Saly 24.10.2011 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2011 Martuś Mam pytanko o kolor fugi jaki dałaś do Lazio bianco- będę je miała w kuchni Jęsli byś pamiętała ten kolor będę wdzięcznaSaly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur P 24.10.2011 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2011 Dziewczyny mi też 22 listopada pasuje Więc jesteśmy umówione :) Buziaki :*** Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 24.10.2011 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2011 Dziewczyny mi też 22 listopada pasuje Więc jesteśmy umówione :) Buziaki :*** boże, czy wy się umawiacie na za miesiąc? no nie wytrzymam:rotfl: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur P 24.10.2011 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2011 boże, czy wy się umawiacie na za miesiąc? no nie wytrzymam:rotfl: Taaak To chyba nie jest do końca normalne ale co tam, najważniejsze,że do spotkanka dojdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
praha 25.10.2011 05:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2011 Hej MarJel! Zwykle u Ciebie nie piszę, bo zbyt wiele i zbyt szybko się tu dzieje i nie nadążam ale teraz mam sprawę 'kryzysową' u zwykłe podglądanie już nie wystarczy więc liczę na opinię Benkowej ekspertki Otóż chciałam zapytać jak jest u Ciebie, bo u nas wyszło po schodku na balkon! Tzn. wychodząc u góry z pokoi na balkony (problem dotyczy wszystkich 3) jest uskok ok. 20 cm. Problem zauważyliśmy dopiero po tym jak zrobiliśmy wewnętrzne wylewki I stąd moje pytanie - czy u Was też tak było? czy robiliście dodatkową wylewkę na balkonach? jeśli tak to tylko nad wykuszem czy nad wejściem też? A może zrobienie ocieplenia wg projektu wystarczyło by zniwelować tą różnicę poziomów? I jeszcze mam drugie pytanie - jak zrobiliście odprowadzenie wody z balkonów? Obawiam się, że woda będzie zalewać elewację na wykuszu jeśli nic nie wymyślimy, napisz proszę jakie rozwiązanie wy zastosowaliście No a poza tym jeśli chodzi o Twój dziennik, to chyba nie muszę pisać, że masz bardzo ładnie w domku Gratuluję też cierpliwości, bo ja chyba już dawno bym się tam przeprowadziła, a Ty mimo wszystko umiesz się powstrzymać i zaczekać. Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 25.10.2011 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2011 MarJel przepiękny pokoik córki Pokoik synka też świetny - dla każdego coś miłego i to co chciał mieć Super mama z Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 25.10.2011 19:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2011 MarJelko, mam pytanko: dasz radę znaleźć namiar na firmę, która drukowała Ci tapetę do gabinetu? Zależy mi na wydruku ze zdjęcia z shutterstock.com... Poszukaj, plisss:yes: Wysłałam priv z namiarami, nie dodałam że, najlepiej zamawiać fototapetę gładką z LAMINOWANIEM ! Dobrze się kładzie i ma zabezpieczoną powierzchnię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 25.10.2011 20:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2011 Ja tez chciałam białą fugę , ale projektantka wcisnęła mnie w fotel tym kolorem w fugach ! Jeszcze raz bardzo dziękuję Może, wyjdzie fajnie, biała płytka jest duża, ma delikatne w kolorze paski, jeżeli masz cienkie fugi może się dobrze wpasuje, pod warunkiem że będzie fuga w którymś kolorze z pasków. U mnie ta płytka jest na jednej ścianie w poziomie, reszta w pionie, mogłoby przy kolorowej fudze dziwnie wyglądać. Zastanawiam się jeszcze jak to będzie wyglądało przy podłodze która też jest w paseczki, ale jest mała i kwadratowa, tu już może wyjść kratownica:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 25.10.2011 20:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2011 Dziewczyny mi też 22 listopada pasuje Więc jesteśmy umówione :) Buziaki :*** Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 25.10.2011 20:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2011 boże, czy wy się umawiacie na za miesiąc? no nie wytrzymam:rotfl: Przyganiał kocioł garnkowi:P, a wy Warszawianki na kiedy w końcu ustaliłyście spotkanie, co? Bo coś chyba ze dwa tyg. umówić się nie możecie i nadal się nie zapowiada:P My już mamy przynajmniej termin ustalony:popcorn: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 25.10.2011 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2011 Wysłałam priv z namiarami, nie dodałam że, najlepiej zamawiać fototapetę gładką z LAMINOWANIEM ! Dobrze się kładzie i ma zabezpieczoną powierzchnię Dostałam:yes: Dziękuję, ze pamiętałaś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 25.10.2011 20:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2011 Otóż chciałam zapytać jak jest u Ciebie, bo u nas wyszło po schodku na balkon! Tzn. wychodząc u góry z pokoi na balkony (problem dotyczy wszystkich 3) jest uskok ok. 20 cm. Problem zauważyliśmy dopiero po tym jak zrobiliśmy wewnętrzne wylewki I stąd moje pytanie - czy u Was też tak było? czy robiliście dodatkową wylewkę na balkonach? jeśli tak to tylko nad wykuszem czy nad wejściem też? A może zrobienie ocieplenia wg projektu wystarczyło by zniwelować tą różnicę poziomów? I jeszcze mam drugie pytanie - jak zrobiliście odprowadzenie wody z balkonów? Obawiam się, że woda będzie zalewać elewację na wykuszu jeśli nic nie wymyślimy, napisz proszę jakie rozwiązanie wy zastosowaliście praha, nie mieliśmy takiego problemu, więc nie wiem co mam ci odpisać. Czy balkon ma już styropian i wylewki i nadal jest ten uskok? Nie pamiętam jak było na początku, ale jak doszedł styropian, wylewka i płytki wszystko jest tak jak powinno. Na balkonach u mnie jest spadek i tyle żadnych rynien, na razie nic nie zalewa, zresztą balkony są maleńkie częściowo zadaszone, nic niepokojącego się nie dzieje. Co u ciebie? Na jakim jesteście etapie? Najważniejsze jak się czujesz, no wiesz..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 25.10.2011 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2011 Przyganiał kocioł garnkowi:P, a wy Warszawianki na kiedy w końcu ustaliłyście spotkanie, co? Bo coś chyba ze dwa tyg. umówić się nie możecie i nadal się nie zapowiada:P My już mamy przynajmniej termin ustalony:popcorn: ja mam czas do 17 listopada bo potem do pracy wracam... Marta fajnie, że powiedziałaś o tej laminowanej tapecie, dobrze wiedzieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 25.10.2011 20:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2011 Dostałam:yes: Dziękuję, ze pamiętałaś Nie ma sprawy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 25.10.2011 20:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2011 ja mam czas do 17 listopada bo potem do pracy wracam... Marta fajnie, że powiedziałaś o tej laminowanej tapecie, dobrze wiedzieć Pasiu, jak już tu zajrzałaś, to od razu zapytam:), wypatrzyłam gdzieś u ciebie na fotce w kuchni biały chlebak, jakiś fajny, co to i skąd to to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 25.10.2011 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2011 (edytowane) Pasiu, jak już tu zajrzałaś, to od razu zapytam:), wypatrzyłam gdzieś u ciebie na fotce w kuchni biały chlebak, jakiś fajny, co to i skąd to to? "coś" z tkmaxx ale niestety nazwy nie pamiętam... Edytowane 25 Października 2011 przez pasie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 25.10.2011 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2011 MarJel wyczytałam u Kachy, że kładzie Ci się Libet seria Venettia...:wiggle: My też się na niego czaimy, no jeszcze nie zdecydowaliśmy, ale bierzemy pod uwagę Masz już jakieś foty? I czy ten kamień trzeba impregnować, czy nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 25.10.2011 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2011 Przyganiał kocioł garnkowi:P, a wy Warszawianki na kiedy w końcu ustaliłyście spotkanie, co? Bo coś chyba ze dwa tyg. umówić się nie możecie i nadal się nie zapowiada:P My już mamy przynajmniej termin ustalony:popcorn: :P:P To oby wam na koniec z tym "odległym" terminem nie wyszło jak nam z tymi "bliskimi" terminami:lol2::lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
praha 26.10.2011 06:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2011 MarJel, dzięki za odpowiedź U nas na razie balkony są 'gołe', ale właśnie zaczęliśmy ocieplanie budynku i trzeba się zastanowić jak zrobić pewne rozwiązania. Teraz przy wyjściach na balkony są uskoki ok. 20 cm, ale może rzeczywiście jak damy styropian 15 cm + całą resztę to wyjdzie dobrze. A żeby nie lała się woda to chyba zrobimy te spadki na boki, jak u Ciebie nie zalewa to u nas też chyba nie będzie dzięki za pomoc A my generalnie jesteśmy na takim średnim etapie, mamy w środku tynki i wylewki, są już piękne okna, teraz robimy ocieplenie, droga dojazdowa już zrobiona, tarasy wylane, teraz robi się też brama i ogrodzenie. Do domu wybraliśmy już podłogi, kafle do łazienek, jest mniej więcej gotowa koncepcja kuchni itd. Wykończeniówka ma wejść na początku listopada ale przeprowadzimy się pewnie jakoś w marcu/kwietniu. Ja się póki co czuję dobrze, tylko jestem coraz okrąglejsza nie wiem jak potem sobie poradzę, ale to będę się martwić kiedy indziej :) ale powiem Ci, że już na tym etapie budowanie zaczyna dawać coraz więcej radości i satysfakcji, więc zazdroszczę Ci trochę tego, że jesteś już na końcu, wyobrażam sobie ile to musi przynosić radości! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saly 26.10.2011 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2011 Dziękuję MarJel za wszelkie informację Buziole wielkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts