Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Adaptacja stodoły na NASZ DOM :)

zosik

Recommended Posts

milkowska Bardzo miło mi Cię powitać :welcome: :)

Teście mają pomysły - trzeba im to przyznać :) I ciężko mi stwierdzić czy podpatrzone u kogoś, bo nie spotkałam się z takimi rozwiązaniami w necie, TV, ani gazetach.

Wizualki robiłam w Sweet Home 3D, szkice, plany w Paintcie. Troszkę było z tym zabawy, ale dla mnie to była czysta przyjemność :D

W cegle zakochałam się u teściów, a później trafiłam tu i oszalałam do reszty. Wg mnie cegła świetnie ociepla wnętrze i nadaje mu cudownego klimatu, jeszcze jakieś świece, kominek, winko ehmmmmm :D

Synalek super, ciekawe czy ludzie na ulicy mówia do niego "ale ładna dziewczynka", moj Oluś równiez ma taka słodką czuprynę i wszyscy go mylą.

Jakbyś zgadła :yes: Już się nieraz śmieję, że chyba trzeba mu na plecach napisać imię, albo ubierać w jakieś obdarte ubranka, żeby nie było niejasności :) A zaznaczam, że w różach nie chodzi :lol2: Fajne ma te kłaczki, więc nie obcinam. Pomyślę nad tym w przyszłym roku jak zacznie się pocić :D

No ale jak tu dziecka nie puścić w te wody? Jak szczęściem aż kipi i biega jak szalony :D A teraz masz Ci babo placek - pewnie ostatnie takie ciepłe dni w tym roku a my w domu :(

Dziękujemy za życzenia :) przyda się, oj przyda, obu moim chłopakom :hug:

ps. pomykam do Ciebie :)

• Odpowiedzi 441
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Po mamusi :D tatuś czarno i sztywno włosy :)

Patyczków przywiozłam, ale za mało na lustro, chyba będę je zbierać przez kilka lat :D Nadają się, są wysuszone i takie bosko szare :) A byliśmy w Kołobrzegu i Grzybowie - uwieeeelbiam to zadoopie :) Międzyzdroje jakoś do mnie nie przemawiają - za dużo znajomych ;) Uwielbiam też Rewę i Mechelinki za Gdynią (pewnie znasz :)) właśnie za brak tłumów i spokój, ale ciut za daleko na weekendowy wypad :)

W Międzyzdrojach nie byłam to nie wiem jak jest, prawie cały pas nadmorski znam , w Jastrzębiej Górze jest tak sobie tzn. miejsce fajne ale plaża nie przypadła mi do gustu, piękne plaże takie dziewicze są pomiędzy Władkiem a Helem i piękny piasek ..ach.. o tych moich stronach to nie będę pisać ale jeżeli już to polecam Piaski , owszem zadupie ale dziecka na plaży nie zgubię w tłumie.

Ja jakoś po patyczki nie mogę się wybrać , może w ten weekend się uda ... tylko,że u nas w weekendy pełna chata jest.

p.s. idź do mnie i się wypowiedz bo już zgupiałam do reszty

Edytowane przez kubel30

Na Helu byliśmy 2 lata temu, jeszcze bez młodego, no i jak byłam dzieckiem to tam jeździliśmy z rodzicami. A te miejscowości pomiędzy Władysławowem a Helem poza Juratą są mi nieznane, będzie trzeba to zmienić :D Też wolę małe mieścinki, mniej pokus dla dziecięcych oczu, dyskotek nigdy nie lubiłam, a za goframi też nie przepadam.

Nooo młody ma anginę... ehhh rodzice chcieli zrobić dziecku dobrze i zabrać go nad morze...:(

Jestem już moje cierpliwe kobity :)

No więc.........

Po pierwsze:

Maniutka trafiła! Należy się winko! Będzie mała Zośka albo Zosiek :) Tylko 3majcie mocno kciuki, żeby było OK, bo to począteczek :)

Po drugie:

Ciasno nam będzie we 4 w kawalerce, więc przeprowadzka do teściów się przyspieszy. Był plan, że tam mieszkamy i w tym czasie robimy stodołę, ALE...

1. zanim sprawy własnościowe się uregulują nie możemy ruszyć nawet z projektami i pozwoleniami

2. będziemy mieszkać na "1 kuchni" z teściami i we wnętrzach niekoniecznie nam odpowiadającech dobrych kilka lat.

A to już niezbyt miła perspektywa...

No i stąd decyzja, że robimy poddasze! Teście przenoszą swoją sypialnie na dół i mamy górę dla siebie. Góra jest już w sumie zrobiona, ale

mały lifting jej nie zaszkodzi :) Udomowimy potwora, zrobimy kuchnię i odizolujemy się troszkę i będzie dobrze.

Spytacie czy nie szkoda mi stodoły? Jak diabli!!! No ale co zrobić?! Żebym w lotka wygrała choć 200 tys. to bym nie odpuściła, spłacilibyśmy wujka i możnaby zacząć adaptacje z bliską perspektywą przeprowadzki. A tak? Nie ogarnę bóg wie ile lat kątem bez własnej kuchni.

Nastąpiła kumulacja decyzji, dobrych i tych mniej dobrych niestety. Jednak wyżej tyłka nie podskoczysz.

Są plusy oczywiście:

- mniejszy kredyt na karku,

- M. jest jedynakiem, więc i tak kiedyś dom będzie jego,

- wcześniejsza, duuuuuuuuużo wcześniejsza realizacja planów (po części oczywiście),

ps. a saunę może kiedyś się zrobi...

I co Wy na to moje Panie?

Co my na to?...

...:)czyli z gratulacjami mamy sie wstrzymać do wtorku?

... A więc GRATULUJĘ!!!!!!:)

a jeśli chodzi o drugą wiadomość to wydaje mi się, że nie jest to takie złe rozwiazanie... fakt to nie to samo co własny dom 280 m2, ale z pewnością (jak dla mnie) lepsze to niż kawalerka.... nie wiem jakie masz relacje z teściową ale skoro tam dość czesto jeździsz to chyba lepsze niż ja z moją;), więc przy dwójce dzieci może okazać się pomocna:lol2:

Po pierwsze GRATULACJE.............!!! :wave:

Po drugie GRATULACJE.............!!!:hug::hug::hug:

Po trzecie GRATULACJE...................!!:lol: i duze piwo dla Twojego M :):)

A po czwarte moja kochana - BINGO!!!!

Moj pierwszy domysl byl wlasnie ten ze jednak rezygnujesz ze stodoly i zabierasz sie za domowisko u tesciow.

A jak powiedzialas ze mas dwa news to juz na bank bylo ze maly Zosik w dordze :):) Alez sie ciesze! :)

A na marginesie...wiem ze marzylas o stodole ale prawde mowiac od dawna czekalam kiedy dojrzejesz do tesciow domu skoro ma taki potencjal. I wlasnie, mniejszy kredyt, mniej roboty, mniej latania po urzedwach i zalatwiania i sprawa spadkowa z glowy. No wiec czekalam cicho, nic nie mowilam i czekalam...az sie doczekalam :)

Mysle ze rozwiazanie ostateczne przyszlo samo wraz z nowym Zosikiem :)

Buziaki! Gratuluje.

I teraz to czekamy na nowe plany i wizualki...