Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Adaptacja stodoły na NASZ DOM :)

zosik

Recommended Posts

• Odpowiedzi 441
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

nooo...ponad 20 lat czekalam na ten Paryz , w koncu sie marzenie spelnia i juz w piatek tam bede :wiggle:

Ja z tych co sie Europa podniecaja, znow jakies zboczenie...Kuby itp mnie ne ten tego, chyba dlatego ze mam tutaj lepsza plaze na ktora od ponad 20 lkat jezdzimi. Woda przezroczysta jak w kranie, najdluzsza plaza na swiecie ze zlotymi piaskami przy slodkiej wodzie. Palm nie ma ale reszta tak.

no i co, wejdzie czy kopa dostane?

Witam Cię bardzo miło :) z Zielonej Góry :D i dziękuję za kciuki :)

To załóżcie może wątek, chętnie bym popodziwiała, a może nawet coś odgapiła :)

A jak sprawy projektowe? Nie mieliście problemów ze stanem budynku np? A projekty? Sami wymyślaliście, a później do projektanta?

Ojjj coś czuję, że Wasze przedsięwzięcie będzie dla nas przetarciem szlaków :)

pozdrowienia z Gorzowa :cool:

niestety totalnie nie mam czasu teraz - oprócz remontu budujemy jeszcze dom dla siebie i to ja jestem głównym dowodzącym na budowie. No i dziecko jeszcze kilka dni nie przedszkolne, więc kosmos jakiś. Dla kobiet - nic nadzwyczajnego, prawda? ;) a jednak nie wyrabiam. Może za jakiś czas, do tej pory służę radą :)

jeśli chodzi o remont "obory" to od początku wziął się za to konstruktor i architekt i stworzyli szkic projektu, który z czasem ulepszaliśmy i zmienialiśmy. Stan budynku na szczęście był świetny, cegła nienaruszona (strop czerwono-pomarańczowy a ściany żółte), belki konstrukcyjne metalowe, ogromne, do tego słupy podtrzymujące strop - wszystko w stanie bardzo dobrym.

Na dole zrobiliśmy salę bankietową z całym zapleczem kuchennym i recepcją. Na górze pod skosami powstało 14 pokoi z łazienkami :)

Odnośnie kosztów niektórych zabiegów lepiej się nie wypowiadam, wszystko musi być zgodnie z milionem przepisów, każda zlikwidowana belka czy słup przeliczany jest przez konstruktora po kilka razy itp itd.

Obecie jestesmy na etapie wykańczania wnętrz - naprawdę niewiele już zostało! :)

Dla kobiet - nic nadzwyczajnego, prawda?

ojjj nie do końca, budowa i dziecko to już hardcore :) a do tego pewnie dochodzą wizyty w "obórce" i coś zjeść, ogarnąć to i owo itp. itd :) i wymięk gotowy

Ooooo pięknie się zapowiada już z samych opowieści. Jak skończycie - koniecznie daj znać gdzie to cudo się mieści a na pewno zajadę w drodze nad morze np :)

Mam coś nowego :)

Tak z nudów, z fascynacji tematem i z faktu, że nic ponadto nie mogę zrobić... Żeby nie dumać czy pasi jedno z drugim, czy się nie żre :)

Kuchnia z jadalnią i salonem, no i hollik też:

http://img707.imageshack.us/img707/1439/kuchniayi.jpg

Pokój dla gości:

http://img844.imageshack.us/img844/2687/pokjgocinny.jpg

Łazienka dolna:

http://img832.imageshack.us/img832/3465/azienkadolna.png

WC:

http://img824.imageshack.us/img824/5787/52032361.jpg

Nasza sypialnia:

wersja 1

http://img171.imageshack.us/img171/8126/sypi.jpg

wersja 2

http://img405.imageshack.us/img405/8396/syp2.jpg

Nasza łazienka:

http://img18.imageshack.us/img18/2928/azienkanasza.jpg

Pokój młodego:

http://img15.imageshack.us/img15/5149/59945708.jpg

Moniś z myślą o Tobie się spieszyłam :D Żeby zdążyć póki jesteś :)

Edytowane przez zosik

Ozesz Ty pipko grochowa ......:hug:

Tak co nizej schodzilam japa coraz bardziej mi sie usmiechala - ooo...to i to, o! Jeszcze tamto, niemozliwe to tez??:):)

Nie moje mieszkanie a "moje". takie uuuu "nasze" (no z tylu inspiracji w dwie strony ciezko nie).

Slicznie! Dwa style, dwa swiaty, ciemna cegla miodzio, sypialka .............no jak to ja - nr.2 :)

Na koniec sie rozesmialam na glos az M popatrzyl na mnie jak na jakas wariatke ;-D

:) heheh młody pokazuje na stworki i mówi "u u" - dla nie znających jego mowy tłumaczę - oznacza to podekscytowanie, radość i "daj mi to" :)

Wiedziałam, że 2 wybierzesz :) No właśnie chciałam połączyć barokowe kształty z lekkością schabby, vintage i podoba mi się to co wyszło :)

Ciekawe tylko jak bardzo zmienią mi się gusta zanim będę wstawiać meble :cool:

wiesz, gusta sie zmieniaja jak cos innego w oko wpadnie, ja tez nie obstawiam na 100% na wszystko bo sie moze odwidziec, kuchnia i salon nie ale sypialnia i garderoba nie obstawiam ze tak bedzie napewno. Poki co juz nie ogladam zadnych inspiracji zeby sie nie wkurzac albo kombinowac :) Moze kiedys.

:) to znowu ja :)

świetne te kolaże, bardzo mi się podobają wybrane przez Ciebie meble i dodatki. Kilka zgapię jeśli można ;)

a dziś na strychu u teśció znalazłam dwa przeboskie drewniane krzesła i stolik - musze pomyśleć jak się za odnowę ich zabrać!

kolejny dzień ustaleń za mną - dziś kombinowaliśmy wykorzystać cegłę rozbiórkową na zrobienie baru i recepcji, chyba sie udało :)

obiekt powstaje we wsi Mironice (stara osada cysterska) obok Gorzowa. W ogóle będzie to obiekt na tzw "cysterskim szlaku", zabytkowy, odkopane ruiuny itp. Zapraszam :) :)

Kilka zgapię jeśli można

Zgapiaj śmiało, będzie mi miło :D

Nooo te strychy, piwnice i szopki teściów to są skarbnice :D Wiem coś o tym :D W odnowach, jak już pewnie zauważyłaś, mistrzem jest Kubelka :) U niej znajdziesz odpowiedź jak zabrać się za drewno :)

kolejny dzień ustaleń za mną - dziś kombinowaliśmy wykorzystać cegłę rozbiórkową na zrobienie baru i recepcji, chyba sie udało

i bardzo dobrze! taniej i klimatycznie :) Tym bardziej pasuje w oborze :)

Zaraz wygoogluję mieścinkę, zapamiętam dojazd i może jeszcze we wrześniu choć przejadę obok :D

Ha ha :lol2: jak na razie to wszystko .... będzie więcej , sama sobie obiecałam to se sama zrobię. Praca w drewnie jest przyjemna , a i jeszcze ramki są:).

Skoro Zosik to Twój wątek to chciałam tylko napomknąć coś o kolażach : same cudne rzeczy wybrałaś. Nie będę skromna hihihi i napiszę ,że masz w planach moją cegiełkę i moje drzwi i nawet dojrzałam baterię kuchenną , którą miałam kupić - pewnie czułabym się jak w domu . Już nie mogę się doczekać aż zaczniesz.

a i jeszcze ramki są

widzisz :) wiedziałam, że to nie wszystko, a i imiona na desce i "wichura" :)

masz w planach moją cegiełkę

Dosłownie i w przenośni - skopiowany fragment Twojej nadschodowej ściany :D

Drzwi nie odpuszczę :) są prześliczne, bo białe, bo paluchów nie widać,... bo do białych listew pasują :p

Co do baterii to Twoja chyba nawet lepsza, bo ma 2 hmm krany, wylewki?. Chyba dobrze dojrzałam? :D

Już nie mogę się doczekać aż zaczniesz.

Sama nie mogę się doczekać - możesz mi wierzyć... aż czasem zastanawiam się czy to w ogóle się uda... ehhh będzie musiało :)

Skoro Zosik to Twój wątek to chciałam tylko napomknąć coś o kolażach : same cudne rzeczy wybrałaś

Dzięki Kubelko :hug: Od lutego, odkąd zajrzałam pierwszy raz na fm wiele rzeczy mi się odwidziało, w wielu nowych (dla mnie) się zakochałam (np. w białych drzwiach, listwach i szarych ścianach w komplecie - choć teraz mam szarą kuchnię, latarenkach, konsolkach, stole z drzwi, lampach przemysłowych, nawet prysznicach bezodpływowych i "bezdrzwiowych", w całym tym vintage, shabby chic :)) Gdyby nie Wy wszyscy - nawet nie zaczęłabym marzyć o tej stodole i z pewnością moje wnętrza wyglądałyby inaczej.