mania1220 27.06.2011 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2011 A ja zamiast wycinac drukuje. To jak chce i co chcem kupic. Zmarnowalam juz trzy tusze i zostalam zjechana przez M i jak powiedzialam ze potrzebuje czwarty to powiedzial - tak juz sie rozpedzilem i jade kupic , ale znajac jego to kupi. Tylko te 3 tusze troche "przygasna" haha. Podlogi - te z napisami Wine & Fruits kombinowalam do kuchni, mialam nawet u siebie pokazane, ale odpadly przez scianke graffiti. Jak powiedzialam M ze w sypialni ciemny braz nie bedzie pasowal a tylko bil albo szarosc podlogowa to powiedzial ze tam te panele wsadzimy. Maja w 3 kolorach. Akurat jedna jasniutka a druga ciemno-szara, braz odpadl. Ale nici z tego - z dodatkami barokowymi to juz za duzo tego dobrego by bylo i odpuszcze. Polozylabym w tym maluskim do boazerii ale znow mysle ze skoro mam drewniane podlogi to grzech panele na nie klasc. Zostaje bejca i lakier. Numer 4 & 6 & 7 to cos co kombinuje do salonu, jeszcze mam jasniejsza wersje. U mnie niestety zalezy od desek. Kazde drewno inaczej kolor przyjmuje, zobaczymy co wyjdzie. Z panelami bym problemu nie miala...ide i kupuje kolorek co mi pasi Czy postawilas juz domek jak dla Barbie i podstawki pod wykrojone mebelki? Gdzies widzialam ktos sobie zrobil taki 3D model na zywo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zosik 27.06.2011 14:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2011 Może u Lasche? ona "lubi i umi" takie wycinanki robić No nie durny pomysł z tym 3d tylko musiałabym najpierw podrukować te podłogi, bo wycięte mam malusie próbki ale kto wie, może za jakiś czas pobawię się w takie wycinanki A mój M. też taki kochany, pomarudzi, pomarudzi, swoje pogada a i tak kupi o co proszę i nie muszę baaardzo prosić Co my byśmy zrobiły bez naszych facetów same byśmy naginały do sklepu po toner Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zosik 27.06.2011 15:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2011 Swoją drogą swoje wymysły internetowe też będzie trzeba podrukować - wszak nie wszystko jest w gazetach. M. mi podrukuje w pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 27.06.2011 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2011 Ja nie jestem taka sprytna ale mam sprytnego szwagra grafika komputerowego. ladnie by mi powklejal i zrobi wizualnie jakby wszystko wygladalo i sie komponowalo. Sek w tym ze jest totalnym leniem . A ja nie mam takich talentow ani nawet jakimi rpgramami to zrobic chociaz widzialam ktos sie tak tu bawil. Tylko za Chiny Ludowe nie pamietam kto ale sobie powklejal/a swoje upatrzone na plany i wyszlo cacy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zosik 27.06.2011 16:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2011 No ja mam takie wizualki, na początku wątku są, ale nie do końca takie jakie mają być, bo nie wiem jak powstawiać wszystko co chcę, np. podłogi, krzesła znalazłam, część reszty mebli też. TwoOfUs ma idealne wizualki, mąż informatyk jej robił, niby ten sam program, w którym ja robiłam, ale jak się ma większą wiedzę to i efekty lepsze Ale program i tak polecam Sweet Home 3D! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 27.06.2011 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2011 Zosik coś do tej beczki , tylko szkoda ,że takie małe zdjęcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zosik 27.06.2011 19:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2011 elegancka hihihi, ale chyba zrezygnuję z wanny na dole, a tę beczkę z umywalką właśnie na dół bym dała. Na górę już normalne sprzęty - tzn. bez beczek itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lasche 27.06.2011 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2011 Oj Zosik widzę że u Ciebie tyż panelowo a nie myślałaś o dechach? ja myślałam ale finanse nie dopisały a tu panele, które najprawdopodobniej wybierzemy jako podłogę tymczasową do czasu aż na drewno uzbieram (20 lat ??? ) http://allegro.pl/panele-podlogowe-ac4-8mm-v-fuga-mega-hit-i1630211941.html ten sprzedawca ma dużo ładnych paneli w przystępnej cenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zosik 28.06.2011 06:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2011 Dzięki Ci lasche za namiar, świetne ma te panele i w dobrych cenach Nie myślałam o dechach z tego powodu co Ty ;/ Ja mam tam 280 metrów, odejmując łazienki nadal zostaje z 230. Wolę nawet nie mnożyć przez koszt dech, obawiam się palpitacji serca A wiadomo, do takiego wnętrza dechy byłyby idealne, ale nie za te pieniądze a wybór paneli jak wszyscy wiecie jest ogroooomny, więc coś wybiorę A te Twoje też dooooobre lubię takie kombinowane wzory, tylko coś w szarościach bym szukała. Teraz szukam inspiracji, a gdy przyjdzie czas na kupno podłóg - wybór będzie jeszcze większy i będę jak ten osiołek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wimech 28.06.2011 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2011 Ja znalazłem deski sosnowe o grubości 28 mm za 40 złotych za metr. Faktem jest że do tego dochodzi cena cyklinowania i lakierów, ale nie jest to jakaś zastraszająca różnica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zosik 28.06.2011 20:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2011 wimech gdzie takie cudo znalazłeś? Bezpośrednio od stolarza? Ale u mnie może pojawić się kolejny problem, w kuchni z uwagi na meble po 3 stronach i brak ściany na 4 stronie pozostaje tylko podłogówka, a pod deskami się chyba nie sprawdza. Gdzieś to czytałam, że dechy są za grube. I szczerze przeraża mnie wizja cyklinowania, tego kurzu. A panele jak się znudzą to wymienię na nowe bez większego kurzenia No i ten wybór... Tak więc chyba nie bardzo razi mnie fakt, że nie będę miała dech tylko panele ja nie z tych bardzo wymagających Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lasche 28.06.2011 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2011 U mnie deski sosnowe 4 metrowe do sypialni to był koszt ok 50zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wimech 28.06.2011 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2011 Faktycznie na podłogówkę deska nie bardzo, ale panel to też w sumie drewno tylko zmielone i cieńsze. Znalazłem gdzieś w necie współczynnik przenikania przez różne materiały. Panel też izoluje. Dobrze by było przeliczyć czy się opłaca energetycznie. Ja się zdecydowałem na kafle Serenissima Timber Mountain 15x60,8. Drogie ale efekt zaje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lasche 28.06.2011 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2011 u nas też będą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zosik 28.06.2011 21:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2011 Ja się zdecydowałem na kafle Serenissima Timber Mountain 15x60,8. Drogie ale efekt zaje... O cholera! Świetne! I szare :lol2: Kurna chata, wyglądają jak drewno Lubię jednolite podłogi, a kafle zawsze wydawały mi się zimne, ale z podłogówką... i takie boskie? Hmmm... Warte przemyślenia Tylko jakoś sprytnie je połączyć z resztą podłogi..., bo cała taka chyba nie przejdzie. M. też woli panele niż kafle, ale już mu pokazałam i podobają mu się Ja poproszę o fotkę jak już będzie gotowa podłoga chyba, że już jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zosik 28.06.2011 21:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2011 lasche będę oczekiwać efektów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 28.06.2011 23:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2011 Fajne te kafle Serenissima Timberland, ogladalam je kilka tygodni temu (na necie oczywiscie) i myslalam o nich do kuchni, ale chyba za bardzo sie mi beda gryzc z dechami w salonie i bede musiala skonczyc na jednolitych. Nadal szukam czegos odpowiedniego do tej nieszczesnej kuchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 29.06.2011 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2011 tak tak wiem ze spisz, wiec na Dzien Dobry - no i co, gdzie inspiracje i pomysly, co taka susza. mam sie jedna produkowac :evil: Dziewczyny robia, my mozemy narazie poplanowac, ale dobre i to na poczatek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 30.06.2011 05:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2011 Ja osobiście nie lubię kafli chyba jeszcze gorzej niż paneli:( , od zawsze wiedziałam ,że jestem inna.Wystarczy,że trzeba mieć je w łazience , a teraz jeszcze na przedpokojach i to muszę przełknąć, ale w domku nie mogę inaczej. Piach , pies , dzieci biegające dom-podwórko ... i po dechach lub panelach na takim przedpokoju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 30.06.2011 05:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2011 tak tak wiem ze spisz, wiec na Dzien Dobry - no i co, gdzie inspiracje i pomysly, co taka susza. mam sie jedna produkowac :evil: Dziewczyny robia, my mozemy narazie poplanowac, ale dobre i to na poczatek. my zanim tak na serio zajęliśmy się domem to tylko siedziałam w necie i szukałam inspiracji . Trudno się na coś zdecydować jak co wnętrze to ładniejsz i już masz coś wybrane a tu sru ....i pozamiatane i zaczynasz od nowa . Ech czasem nie warto szukać bo kręćka można dostać. Tak mieliśmy z kuchnią , wszystko dopięte na ostatni guzik i raz wybrałam się z mężem po salonach warszawskich ( mąż wtedy w takiej branży był ) i dostałam kręćka , bo znów spodobały mi się kuchnie nowoczesne, bezuchwytowe, na wysoki połysk. Te ostatnie piękne są , ale jak mogę tak ku przestrodze to nigdy więcej nie kupię na wysoki połysk , miałam i ciągle jechałam je ściereczką bo łapy było widać. Kurcze a ja z tych co wszystko widzą a nie może być widać Lekkie takie moje zboczenie , walczę z tym ale łatwo nie jest:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts