Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wystrój okna - jakie zasłony?

kasiula_80

Recommended Posts

Cześć!

Jestem na etapie urządzania swojego mieszkania. Ponieważ mam kilka pomysłów, które co chwila palą na panewkach, więc postanowiłam się trochę poradzić. Być może mi pomożecie i dorzucicie jakieś pomysły. Chodzi mi o elementy dekoracyjne w salonie. Na razie na tapecie jest okno i jego wystrój :) W pokoju dominującymi kolorami są czerń, czerwień oraz fiolet.

Wiem, wiem niektórym te kolory się gryzą więc ich o pomoc nie proszę bo kolorystyka to kwestia gustu a ja akurat lubię to zestawienie.

A więc rzucam temat wystroju okna pod którym stoi fioletowa kanapa, kolor ścian biała czekolada. Kupiłam takie panele do zawieszenia wysokość 160cm do parapetu, gdyż na całości stoi łóżko.

Oto ten panel: http://ict.shoper.pl/userdata/gfx/c1b57a0a35dbf375944e41ea3339ef0a.jpg

Do tego chciałabym jakieś zasłony ale tylko jako element dekoracyjny, tak na szerokość ok. 30-40cm. Szukałam jakiegoś materiału w paski w kolorach czerwień z fioletem, czerwień z czarnym i bielą, czerwień z fioletem i czernią i podobne zestawiena ale niestety wiedziałam że będzie ciężko i nic nie znalazłam :( Chyba ze Wy może wiecie gdzie mogę znaleźć taki materiał? Pomyślałam sobie też, że może jednolity kolor będzie dobry ale nie wiem… Jak myślicie?

Znalazłam też na Alledrogo taki materiał (tu akurat bieżnik):

http://allegro.pl/kolorowe-inspiracje-bieznik-obrus-35-120-cm-i1602189358.html?source=oo

szerokość 35cm jest, a chodzi mi oten fioletowy w szare kwiaty - myślicie że będzie pasować czy jednak lepszy jednolity kolor?

Błagam pomóżcie bo takie dodatki to niby błaha sprawa ale jak przychodzi co do czego to człowiek nie wie co robić…

Edytowane przez kasiula_80

mój m.określa mianem fioletu wszystko od różu a la lalka Barbie po szuszoną śliwkę węgierkę. czerwień to odcień samochodu jego matki, a mój czerwony lakier do paznokci, jego ciemnoczerwony krawat i pelargonie – to już znowu różowy. za to czerni potrafi wskazać 10 odcieni (i jak babcię kocham, nie podejrzewałam, że dostrzeże z lekka różne odcienie swoich czarnych garniaków czy półbutów, a także potrafi mi pół h tłumaczyć czym się różni czerń nowego merca od czerni nowej bwm)

wniosek – jak chcesz się radzić o kolorach to wrzucaj zdjęcie.