bastard79 26.05.2011 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2011 (edytowane) Witam, Na wstępie napiszę że totalnie się nie znam na tym temacie Mój dotychczasowy 15 letni piec węglowy dożywa właśnie ostatnich chwil i przed sezonem muszę go wymienić. do tego dochodzi całkowita przebudowa kotłowni (chodzi o powiększenie pomieszczenia, bez ruszania instalacji) czy znacie firmy producent/pośrednik ktokolwiek kto wysyła handlowca który obejrzał by dokładnie to co jest w tej chwili i doradził wybór optymalnego kotła ? nie chodzi tylko o dobór mocy, ale głównie czy można piec postawić w innym miejscu niż jest obecny, czy zmieści sie podajnik itp techniczne rzeczy, tak abym mógł przygotować kotłownie a potem tylko wstawić piec i cieszyć się ciepłem jak wiadomo kocioł kupić, zamówić hydraulika który połączy rury to nie problem (tak zrobiłem ostatnio) i tym razem nie chciałbym tego błedu znowu popełnić i dobrać optymalny kocioł do mojego domu. Edytowane 26 Maja 2011 przez bastard79 dopisek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 26.05.2011 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2011 Dobrze jakbyś dopisał w jakim rejonie kraju mieszkasz bo tak telepatycznie to trochę ciężko. Mieszkasz na podkarpaciu a doradzą ci firmę z gdańska albo odwrotnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bastard79 27.05.2011 06:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2011 dąbrowa górnicza-woj,śląskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarecki79 27.05.2011 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2011 Na priva zarzucę namiar na firmę w pobliżu, spróbuj zadzwonić i się z nimi umówić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bastard79 04.10.2011 09:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2011 podbijam temat, kotłownia prawie gotowa, było kilku magików którzy stwierdzili że wejdzie w zasadzie każdy piec, a więc mam pytanie. jaki polecicie piec do 10000 brutto, najlepiej w wersji duo czyli podajnik na ekogroszek, + komora na reczne spalanie drewna. polecano mi kotrem - http://www.kotrem.pl/oferta_kwmp2.php - chyba najlepiej zachwalony piec przez handlowca, ale małoopini w internecie, wiec albo faktycznie super bezproblemowy albo nikt nie uzywa per-eko - jakiś odłam od zywca czy zebca-czyli jak dla mnie kojarzy mi się z castoramą i najtanszym badziewiem na 3-5 lat zywotnosci. i tak na prawde nic wiecej konkretnego nie wiem, producentów jest chyba kiludziesieciu, a wybrackonkretnie nie ma z czym, albo badziew albo mega drogie - nic pośredniego nie mogłem znależć pomożecie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts