Gość 06.03.2004 00:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2004 Czy ktoś używał pustaków zasypowych ze zbrojeniem w środku do wykonania ścian piwnic. proszę o informacje. Mam do wykonania wysokie ściany piwnic (3m) w sąsiedztwie ruchliwej jezdni, a nie stać mnie za bardzo na wynajęcie szalunków na ściany typu PERI. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pstryna 10.05.2004 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2004 Tez mnie to interesuje . czy ktos tak robil sciane fundamentową?, jakis napiar na producenta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LUK74 10.05.2004 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2004 Ja zamierzam budować sciany fundamentowe z pustaków szalunkowych firmy Techbud z Krakowa (pustaki już stoją na placu). Szczegóły znajdziecie tu: http://www.techbud.com.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nowicjusz 10.05.2004 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2004 Pogadaj z konstruktorem i zaproponuj ściany ze zwykłych bloczków betonowych z przewiązkami, tj. rodzajem żelbetowych wylewek w pionowych przerwach pozostawionych co ok 3 m podczas murowania ścian. Zbrojenie pionowe przewiązek wprowadź do wieńca stropu nad piwnicami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pstryna 11.05.2004 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2004 Dziekuje Bardzo LUK74:D . na stronie jest porownanie kosztowe. ale naprawde dzieki temu mozna spokojnie samemu zrobic sciany fundamentowe. bez klopotu z szalunkami lub ich peknieciem jak obciazy sie betonem. ja mam miec sciany 70cm do 80 ponad stan ziemi wiec trudno by bylo zrobic deskowanie lub uzyc szalunku systemowego mysle ze drozszy. a zbloczkow nie chce murowac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HARY 11.05.2004 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2004 My mamy zrobione ściany fundamentowe z tych pustaków, potwierdzam koszt materiałów porównywalny - robocizna całkowicie nasza. Nie mamy piwnic, więc na wieniec zrobiliśmy deskowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts