjna!

Teraz słowko w sprawie kanap:)Też mi się wydaje,że będziesz zadowolona,że kupiłaś 2 kanapy zamiast narożnika :)Dają większe pole do manewru,można je dowolnie przestawiać.A narożnik w tej dziedzinie ogranicza.

Wyłamię się w sprawie koloru :(. Choć jak powszechnie wiadomo-szarośc to ja uwielbiam :)Lecz widziałam oczami wyobraźni u Ciebie eleganckie białe kanapy.Myślę,że u Ciebie nie będą aż tak bardzo eksploatowane,bo przecież masz bawialnię ( i tam szare Ektropy :p).Swoją drogą szczęściaro-żadna z Nas nie ma bawialni :(

Poza tym białe spodnie też są niepraktyczne i się brudzą ,a każda z nas nosi :p. I je w letni dzień nie zamieniła by je na szare.:p

A może te szare kanapy będą strzałem w 10 tylko mi brak wyobraźni:o

Buziaki!

Edytowane przez lady in red

a ja będe szczera i powiem, że szare kanapy to zajebisty wybór, białe i ecru już mi się przejadły, gdzie nie pójde do znajomych to takie mają (no gównie ecru i beż)

ten kosz jest świetny, tyle razy byłam w ikei i takiego nie widziałam.... może w mojej ikei tego poprostu nie ma....

A ja sobie mysle tak - szare sa piekne i mega praktyczne - wiem co mowie bo takie posiadam;), biale tez mi sie baaaardzo podobaja ale nie chcialabym byc niewolnikiem bialej sofy;), poza tym wedlug mnie fajnie jest miec do czego powzdychac i byloby nudno gdybysmy mialy w swoich domach to wszystko o czym marzymy...:)ja nadal bede wzdychac do bialych sof i marzyc o egg chair Arne Jacobsena;):cool:

Martus no i gdzie to ogrodzenie?:rolleyes:

Myślę-mam nadzieję :), że u mnie biały i szary będzie dobrze wyglądał. Co prawda czarna ściana tv była zrobiona z myślą pod biały narożnik, co by fajny kontraścik uzyskać, ale kawałek kominka jest w bieli, może będzie biały stolik kawowy i przede wszystkim jest jaśniutka podłoga, więc szare kanapy powinny się wpasować.

Lady , gdzieś Ty się podziewała? Obiecałaś juz dawno fotki pokoju synka i co??

Do ikei muszę się wybrać raz jeszcze, więc nic straconego, teraz jechaliśmy z planami, że kupimy krzesła i zapakujemy je na tylne siedzenia, no chyba że siedziałbyś u któregoś z nas na kolanach:lol2:

Trzeba ustalić wreszcie spotkanie z Karolą, na konkretny dzień, bo się zbieramy do tego jak sójki za morze:rolleyes:

blekitna, mirelka, wiadro jest świetne, chyba zakupię jeszcze białe do pokoju córki. blekitna sprawdź na stronce ikei czy jest dostępne w twoim mieście, jest tam taka funkcja.

rana, odpowiedziałam już na priv:)

saly, żeby zamówić z tej stronki zdjęcie należy się zalogować. Czy Ty chcesz konkretnie to moje i też w gabinecie? no, no, no;) :lol:

Anetko, ogrodzenie tzn. mury, słupki już praktycznie skończone. Mieliśmy świetną ekipę:yes:, jeżeli ktoś z moich okolic będzie robił klinkierowe ogrodzenie dam namiar i polecę szczerze.

Minus taki ,że tanio nie było, co prawda u nas sporo pracy, bo są i pełne mury i szerokie słupy. Porównanie- robocizna postawienia naszego domu(350m) w stanie surowym, a robocizna ogrodzenia różni się o połowę:jawdrop:

Dodać materiał, jeszcze kute przęsła które będą za ok. 3 tyg.) MASAKRA! O kostce nie wspomnę bo ta się jeszcze nie zaczęła robić:bash:

Foty będą, niebawem:yes:

Kochana - świtny wybór z tym kolorem:yes: Nie martw się;)

Martusia, przychodzę do ciebie z takim newsem. Ostatnio przeglądając w sklepie katalog Eichholtz'a natknęłam się na twoją bankierkę.

Nazywa się Lamp Broker.

Pytałam Pania ile kosztuje i okazało sie, ze ok. 300 zł. Podejrzewam, ze jak dobrze poszukasz (nie w warszawskich nadętych salonach wyposarzenia wnętrz;)), to powinnaś znaleźć taką do 200 zł:D

PS Przyszłam też podpytać, czy ty się aby na mnie nie gniewasz:oops: Mam wrażenie, że dziewczyny jakoś tak nieładnie się na tych kaflach Lazzo u mnie wyżyły i pomyślałam, ze mogło Ci się zrobić przykro:( A ja mam wrażenie, że mi się jakaś brzydka partia trafiła... bo widziałam je na sporej ekspozycji i były piękne:rolleyes: Więc się nie przejmuj tym plizzzz:hug:

Martus no u mnie tez ogrodzenie z cegly recznie formowanej niemal nas zrujnowalo...:bash:brama, bramki i przesla to tez niemaly wydatek do tego 260metrow kostki - cenowy kosmos :jawdrop:ale to musi byc zrobione...u nas przesla i brama maja byc montowane do 2 tygodni a pan od kostki juz mial byc ale ma poslizg i bedzie kolo 20 i juz sie martwie czy zdazy przed zima to skonczyc...:rolleyes:u nas jest podbudowa i ten maly kamyczek to koszmar dla mnie bo mlody go wszedzie rozciaga...

a jaka kostke Wybraliscie? moze pisalas ale ja czarna dziure mam w glowie i brak sil na grzebanie w Twoim przepastnym watku...;)

Justynko dziękuję za krzesła o wdzięcznej nazwie Justyna:lol2:

Myślę sobie:rolleyes: że jakby zamówić z prostym oparciem, mniejszą ilością pikowania i może prostymi nogami, ale tu nie koniecznie, ponieważ zaraz obok będzie stała pikowana ławka na giętych nóżkach, jest srebrna komoda też na giętych i planuję stolik kawowy na giętych to mogłyby pasować:)

Magda Zet :lol2:, nie wyspałaś się czy co:lol2: no jakbym mogła się obrazić na Ciebie :hug:o płytki które fankom twoim wnętrz nie przypadły do gustu;)

Najśmieszniejsze jest, że swego czasu w mojej galerii jedynie moje płytki robiły furrore, było wiele pytań i wiele osób się na nie zdecydowało, w pewnym momencie miałam wrażenie, że u mnie w domu tylko te płytki dobrze wyszły bo każdy tylko o nie pytał:lol2:

Absolutnie jest oki. Wiadomo,że nie każdemu się spodobają:)

Dziękuję za wiadomości lampkowe, poszukam jej jeszcze. Szkoda mi jedynie tej bardzo przyzwoitej ceny, tak naprawdę cieszyłam się, że trafiła mi się wreszcie tania, bo wcześniej oglądałam inne, trzy krotnie droższe i chciałam kupować.

Jednak nie było mi dane skorzystać z okazji, ale nie ma tego złego, nie są to aż tak wielkie pieniądze żeby ubolewać.

Tak myślałam, ze się nie gniewasz:hug: ale musiałam się upewnić:lol2:

A lamka jeśli faktycznie ci się podoba, to jest do upolowania za naprawdę niewiele większe pieniądze;) A jeśli z niej zrezygnujesz z powodu dodatkowych 50 czy 100 zł, to będzie tylko znaczyło, że aż tak ci sie nie podobała:lol2: - czyli na dobre wyjdzie to, że ktoś ją podkupił;)

Nie no, tyle naklepać!!!!

Litości nie macie!!!!!!!

Chciałam tylko powiedzieć, że pierwsze co zrobiłam będąc w salonie de velde i podziwiając mój przyszły narożnik zapytałam o szarą*skórę.

Pooglądałam, pozastanawiałam się, ale kompletnie nie potrafiłam sobie wyobrazić jak to by na kanapie wyglądało

teraz będę*miała okazję*:yes:

No i gdzie te zdjęcia próbek?

800pln transport??????? Pogięło ich. A na terenie wa-wy też*płatny?

Nie no, tyle naklepać!!!!

Litości nie macie!!!!!!!

Chciałam tylko powiedzieć, że pierwsze co zrobiłam będąc w salonie de velde i podziwiając mój przyszły narożnik zapytałam o szarą*skórę.

Pooglądałam, pozastanawiałam się, ale kompletnie nie potrafiłam sobie wyobrazić jak to by na kanapie wyglądało

teraz będę*miała okazję*:yes:

No i gdzie te zdjęcia próbek?

800pln transport??????? Pogięło ich. A na terenie wa-wy też*płatny?

no to naprawde wyzwanie wybrac kolor i odcien skory na podstawie tych probnikow - skrawkow...taz one powinny miec conajmniej 1m zeby czlowiek mogl cokolwiek zobaczyc! ja po zamowieniu swoich mialam stracha czy oby to co zamowilam bedzie wygladalo tak jak mysle...;)

Witaj MarJelciu

No Twoja tapeta mnie urzekła :-) no i co mam poradzić Że jak coś mi się podoba to Ty już takie masz :-)

No fajowy masz gust i fajowe pomysły - to się dziel nimi i nie żałuj podpatrywaczą takim jak ja ;)

serio: mam nadzieję że się nie gniewasz za to zrzynanie ???

Całusy i pozdrowienia :-)