Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Adaptacja stodoły na NASZ DOM :)

zosik

Recommended Posts

suuuuuuuuuuper wyszlo :):) no tos sie narobila widze.

Moja doniczka w goscinnym :)

I czy sie myle czy widze Trollste pod tv ?

Podloge robisz taka sama na calej podlodze? W kuchni i w lazience tez?

No i moje ulubione siwe kolory scian, brawo, slicznie wyszlo.

(Uparta Zoska i tak wsadzila monstrualny stol heheh).

• Odpowiedzi 441
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Roboty było, nie zaprzeczę :)

Jest i Twoja doniczka i Trollsta - tylko eMowi się nie podoba, ale już ja go urobię na coś takiego :D

Podłoga ma być taka sama, tylko w łazienkach i pralni inna, ale w tych samych kolorach, choć na dobrą sprawę w wc mogą być przecież panele :) Kolory ścian - szarości, grafity i basta :) No i cegła czerwona i biała :) Schody też pewnie białe, ewentualnie jasnoszare :)

Uparta Zośka powiadasz? To moje 2 imię :rotfl::rotfl::rotfl:

Ładny dobór kolorystyczne Ja jednak patrzę i liczę

Tysiące, i to ładne pójdą na ten wystrój

Wiem, jestem tego świadoma, dlatego np. stół będzie ze starych drzwi, lampy z rozbiórki, beczka pod zlew w łazience już jest - tylko ją przemalować, szafki, ławeczki, konsolki, łóżka - co możliwe będzie z IKEI i wcale się tego nie wstydzę :p A może uda mi się coś jeszcze naszperać na szrotach :) koza zamiast normalnego kominka... itp. i oby jak najwięcej takich rozwiązań udało się tam upchnąć.

Schody zrobimy sami, bo taniej, robocizna - albo w rodzinie, albo po znajomości :) Co się da zrobimy sami i Wy dziewczyny remontujące (i kładące samodzielnie płytki) bądźcie mi inspiracją i wsparciem :D:D:D

Niektórych kosztów nie ominę, ale to nic... pomału jakoś się zrobi :)

Kolory bardzo fajne i pomysł na jednolitą podłogę też ...dla mnie faworytem jest jadalnia ...miodzio ...a potem łazienka beczkowa ...kolor kuchni nadal mi nie leży ale zwróciłam uwagę, że masz tam za dużó industrialnych lamp ...ściągnij z dwie i przyślij do lasche :lol2:

zwróciłam uwagę, że masz tam za dużo industrialnych lamp ...ściągnij z dwie i przyślij do lasche

Oby ich się tyle nazbierało, co sobie narysowałam :) Ale też mi coś za dużo tego w kuchni - tylko nie chcę żadnych halogenów a jakoś muszę oświetlić blaty... i jestem w małej kropce...

A gora? Masz juz jakies rzuty chociazby? Bo ciagle dol, a ja ciekawa jestem jak na gorze ma byc .

Rzuty poddasza już były, a tam nie wiele się zmienia w moich myślach :) Chyba jest idealnie :D Tylko na dole coś cuduję i zmieniam :) Ale może je troszkę podopieszczam skoro weszłam w bliższe kontakty z Sweet Home 3d hihihi

Aaaaa! I mam zdjęcie lampy od teścia teściunia :D

Wrzucę wieczorem :D Obiecuję :)

Przedstawiam wszem i wobec lampę :wave:

http://img196.imageshack.us/img196/3869/img1792gs.jpg

http://img10.imageshack.us/img10/6098/img1799j.jpg

http://img405.imageshack.us/img405/3236/img1797cc.jpg

http://img21.imageshack.us/img21/2449/img1795a.jpg

Będziemy mieli 7 szt do dyspozycji, 3 "zakosiła" teściowa :) Nooo niech ma kobieta :)

Brudne jeszcze bidulki, ale jest PIERWSZA rzecz do naszego domu - stary klamot hihihi a cieszy jak diabli :rotfl:

Nooo jeszcze kupiłam dwie poduszki do gościnnego - okazyjnie bardzo :D, ale ciiiiiii M. nic nie wie ;P bo będzie dziamotał żem durna ;) Ale czy nie mam racji, że po grubym remoncie nie ma kasy na duperele? A tak coś już będzie, żeby było przytulniej :)

Edytowane przez zosik

zuty zutami ja chcialam zobaczyc gore "umeblowana".................:yes:

Bylam w Ikea! Niestety nie ma zlozonej zielonej kuchni - nie wiem dlaczego???!!! Ale obstrykalam Ci szafke zielona.

I lampe z Ikea podobna do tych. Niestety jest jak mowilam :( Strasznie kurz widac w srodku jak swiatlo sie swieci :(

Zdjecia z Ikea wkleje u siebie to zajrzyj tam potem, na Twoj czas, nie wiem czy sie wyrobie dzisiaj. Bo chce pare rzeczy pokazac.

M po drodze juz mi nazekal, ze juz widzi jak bedziemy mieszkac w Polsce i go bede ciagle ciagac do Krakowa do Ikea.

Wcale sie nie pomylil :D

ps. Jak Tobie do cegiel te lampy beda pasowac na full'a tak mi moja stojaca zobaczysz do czego bedzie pasowac :):)

no i znow zapomnialam....ja od zawsze zaczynam cos od "dupy strony". Jak robilismy lazienke to tez zaczelam od kranu, a nie mialam ani szafki ani zlewu. Jak robilam salon zaczelam od swiecznikow i lamp. Itp, itd. A potem sie okazywalo ze mam z glowy, wyciagalam z pudelka i bylo gotowe. Teraz robie to samo jak widzisz, jeszcze remontu nie zaczelam a juz zbieram i kupuje. Odchodzi potem duzo wydatkow, tak wiec na ile mozesz zbieraj...i sie modl ze Ci sie plany i gusta nie zmienia do tego czasu hihi..

Odchodzi potem duzo wydatkow, tak wiec na ile mozesz zbieraj...i sie modl ze Ci sie plany i gusta nie zmienia do tego czasu hihi..

Chyba tylko to mi pozostanie - modły o niezmienne gusta :D

Zajrzałam do Ciebie i raz jeszcze dzięki za te fotki - tylko mnie utwierdziły w przekonaniu, że boska jest i będzie taka i żadna inna :)

No widzę właśnie, że jakieś "kurzliwe" te lampy moje ukochane. No nic to - póki co mam 7 moich, więc zostanie mi tylko wybór jakichś nad stół do jadalni.

Aaaa! wczoraj wracając do domu widziałam przez okna jakiejś hali te kanciaste, podobne zresztą do tych na wizualce :D Jakby tylko tę halę rozbierali... :D albo będzie trzeba się przejść na jakiś szrot czy złomowisko :D

Heheheh dzięki Kardaminko :) :hug:

Pewnie się pomyliłam ;) ja ekonomista i "nieskończony" pedagog niedostosowania społecznego :D Kiedyś marzyła mi się architektura, miałam nawet chwilowy epizodzik z projektowaniem wnętrz - ale co tu dużo mówić - lenistwo... ;)

Ale kto wie co mi życie przyniesie :) może jeszcze kiedyś wrócę na studia :) tym razem jakieś takie tematycznie związane z wnętrzami :)

Co do lampy - proszę bardzo - ale za kilka lat oddajesz :D hihih

To myśl o tym, myśl - bo to dobry kierunek. Później, będzie Ci znacznie ciężej :)

Lampę, to ja już (prawdopodobnie) w przyszłym roku mogłabym Ci oddać ;) po "przemeblowaniu" werandy. Wówczas drzwi wejściowe będą w innym miejscu - a nad drzwiami lampa, już taka, któa będzie oświetlać mi nowe schody i całe wejście, aż do bramki (furtki) .

• 2 weeks później...

A ja muszę Wam się czymś pochwalić :)

Przywiozłam z Chorwacji drzewko oliwne, które mi pięknie rośnie, ale to już wiecie. Spodobały mi się też tamtejsze iglaki, takie rosochate :D Zerwałam szyszkę, wytrzepałam 3 nasionka i tadammmmmmmmmmmmmmmmmmm

http://img33.imageshack.us/img33/5688/img1876f.jpg

Wyrosło mi, wyrosło!!! :wave:

Na razie jedno :)

Kurcze, Wy tu budujecie, naprawiacie, malujecie, a mnie cieszy wyrośnięte nasionko :D

Oj durna ja durna ;P Ale musiałam się z kimś podzielić tą radością :)

A ono sie bedzie nadawac na polski klimat?

A ja nie wiem :D I tak na zimę zabiorę do domu, bo za malutkie i mi zmarznie w tej doniczuni, a później się zobaczy :) Nie wiem nawet jak to to się nazywa :) Może ktoś będzie wiedział to będzie mi miło się dowiedzieć :D

Na zdjęciu pierwsze po prawej rzecz jasna :)

http://img716.imageshack.us/img716/7646/sdc11887l.jpg

http://img825.imageshack.us/img825/2518/sdc11797v.jpg

Nie widać na zdjęciach, ale mają takie fajne, karłowate i powyginane pnie :)