Saly 03.11.2011 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2011 Hej MartuśGdzieś nam przepadła???Czyżby przeprowadzka Cię tak wciągnęła???Z tymi kinkietami niezła historia.... Mam nadzieję ze uda Ci się je gdzieś nabyćPozdrawiam serdecznie Saly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 03.11.2011 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2011 Ale jaja z kinkietami :D:D haahh. Niby śmieszne ale ja bym się wkurzyła . Wszystko piękne, musiałam znów nadrobić kilka stron kto tu tyle klepie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 03.11.2011 10:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2011 (edytowane) Hej Martuś Gdzieś nam przepadła??? Czyżby przeprowadzka Cię tak wciągnęła??? Jestem, jestem Dziękuję wszystkim za te wszystkie miłe słowa, a propos mojego gustu o w ogóle:rolleyes:, choć tu oklaski należą się narendil, bo to ona wkleiła ten kinkiet i stąd pewnie takie zatrzęsienie się u mnie w wątku i w sklepie z kinkietami zrobiło:P mother24, zapraszam, miło że się ujawniłaś monika996, przebrnęłaś przez cały wątek?, fajnie że wpadałaś w końcu do mnie, pozytywnie zakręcona kobieto;) Leia, nilaf, jestem purpurowa;), nie wiem czym sobie zasłużyłam na takie komplementy, baaardzo dziękuję. nilaf, mam ten namiar na kinkiety, ale w tej sprawie, na razie ciiii madileo, wiem gdzie Krasienin:yes:, moja dobra znajoma stamtąd pochodzi. Znasz może weterynarza z Krasienina....? kakusku, zrobię fotkę łączenia kamienia na weekendzie. monsanbia, narzuta ma 220/190, mój materac ma 160 i pasuję jak ulał, aczkolwiek jak miałaby 10cm więcej to bym się nie obraziła;), na twoje łóżko na pewno za mała będzie:rolleyes: Pocieszę cię jedynie że nadal kosztuję 350 zł i na obniżkę raczej w jej przypadku nie ma co liczyć. Hezel, ciebie ciarki obleciały, a ja czuję czyjś oddech za plecami od kliku dni ;) Lady, czekam na wiadomość od ciebie, w naszej sprawie:yes: mirela, odpowiedziałam u ciebie. ykasta, ja się tymi kinkietami, jakoś szczególnie nie przejęłam, w końcu zdrowie najważniejsze ;)ale teraz pochwalę się dopiero jak już będą na ścianach:lol2: Co u mnie? Teraz na gwałt wybieram dodatki do łazienek, wieszaki na ręczniki papier itp. mam już wstępnie wybrane, muszę dzisiaj zamawiać, żeby najpóźniej mieć w pierwszej połowie przyszłego tyg. Po za tym okna!- zasłony, karnisze, rolety , część z tego na które jestem zdecydowana, będę zamawiała na dniach. Wczoraj byłam umówiona z profesjonalną ekipą sprzątającą, w postaci pana w wieku 35-40 lat, który miałby sprzątać jeszcze z jednym kolegą , mało tego na dzień dobry od razu podał kwotę wstępną patrząc na mój metraż ok. 1500zł z deka , mnie zamurowało. Kazałam mu policzyć, szczegółowo co?, jak? i za ile? Ostatecznie wyszło 4.50 zł za metr + 3.50 zł za metr okien. W pierwszej chwili stwierdziłam, że sama zakasam rękawy, dzisiaj mam mu dać odpowiedź........ Edytowane 3 Listopada 2011 przez MarJel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 03.11.2011 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2011 My będziemy sprzątać sami z kilku względów: zadbamy o wszystko i nic sobie nie porysujemy, nie zniszczymy i nie zamaskujemy potem , dokładniej to zrobimy (to akurat taka cecha charakteru, okropnie upierdliwa która każe mi robić wszystko samodzielnie - bo będzie lepiej ), nie będziemy za to płacić haha i na ostatek - odkąd zniknęła nam ekipa budowlana nikogo obcego do domu nie wpuszczamy . Jakoś tego nie widzę, że a) ktoś sprząta a mnie nie ma w domu lub b) ktoś sprząta a ja mu siedzę nad głową bo wszystko muszę widzieć . Rozumiem jednak, że nie każdy lubi sprzątanie tak jak ja dla mnie to jak hobby . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 03.11.2011 11:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2011 ykasta, wiem że ty pracuś jesteś i najlepiej chciałbyś wszystko sama i za to cię cenię bardzo:yes:Panowie są poleceni przez mojego wykonawcę, którego tu już nie raz zachwalałam i bardzo sobie cenię jego profesjonalizm. Pomagał nam od początku do końca polecał sklepy, produkty itp. nigdy się na nim nie zawiodłam, nawet wczoraj bidny nie zdążył na moje spotkanie z panem od sprzątania, a bardzo chciał przy tym być, nie wiem w sumie po co, ale on to taki mój anioł jest. Byle kogo by mi nie polecił.Trochę mi smutno, że moja przygoda z budowaniem i wykańczaniem dobiega końca właśnie dzięki temu człowiekowi:rolleyes: Wiadomo też, że najlepiej jak samemu się posprząta, ale ten czas.... ciągle ucieka i go za mało:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 03.11.2011 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2011 Wiem, wiem i to rozumiem jeśli to TEN Pan Ci polecił to na pewno sobie poradzą a Ty tylko ładnie skontrolujesz, nie narobisz się (zazdroszczę ) i wprowadzisz do czyściutkiego domku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 03.11.2011 11:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2011 (edytowane) Nio, ale będę musiała nasze mieszkanie po przeprowadzce doprowadzić do ładu i składu, umyć okna, bo od roku nie myłam żyjąc myślą że, to już za chwilę przeprowadzka:p Jak na mnie wystarczy;) Edytowane 3 Listopada 2011 przez MarJel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 03.11.2011 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2011 Marjelko, ja uważam, że ekipa sprzątająca to świetny pomysł. Przede wszystkim na ogarnięcie chociaż tego pierwszego brudu budowlanego:wiggle: Nie myśl, że jak posprzątają to na tym koniec, bo białe podłogi wyłażą jeszcze przez długi czas... więc się jeszcze nasprzątasz:p:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
praha 03.11.2011 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2011 praha, czyli będzie mała prahusia Nie wierzę, nie wierzę , jak to twój dom ma być nowoczesny? W marcu przeprowadzka?, ale gonicie, super! Czy jest szansa, że wrzucisz kiedyś jakieś foty domku? Hej, hej, no zobaczymy, na ile dom będzie nowoczesny, ale będzie na pewno bardziej niż myśleliśmy Z przeprowadzką zdążylibyśmy pewnie i na koniec grudnia, ale zrobili nas w konia i nie zdążymy, ale to długa historia, nie chcę się już nawet denerwować A po namyśle stwierdziłam, że nie będę wrzucać zdjęć domu na forum, bo jakoś tak się... boję... Sama widzisz jak to jest z tym internetem, nie masz kontroli nad tym, co się stanie z Twoim postem, zdjęciami itd. Historia z lampkami jak dla mnie nie jest śmieszna tylko straszna A tak z innej beczki to masz piękną szarość na ścianie w kuchni, bajka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
praha 03.11.2011 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2011 Aha i ja tam mam zamiar brać ekipę sprzątającą, a co może się rozeznaj jakie ceny mają inne firmy? Ja sobie nie wyobrażam wyszorowania takiej ilości metrów samemu, nie mówiąc o tych wszystkich oknach ze szprosami, normalnie mogliby w ten sposób torturować normalne sprzątanie to co innego, ale to co się dzieje po remoncie/budowie to wymaga specjalnych środków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 03.11.2011 16:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2011 Hej, hej, no zobaczymy, na ile dom będzie nowoczesny, ale będzie na pewno bardziej niż myśleliśmy Z przeprowadzką zdążylibyśmy pewnie i na koniec grudnia, ale zrobili nas w konia i nie zdążymy, ale to długa historia, nie chcę się już nawet denerwować A po namyśle stwierdziłam, że nie będę wrzucać zdjęć domu na forum, bo jakoś tak się... boję... Sama widzisz jak to jest z tym internetem, nie masz kontroli nad tym, co się stanie z Twoim postem, zdjęciami itd. Historia z lampkami jak dla mnie nie jest śmieszna tylko straszna A tak z innej beczki to masz piękną szarość na ścianie w kuchni, bajka Którą? bo w kuchni są aż trzy odcienie szarości:P praha, nie strasz:o, ja też już na tym etapie nie wrzucam zdjęć domu z zewnątrz, a swoich to już w ogóle;) Mam nadzieję jednak, że na podstawie moich wnętrz w necie nikt mnie nie zidentyfikuje w realu:rolleyes: Nie ma co się spieszyć z przeprowadzką, będziesz miała więcej czasu na zastanowienie, ale ile Ci się w między czasie po zmienia jeszcze, zobaczysz No i nie denerwuj się bo w twoim stanie nie wskazane Może kiedyś założysz prywatny album w necie? Dala swoich kuleżanek Agwi, święta racja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saly 03.11.2011 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2011 MarJelJak już w temacie farb Praha zagadała to się podepnęWiem ze podawałaś to już ale nie mogę znaleźć Podaj Kochana jeszcze raz numerki Najjaśniejszej szarości i tego grafitu ciemnego co masz w saluni:-)Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 03.11.2011 16:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2011 Aha i ja tam mam zamiar brać ekipę sprzątającą, a co może się rozeznaj jakie ceny mają inne firmy? Ja sobie nie wyobrażam wyszorowania takiej ilości metrów samemu, nie mówiąc o tych wszystkich oknach ze szprosami, normalnie mogliby w ten sposób torturować normalne sprzątanie to co innego, ale to co się dzieje po remoncie/budowie to wymaga specjalnych środków U mnie w sumie, jak na czas po remoncie, jest w miarę czyściutko, jakiegoś wielkiego brudu budowlanego nie widać, a nic nie było sprzątane jeszcze. No pewnie, że bierz ekipę sprzątającą, co se będziesz żałować, a jeszcze w tym czasie będziesz lulać małe bobo, to już w ogóle nie ma się nad czym zastanawiać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 03.11.2011 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2011 Marta ja zlecam sprzątanie domu co 2 tygodnie, nie mówiąc już o pierwszym sprzątaniu kiedy to 3 panie zwijały się jak w ukropie cały dzień Polecam, ale nie za m2 tylko liczone za godzinę. U nas jeden dzień sprzątania pani wychodzi ok 80 zł, my standardowo dajemy 100zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 03.11.2011 16:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2011 MarJel Jak już w temacie farb Praha zagadała to się podepnę Wiem ze podawałaś to już ale nie mogę znaleźć Podaj Kochana jeszcze raz numerki Najjaśniejszej szarości i tego grafitu ciemnego co masz w saluni:-) Pozdrowionka Para P 5221-14 ten jest na większości ścian na dole, jest bardzo jaśniutki i wyróżnia się tak naprawdę przy białych listwach. A o który grafit chodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 03.11.2011 16:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2011 Marta ja zlecam sprzątanie domu co 2 tygodnie, nie mówiąc już o pierwszym sprzątaniu kiedy to 3 panie zwijały się jak w ukropie cały dzień Polecam, ale nie za m2 tylko liczone za godzinę. U nas jeden dzień sprzątania pani wychodzi ok 80 zł, my standardowo dajemy 100zł. O! zmieniłaś awatarek, nie poznałam cię Wiem, wiem, z taka Panią na stałe jak będzie przychodziła, to już sobie uzgodnię, za godzinę lub stałą pensję. Z tym pierwszym po remontowym to oni sobie zawsze trochę liczą i wiadomo pani i prywatna firma inaczej sobie liczy, ta ekipa ma profesjonalny sprzęt i środki, dlatego na pierwsze sprzątanie pewnie ich wezmę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saly 03.11.2011 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2011 Martuś o tą ścianę przy kominku mi chodziło Ona nie grafitowa? - Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 03.11.2011 16:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2011 Martuś o tą ścianę przy kominku mi chodziło Ona nie grafitowa? - Ta to czarna tapeta przecie:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saly 03.11.2011 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2011 Ło ja ślepa juz jestem czy co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 03.11.2011 16:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2011 Ło ja ślepa juz jestem czy co eeee, tego poprostu na fotce nie widać, zresztą nie ty pierwsza pytasz co to za grafit, tak że ślepota ci nie grozi;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts