miloszk 25.05.2011 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2011 Witam, niebawem sam zaczynam budowę, tzn nie biorę ekipy tylko system gospodarczy.Mam autko typu sedan. Czy dobrze mi się wydaje, że warto by było mieć jednak jakieś małe dostawcze typu berlingo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Browar 25.05.2011 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2011 Witam, niebawem sam zaczynam budowę, tzn nie biorę ekipy tylko system gospodarczy. Mam autko typu sedan. Czy dobrze mi się wydaje, że warto by było mieć jednak jakieś małe dostawcze typu berlingo? Powazny dylemt na początek M yślę że pomoc forumowej braci będzie nieodzowna... Ja CI jednak nie pomoge - zwykle wszsytko targam na plecach tak hobbystycznie... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 25.05.2011 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2011 Witam, niebawem sam zaczynam budowę, tzn nie biorę ekipy tylko system gospodarczy. Mam autko typu sedan. Czy dobrze mi się wydaje, że warto by było mieć jednak jakieś małe dostawcze typu berlingo? Dużych "tematów" (paleta cegły czy cementu) i tak nie przewieziesz małym dostawczakiem, zresztą transport jest zazwyczaj w cenie. Do drobnych rzeczy (kilka metrów gresu, kilka worków kleju) moim zdaniem najbardziej uniwersalne jest kombi. Sedan z przyczepą tez daje radę. Ewentualnie jakiś mało skatowany pick-up typu Polonez Truck (a juz z budą to rewelacja). Jak masz sedana to ja bym zainwestował w hak i wypożyczał przyczepę. Jak przyczepa będzie często przydatna to może warto kupic albo pospawać a po zakończeniu budowy sprzedać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelo_pl 26.05.2011 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2011 Za 3 ~4 tys można kupić Fiata Ducato w Deaslu który jest idealny nawet do wożenia cegieł - nie wspominając o końcowej przeprowadzce . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ddoommiinniikk 26.05.2011 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2011 Za 3 ~4 tys można kupić Fiata Ducato w Deaslu który jest idealny nawet do wożenia cegieł - nie wspominając o końcowej przeprowadzce .I właśnie tego rozmiaru auto jest dobre na budowę - takie, żeby weszła do niego płyta gipsowa, płyta OSB czy profile do suchej zabudowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 26.05.2011 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2011 moją budowę dzielnie znosi pasat B4 w kombi, oczywiscie tradycyjny 90cio konny diesel, niezniszczalne auto, dla uzupełnienia belki na relingi dachowe (jakieś np.profile 4 metrowe pzrewieźć czy 6-cio metrowe miedziane rury ), hak z tyłu, do tego mam przyczepkę syland z budą o wymiarach wewn. 125x265 (płyty gipsowe idealnie wchodzą i taki zestaw do większości rzeczy wystarczy, wiozłem i 40płyt GK, i 1,5 palety suporeksu, kleje, cementy, wapna, też piasek a ostatnio jesienią i węgiel również, betoniarki z taczką i paletopojemnikiem na wodę tez sie mieszczą, a po robocie odpinasz przyczepkę, auto z kurzu otrzepujesz i masz zamiast "budowlańca" zwykłego cywilnego kombiaczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajmanxxl 26.05.2011 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2011 bez autka pracy w budowlance sobie nie wyobrażam kombiaczek jest ok można nim wszystkie drobne rzeczy przywieźć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukep3 27.05.2011 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2011 można zawsze autobusem jak przystanek nie daleko - a połączenie z hurtownią dobre - tylko pamietaj za większy gabaryt trzeba płacic dodatkową opłatę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redcode 27.05.2011 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2011 To wtedy lepiej chyba zanieść pod pachą np płyty po prostu po jednej... I spali sie tyle kcal, ze potem w nagrode elegancko ze trzy piwka można by wypić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek.zoo 18.06.2015 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2015 chwalisz sie czy zalisz? dla firmy tylko jakis ducato Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kacperekbialy 18.06.2015 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2015 Na podstawie własnego doświadczenia: trzeba wybrać się na giełdę jakąś i obejrzeć, jakie są auta. Kolejna sprawa to czas budowy domu – metodą gospodarczą będzie dłuższy. Trzecia rzecz: czy nie lepiej zamawiać materiały wraz z transportem? Na jakiekolwiek auto dostawcze jednak trzeba kilka złotych wydać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radetzky 19.06.2015 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2015 Bez sensu kupować auto przy okazji budowy. Również dobrze za tą kasę mógłbyś kupować materiały z transportem i pewnie byś na tym lepiej wyszedł . Ja osobówką (kombi fakt faktem) coś tam dowoziłem, ale wielu rzeczy nawet nie próbowałem. Z dziwnych rzeczy przytargałem autem m.in. całą zaprawę do dryfixa (60 puszek ) i pręty zbrojeniowe do wieńców... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 20.06.2015 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2015 Ktoś mi kiedyś opowiadał, że na czas budowy kupił jakieś robocze kombi. Nie tyle co się przydało do transportów, co robiło dobre wrażenie na Wykonawcach, którzy nie traktowali Inwestora jako krezusa i nie rzucali stawkami dla Vipów. Mi to rybka, czy klient przyjedzie mercedesem, fiatem, czy może pociągiem (wtedy to go jeszcze odrzucę na dworzec). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 23.06.2015 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2015 Jak przyjdzie pieszo dostanie 30% upustu na montaż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 24.06.2015 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2015 Ja właśnie też teraz szukam autka dla jednoosobowej firmy hydraulicznej i po wielu wizytach w salonach w moim mieście (Wrocław) najbardziej spodobał mi się Suzuki Vitara, coś takiego: http://www.suzuki.pol-motors.pl/car/GrandVitara5dr.html Myślicie, że to dobry pomysł? Komfort jazdy jest bardzo wysoki, mają napęd 4x4 a w wiele miejsc jeżdżę, bardzo różnych. Zdecydowanie za mała moc i zdolności terenowe. Zakopie się w błocie. Koniecznie https://www.google.pl/search?q=discovery+4+land+rover&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=vVSKVc2HEquv7Aaf2oKoDg&ved=0CCMQsAQ&biw=1269&bih=659 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 24.06.2015 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2015 (edytowane) Ktoś mi kiedyś opowiadał, że na czas budowy kupił jakieś robocze kombi. Nie tyle co się przydało do transportów, co robiło dobre wrażenie na Wykonawcach, którzy nie traktowali Inwestora jako krezusa i nie rzucali stawkami dla Vipów. Mi to rybka, czy klient przyjedzie mercedesem, fiatem, czy może pociągiem (wtedy to go jeszcze odrzucę na dworzec). To ,że autor chce takie auto to porażka.Wielka porażka, finansowa o czym wspominają moi przedmówcy.Kasę można wykorzystać inaczej a nie pchać w drogie auto.Aleeee.Drogi i panujący nam finlandia głupoty znowu gadasz.Jeśli do mnie podjeżdża facet fajna furą i wychodzi zeń pachnący i schludnie ubrany ..........to wiem na wstępie ,że nie burak.Wiem ,że może nie fachowiec ale szacunek do mnie ma.Ostygnij więc z tymi tezami. Edytowane 24 Czerwca 2015 przez niktspecjalny ostygnij finlandia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 24.06.2015 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2015 Jeszcze niedawno jak podjechałeś drogą furą, to byleś albo zdzierca, albo złodziej...Jeszcze całkiem bardzo niedawno.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JolaMarcin 29.06.2015 04:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2015 Właśnie na potrzeby budowy kupiliśmy Żuka z gazem w cenie złomu. Już nie raz się przydał, chociaż dopiero zaczęliśmy budowę, a co dopiero później (wykańczać będziemy sami). Gdyby policzyć wszystkie transporty do tej pory, to albo już się zwrócił, albo niedługo to nastąpi.W składach nie zawsze transport jest "na już", poza tym czasem kupuje się coś używanego (ostatnio kołki czy deski szalunkowe), a wtedy z transportem jest problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milo222 29.06.2015 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2015 kupiłem na budowę vw T4 i całuję go każdego razu jak jadę po materiały nie mówiąc już o reszcie rodziny przy przewożeniu innych rzeczy - dałem 4500 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 29.06.2015 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2015 Nieodzowny na każdej budowie:http://www.motowiocha.pl/upload/file/2378.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts