Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Adaptacja stodoły na NASZ DOM :)

zosik

Recommended Posts

A ja zamiast wycinac drukuje. To jak chce i co chcem kupic. Zmarnowalam juz trzy tusze i zostalam zjechana przez M i jak powiedzialam ze potrzebuje czwarty to powiedzial - tak juz sie rozpedzilem i jade kupic :rotfl:, ale znajac jego to kupi. Tylko te 3 tusze troche "przygasna" haha.

Podlogi - te z napisami Wine & Fruits kombinowalam do kuchni, mialam nawet u siebie pokazane, ale odpadly przez scianke graffiti. Jak powiedzialam M ze w sypialni ciemny braz nie bedzie pasowal a tylko bil albo szarosc podlogowa to powiedzial ze tam te panele wsadzimy. Maja w 3 kolorach. Akurat jedna jasniutka a druga ciemno-szara, braz odpadl. Ale nici z tego - z dodatkami barokowymi to juz za duzo tego dobrego by bylo i odpuszcze. Polozylabym w tym maluskim do boazerii ale znow mysle ze skoro mam drewniane podlogi to grzech panele na nie klasc. Zostaje bejca i lakier. Numer 4 & 6 & 7 to cos co kombinuje do salonu, jeszcze mam jasniejsza wersje. U mnie niestety zalezy od desek. Kazde drewno inaczej kolor przyjmuje, zobaczymy co wyjdzie. Z panelami bym problemu nie miala...ide i kupuje kolorek co mi pasi :D

Czy postawilas juz domek jak dla Barbie i podstawki pod wykrojone mebelki? :D Gdzies widzialam ktos sobie zrobil taki 3D model na zywo :yes:

• Odpowiedzi 441
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Może u Lasche? :) ona "lubi i umi" takie wycinanki robić

No nie durny pomysł z tym 3d :) tylko musiałabym najpierw podrukować te podłogi, bo wycięte mam malusie próbki :) ale kto wie, może za jakiś czas pobawię się w takie wycinanki :yes:

A mój M. też taki kochany, pomarudzi, pomarudzi, swoje pogada a i tak kupi o co proszę :lol2: i nie muszę baaardzo prosić :D

Co my byśmy zrobiły bez naszych facetów :) same byśmy naginały do sklepu po toner :lol2:

Ja nie jestem taka sprytna ale mam sprytnego szwagra grafika komputerowego. ladnie by mi powklejal i zrobi wizualnie jakby wszystko wygladalo i sie komponowalo. Sek w tym ze jest totalnym leniem :D. A ja nie mam takich talentow ani nawet jakimi rpgramami to zrobic chociaz widzialam ktos sie tak tu bawil. Tylko za Chiny Ludowe nie pamietam kto ale sobie powklejal/a swoje upatrzone na plany i wyszlo cacy

No ja mam takie wizualki, na początku wątku są, ale nie do końca takie jakie mają być, bo nie wiem jak powstawiać wszystko co chcę, np. podłogi, krzesła znalazłam, część reszty mebli też.

TwoOfUs ma idealne wizualki, mąż informatyk jej robił, niby ten sam program, w którym ja robiłam, ale jak się ma większą wiedzę to i efekty lepsze :)

Ale program i tak polecam Sweet Home 3D!

Oj Zosik widzę że u Ciebie tyż panelowo ;) a nie myślałaś o dechach? ja myślałam ale finanse nie dopisały

a tu panele, które najprawdopodobniej wybierzemy jako podłogę tymczasową do czasu aż na drewno uzbieram (20 lat ???;) )

http://allegro.pl/panele-podlogowe-ac4-8mm-v-fuga-mega-hit-i1630211941.html

ten sprzedawca ma dużo ładnych paneli w przystępnej cenie :)

Dzięki Ci lasche za namiar, świetne ma te panele i w dobrych cenach :)

Nie myślałam o dechach z tego powodu co Ty ;/ Ja mam tam 280 metrów, odejmując łazienki nadal zostaje z 230. Wolę nawet nie mnożyć przez koszt dech, obawiam się palpitacji serca :yes:

A wiadomo, do takiego wnętrza dechy byłyby idealne, ale nie za te pieniądze ;) a wybór paneli jak wszyscy wiecie jest ogroooomny, więc coś wybiorę :)

A te Twoje też dooooobre :D lubię takie kombinowane wzory, tylko coś w szarościach bym szukała.

Teraz szukam inspiracji, a gdy przyjdzie czas na kupno podłóg - wybór będzie jeszcze większy :) i będę jak ten osiołek :lol2:

wimech gdzie takie cudo znalazłeś? Bezpośrednio od stolarza?

Ale u mnie może pojawić się kolejny problem, w kuchni z uwagi na meble po 3 stronach i brak ściany na 4 stronie pozostaje tylko podłogówka, a pod deskami się chyba nie sprawdza. Gdzieś to czytałam, że dechy są za grube. I szczerze przeraża mnie wizja cyklinowania, tego kurzu. A panele jak się znudzą to wymienię na nowe bez większego kurzenia :) No i ten wybór... Tak więc chyba nie bardzo razi mnie fakt, że nie będę miała dech tylko panele :no: ja nie z tych bardzo wymagających :lol2:

Faktycznie na podłogówkę deska nie bardzo, ale panel to też w sumie drewno tylko zmielone i cieńsze. Znalazłem gdzieś w necie współczynnik przenikania przez różne materiały. Panel też izoluje. Dobrze by było przeliczyć czy się opłaca energetycznie. Ja się zdecydowałem na kafle Serenissima Timber Mountain 15x60,8. Drogie ale efekt zaje...

Ja się zdecydowałem na kafle Serenissima Timber Mountain 15x60,8. Drogie ale efekt zaje...

O cholera! Świetne! I szare :lol2::lol2: Kurna chata, wyglądają jak drewno :yes:

Lubię jednolite podłogi, a kafle zawsze wydawały mi się zimne, ale z podłogówką... i takie boskie? Hmmm... Warte przemyślenia :yes: Tylko jakoś sprytnie je połączyć z resztą podłogi..., bo cała taka chyba nie przejdzie. M. też woli panele niż kafle, ale już mu pokazałam i podobają mu się :)

Ja poproszę o fotkę jak już będzie gotowa podłoga :D chyba, że już jest.

Ja osobiście nie lubię kafli chyba jeszcze gorzej niż paneli:( , od zawsze wiedziałam ,że jestem inna.

Wystarczy,że trzeba mieć je w łazience , a teraz jeszcze na przedpokojach i to muszę przełknąć, ale w domku nie mogę inaczej. Piach , pies , dzieci biegające dom-podwórko ... i po dechach lub panelach na takim przedpokoju.

tak tak wiem ze spisz, wiec na Dzien Dobry - no i co, gdzie inspiracje i pomysly, co taka susza. mam sie jedna produkowac :evil::evil::evil:

Dziewczyny robia, my mozemy narazie poplanowac, ale dobre i to na poczatek.

:lol2: my zanim tak na serio zajęliśmy się domem to tylko siedziałam w necie i szukałam inspiracji . Trudno się na coś zdecydować jak co wnętrze to ładniejsz i już masz coś wybrane a tu sru ....i pozamiatane i zaczynasz od nowa . Ech czasem nie warto szukać bo kręćka można dostać. Tak mieliśmy z kuchnią , wszystko dopięte na ostatni guzik i raz wybrałam się z mężem po salonach warszawskich ( mąż wtedy w takiej branży był ) i dostałam kręćka , bo znów spodobały mi się kuchnie nowoczesne, bezuchwytowe, na wysoki połysk. Te ostatnie piękne są , ale jak mogę tak ku przestrodze to nigdy więcej nie kupię na wysoki połysk , miałam i ciągle jechałam je ściereczką bo łapy było widać. Kurcze a ja z tych co wszystko widzą a nie może być widać:( Lekkie takie moje zboczenie , walczę z tym ale łatwo nie jest:yes: