Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Fotki i plotki u MarJel

Recommended Posts

• Odpowiedzi 10,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Hej MarJel!

Zwykle u Ciebie nie piszę, bo zbyt wiele i zbyt szybko się tu dzieje i nie nadążam :p ale teraz mam sprawę 'kryzysową' u zwykłe podglądanie już nie wystarczy ;) więc liczę na opinię Benkowej ekspertki :) Otóż chciałam zapytać jak jest u Ciebie, bo u nas wyszło po schodku na balkon! Tzn. wychodząc u góry z pokoi na balkony (problem dotyczy wszystkich 3) jest uskok ok. 20 cm. Problem zauważyliśmy dopiero po tym jak zrobiliśmy wewnętrzne wylewki :jawdrop: I stąd moje pytanie - czy u Was też tak było? czy robiliście dodatkową wylewkę na balkonach? jeśli tak to tylko nad wykuszem czy nad wejściem też? A może zrobienie ocieplenia wg projektu wystarczyło by zniwelować tą różnicę poziomów?

I jeszcze mam drugie pytanie - jak zrobiliście odprowadzenie wody z balkonów? Obawiam się, że woda będzie zalewać elewację na wykuszu jeśli nic nie wymyślimy, napisz proszę jakie rozwiązanie wy zastosowaliście :)

No a poza tym jeśli chodzi o Twój dziennik, to chyba nie muszę pisać, że masz bardzo ładnie w domku :) Gratuluję też cierpliwości, bo ja chyba już dawno bym się tam przeprowadziła, a Ty mimo wszystko umiesz się powstrzymać i zaczekać. Pozdrowionka :)

MarJelko, mam pytanko: dasz radę znaleźć namiar na firmę, która drukowała Ci tapetę do gabinetu? Zależy mi na wydruku ze zdjęcia z shutterstock.com... Poszukaj, plisss:yes:

Wysłałam priv z namiarami, nie dodałam że, najlepiej zamawiać fototapetę gładką z LAMINOWANIEM ! Dobrze się kładzie i ma zabezpieczoną powierzchnię:)

Ja tez chciałam białą fugę , ale projektantka wcisnęła mnie w fotel tym kolorem w fugach !

Jeszcze raz bardzo dziękuję

Może, wyjdzie fajnie, biała płytka jest duża, ma delikatne w kolorze paski, jeżeli masz cienkie fugi może się dobrze wpasuje, pod warunkiem że będzie fuga w którymś kolorze z pasków. U mnie ta płytka jest na jednej ścianie w poziomie, reszta w pionie, mogłoby przy kolorowej fudze dziwnie wyglądać. Zastanawiam się jeszcze jak to będzie wyglądało przy podłodze która też jest w paseczki, ale jest mała i kwadratowa, tu już może wyjść kratownica:rolleyes:

boże, czy wy się umawiacie na za miesiąc?:jawdrop::lol2:

no nie wytrzymam:rotfl:

Przyganiał kocioł garnkowi:P, a wy Warszawianki na kiedy w końcu ustaliłyście spotkanie, co?;)

Bo coś chyba ze dwa tyg. umówić się nie możecie i nadal się nie zapowiada:P

My już mamy przynajmniej termin ustalony:popcorn:

Otóż chciałam zapytać jak jest u Ciebie, bo u nas wyszło po schodku na balkon! Tzn. wychodząc u góry z pokoi na balkony (problem dotyczy wszystkich 3) jest uskok ok. 20 cm. Problem zauważyliśmy dopiero po tym jak zrobiliśmy wewnętrzne wylewki :jawdrop: I stąd moje pytanie - czy u Was też tak było? czy robiliście dodatkową wylewkę na balkonach? jeśli tak to tylko nad wykuszem czy nad wejściem też? A może zrobienie ocieplenia wg projektu wystarczyło by zniwelować tą różnicę poziomów?

I jeszcze mam drugie pytanie - jak zrobiliście odprowadzenie wody z balkonów? Obawiam się, że woda będzie zalewać elewację na wykuszu jeśli nic nie wymyślimy, napisz proszę jakie rozwiązanie wy zastosowaliście :)

praha, nie mieliśmy takiego problemu, więc nie wiem co mam ci odpisać. Czy balkon ma już styropian i wylewki i nadal jest ten uskok?

Nie pamiętam jak było na początku, ale jak doszedł styropian, wylewka i płytki wszystko jest tak jak powinno.

Na balkonach u mnie jest spadek i tyle żadnych rynien, na razie nic nie zalewa, zresztą balkony są maleńkie częściowo zadaszone, nic niepokojącego się nie dzieje.

Co u ciebie? Na jakim jesteście etapie? Najważniejsze jak się czujesz, no wiesz.....:)

Przyganiał kocioł garnkowi:P, a wy Warszawianki na kiedy w końcu ustaliłyście spotkanie, co?;)

ja mam czas do 17 listopada :lol2: bo potem do pracy wracam...

Marta fajnie, że powiedziałaś o tej laminowanej tapecie, dobrze wiedzieć:yes:

ja mam czas do 17 listopada :lol2: bo potem do pracy wracam...

Marta fajnie, że powiedziałaś o tej laminowanej tapecie, dobrze wiedzieć:yes:

Pasiu, jak już tu zajrzałaś, to od razu zapytam:), wypatrzyłam gdzieś u ciebie na fotce w kuchni biały chlebak, jakiś fajny, co to i skąd to to?;)

:p:P:P

To oby wam na koniec z tym "odległym" terminem nie wyszło jak nam z tymi "bliskimi" terminami:lol2::lol2::lol2:

MarJel,

dzięki za odpowiedź :) U nas na razie balkony są 'gołe', ale właśnie zaczęliśmy ocieplanie budynku i trzeba się zastanowić jak zrobić pewne rozwiązania. Teraz przy wyjściach na balkony są uskoki ok. 20 cm, ale może rzeczywiście jak damy styropian 15 cm + całą resztę to wyjdzie dobrze. A żeby nie lała się woda to chyba zrobimy te spadki na boki, jak u Ciebie nie zalewa to u nas też chyba nie będzie :rolleyes: dzięki za pomoc :)

A my generalnie jesteśmy na takim średnim etapie, mamy w środku tynki i wylewki, są już piękne okna, teraz robimy ocieplenie, droga dojazdowa już zrobiona, tarasy wylane, teraz robi się też brama i ogrodzenie. Do domu wybraliśmy już podłogi, kafle do łazienek, jest mniej więcej gotowa koncepcja kuchni itd. Wykończeniówka ma wejść na początku listopada :wiggle: ale przeprowadzimy się pewnie jakoś w marcu/kwietniu. Ja się póki co czuję dobrze, tylko jestem coraz okrąglejsza :) nie wiem jak potem sobie poradzę, ale to będę się martwić kiedy indziej :):) ale powiem Ci, że już na tym etapie budowanie zaczyna dawać coraz więcej radości i satysfakcji, więc zazdroszczę Ci trochę tego, że jesteś już na końcu, wyobrażam sobie ile to musi przynosić radości! :)