skarżyski 26.05.2011 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2011 (edytowane) Witam .Pokonałem jeden problem wyboru marki okien, zdecydowałem się na okna firmy Oknoplast Kraków. I znowu pojawił się problem. Początkową wycenę za montaż miałem jakoś bodajże około 1100zł. Chodzi o 5 okien i jedne drzwi balkonowe. Pan przyszedł, pomierzył, skrzywił się że ściany w kamienicy są drewniane i stare. Dopisał 1200zł dodatkowo za kartongipsy i wykończenie tego. Więc razem wychodzi 2300zł za montaż (okna same 7400zł). Według mnie to dużo (mieszkam w 50 tysięcznym mieście). Ale nie o to pytam. Czy ktoś może mi doradzić jak mogę zabezpieczyć taki montaż. Planuje za jakiś rok zrobienie gładzi na ścianach i trochę przeróbek. I stąd pytanie czy da się jakoś prowizorycznie zamontować okna (bez tych dodatkowych 1200 zł za wykończenie kartonami) by je zabezpieczyć przez okres roku czasu, by pianka i inne materiały nie straciły swoich właściwości. Edytowane 26 Maja 2011 przez skarżyski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalinowscy 26.05.2011 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2011 Witam .Pokonałem jeden problem wyboru marki okien, zdecydowałem się na okna firmy Oknoplast Kraków. I znowu pojawił się problem. Początkową wycenę za montaż miałem jakoś bodajże około 1100zł. Chodzi o 5 okien i jedne drzwi balkonowe. Pan przyszedł, pomierzył, skrzywił się że ściany w kamienicy są drewniane i stare. Dopisał 1200zł dodatkowo za kartongipsy i wykończenie tego. Więc razem wychodzi 2300zł za montaż (okna same 7400zł). Według mnie to dużo (mieszkam w 50 tysięcznym mieście). Ale nie o to pytam. Czy ktoś może mi doradzić jak mogę zabezpieczyć taki montaż. Planuje za jakiś rok zrobienie gładzi na ścianach i trochę przeróbek. I stąd pytanie czy da się jakoś prowizorycznie zamontować okna (bez tych dodatkowych 1200 zł za wykończenie kartonami) by je zabezpieczyć przez okres roku czasu, by pianka i inne materiały nie straciły swoich właściwości. Konieczne jest wykonanie wszelkich prac od zewnątrz budynku. Czyli uszczelnienie, ocieplenie i otynkowanie ościeży . W środku możesz czekać na lepsze czasy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Oknoplast-Kraków 27.05.2011 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2011 Witamy serdecznie,Od strony zewnętrznej radzimy wykonanie obróbek na gotowo, natomiast od środka można piankę prowizorycznie zatynkować i pomalować. Pozdrawiamy,Oknoplast Sp. z o.o. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolekk 27.05.2011 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2011 z tego co wyczytałem w necie to w takim przypadku najlepiej zabezpieczyć pianę folią illbruck. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 29.05.2011 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2011 oknoplast na forum no prosze prosze:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts