mania1220 24.08.2011 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 Patrzac na pien - bedziesz stawiac na tarasie w lecie A jak sie rozrosnie to szukaj donicy na kolkach (beczka??). No ja ze swoich wakacji to moge tylko komus oberwac jakis cokol, kawalek bramy, okiennice itp haha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zosik 25.08.2011 08:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2011 Nie widać pnia na fotkach, na 2 zdjęciu to pień palmy, która jest za iglakiem, jego pień jest za murkiem nie mam na zdjęciu pnia. Ojjj szyszkę możesz przywieźć A nic nie mów o okiennicach, bo jakbym wiedziała że nie zostanę przyłapana to nie jedną okiennicę bym do domu przywiozła :lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnnieA 25.08.2011 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2011 Zosik to świetny pomysł z roślinkami! my założylismy sobie taką mini-szkółkę i wiosną już wysadziłam trochę do gruntu i już widać! wiadomo nie są to kupowane metrowe tuje, ale powoli, powoli mam też ogród warzywny, ziołowy, trochę krzewów i drzewek owocowych mieszkamy tu dopiero jakieś półtora roku a wszystko było zaniedbane... tu trochę zdjęć: https://picasaweb.google.com/atakaania/Ogrodowo?authkey=Gv1sRgCLjOvvmDyvz8rQE# wiem, wiem, że ze wszystkim powoli, z meblami i drobiazgami też... podobnie do ciebie siedzę w domu z synkiem na wychowaczym, tylko mój ciut starszy bo 3 latek prawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 25.08.2011 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2011 sie zielone zlalo, wygladalo jak pien od iglaka Plazuje sie co roku i w lasach siedzie tez to teraz odmiana i szyszki to ja raczej nie przywioze. Predzej jakis fotel do sypialni z Wersalu by wypadalo zakosic i w nogi. I modlic sie zeby za duzo inspiracji nie bylo i zebym po uszy w barok nie wpadla . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zosik 25.08.2011 12:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2011 Wiecie, kiedyś mama ciągała mnie na działkę. Dla mnie to było za karę, jakże ja nienawidziłam tam siedzieć, a nie daj bóg plewić! Sąsiadka mamy z działki do tej pory wspomina jakim to byłam rozwrzeszczanym i miągwiącym dzieciakiem Bo niby dziwne? Dzieciaki ganiają po osiedlu a ja chwasty rwę! A teraz jakby dorosłam? Po zakupie pierwszych roślinek na balkon i przesadzeniu ich, miałam ziemię za każdym pazurem, ale byłam przeszczęśliwa. A teraz jak widzę jak rosną, wypuszczają nowe gałązki... SZOK Oliwka rośnie pięknie, teraz jeszcze to maleństwo Annie tu nie mam możliwości, ale jak już zamieszkamy na wsi przygarnę kawałek ogrodu i posieję i posadzę jakieś nowalijki, żeby były na ząb Bo ja tak mam, że jak mnie wkurw złapie to idę sprzątać. A tak się w ogródku wyżyję I tak samo z kwiatami w domu. Zawsze śmiałam się z mamy, że tyle paskud w domu stoi, że co to za kwiat, bez kwiatów A teraz? Dwa zamioculcasy, dwa fikusy, storczyk, wrzosiec i wrzos Byłoby więcej, ale nie mam gdzie ich stawiać, no bo gdzie na 27m2 z kuchnią i łazienką bez okien Annie No siedzię i siedzę i cuduję, aż laptak się grzeje A że w sumie wiem jak co ma wyglądać, to chyba czas najwyższy wykorzystać ten czas nieróbstwa na tworzenie kolejnego spadkobiercy Nie sądzisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zosik 25.08.2011 12:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2011 Mania hmmm co by tu w/z Pl można zakosić? :???: Fotel z Wersalu? No można by można, tylko i tak byś musiała tapicerkę zmienić co by się do wnętrza wpasowała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 25.08.2011 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2011 W PL nic "kosic" nie bede hihi Kiedys za dziecka wzielam kose dziadka i chcialam ukosic koniczyne - ukosilam sobie lydke i Bogu dziekowac ze sciegna nie przecielam, slad mam do dzisiaj. Kosic to sie zachce w Paryzu, tam najpierw jedziemy na ta nasza podroz poslubna i rocznice slubu, a tam wiadomo - barok barokiem pogania gdzie nie wleziesz na palace. Musze sie troche odchamic Obicie mozna zmienic, zlota nie lubie ale jakis kawalek bramy, obicie okna hmmm.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnnieA 25.08.2011 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2011 Zosik u nas nie tak prosto z kolejnym maluszkiem... i do pracy pasuje wrócić, bo finansowo kiepsko, oby tylko synek załapał mi się do przedszkola bo na razie nie ma miejsca... a do ogródeczka polecam rękawiczki medyczne to faktycznie malutkie mieszkanko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zosik 25.08.2011 14:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2011 To moje balkonowe żyjątka http://img17.imageshack.us/img17/5467/img1897li.jpg http://img20.imageshack.us/img20/9769/img1886q.jpg http://img51.imageshack.us/img51/976/img1887mz.jpg i oliwcia http://img109.imageshack.us/img109/7453/img1891d.jpg i wrzos w kuchni http://img689.imageshack.us/img689/352/img1880ud.jpg i zasuszony już wrzosiec w łazience http://img703.imageshack.us/img703/1964/img1820tt.jpg i jeden z ostatnich nabytków, ficus gingens a'la bonsai http://img829.imageshack.us/img829/5429/img1805ky.jpg Mieszkanie malusie, ale uwielbiam je nad życie kuchnia i łazienka malutkie, ale kwadratowe i ustawne pokój jest duży, że spokojnie się mieścimy z dość dużym i wygodnym narożnikiem i dużą rozkładaną ławą, młodego łóżeczko, 2 szafy, komoda, i długa szafka pod TV i jest miejsce na zabawki itp I balkon duży mamy, więc jak ciepło to z kawalerki robią się dwa pokoje W rękawiczkach jakoś nie mogę... nie czuję chwasta Maniutka, to jak wrócicie z tego boskiego Paryża to koniecznie daj znać czy on faktycznie taki boski i wyjątkowy Bo już różne opinie słyszałam, a mnie jakoś tam nie ciągnie, więc pewnie się nie przekonam osobiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 25.08.2011 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2011 Zosik nie wiem czy jest boski czy nie, nie znam zadnych opini Nikogo tutaj nie znam zeby polecial zwiedzic cos w Europie z Polakow oczywiscie, znam Canadoli i Italiancow Podobalo im sie tyle wiem). Polacy tutaj uparcie tylko lataja na Kube, Dominikane itp - zeby lezec na piachu i pic i jesc ile sie chce za darmo bo szewdzkie stoly. Lecisz tam i druga polonia, moja noga tam nie stanie We Francji interesuje mnie architektura, zabytki, muzea itp itd i po to tam lece. Lubie zwiedzac bardziej niz na plazy lezec. Kazdy kraj ma cos innego do "pokazania". Mam nadzieje ze sie wyrobie w przyszlym roku na Barcelone. Tak co roku jakis kraj w EU zwiedzic i sie odchamic od tego mieszanego kraju gdzie zyje bo sie zapomina ze z Europy sie pochodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zosik 25.08.2011 15:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2011 ja też bym pozwiedzała, ale mój M. należy właśnie do tych leżących, jedzących i pijących i co zrobisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 25.08.2011 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2011 aj no dawno wiemy ze nasze eMy sa podobne, moj tez by tylko lezal Tyle ze ja jestem uparta i sciagam go sila i nie ma przebacz. Potem wracamy skads a on wzdycha ze warto bylo. Na jedno nie dal sie wyciagnac...w Utah pojechalismy do Bryce Canyon. Powiedzial ze nie podejdzie do krawedzi mimo ze barierki sa. Wyzej niz polskie Rysy to bylo, ale niech zaluje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnnieA 25.08.2011 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2011 Zosik ooo! niezłe okazy już masz! My oboje jesteśmy z tych zwiedzających, więc zgodnie się włóczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zosik 25.08.2011 19:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2011 Powiedzial ze nie podejdzie do krawedzi mimo ze barierki sa. hahahah facet to jednak dziwne stworzenie Zosik ooo! niezłe okazy już masz! Od wiosny tak urosły Chyba im klimat służy na balkonie od zachodniej strony, od godz. 13 do zachodu mają gorąc niemiłosierny. Na zimę, będzie je trzeba jakoś zabezpieczyć, żeby im korzonki nie pomarzły, bo bym płakała Jak myślicie dziewczyny? Czymś je owinąć? Całe? Czy tylko doniczki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 25.08.2011 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2011 (edytowane) Nope...doniczek sie nie okrywa. Na ziemie - jak masz dojscie - slomy albo kory zeby trzymaly wilgoc, na wierzch cos z materialu, moze nawet byc stare przescieradlo, albo najlepiej nie wiem jak to sie w Polsce nazywa - taki zgrzebny material jak sie kiedys ziemniaki trzymalo, wygladalo jak lenÉ czy cos, moze wiesz o czym mowie. Zaden plastyk, sztuczne inaczej woda ktora sie skropli zamarznie i po kwiatkach, musza oddychac. Na male mozna ewentualnie gazete. Mozna na zas sobie uszyc i bedzie na co rok : http://i1210.photobucket.com/albums/cc419/mania1220/4F4EC47A.jpg http://i1210.photobucket.com/albums/cc419/mania1220/frostcover.jpg Ale oliwka do domu. Sorry ze Ci smiece Ale dbam o Twoje zielapstwo na balkonie ...bo ja nie zdazylam i jednego skazalam na smierc rok temu. Oj czekaj, mam ten material: http://i1210.photobucket.com/albums/cc419/mania1220/gby1312_4a_burlap_fabric_al.jpg http://i1210.photobucket.com/albums/cc419/mania1220/_481.jpg Edytowane 25 Sierpnia 2011 przez mania1220 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zosik 25.08.2011 21:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2011 a śmieć przydatne to bardzo Czyli worek jutowy? A ziemia mi nie zamarznie jak doniczki nie okryję? Oliwkę zabiorę jak temp. spadnie poniżej 10 stopni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 25.08.2011 23:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2011 (edytowane) Nie nic sie im nie stanie ale mozesz owinac. Najwiekszym wrogiem kwiatow w donicach na balkonach w zimie jest wiatr i slonce. Wiec pomijajac fakt ze owiniesz zielonki: wyciag podstawki i postaw donice tak zeby byl wolny odplyw wody i zeby do korzeni dochodzilo powietrze. Jakies podstawki zeby dziurki byly wolne. Inaczej jak sie woda nazbiera zamarzna nie tylko korzenie ale i woda w podstawkach, brak powietrza no i tragedia. Pisalas ze dlugo masz slonce - zaslon je, albo jakims kartonem od slonecznej strony albo czym tam. Slonce wysuszy ziemie w donicach. A tak normalnie jak jest cieplo w zimie to czasem daje sie kwiatom troszku pic, zeby wlasnie nie wyschly im korzenie.Niektorzy ludzie owijaja donice bubble wrap - ten plastyk do pakowania z poduszeczkami powietrza (sorrka nie znam polskiej nazwy) ale nie sprawdza sie u kazdego, napewno nie w slonecznej stronie gdzie donice sie moga nagrzac. Mozna tez owinac aluminiowa folia donice w tym miejscu gdzie narazone sa na wiatr. No ale znow, to slonce na balkonie jak masz to niezbyt. Najlepiej odgrodz je tak zeby nie wial na nie wiatr. Ja swoje tez podlewam w zimie jak nie ma wielkich mrozow. Edytowane 25 Sierpnia 2011 przez mania1220 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lasche 26.08.2011 04:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2011 TUtaj oliwkowo ogrodniczo ...a ja tylko na chwilę by wyrazić zazdrość nad lampami szczęściara Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zosik 26.08.2011 07:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2011 (edytowane) TUtaj oliwkowo ogrodniczo ...a ja tylko na chwilę by wyrazić zazdrość nad lampami szczęściara Noooo Lascheńko czekałam na Ciebie Bo niemożliwym było, żebyś takiej lampy nie skomentowała Mój braciszek kochany ma się jeszcze zakręcić koło kilku lamp, więc możliwe że będzie ich więcej, możliwe że za dużo... Dzięki Moniś za wyczerpujące informacje no to zaopatrzę się w co trzeba i oby do wiosny Edytowane 26 Sierpnia 2011 przez zosik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lasche 26.08.2011 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2011 to bardzo proszę pamiętać o mnie w tych nadwyżkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts