kubel30 27.08.2011 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2011 (edytowane) Polecam Paryż , byłam i wzdycham nadal choć minęło już kilka lat. Piękne miejsce i jak powiadają dzieciaki : chcę jeszcze i jeszcze. Ciekawe czy taką oliwkę można kupić u nas Edytowane 27 Sierpnia 2011 przez kubel30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zosik 27.08.2011 12:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2011 Lasche - oczywiście Kubelku - można, w Ikei są po około 100 zł, a i w jakichś internetowych sklepach widziałam, cana podobna. Moja wyszła za około 25 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 27.08.2011 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2011 nooo...ponad 20 lat czekalam na ten Paryz , w koncu sie marzenie spelnia i juz w piatek tam bede Ja z tych co sie Europa podniecaja, znow jakies zboczenie...Kuby itp mnie ne ten tego, chyba dlatego ze mam tutaj lepsza plaze na ktora od ponad 20 lkat jezdzimi. Woda przezroczysta jak w kranie, najdluzsza plaza na swiecie ze zlotymi piaskami przy slodkiej wodzie. Palm nie ma ale reszta tak. no i co, wejdzie czy kopa dostane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zosik 27.08.2011 16:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2011 no i co, wejdzie czy kopa dostane? ? bo ja nie trybliwa dziś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zosik 27.08.2011 16:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2011 już wiem byłam u Ciebie i już wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gorzowianka 29.08.2011 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2011 witam się u Ciebie, zosik kibicuję Ci bardzooooo i trzymam kciuki za spełnienie marzeń o wyjątkowym domu. Sami właśnie remontujemy i przekształcamy stare budynki gospodarskie na hotel - tam tez króluje cegła, strop kleinowski, słupy metalowe pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zosik 29.08.2011 18:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2011 Witam Cię bardzo miło z Zielonej Góry i dziękuję za kciuki To załóżcie może wątek, chętnie bym popodziwiała, a może nawet coś odgapiła A jak sprawy projektowe? Nie mieliście problemów ze stanem budynku np? A projekty? Sami wymyślaliście, a później do projektanta? Ojjj coś czuję, że Wasze przedsięwzięcie będzie dla nas przetarciem szlaków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gorzowianka 29.08.2011 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2011 pozdrowienia z Gorzowa niestety totalnie nie mam czasu teraz - oprócz remontu budujemy jeszcze dom dla siebie i to ja jestem głównym dowodzącym na budowie. No i dziecko jeszcze kilka dni nie przedszkolne, więc kosmos jakiś. Dla kobiet - nic nadzwyczajnego, prawda? a jednak nie wyrabiam. Może za jakiś czas, do tej pory służę radą jeśli chodzi o remont "obory" to od początku wziął się za to konstruktor i architekt i stworzyli szkic projektu, który z czasem ulepszaliśmy i zmienialiśmy. Stan budynku na szczęście był świetny, cegła nienaruszona (strop czerwono-pomarańczowy a ściany żółte), belki konstrukcyjne metalowe, ogromne, do tego słupy podtrzymujące strop - wszystko w stanie bardzo dobrym. Na dole zrobiliśmy salę bankietową z całym zapleczem kuchennym i recepcją. Na górze pod skosami powstało 14 pokoi z łazienkami Odnośnie kosztów niektórych zabiegów lepiej się nie wypowiadam, wszystko musi być zgodnie z milionem przepisów, każda zlikwidowana belka czy słup przeliczany jest przez konstruktora po kilka razy itp itd. Obecie jestesmy na etapie wykańczania wnętrz - naprawdę niewiele już zostało! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zosik 30.08.2011 17:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2011 Dla kobiet - nic nadzwyczajnego, prawda? ojjj nie do końca, budowa i dziecko to już hardcore a do tego pewnie dochodzą wizyty w "obórce" i coś zjeść, ogarnąć to i owo itp. itd i wymięk gotowy Ooooo pięknie się zapowiada już z samych opowieści. Jak skończycie - koniecznie daj znać gdzie to cudo się mieści a na pewno zajadę w drodze nad morze np Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zosik 30.08.2011 21:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2011 (edytowane) Mam coś nowego Tak z nudów, z fascynacji tematem i z faktu, że nic ponadto nie mogę zrobić... Żeby nie dumać czy pasi jedno z drugim, czy się nie żre Kuchnia z jadalnią i salonem, no i hollik też: http://img707.imageshack.us/img707/1439/kuchniayi.jpg Pokój dla gości: http://img844.imageshack.us/img844/2687/pokjgocinny.jpg Łazienka dolna: http://img832.imageshack.us/img832/3465/azienkadolna.png WC: http://img824.imageshack.us/img824/5787/52032361.jpg Nasza sypialnia: wersja 1 http://img171.imageshack.us/img171/8126/sypi.jpg wersja 2 http://img405.imageshack.us/img405/8396/syp2.jpg Nasza łazienka: http://img18.imageshack.us/img18/2928/azienkanasza.jpg Pokój młodego: http://img15.imageshack.us/img15/5149/59945708.jpg Moniś z myślą o Tobie się spieszyłam Żeby zdążyć póki jesteś Edytowane 30 Sierpnia 2011 przez zosik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 31.08.2011 00:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 Ozesz Ty pipko grochowa ...... Tak co nizej schodzilam japa coraz bardziej mi sie usmiechala - ooo...to i to, o! Jeszcze tamto, niemozliwe to tez??:) Nie moje mieszkanie a "moje". takie uuuu "nasze" (no z tylu inspiracji w dwie strony ciezko nie). Slicznie! Dwa style, dwa swiaty, ciemna cegla miodzio, sypialka .............no jak to ja - nr.2 Na koniec sie rozesmialam na glos az M popatrzyl na mnie jak na jakas wariatke ;-D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zosik 31.08.2011 07:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 heheh młody pokazuje na stworki i mówi "u u" - dla nie znających jego mowy tłumaczę - oznacza to podekscytowanie, radość i "daj mi to" Wiedziałam, że 2 wybierzesz No właśnie chciałam połączyć barokowe kształty z lekkością schabby, vintage i podoba mi się to co wyszło Ciekawe tylko jak bardzo zmienią mi się gusta zanim będę wstawiać meble Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 31.08.2011 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 wiesz, gusta sie zmieniaja jak cos innego w oko wpadnie, ja tez nie obstawiam na 100% na wszystko bo sie moze odwidziec, kuchnia i salon nie ale sypialnia i garderoba nie obstawiam ze tak bedzie napewno. Poki co juz nie ogladam zadnych inspiracji zeby sie nie wkurzac albo kombinowac Moze kiedys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gorzowianka 31.08.2011 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 to znowu ja świetne te kolaże, bardzo mi się podobają wybrane przez Ciebie meble i dodatki. Kilka zgapię jeśli można a dziś na strychu u teśció znalazłam dwa przeboskie drewniane krzesła i stolik - musze pomyśleć jak się za odnowę ich zabrać! kolejny dzień ustaleń za mną - dziś kombinowaliśmy wykorzystać cegłę rozbiórkową na zrobienie baru i recepcji, chyba sie udało obiekt powstaje we wsi Mironice (stara osada cysterska) obok Gorzowa. W ogóle będzie to obiekt na tzw "cysterskim szlaku", zabytkowy, odkopane ruiuny itp. Zapraszam :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zosik 01.09.2011 09:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2011 Kilka zgapię jeśli można Zgapiaj śmiało, będzie mi miło Nooo te strychy, piwnice i szopki teściów to są skarbnice Wiem coś o tym W odnowach, jak już pewnie zauważyłaś, mistrzem jest Kubelka U niej znajdziesz odpowiedź jak zabrać się za drewno kolejny dzień ustaleń za mną - dziś kombinowaliśmy wykorzystać cegłę rozbiórkową na zrobienie baru i recepcji, chyba sie udało i bardzo dobrze! taniej i klimatycznie Tym bardziej pasuje w oborze Zaraz wygoogluję mieścinkę, zapamiętam dojazd i może jeszcze we wrześniu choć przejadę obok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 01.09.2011 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2011 W odnowach, jak już pewnie zauważyłaś, mistrzem jest Kubelka U niej znajdziesz odpowiedź jak zabrać się za drewno No uśmiałam się Zosik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zosik 01.09.2011 15:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2011 A co? Kłamałam?? Schody!! progi, blat w łazience, wieszak w łazience, o! o! belki stropowe... cegły!! Mistrzunio normalnie Na bank o czymś zapomniałam, wybacz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 01.09.2011 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2011 Ha ha jak na razie to wszystko .... będzie więcej , sama sobie obiecałam to se sama zrobię. Praca w drewnie jest przyjemna , a i jeszcze ramki są. Skoro Zosik to Twój wątek to chciałam tylko napomknąć coś o kolażach : same cudne rzeczy wybrałaś. Nie będę skromna hihihi i napiszę ,że masz w planach moją cegiełkę i moje drzwi i nawet dojrzałam baterię kuchenną , którą miałam kupić - pewnie czułabym się jak w domu . Już nie mogę się doczekać aż zaczniesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zosik 01.09.2011 19:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2011 a i jeszcze ramki są widzisz wiedziałam, że to nie wszystko, a i imiona na desce i "wichura" masz w planach moją cegiełkę Dosłownie i w przenośni - skopiowany fragment Twojej nadschodowej ściany Drzwi nie odpuszczę są prześliczne, bo białe, bo paluchów nie widać,... bo do białych listew pasują Co do baterii to Twoja chyba nawet lepsza, bo ma 2 hmm krany, wylewki?. Chyba dobrze dojrzałam? Już nie mogę się doczekać aż zaczniesz. Sama nie mogę się doczekać - możesz mi wierzyć... aż czasem zastanawiam się czy to w ogóle się uda... ehhh będzie musiało Skoro Zosik to Twój wątek to chciałam tylko napomknąć coś o kolażach : same cudne rzeczy wybrałaś Dzięki Kubelko Od lutego, odkąd zajrzałam pierwszy raz na fm wiele rzeczy mi się odwidziało, w wielu nowych (dla mnie) się zakochałam (np. w białych drzwiach, listwach i szarych ścianach w komplecie - choć teraz mam szarą kuchnię, latarenkach, konsolkach, stole z drzwi, lampach przemysłowych, nawet prysznicach bezodpływowych i "bezdrzwiowych", w całym tym vintage, shabby chic ) Gdyby nie Wy wszyscy - nawet nie zaczęłabym marzyć o tej stodole i z pewnością moje wnętrza wyglądałyby inaczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bastki 02.09.2011 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2011 (edytowane) Wow świetne wszystko!!! cała stodoła, jej wykończenie i aranżacja. Będę podglądać bo warto zobaczyć finał. ps. co to za kanapa z inspiracji salonowej bardzo mi się podoba! zresztą wszystko mi się podoba Edytowane 2 Września 2011 przez Bastki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts