dagunia 17.06.2011 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2011 Zosik ale wy to macie potencjał w tej stodole !!! i ta cegła ...wow zrobiła na mnie piorunujące wrażenie ! jak wyjdzie Wam tak jak planujecie to będzie zupełnie w moim stylu tak jak Lashe powiedziała: marzenia są po to by je realizować .....nikt nigdy nie powiedział, że będzie łatwo ...ale warto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remont 17.06.2011 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2011 I ja zajrzalam i zacielkawilam sie ujrzawszy podobienstwo Waszej stodoly do mojej oborki. Moja oborka tez piekna jak i Wasza stodola... i nawet duzo ladniejsza od domu, bo i cegla w lepszym stanie... i ja myslalam nawet o remoncie oborki... ale poczytalam w necie, ze obory nie da sie przerobic na dom ze wzgledu na azotany po zwierzetach, wiec zrezygnowalam i zaczelam remont domu... A czy U Was to napewno jest stodola, bo widzialam na ktoryms zdjeciu pojemniki dla zwierzat... czy moze mi sie zdawalo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zosik 17.06.2011 17:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2011 dagunia dzięki za odwiedziny noo te klimaty... cegła, szarości, ottava w kuchni i jadalni, pantony, glamour w sypialni i naszej łazience, świece, świece i jeszcze świece :lol2: będziemy mogły zamieniać się na domy w wakacje hihihi remont U nas jest 2w1, na poddaszu było sianko (zresztą jeszcze trochę jego tam leży), a na dole pewnie zwierzątka. Ale od kiedy mieszkają tam teście a będzie to już ze 30 lat - żadnych zwierzaków nie było, więc myślę, że to co było śmierdzące już się wyśmierdziało, wywietrzyło i śladu po tym nie ma. Dziadkowie mojego M. mieli konie, ale też nie w tej części, którą chcemy adaptować. A może założyłabyś swój wątek - chętnie bym się pogapiła na remoncik, może coś bym zgapiła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TwoOfUs 18.06.2011 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2011 Ojej Zosik super to będzie wyglądać. Zazdroszczę wyzwania i domu z historią Fantastyczna cegła i belki pod sufitem marzenie do tego pantony i stół ze starych drzwi mmmm Trzymam kciuki i czekam na realizację. Ale papierkologie załatwcie. Ja bym się bała mieszkać w takim niklepniętym przez projektanta budynku. No ale ja ogólnie z tych zamartwiających się jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kardamina 18.06.2011 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2011 A tu jeden jedyny ZONK http://img402.imageshack.us/img402/2959/sdc10926e.jpg Ściana pękła, bo 2 zimy temu runęła wiata, która z jednaj strony zakotwiczona była w stodole, i troszkę pociągnęła budynek za sobą. Od tamtej pory bardziej się nie rozlazła, ale trzeba ją "ściągnąć do kupy". Tu się przyda jakieś fachowe spojrzenie Tu mi nie chodzi o ten ZONK na ścianie, a o sklepienie - ktoś takowe miał i remontował. Kurcze... nie przypominam sobie, u kogo ja to widziałam i czytałam. Jak mi się przypomni lub znajdę, to dam namiar... Z siewnika nie wiem, co by tu można wykombinować... ale, jak widzę bardzo dobry stan tego ustrojsta, jak to Ty go pozywasz Widząc beczkę - to pierwsza myśl kierowała się właśnie w stronę donicy, bo dwóch z jednej chyba się nie da zrobić. No! chyba , że dorobicie dwie dodatkowe obręcze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 19.06.2011 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2011 Takie łuki odnawiał s9pat i szkoda tylko ,że o nas forumowiczach zapomniał a tam to dopiero praca szła jak burza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zosik 19.06.2011 09:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2011 TwoOfUs witam Cię serdecznie Fantastyczna cegła i belki pod sufitem marzenie do tego pantony i stół ze starych drzwi mmmm ja się ślinię na samą myśl, że uda mi się osiągnąć własne zamierzenia Ale papierkologie załatwcie. Ja bym się bała mieszkać w takim niklepniętym przez projektanta budynku. No ale ja ogólnie z tych zamartwiających się jestem Załatwimy, załatwimy. Ja też z tych ostrożnych, a że budowlańcem nie jestem to lepiej żeby mi ktoś wyliczył czy strop i ściany wytrzymają to co chcę zrobić. Z siewnika nie wiem, co by tu można wykombinować... ale, jak widzę bardzo dobry stan tego ustrojsta, jak to Ty go pozywasz no raczej jest w dobrym stanie, tylko że leży i marnieje bidulek - chyba, że zrobię na ogrodzie skansen z beczką - pocudujemy. A te wasze lustra Kardamina i Kubel to mnie miło połechtały, ja mam tam 7 szt drzwi!! hihihihi gabinet luster jaki czy co zrobić? Takie łuki odnawiał s9pat i szkoda tylko ,że o nas forumowiczach zapomniał a tam to dopiero praca szła jak burza. ooooo to się pogapiłam szok co ten facet wyrabia Kardaminie też pewnie o niego chodziło. Wielkie dzięki za info!! że ja wcześniej na niego nie trafiłam... Wiem już co i jak robić z podłogą na poddaszu, na tych łukach. A ściany, cegły są u nas w o niebo lepszym stanie, dach zresztą też. Ależ optymistyczny niedzielny poranek :yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remont 19.06.2011 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2011 Zosik, stodola pieknai i te luki? Ma potencjal! Moja jak pisalam podobna z wygladu, z tym ze u mnie byla to obora czyli swinki, a po swinkach niestety azotany wychodza na sciane.... tak przynajmniej mowia architekci i tak tez wyczytalam w necie... Zapraszam do siebie , moj watek juz jest pt. "Remont 100- letniej chaty" , zobaczysz jak to u mnie wygladalo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zosik 19.06.2011 13:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2011 remont ja już u Ciebie byłam, wyczytałam co możliwe i dodałam do ulubionych więc częstym gościem będę z pewnością Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kardamina 19.06.2011 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2011 Takie łuki odnawiał s9pat i szkoda tylko ,że o nas forumowiczach zapomniał a tam to dopiero praca szła jak burza. Tak, to o Nim wcześniej wspomniałam wiedziałam, że remontował stary familok, ale chwilowo niepamiętałam Jego nick'u ... A dlaczego Jemu tak ta robota szła? Cóż... Z tego, co pamiętam to s9pat przeprowadzał kapitalny remont starej i ciut zabytkowej kamienicy, gdzie część miał przeznaczoną na cele mieszkalne dla siebie, a drugą część przeznaczył na jakieś biura. Do tego miał spory kredyt (część remontowego i część inwestycyjnego) jak i część pozykanych środków od miasta na cele remontowe - także... nie dziwmy się, że roboty remontowe u Niego się tak szybko posuwały do przodu... A, że przestał pisać? Coż... myślę, że nie każdy lubi pokazywać wystrój swoich wnętrz, nawet jeśli to pomieszczenia biurowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 19.06.2011 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2011 Czasem myślę , że przyjdzie taki moment i też opuszczę forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kardamina 19.06.2011 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2011 Każdy z nas to zrobi - wcześniej czy później, ale zrobi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 19.06.2011 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2011 Są czasem takie okoliczności , że mam ochotę zrobić to wcześniej niż później. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kardamina 19.06.2011 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2011 Hm.... chyba się domyślam powodów.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 19.06.2011 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2011 Sorki ale wątpię, aż tak się nie uzewnętrzniam Dobra koniec bo to nie nasze wątki , zaraz Zosik nas pogoni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wimech 19.06.2011 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2011 Do tego wszystkiego s9pat miał, o ile nie mylę go z kimś innym, dużą ekipę remontową. Ale mógłby pokazać efekt końcowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 20.06.2011 05:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2011 Zosik znalazłam coś takiego, sorki że zaśmiecam Ci wątek ,ale pomysł dość niestandardowy i nie mogłam się oprzeć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remont 20.06.2011 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2011 Ale cacko... lubie takie klimaty! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zosik 20.06.2011 12:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2011 Nikogo nie pogonię uzewnętrzniajcie się ile wlezie i wrzucajcie śmiało co Wam się podoba i będzie choc troszkę pasowało do wątku. Co do opuszczania forum - nikt tu nie będzie wiecznie, szukamy tu inspiracji, porad, trochę z własnej próżności chwalimy się tym co mamy czy miec będziemy, ale nas takich zapaleńców tu dużo i chyba nikt nikomu nie ma tego za złe. A jak nie będziemy mieli co powiedziec czy pokazac to się wyniesiemy Póki co się jednak nie wynoście i piszcie śmiało, bardzo mi w związku z tym miło i przyjemnie, że ktoś do mnie zagląda i się uzewnętrznia czy też nie No kredyt to niestety czasem koniecznośc - nas chyba też nie ominie, bo za dużo kasy trzeba miec od razu, żeby się wprowadzic. Co innego jak ktoś nie musi od razu ocieplic domu itp. A tu burzenie ścian, stawianie nowych, schody, instalacje różnej maści, ściany, podłogi, sufity gdzieniegdzie, okna, z drzwiami mogę poczekac (w mieszkaniu nie miałam drzwi łazienkowych przez blisko rok i jakoś specjalnie nam to nie przeszkadzało, w końcu nie mieliśmy się kogo wstydzic, gorzej było się skupic gościom hihihihi ) A my nie z tych co potrafią stulic dupkę i odłożyc. A jak będzie kredyt to płacic trzeba i nie ma bata, że się kasę roztrwoni. Kubel inspiracja cudna!!!!!!!!!! Tylko cholera będę musiała ją połączyc z grafitowymi/czarnymi kaflami jakie widziałabym w dolnej łazience, i do tego jakoś wannę obudowac, żeby to miało ręce i nogi. Bo do cegieł pasuje świetnie! Dzięki za pomysł i podrzucaj śmiało kolejne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zosik 20.06.2011 20:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2011 Skoro temat łazienki został wywołany do tablicy, to pokaże Wam jak ją widzę. Co jakiś czas dochodzą do niej kolejne must have i podobamisię, ale postaram się to jakoś mądrze połączyć. Dla mnie najważniejsze jest to, żeby nam się podobała. Najpierw trochę inspiracji 1. inspiracja cudowna! cegła, ciemne/czarne ściany, oświetlenie ścian, obraz/plakat/zdjęcie na ścianie z cegły. Ogólnie kolor, faktura, dodatki. http://img263.imageshack.us/img263/97/5878c3a0536dccd0f24375b.jpg 2. cegła oczywiście i kolor ścian, podłogi, ewentualnie ciut ciemniejszy bym dała, no i znowu rama z roślinką tym razem. http://img641.imageshack.us/img641/9044/2a281874df7552f4.jpg 3. standardowo cegła, drabinę biorę do siebie skoro ma być podłogówka to posłuży za wieszak/suszarkę do ręczników http://img535.imageshack.us/img535/7883/theorchardhomeandgiftsc.jpg http://img860.imageshack.us/img860/5782/pinterestcomhgjhg.jpg 4. gres na podłogę i na ścianę przy deszczownicy, przy wannie. Mam go w obecnym mieszkaniu w małej łazience bez okna i jest boski! Łatwo utrzymać go w czystości i świetnie wygląda. http://img824.imageshack.us/img824/9139/ggresopocznolinero29x59.jpg 5. chętnie wkomponowałabym w nie takiego cosia, nad wanną zapewne http://img18.imageshack.us/img18/1219/obrazmanhattan4elementy.jpg 6. panel do prysznica, ewentualnie coś podtynkowego, równie kanciatego http://img825.imageshack.us/img825/1489/allegrosyniopanelpryszn.jpg 7. kibelek i może bidet http://img32.imageshack.us/img32/2231/allegrosynio960zl.jpg 8. umywalka http://img3.imageshack.us/img3/1147/allegrosynio230zl.jpg 9. blat pod umywalkę (pomysłu Kubel30 zdjęcie oczywiście jest również jej własnością) a nogi wymurowane z cegły? pomalowanej na czarno? http://img18.imageshack.us/img18/5310/dsc0001cl.jpg 10. lampy, 17, 18, 19, 20 http://img810.imageshack.us/img810/1713/p0804091558.jpg i to byłoby na tyle, gdyby nie pewna powyższa inspiracja z umywalką w beczce do tego musiałabym zabudować wannę jakimiś dechami, bo cegły będzie chyba za dużo, chociaż?? będzie na bank na ścianie z kibelkiem i ewentualnie na części ściany koło prysznica, między nimi będzie sauna, więc rozdzieli mi tą ceglastą przestrzeń. A że sauna najprawdopodobniej będzie w drewnie, to i ta beczka i zabudowa wanny fajnie by grały ze sobą. Tylko jak się do tego ma Manhattan w kafelkach? No i biała wanna a reszta czarna? (na czarną wannę raczej nie będzie mnie stać) Ewentualnie odpuścić wannę, w końcu to łazienka dla gości. I zostanie jakieś wolne miejsce na COŚ, może wielkie lustro na starych drzwiach hihihi Co myślicie o tym miszmaszu? Da się to sensownie połączyć w jednym wnętrzu? Łazienka dla przypomnienia: http://img708.imageshack.us/img708/6325/azienkax.jpg Czy za dużo będzie faktur (cegła, drewno, gres) i nie dokładać gresu na ściany, a wyłożyć je czymś innym? Tylko czym? a prysznic? myślałam o jednej ściance z luksferów i dwóch w gresie, ale teraz w ogóle mi to nie pasuje i gryzie się z resztą. Chyba żeby wymurować z cegły i czymś zaimpregnować. Tylko jak ja będę osad z mydła myła z cegieł? No to dałam temat do rozmów i rozmyślań... na miesiąc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts