Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Fotki i plotki u MarJel

Recommended Posts

Polecam krzesła z Radomska. Firmy FAMEG(http://www.krzesłaradomsko) krzesła w cenach od 350 do 750zł ekoskóra lub materiał , skóra tylko z powierzonej , ale to krzesła na lata. A u miejscowego stolarza kupisz ekoskórę za 210zł. a jeśli wybierzesz się na wycieczkę to polecam meble p. Wiewiórowskiego ręcznie robione widzę jakieś jego krzesło w twoim wnętrzu. Moim zdaniem jakość dużo wyższa niż w IKEA i ciekawe wzornictwo. Polecam!

http://www.fameg.pl/id/416/a-0443

http://www.fameg.pl/zestaw/151/a-1106-st-0808

Edytowane przez waclau

• Odpowiedzi 10,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Lady , gdzieś Ty się podziewała? Obiecałaś juz dawno fotki pokoju synka i co??

Do ikei muszę się wybrać raz jeszcze, więc nic straconego, teraz jechaliśmy z planami, że kupimy krzesła i zapakujemy je na tylne siedzenia, no chyba że siedziałbyś u któregoś z nas na kolanach:lol2:

Trzeba ustalić wreszcie spotkanie z Karolą, na konkretny dzień, bo się zbieramy do tego jak sójki za morze:rolleyes:

:

Hej MArjelko!

Apropo IKEI-miałam na myśli pomoc w zakupach polegającą na zakupie kilku drobiazgów.Myślałam,że dam Ci kasę,a Ty mi kupisz zamówiony przedmiot (nie sofę :D) tylko jakiś drobiazg.Nawet nie śmiałabym prosić aby jechać z Wami.Choć jeśli bym miała jechać na kolanach-jeszcze bym to przemyślała ;) :D.

Znajoma ma jechać do IKEI i może jej wręczę listę zakupów:) i sprawa będzie nieaktualna.Swoją drogą -kiedy WRESZCIE ta IKEA u nas będzie :rolleyes:

Pytasz o moją nieobecność na FM?Dużo się u NAs ostatnio dzieje ;)Cieszymy się nowym domkiem,imprezujemy,wyjeżdzamy,poza tym ja rozpoczęłam szkolenie i poprostu brak mi czasu :(

Ale obiecuję fotki niepublikowanych pomieszczeń i kilku drobnych nowości w naszym domku :)Zresztą Was to ja zapraszam osobiście :)Na wizję lokalną ;)

Spotkania z Wami też się nie moge doczekać :p

Buziaki!

Czesc,

Mam prośbę....napisz mi proszę gdzie kupiłaś te szklane drzwi do garderoby, które masz w sypialni i czy wystarczą 70cm? Na allegro trzeba czekac do 4 tyg.

I jeszcze pisałaś,że tapetę wallquest-piazza-zz-51509.html kupiłas w Lublinie, pochwalisz sie gdzie?

Dodam,że dom Twój jest coraz piękniejszy i jest dla mnie olbrzymią inspiracją

Dziękuję z góry

Dorota

Monia na terenie W-wy transport za free, pogięło ich równo, licząc sobie 800zł do Lublina:jawdrop:. Zamawiałam już meble z różnych części Polski, o wiele dalej niż 180km i cena za transport nie przekraczała 300zł(np. łóżko do sypialni, stół z MD) Przy czym te sofy to chyba najdroższy mebel u mnie w domu, mogliby się zlitować.....:-x

Próbka szarych skór z de velde, choć nie odzwierciedla rzeczywistego koloru ( te wzorki obok to moja tapeta)

http://img198.imageshack.us/img198/7/20111004174149.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Aneciu, u mnie będzie kostka SEMMELROCK Naturo, zaczną robić w tym tygodniu Fot. ze stronki semmelrocka

http://img834.imageshack.us/img834/5264/semmelrocknaturokostkab.jpg

I specjalnie dla Ciebie zajawka ogrodzenia, u mnie nie będzie tradycyjnie - słupek przęsło, słupek, przęsło, tylko takie cuś, (nie zwracać uwagi na pierwszy plan:P)

http://img202.imageshack.us/img202/8873/20111003170959.jpg

http://img703.imageshack.us/img703/3114/20111003171009.jpg

Saluś , na żartach się nie znasz, przecie ja też święta nie jestem, małpowałam od forumowiczek i to równo:popcorn:

Waclau, bardzo Ci dziękuję za namiary na krzesła, na razie przejrzałam na szybko, jest na czym oko zawiesić:cool:

Lady, a widzisz jakbyś częściej zaglądała to byś wiedziała że jadę do ikea, bo się chwaliłam. Co za pierdółki chciałaś? Chętnie skorzystam z zaproszenia i nawiedzę Cię z Karolą:) Tylko musimy ustalić datę:rolleyes: No i czekam na foteczki póki co, bo obiecujesz, obiecujesz, zaostrzasz apetyt, a potem znikasz po angielsku:P

dorciaz, to nie tajemnica:), większość tapet kupowałam w Parze na ul. Wrońskiej (zaraz za Galą) tam też kupowałam farby para,dzięki temu łatwiej mi było dobierać kolory tapet do próbek farb. Na każdy weekend wypożyczałam katalogi farb i tapet, dumałam i dobierałam:)

Szklane przesuwne drzwi do garderoby zamawiałam w Foll-Service na ul. 1 Maja 16

Będziesz musiała dopytać na miejscu czy 70cm. wystarczy, nie mogę sobie wyobrazić, bo nie wiem ile moje mają:rolleyes:

Cześć Martuśka nareszcie zdjątka ogrodzenia się pojawiły :)

Na "żywo" wygląda równie ładnie!!! Rozumiem,że w tej dużej przerwie na przęsła nie będzie jednego przęsła a kilka oddzielonych takimi metalowymi małymi słupkami tak??? Pytam bo u nas za tydzien zaczynamy akcję ogrodzenie frontowe i my właśnie tak zaplanowaliśmy :)

Poza ciągłymi murami będzie brama 4m szerokości następnie trzy przęsła , na skrajach, których będą murowane słupki ale w środku 2 takie własnie metalowe, potem brameczka i znowy 2 przęsła po bokach murowane słupki a w środku słupeczek metalowy, u Ciebie też coś takiego ma się pojawić, czy wymyśliłaś coś innego?

Kostka będzie bardzo ładna :) Ta jasna będzie tez u nas ale proporcje inne bo głównie kostka będzie ciemna z dodatkiem jasnego koloru tak jak mieliśmy w beniu ;)

No z Lady musimy się spotkać koniecznie!!!!

Buziaki :***

Edit:

Właśnie zobaczyłam,że już masz jakieś delikatne słupeczki wstawione w tych przerwach na przęsła ;)

Edytowane przez Karolina i Artur :P

Marta który kolorek( sofy) wybrałaś-ciemniejszy? Ogrodzenie piekne i chyba dość wysokie je sobie robicie ;)

Tak kolor skóry szary ciemniejszy, ten jasny na żywo jest tkj. wyblakły.

Ogrodzenie wydaje się wysoko bo teren działki będzie jeszcze podniesiony i wyrównany.

Droga za ogrodzeniem też będzie podniesiona, najbardziej w tym miejscu gdzie u mnie stoi widoczny na fotce mur.

aaa i zapomnialam kolorek skory pochwalic...wyglada fajnie - bardzo fajnie!

eee tam taki mały szczególik;)

Dziewczynki właśnie oglądam Tvn24 i posłowie siedzą na krzesłach z ikei NILS które mieliśmy kupić, prezentują się bosko. UWAGA najważniejsze Kalisz się mieści:lol2:

Chyba znowu chce je mieć:rolleyes:

eee tam taki mały szczególik;)

Dziewczynki właśnie oglądam Tvn24 i posłowie siedzą na krzesłach z ikei NILS które mieliśmy kupić, prezentują się bosko. UWAGA najważniejsze Kalisz się mieści:lol2:

Chyba znowu chce je mieć:rolleyes:

Ty to jednak prawdziwa baba Jestes...:lol2:to jeszcze Zapytaj Kalisza czy mu wygodnie bylo:rotfl::rotfl::rotfl:

Ty to jednak prawdziwa baba Jestes...:lol2:to jeszcze Zapytaj Kalisza czy mu wygodnie bylo:rotfl::rotfl::rotfl:

Anetka, no jestem:lol2:, prawda jest taka, że to mój m mnie odwiódł od zakupu, twierdząc że mama się nie zmieści(moja teściowa), a tak sobie oglądamy ten program na tvn24 i niespodziewanie pojawiły się krzesełka, nagle wchodzi Kalisz, my na siebie, w śmiech:lol2: i na równo

-ciekawe czy się zmieści

Kalisz się zmieścił

Na to ja:

-no widzisz, to i mamusia się zmieści

mąż

ale zobacz jak się Kalisz wierci, już kilka razy się poprawił, widać mu nie wygodnie.

I co ja baba mogę:rolleyes:

Martusia murowane słupki ogrodzenia będą tak jak w beniu pokryte tynkiem takim jak elewacja domu, lubiłam to rozwiązanie, nadal mi się podoba więc decyzja podjęta jednogłośnie z mężem ;)

No ruszamy w teraz z ogrodzeniem, bo chcemy mieć wszelkiego typu murowanie z głowy w tym roku, w nowym roku będzie docieplenie domu z kolorem, kolor na ogrodzenie, kostka i ogród.

Pierwotnie w tym roku miało być też docieplenie zewnętrzne, ale ponieważ robimy tynki i wylewki, będzie docieplenie pianą poddasza, to nie chce termosu wilgoci robić i docieplenie dajemy na wiosnę.

Mam nadzieje,że od połowy lutego ruszymy powoli z wykończeniówką :rolleyes:

P.S

Kolor skóry pięknisty!!!

Myśle ,ze dobrze zrobiliście decydując sie na ten klinkier, po pierwsze wygląda świetnie, a po drugie jeżeli będa sie zmieniać poziomy to lepiej mieć klinkier a nie tynk na ogrodzeniu ;)

Startujemy z sypialną a wiesz, ze nakreciłam się na Twoje łóżko :).

Wiem, że interesował Cię fiolet. Czy u tego gościa, który robił Ci łóżko był do wyboru jakiś fioletopodobny kolor ?

Końcem października wybieram się do niego i nie wiem, czy zmienić koncepcję i wybrać biały, czy zmienić producenta łóżka (na ich stronie nie widzę fioletów :( ).

Kolor ścian to śmietanka, to samo podłoga (dąb bielony). Wymyśliłam ten fiolet i jakoś cięzko mi teraz koncepcję zmienić :(.