Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Olejować czy lakierować

Recommended Posts

Witam,

chcę zrobić przy swoim domku taras, moze nie jakiś pokaźny, ale taki przyjemny, zeby móc sobie zrobic np. grilla;D...mam deski dębowe na przygotowaniu, tylko nie wiem czy lepiej je lakierować czy olejować? sądzicie, że które rozwiązanie będzie dobre dla tarasu, zeby ładnie wygladal ale tez sie nie zniszczyl i zeby deski nie zgnily, prosze o pomoc. Gustaw Fijak

olej pięknie wydobywa naturalny wygląd drewna jednakże jest kilkukrotnie droższy , ponieważ bardzo często trzeba powtarzać olejowanie no i co za tym idzie trzeba poświęcić na to czas. cena efektu. Jeżeli nie chcesz się męczyć lakier mat lub półmat.

na taras tylko olej. Lakiery spali słonce i zniszczy deszcz, nawet te na jachty.

o dziekuję za trafne podpowiedzi, teraz pozostaje mi kupic olej, skoro bedzie najlepszy....ale sam olej, czy jeszcze cos do niego? co do tego, ze trzeba odnawiac, to zdaje sobie z tego sprawe, ale czego sie nie robi dla lansu heheheheh....mozecie mi polecic jakis olej, ktorego uzywaliscie i jestescie zadowoleni?

wiem ze we [REKLAMA FIRMY] maja dobre oleje, co prawda sam nie korzystalem ale znajomy byl zadowolony, a [reklama firmy] w pewnym sesnie specjalizuje sie w produktach do drewna, wiec powinien sie sprawdzic. A co do pytania czy sam olej to mozesz uzyc jeszcze ewentualnie ługu jesli chcesz miec jasny kolor tych desek, z tym ze wydaje mi sie ze lug stosuje sie raczej wewnatrz a nie na tarasach, chociaz jesli sie myle to mnie poprawcie Edytowane przez Elfir

zakupiłem dzisiaj "Flugger Impredur olej do drewna", polecono mi go w sklepie, jako odpowiedni na taras, bo ma wzmocnioną ochronę przed dzialaniem UV i wilgocią, także jak już zrobię taras, to dam znać jak to wyszło, mam nadzieję, że moj wybór oleju byl dobry;)

daj znać po zimie.

• 1 year później...