Magus 27.05.2011 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2011 Bede robil u siebie kartongips na stelazu. Mam styropian od srodka (sciany noscne w konstruklcji styropianowych bloczkow zbrojonych i zalewanych betonem ) wiec nie mam wyjscia. Pewna niedogodnoscia kartongipsu na stelazu jest pusty/gluchy odglos przy kazdym stuknieciu w taka sciane.Czy wypelnienie welna mineralna pustki miedzy plyta i sciana wytlumi ten odglos? Jezeli nie to czym moznaby te pustke wypelnic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZygmuntRolicz 04.06.2011 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2011 Sciany działowe powinno się wypełniać izolacją w celu wygłuszenia. Należy do tego celu stosować płyty które maja takie właściwości. Np. Aku-płyta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
compi 04.06.2011 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2011 Z tego co zrozumiałem koledze chodzi o stelaż mocowany do styro. Ja wybrałbym opcję z klejeniem płyt do styro na pianę. Sam kleiłem glify okienne w ten sposób, ale do gazobetonu. Warunkiem jest równa, pionowa powierzchnia. Zrób próbę i ocen. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts