kardamina 30.06.2011 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2011 Dzięki Ci lasche za namiar, świetne ma te panele i w dobrych cenach To ja dodam jeszcze, że dobrze się u tego sprzedawcy kupuje - nie ma żadnych problemów. Jeśli tyko będzie jeszcze "za jakiś czas" sprzedawał przez Allegro, to i ja u niego kupię panele. No, chyba, że wówczas już nie będzie miał tych, na które poluję bo wiem, jak wyglądają w rzeczywistości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zosik 30.06.2011 10:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2011 (edytowane) tak tak wiem ze spisz, wiec na Dzien Dobry - no i co, gdzie inspiracje i pomysly, co taka susza. mam sie jedna produkowac Dziewczyny robia, my mozemy narazie poplanowac, ale dobre i to na poczatek. No to przywołana do porządku twardą ręką forumowiczki kombinowałam wczoraj jak przerobić parter, bo kilka rzeczy mi nie pasowało. Dla przypomnienia: http://img593.imageshack.us/img593/124/part2abcde.png - nie pasowała mi ta pusta przestrzeń między wiatrołapem a ścianką przy salonie, - M. domaga się osobnego kibelka na dole, nie wyobraża sobie relaksu w saunie jak ktoś... korzysta dziwny jakiś hihihi - no i zastanawiało mnie jak podeprę strop w gościnnym pokoju, (po wyburzeniu ściany) bo słupa nie wymuruję przy samym oknie No i coś mi się klaruje: http://img20.imageshack.us/img20/7223/part2abcde1.png - począwszy od pokoju gościnnego przesunęłam wszystko w prawo, nie mam dziwnej wnęki na nie wiadomo co, - wiatrołap otworzę na resztę mieszkania, - nie muszę burzyć ściany przy pokoju gościnnym, - kibelek upchnęłam obok pralni, ma dostęp do okna, - w obu tych pomieszczeniach zrobię drzwi z szybkami to trochę dziennego światła dostanie się do łazienki, - fakt przejście do kibelka jest przez łazienkę, ale ona w sumie będzie robić za pomieszczenie relaksacyjne, więc nie powinno to ze sobą bardzo kolidować, prania nie będę robić wieczorem, jak ewentualny gość będzie się kąpał, bo w korzystaniu z wucecika też mu nie przeszkodzę - no i poprawiłam schody, teraz już chyba są w prawidłowym wymiarze A! i umywalkę z beczkową podstawą umieszczę naprzeciw wejścia, mam tam 3 metry miejsca jeszcze jakieś krzesło wcisnę żeby po relaksie w saunie i zimnej kąpieli przycupnąć Oczywiście obowiązkowo gdzieś zawiśnie sprzęt grający, co by umilić czas pocenia się Edytowane 30 Czerwca 2011 przez zosik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zosik 30.06.2011 10:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2011 Ja osobiście nie lubię kafli chyba jeszcze gorzej niż paneli , od zawsze wiedziałam ,że jestem inna. Wystarczy,że trzeba mieć je w łazience , a teraz jeszcze na przedpokojach i to muszę przełknąć, ale w domku nie mogę inaczej. Piach , pies , dzieci biegające dom-podwórko ... i po dechach lub panelach na takim przedpokoju. Ja też nie przepadam za kaflami, będą w łazience a w kuchni i nawet wiatrołapie wolałabym drewienko. Tylko wimech zwrócił uwagę na przepuszczanie ciepła biorąc pod uwagę podłogówkę, że kafle lepsze? Będzie się trzeba dokładniej zorientować jak to jest. Ja lubię jednolite powierzchnie i najchętniej na cały dół dałabym panele, łącznie z łazienką - no ale nie bądźmy naiwni - panele do łazienki i pralni się nie nadają. my zanim tak na serio zajęliśmy się domem to tylko siedziałam w necie i szukałam inspiracji . Trudno się na coś zdecydować jak co wnętrze to ładniejsz i już masz coś wybrane a tu sru ....i pozamiatane i zaczynasz od nowa . aaaa to dlatego teraz się mścisz? hihihi i podrzucasz boskie pomysły z beczką w tle? i wszystko jasne - Kubel30 rozpracowana!! A tak poważnie to znam to baaardzo dobrze. Coś upatrzę, wiem co gdzie będzie stało, a tu sruu nowa inspiracja... Ale wiecie co? Ja to lubię, czuję jakbym zajmowała się kilkoma domami bo mi mało jedna wielka stodoła (oczywiście na etapie projektów, jak przyjdzie czas pracy tymi ręcami, to jeden wystarczy) :D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnnieA 30.06.2011 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2011 Ja też nie przepadam za kaflami, będą w łazience a w kuchni i nawet wiatrołapie wolałabym drewienko. Tylko wimech zwrócił uwagę na przepuszczanie ciepła biorąc pod uwagę podłogówkę, że kafle lepsze? Będzie się trzeba dokładniej zorientować jak to jest. Ja lubię jednolite powierzchnie i najchętniej na cały dół dałabym panele, łącznie z łazienką - no ale nie bądźmy naiwni - panele do łazienki i pralni się nie nadają. my w naszej stodole właśnie kładziemy panele na całości, łącznie z powierzchniami pod podłogówką; łazienka i przy wejściu to gres panele mają info że nadają się pod ogrzewanie podłogowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zosik 30.06.2011 11:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2011 Witam u siebie AnnieA!! Załóż koniecznie wątek na FM, chętnie popodziwiam, bo na blogu mało zdjęć no chyba że ja ślepa albo szukać nie potrafię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 30.06.2011 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2011 No to przywołana do porządku twardą ręką forumowiczki kombinowałam wczoraj jak przerobić parter, bo kilka rzeczy mi nie pasowało. Dla przypomnienia: http://img593.imageshack.us/img593/124/part2abcde.png - nie pasowała mi ta pusta przestrzeń między wiatrołapem a ścianką przy salonie, - M. domaga się osobnego kibelka na dole, nie wyobraża sobie relaksu w saunie jak ktoś... korzysta dziwny jakiś hihihi - no i zastanawiało mnie jak podeprę strop w gościnnym pokoju, (po wyburzeniu ściany) bo słupa nie wymuruję przy samym oknie No i coś mi się klaruje: http://img20.imageshack.us/img20/7223/part2abcde1.png - począwszy od pokoju gościnnego przesunęłam wszystko w prawo, nie mam dziwnej wnęki na nie wiadomo co, - wiatrołap otworzę na resztę mieszkania, - nie muszę burzyć ściany przy pokoju gościnnym, - kibelek upchnęłam obok pralni, ma dostęp do okna, - w obu tych pomieszczeniach zrobię drzwi z szybkami to trochę dziennego światła dostanie się do łazienki, - fakt przejście do kibelka jest przez łazienkę, ale ona w sumie będzie robić za pomieszczenie relaksacyjne, więc nie powinno to ze sobą bardzo kolidować, prania nie będę robić wieczorem, jak ewentualny gość będzie się kąpał, bo w korzystaniu z wucecika też mu nie przeszkodzę - no i poprawiłam schody, teraz już chyba są w prawidłowym wymiarze A! i umywalkę z beczkową podstawą umieszczę naprzeciw wejścia, mam tam 3 metry miejsca jeszcze jakieś krzesło wcisnę żeby po relaksie w saunie i zimnej kąpieli przycupnąć Oczywiście obowiązkowo gdzieś zawiśnie sprzęt grający, co by umilić czas pocenia się zosik...co to za program? Ja tez tak chce sobie zrobic i nawet podpisac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zosik 30.06.2011 17:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2011 Mania zwykły poczciwy PAINT mogę Ci przesłać tę kratkę czerwoną, ona jest metr na metr, te kwadraciki - każdy po 10 cm Sama cudowałam wszystko jak chcesz to wyślij meila na priv to Ci prześlę i cuduj do woli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 01.07.2011 01:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 Mania zwykły poczciwy PAINT mogę Ci przesłać tę kratkę czerwoną, ona jest metr na metr, te kwadraciki - każdy po 10 cm Sama cudowałam wszystko jak chcesz to wyślij meila na priv to Ci prześlę i cuduj do woli poslalam, nie wiem czy doszlo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zosik 01.07.2011 19:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 Byłam dzisiaj w stodole Naszły mnie chęci, połaziłam, powycierałam pajęczyny po kontach świeżo wypraną bluzą i potrzaskałam foty Znalazłam kilka nowości (jak dla mnie oczywiście), m.in. drugą beczkę , stołek ze skórzanym siedziskiem, sekretarzyk, metalową szafkę na umywalkę z lustrem, wielką drewnianą szafę, starą drabinę idealną do mojej dolnej łazienki na ręczniki, i całe mnóstwo starych drewnianych okien, ze 20 szt. małych okienek - będą idelane na ścianę ramkową dokupię tylko szybki i płyty na tyły. Tanie a wyjątkowe nooo ale najpierw będzie trzeba je oskrobac. Zrobiłam też zdjęcia cynkowej wannie tylko cholera nie jestem w domu i nie mam kabla, żeby wam to wszystko pokazac... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 01.07.2011 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 Byłam dzisiaj w stodole Naszły mnie chęci, połaziłam, powycierałam pajęczyny po kontach świeżo wypraną bluzą i potrzaskałam foty Znalazłam kilka nowości (jak dla mnie oczywiście), m.in. drugą beczkę , stołek ze skórzanym siedziskiem, sekretarzyk, metalową szafkę na umywalkę z lustrem, wielką drewnianą szafę, starą drabinę idealną do mojej dolnej łazienki na ręczniki, i całe mnóstwo starych drewnianych okien, ze 20 szt. małych okienek - będą idelane na ścianę ramkową dokupię tylko szybki i płyty na tyły. Tanie a wyjątkowe nooo ale najpierw będzie trzeba je oskrobac. Zrobiłam też zdjęcia cynkowej wannie tylko cholera nie jestem w domu i nie mam kabla, żeby wam to wszystko pokazac... poczekamy, bo sie niezle zapowiada Ja tez juz rece zacieram na myszkowanie po strychu i stodole. Mam ndzieje ze wynajde cos we wrzesniu i nakleje pieczatke -"moje". Bo mam diw siostry cioteczne (corki cioci i wujka) ktore wiem ze juz czesc zakosily. No ale moze cos jeszcze wyciagne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kardamina 01.07.2011 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 Zosik, na moje oko to Ty masz ekstra wypasioną tą swoją stodołę Szkoda, że ja (na swoim strychu) znalazłam tylko stare butelki sprzed 40 lat, śmieszną pałkę do uciera ciasta, stolnicę do robienia makaronu i parę innych bzdetnych rzeczy, które wyrzuciłam. Ale, Twoja szafa mnie interesuje - zwyczajnie, jestem jej ciekawa. Takie stare meble wracają do łask i są w cenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lasche 01.07.2011 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 metalową szafkę, okna, drabinę i wannę mówisz ????? no ja nie wiem czy się doczekam ...podesłać Ci kabel gołębiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zosik 01.07.2011 23:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 (edytowane) Przesłałam cosik na maila, więc Was troszkę pokuszę seseseses metalowa szafka w stanie lekutkiego rozkładu ale jakby ją ładnie oskrobac i oczyścic... noo zakładając, że jest w miarę dobrym stanie, bez niemiłych niespodzianek. http://img807.imageshack.us/img807/8347/img1697h.jpg i wanna . . . . . taaaadammmm http://img843.imageshack.us/img843/5161/img1724xg.jpg http://img225.imageshack.us/img225/2002/img1720a.jpg ciut pokoślawiona ale i tak nie wiem co z nią zrobic nie ma odpływu - no chyba że można wyciąc. Jak tak na nią patrzę w pozycji stojącej to jakby trumna hihihih a! Kardamina - kawałek szafy widac na zdjęciu z szafką. Reszta w poniedziałek - z winy operatora sieci komórkowej - nie wiem za co zakosili mi z konta 60 zł :mad: od wczoraj!! internetu niet, z połączeń niecałe 8 zł. I bądź tu człowieku mądry. Jutro się przejdę i wypytam... dranie! Coś ostatnio mnie rzeczy martwe ciężko doświadczają ehhh Edytowane 1 Lipca 2011 przez zosik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zosik 01.07.2011 23:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 podesłać Ci kabel gołębiem? dawaj dawaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kardamina 01.07.2011 23:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 Ok spokojnie poczekam sobie do poniedziałku, by szafę zobaczyć w całości - mam czas. Wiesz, ja należę do tych, którym dajesz palec a oni łaps całą rękę... A póki co, dobrej nocy życzę... - u mnie jutro ciężki dzień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 02.07.2011 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2011 No dla mnie trumna jak znalazł , jeżeli można się z takich rzeczy nabijać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lasche 02.07.2011 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2011 skręcona z zazdrości (ale cudnie odrapana szafka ) czekam na resztę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zosik 04.07.2011 09:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2011 A ta szafeczka metalowa ma kranik i zbiornik na wodę Wlewamy wodę, odkręcamy kranik i mamy "bezprzewodową" wodę hihihihihih taki MYK No dla mnie trumna jak znalazł , jeżeli można się z takich rzeczy nabijać. Na skojarzenia nic nie poradzisz położę podłogę w tablice ofiar, na nich postawię wannę - trumnę i Francja elegancja hihihihi Oto wspomniany stołek pewnie nie jest to straszny staroć ale i tak trzeba by zmienić choć tapicerkę. Postawiłabym to hmmm... gdzieś bym to postawiła http://img832.imageshack.us/img832/1295/img1716t.jpg A to sekretarzyk: http://img819.imageshack.us/img819/3884/img1717i.jpg http://img39.imageshack.us/img39/5633/img1718ew.jpg A to się przyda na długie jesienne i zimowe wieczory http://img199.imageshack.us/img199/7154/img1714z.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 04.07.2011 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2011 A ta szafeczka metalowa ma kranik i zbiornik na wodę Wlewamy wodę, odkręcamy kranik i mamy "bezprzewodową" wodę hihihihihih taki MYK Na skojarzenia nic nie poradzisz położę podłogę w tablice ofiar, na nich postawię wannę - trumnę i Francja elegancja hihihihi Oto wspomniany stołek pewnie nie jest to straszny staroć ale i tak trzeba by zmienić choć tapicerkę. Postawiłabym to hmmm... gdzieś bym to postawiła http://img832.imageshack.us/img832/1295/img1716t.jpg A to sekretarzyk: http://img819.imageshack.us/img819/3884/img1717i.jpg http://img39.imageshack.us/img39/5633/img1718ew.jpg A to się przyda na długie jesienne i zimowe wieczory http://img199.imageshack.us/img199/7154/img1714z.jpg sekretarzyk suuuper, a masz zdjecie z dalsza? Stolek - akurat by pasowal do sekretarzyka. Albo ja pokazywalam takie stolki podobne do toaletki. A gdzie SZAFA w calosci Banka na wino ba! haha...tez wynalazlam na strychu i poazalam jedna. Jest ogrod - moze byc i wino i nalewka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 04.07.2011 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2011 No to przywołana do porządku twardą ręką forumowiczki kombinowałam wczoraj jak przerobić parter, bo kilka rzeczy mi nie pasowało. Dla przypomnienia: http://img593.imageshack.us/img593/124/part2abcde.png - nie pasowała mi ta pusta przestrzeń między wiatrołapem a ścianką przy salonie, - M. domaga się osobnego kibelka na dole, nie wyobraża sobie relaksu w saunie jak ktoś... korzysta dziwny jakiś hihihi - no i zastanawiało mnie jak podeprę strop w gościnnym pokoju, (po wyburzeniu ściany) bo słupa nie wymuruję przy samym oknie No i coś mi się klaruje: http://img20.imageshack.us/img20/7223/part2abcde1.png - począwszy od pokoju gościnnego przesunęłam wszystko w prawo, nie mam dziwnej wnęki na nie wiadomo co, - wiatrołap otworzę na resztę mieszkania, - nie muszę burzyć ściany przy pokoju gościnnym, - kibelek upchnęłam obok pralni, ma dostęp do okna, - w obu tych pomieszczeniach zrobię drzwi z szybkami to trochę dziennego światła dostanie się do łazienki, - fakt przejście do kibelka jest przez łazienkę, ale ona w sumie będzie robić za pomieszczenie relaksacyjne, więc nie powinno to ze sobą bardzo kolidować, prania nie będę robić wieczorem, jak ewentualny gość będzie się kąpał, bo w korzystaniu z wucecika też mu nie przeszkodzę - no i poprawiłam schody, teraz już chyba są w prawidłowym wymiarze A! i umywalkę z beczkową podstawą umieszczę naprzeciw wejścia, mam tam 3 metry miejsca jeszcze jakieś krzesło wcisnę żeby po relaksie w saunie i zimnej kąpieli przycupnąć Oczywiście obowiązkowo gdzieś zawiśnie sprzęt grający, co by umilić czas pocenia się Ok, myslalam tak: 1. czy stol musi byc az tak wielki na 3 metry? Ty wiesz jaki to potwor? wez sobie na podlodze wymierz, mysle ze 2 metry by stylko? Nalep sobie tasma wzor na podlodze. A jakby byl mniejszy moze by go postawic w druga manke? 2.scianka gdzie stoi tv - czy mi sie dobrze wydaje czy ten tv wystaje za sciane? a jakby ta scianke przedluzyc, zeby z kanapy nie widziec kuchni i tv na srodku. Nawet jesli to bedzie otwarta kuchnia nadal masz miejsce na to zeby zrobic dluzsza scianke i tv na srodku. 3.koza a nawet zabudowany narozny kominek by Ci wszedl w tym kacie na sciance miedzy tv a scianka miedzy oknem (wyjsciem) na taras. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts