Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Fotki i plotki u MarJel

Recommended Posts

• Odpowiedzi 10,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Hej Martuś

Gdzieś nam przepadła???

Czyżby przeprowadzka Cię tak wciągnęła???

Jestem, jestem :bye:

Dziękuję wszystkim za te wszystkie miłe słowa, a propos mojego gustu o w ogóle:rolleyes:, choć tu oklaski należą się narendil, bo to ona wkleiła ten kinkiet i stąd pewnie takie zatrzęsienie się u mnie w wątku i w sklepie z kinkietami zrobiło:P

:welcome: mother24, zapraszam, miło że się ujawniłaś:D

monika996, przebrnęłaś przez cały wątek?:o, fajnie że wpadałaś w końcu do mnie, pozytywnie zakręcona kobieto;)

Leia, nilaf, jestem purpurowa;), nie wiem czym sobie zasłużyłam na takie komplementy, baaardzo dziękuję. nilaf, mam ten namiar na kinkiety, ale w tej sprawie, na razie ciiii :p

madileo, wiem gdzie Krasienin:yes:, moja dobra znajoma stamtąd pochodzi. Znasz może weterynarza z Krasienina....?

kakusku, zrobię fotkę łączenia kamienia na weekendzie.

monsanbia, narzuta ma 220/190, mój materac ma 160 i pasuję jak ulał, aczkolwiek jak miałaby 10cm więcej to bym się nie obraziła;), na twoje łóżko na pewno za mała będzie:rolleyes: Pocieszę cię jedynie że nadal kosztuję 350 zł i na obniżkę raczej w jej przypadku nie ma co liczyć.

Hezel, ciebie ciarki obleciały, a ja czuję czyjś oddech za plecami od kliku dni :o;)

Lady, czekam na wiadomość od ciebie, w naszej sprawie:yes::popcorn:

mirela, odpowiedziałam u ciebie.

ykasta, ja się tymi kinkietami, jakoś szczególnie nie przejęłam, w końcu zdrowie najważniejsze ;)ale teraz pochwalę się dopiero jak już będą na ścianach:lol2:

Co u mnie?

Teraz na gwałt wybieram dodatki do łazienek, wieszaki na ręczniki papier itp. mam już wstępnie wybrane, muszę dzisiaj zamawiać, żeby najpóźniej mieć w pierwszej połowie przyszłego tyg.

Po za tym okna!- zasłony, karnisze, rolety , część z tego na które jestem zdecydowana, będę zamawiała na dniach.

Wczoraj byłam umówiona z profesjonalną ekipą sprzątającą, w postaci pana w wieku 35-40 lat, który miałby sprzątać jeszcze z jednym kolegą :jawdrop:, mało tego na dzień dobry od razu podał kwotę wstępną patrząc na mój metraż ok. 1500zł:jawdrop:

z deka , mnie zamurowało. Kazałam mu policzyć, szczegółowo co?, jak? i za ile? Ostatecznie wyszło 4.50 zł za metr + 3.50 zł za metr okien.

W pierwszej chwili stwierdziłam, że sama zakasam rękawy, dzisiaj mam mu dać odpowiedź........:rolleyes:

Edytowane przez MarJel

My będziemy sprzątać sami z kilku względów: zadbamy o wszystko i nic sobie nie porysujemy, nie zniszczymy i nie zamaskujemy potem ;), dokładniej to zrobimy (to akurat taka cecha charakteru, okropnie upierdliwa która każe mi robić wszystko samodzielnie - bo będzie lepiej ;)), nie będziemy za to płacić haha i na ostatek - odkąd zniknęła nam ekipa budowlana nikogo obcego do domu nie wpuszczamy :D. Jakoś tego nie widzę, że a) ktoś sprząta a mnie nie ma w domu lub b) ktoś sprząta a ja mu siedzę nad głową bo wszystko muszę widzieć :D.

Rozumiem jednak, że nie każdy lubi sprzątanie tak jak ja :lol2: dla mnie to jak hobby ;).

ykasta, wiem że ty pracuś jesteś i najlepiej chciałbyś wszystko sama i za to cię cenię bardzo:yes:

Panowie są poleceni przez mojego wykonawcę, którego tu już nie raz zachwalałam i bardzo sobie cenię jego profesjonalizm. Pomagał nam od początku do końca polecał sklepy, produkty itp. nigdy się na nim nie zawiodłam, nawet wczoraj bidny nie zdążył na moje spotkanie z panem od sprzątania, a bardzo chciał przy tym być, nie wiem w sumie po co, ale on to taki mój anioł jest. Byle kogo by mi nie polecił.

Trochę mi smutno, że moja przygoda z budowaniem i wykańczaniem dobiega końca właśnie dzięki temu człowiekowi:rolleyes:

Wiadomo też, że najlepiej jak samemu się posprząta, ale ten czas.... ciągle ucieka i go za mało:P

Marjelko, ja uważam, że ekipa sprzątająca to świetny pomysł. Przede wszystkim na ogarnięcie chociaż tego pierwszego brudu budowlanego:wiggle: Nie myśl, że jak posprzątają to na tym koniec, bo białe podłogi wyłażą jeszcze przez długi czas... więc się jeszcze nasprzątasz:p:lol2:

praha, czyli będzie mała prahusia :wave::hug:

Nie wierzę, nie wierzę :o, jak to twój dom ma być nowoczesny?:p

W marcu przeprowadzka?, ale gonicie, super!

Czy jest szansa, że wrzucisz kiedyś jakieś foty domku?:rolleyes:

Hej, hej, no zobaczymy, na ile dom będzie nowoczesny, ale będzie na pewno bardziej niż myśleliśmy :rolleyes:

Z przeprowadzką zdążylibyśmy pewnie i na koniec grudnia, ale zrobili nas w konia i nie zdążymy, ale to długa historia, nie chcę się już nawet denerwować :mad:

A po namyśle stwierdziłam, że nie będę wrzucać zdjęć domu na forum, bo jakoś tak się... boję... Sama widzisz jak to jest z tym internetem, nie masz kontroli nad tym, co się stanie z Twoim postem, zdjęciami itd. Historia z lampkami jak dla mnie nie jest śmieszna tylko straszna :o

A tak z innej beczki to masz piękną szarość na ścianie w kuchni, bajka :)

Aha i ja tam mam zamiar brać ekipę sprzątającą, a co :p może się rozeznaj jakie ceny mają inne firmy? Ja sobie nie wyobrażam wyszorowania takiej ilości metrów samemu, nie mówiąc o tych wszystkich oknach ze szprosami, normalnie mogliby w ten sposób torturować :p normalne sprzątanie to co innego, ale to co się dzieje po remoncie/budowie to wymaga specjalnych środków :)

Hej, hej, no zobaczymy, na ile dom będzie nowoczesny, ale będzie na pewno bardziej niż myśleliśmy :rolleyes:

Z przeprowadzką zdążylibyśmy pewnie i na koniec grudnia, ale zrobili nas w konia i nie zdążymy, ale to długa historia, nie chcę się już nawet denerwować :mad:

A po namyśle stwierdziłam, że nie będę wrzucać zdjęć domu na forum, bo jakoś tak się... boję... Sama widzisz jak to jest z tym internetem, nie masz kontroli nad tym, co się stanie z Twoim postem, zdjęciami itd. Historia z lampkami jak dla mnie nie jest śmieszna tylko straszna :o

A tak z innej beczki to masz piękną szarość na ścianie w kuchni, bajka :)

Którą? bo w kuchni są aż trzy odcienie szarości:P

praha, nie strasz:o, ja też już na tym etapie nie wrzucam zdjęć domu z zewnątrz, a swoich to już w ogóle;)

Mam nadzieję jednak, że na podstawie moich wnętrz w necie nikt mnie nie zidentyfikuje w realu:rolleyes:

Nie ma co się spieszyć z przeprowadzką, będziesz miała więcej czasu na zastanowienie, ale ile Ci się w między czasie po zmienia jeszcze, zobaczysz ;)

No i nie denerwuj się bo w twoim stanie nie wskazane :D

Może kiedyś założysz prywatny album w necie? Dala swoich kuleżanek :p

Agwi, święta racja :yes:

Aha i ja tam mam zamiar brać ekipę sprzątającą, a co :p może się rozeznaj jakie ceny mają inne firmy? Ja sobie nie wyobrażam wyszorowania takiej ilości metrów samemu, nie mówiąc o tych wszystkich oknach ze szprosami, normalnie mogliby w ten sposób torturować :p normalne sprzątanie to co innego, ale to co się dzieje po remoncie/budowie to wymaga specjalnych środków :)

U mnie w sumie, jak na czas po remoncie, jest w miarę czyściutko, jakiegoś wielkiego brudu budowlanego nie widać, a nic nie było sprzątane jeszcze.

No pewnie, że bierz ekipę sprzątającą, co se będziesz żałować:p, a jeszcze w tym czasie będziesz lulać małe bobo, to już w ogóle nie ma się nad czym zastanawiać;)

MarJel

Jak już w temacie farb Praha zagadała to się podepnę

Wiem ze podawałaś to już ale nie mogę znaleźć Podaj Kochana jeszcze raz numerki Najjaśniejszej szarości i tego grafitu ciemnego co masz w saluni:-)

Pozdrowionka

Para P 5221-14 ten jest na większości ścian na dole, jest bardzo jaśniutki i wyróżnia się tak naprawdę przy białych listwach.

A o który grafit chodzi?

Marta ja zlecam sprzątanie domu co 2 tygodnie, nie mówiąc już o pierwszym sprzątaniu kiedy to 3 panie zwijały się jak w ukropie cały dzień ;)

Polecam, ale nie za m2 tylko liczone za godzinę. U nas jeden dzień sprzątania pani wychodzi ok 80 zł, my standardowo dajemy 100zł.

O! zmieniłaś awatarek, nie poznałam cię :lol2:

Wiem, wiem, z taka Panią na stałe jak będzie przychodziła, to już sobie uzgodnię, za godzinę lub stałą pensję.

Z tym pierwszym po remontowym to oni sobie zawsze trochę liczą i wiadomo pani i prywatna firma inaczej sobie liczy, ta ekipa ma profesjonalny sprzęt i środki, dlatego na pierwsze sprzątanie pewnie ich wezmę:rolleyes: