bartosz-w 25.05.2011 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2011 Witam, Kupiłem kominek Adbar P100.Link http://www.adbar.pl/sklep/product.php?id_product=10. Prezentuje się świetnie, natomiast proszę ewentualnych użytkowników o opinie na temat tego produktu. Wyłożony jest szamotem, ma zamaskowane zawiasy, dolot powietrza z zewnątrz. Jeszcze w nim nie paliłem i nie wiem jak wygląda sprawa czystości szyby i trwałości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 26.05.2011 06:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2011 Witam, Kupiłem kominek Adbar P100.Link http://www.adbar.pl/sklep/product.php?id_product=10. Prezentuje się świetnie, natomiast proszę ewentualnych użytkowników o opinie na temat tego produktu. Wyłożony jest szamotem, ma zamaskowane zawiasy, dolot powietrza z zewnątrz. Jeszcze w nim nie paliłem i nie wiem jak wygląda sprawa czystości szyby i trwałości. "Kom-bet" , tylko z drugiej strony Polski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bohusz 26.05.2011 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2011 Naprawdę podziwiam Cię Eniu.Bo przecież praktycznie "całe" swoje życie zawodowe pracowałeś za Odrą teraz jesteś emerytem, a znasz na bieżąco wszelkie produkty Polskie i w Polsce dostępne z branży kominkowej.Wielki szacun. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartosz-w 26.05.2011 07:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2011 Dzięki za informację, tylko nic mi ona nie mówi. Nie wiem czy to pozytyw czy negatyw, że to kom bet . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 26.05.2011 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2011 Dzięki za informację, tylko nic mi ona nie mówi. Nie wiem czy to pozytyw czy negatyw, że to kom bet . Sorki za dygresję , ale na sentymenty mi się zebrało . Sprzedałem kilka produktów tej firmy w swojej "młodości" . Kom-bet to firma z Koszalina , która jako jedna z pierwszych w Polsce produkowała wkłady szamotowe - nie sprawiające raczej kłopotów. . Adbar ma w ofercie łudząco podobne urządzenia ,stąd moja reakcja. A paparazzi... no cóż , zawsze czujny i gotowy . Jak się okazuje mój życiorys zna lepiej ode mnie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 26.05.2011 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2011 Witam.Tak obiektywnie - jeżeli producent palenisk wymyśla takie wyroby, które nie mają nawet szans poprawnie działać (ale się sprzedadzą bo jest "ssanie" na tego typu wygląd) i widać to już na pierwszy rzut oka, to raczej pozytywnego zdania o nim mieć nie można.To takie spostrzeżenie po odwiedzeniu ich strony i zobaczeniu niektórych nowych rzeczy jakie produkują.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartosz-w 26.05.2011 21:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2011 Witam. Tak obiektywnie - jeżeli producent palenisk wymyśla takie wyroby, które nie mają nawet szans poprawnie działać (ale się sprzedadzą bo jest "ssanie" na tego typu wygląd) i widać to już na pierwszy rzut oka, to raczej pozytywnego zdania o nim mieć nie można. To takie spostrzeżenie po odwiedzeniu ich strony i zobaczeniu niektórych nowych rzeczy jakie produkują. Pozdrawiam. Czy ta informacja dotyczy kominka, który wybrałem? Jeśli tak to proszę o informacje jaki jest z nim problem, może uda mi się go usunąć przed zabudową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 26.05.2011 23:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2011 Witam.Trzeba mieć nie lada fantazję by zaproponować drzwiczki o wysokości 80 czy 100 cm otwierane na bok. To samo tyczy się konstrukcji z szybami szerokości 1m opartymi o zwykły kątownik czy profil zamknięty bez wzmocnień, dwa zawiaski i ciężki kawał szyby. Otwieranie tego przez najbliższych kilka lat, kilkaset razy w roku w momencie gdy w kominku (na ramie i szybie) potrafi być kilkaset stopni w wielu wypadkach skończy się po prostu wypaczeniem i pogięciem drzwiczek, nadwyrężeniem i deformacją zawiasów lub pęknięciem szyby.To drugie tyczy się bez wyjątku polskich producentów, którzy w ten sposób tworzą złudzenie konkurencyjności i taniej ceny swoich palenisk z paleniskami o gigantycznych jak na swoją konstrukcję przeszkleniach.Oczywiście może się okazać, że będziesz z zadowoleniem użytkował to palenisko przez długie lata.Ale nie zmienia to pewnych barier technologicznych, których nie powinno się przekraczać ze względu na możliwość awaryjności i nieprawidłowego działania takich urządzeń.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 27.05.2011 05:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2011 Witam. Trzeba mieć nie lada fantazję by zaproponować drzwiczki o wysokości 80 czy 100 cm otwierane na bok. To samo tyczy się konstrukcji z szybami szerokości 1m opartymi o zwykły kątownik czy profil zamknięty bez wzmocnień, dwa zawiaski i ciężki kawał szyby. Otwieranie tego przez najbliższych kilka lat, kilkaset razy w roku w momencie gdy w kominku (na ramie i szybie) potrafi być kilkaset stopni w wielu wypadkach skończy się po prostu wypaczeniem i pogięciem drzwiczek, nadwyrężeniem i deformacją zawiasów lub pęknięciem szyby. To drugie tyczy się bez wyjątku polskich producentów, którzy w ten sposób tworzą złudzenie konkurencyjności i taniej ceny swoich palenisk z paleniskami o gigantycznych jak na swoją konstrukcję przeszkleniach. Oczywiście może się okazać, że będziesz z zadowoleniem użytkował to palenisko przez długie lata. Ale nie zmienia to pewnych barier technologicznych, których nie powinno się przekraczać ze względu na możliwość awaryjności i nieprawidłowego działania takich urządzeń. Pozdrawiam. Strzelasz na oślep byle coś napisać. Akurat polska firma po nieudanym skopiowaniu modelu szerokiego na 100 cm i wysokiego na 50 , po pierwszych próbach i stwierdzeniu że to badziewie, dopracowała go tak ,że nie występują problemy o których piszesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 27.05.2011 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2011 Witam.Gdybyś konkretnie napisał firmę i model paleniska to twój post też nie był by strzałem na oślep ... a czytający to, mieli by okazję się czegoś dowiedzieć ...Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 27.05.2011 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2011 Witam. Gdybyś konkretnie napisał firmę i model paleniska to twój post też nie był by strzałem na oślep ... a czytający to, mieli by okazję się czegoś dowiedzieć ... Pozdrawiam. Doskonale wiesz ,że chodzi o nowy model Mili . Ale , jak to masz w zwyczaju, lubisz kokietować . A może zbyt wysoko oceniałem Twoje "bystre oko" w kominkach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 27.05.2011 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2011 (edytowane) Witam.No ale nie mowa tutaj o paleniskach z drzwiami gilotynowymi ...A jeżeli masz na myśli ten model otwierany na bok, to już na pierwszy rzut oka obskurne zawiasy i "pancernie" wyglądająca rama dyskwalifikują go przynajmniej dla mnie i połowy chętnych do zakupu czegoś podobnego.Nowa linia Adbar'ów to naprawdę szczyt "dizajnu" w pozytywnym tego słowa znaczeniu, przy tym ...Pozdrawiam. Edytowane 27 Maja 2011 przez Forest-Natura Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mki1719508566 27.05.2011 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2011 Kilka lat temu widziałem jak produkują te wkłady , szły wtedy dobrze na wschód , ostatnio dostaliśmy ofertę ich sprzedaży . Czyżby ruszyła ostra akcja marketingowa na FM i nie tylko:) ?? Porównanie Piotra / lub Enia / do wkładów z Koszalina jest jak najbardziej słuszne , te drugie widziałem ostatnio w Szczecinie ale odbieram je bez zachwytu. Eniu nie bij Forest.. Bohusz nie bij Enia.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maltoron 06.06.2011 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2011 Kilka lat temu widziałem jak produkują te wkłady , szły wtedy dobrze na wschód , ostatnio dostaliśmy ofertę ich sprzedaży . Czyżby ruszyła ostra akcja marketingowa na FM i nie tylko:) ?? Porównanie Piotra / lub Enia / do wkładów z Koszalina jest jak najbardziej słuszne , te drugie widziałem ostatnio w Szczecinie ale odbieram je bez zachwytu. Eniu nie bij Forest.. Bohusz nie bij Enia.. Odkurzę trochę temat. Przyglądając się tym kominkom z dwóch stron Polski, w tych z Koszlina nie ma doprowadzenia powietrza bezpośrednio do paleniska. Czy to wada czy raczej nic istotnego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 07.06.2011 05:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2011 http://www.kominki-batura.pl/publikacje2.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamyk68 07.06.2011 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2011 bartosz-w Czy Ty się dowiedziałeś w końcu o tym kominku tego czego chciałeś???? Czy są godne polecenia czy to straszna lipa?????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartosz-w 08.06.2011 19:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2011 Ja go kupiłem. Trudno mi powiedzieć, czy dobry czy nie. Jest już zabudowany, ale jeszcze go nie uruchomiłem. Wygląda solidnie, ma dolot powietrza z zewnątrz, wygląda super. Jak na razie wydaje mi się, że w tych pieniądzach bezkonkurencyjny. Zastanawiałem się jeszcze nad kominkiem brasa, marki Kornak. Też mają fajne te kominki, ale skręcana obudowa do mnie nie do końca przemawia i ta cena. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamyk68 08.06.2011 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2011 Też poszedłem na żywioł i dzisiaj kupiłem od nich kominek przez net .Mam go mieć w piątek ,zobaczymy jak się będzie prezentował na żywo bo na zdjęciach zacnie wygląda:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rudy_jr 14.10.2011 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 Witam, pytanie do osob ktore zakupily wklad kominkowy P100jak sie sprawdza w uzytkowaniu? jak wygalda sprawa z czysta szyba? czy drzwiczki sprawdzaja sie i mozna im zaufac dla dlugoletniej pracy( nie wyboczają sie?)jak sprawa z popiołem i doprowadzeniem powietrza do komory spalania? z gory dzieki za odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TT16 20.12.2011 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2011 (edytowane) WitamRównież jestem ciekawy co do kominków tej firmy. Szczególenie jeśli chodzi o drzwiczki w modelach k100 (z boczną szybą) ? proszę o opinię. Czy jako, że nie mają "słupka" od strony pocznej szyby, drzwiczki zachowują sie stabilnie? Edytowane 20 Grudnia 2011 przez TT16 doprecyzowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts