Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Mam taki pokój jak na załączonym zdjęciu i myślałam o takim samym prostym ułożeniu kafli przed kominkiem ale jak zobaczyłam jak to wygląda w realu to myśle o jakimś skosie łuku ale wiem że to dość ryzykowne kominek planuję mniejszyi kafle jasne w formacie 30x 60 proszę bardzo o podpowiedzi

02big1.jpg

https://forum.murator.pl/topic/157570-pom%C3%B3%C5%BCcie-mam-problem-u%C5%82o%C5%BCeniem-kafli/

szczerze też nie przepadam ale małżonek sobie życzy i coś muszę wykombinować znacie te hasła "to ja już o niczym nie mogę zdecydować" :)

a serio tak jak na fotce to też tak dziwnie zostawić tak? może dać szerszy kawałek kafli

a zapomniałam dodać że jeszcze na łączeniu ma być mozaika kamienna

Edytowane przez Kaśka73
tez uważam że łuk to zły pomysł. Jakbyś go nie wykreśliła to zawsze nie będziesz pewna, że ten jest idealny. Zgadzam się również, że 1 rząd kafelek to mało (mam kominek i wiem jak facet rozpala ogień) ja bym zrobiła tak jak na fotce ale 2 rzędy kafelek

sprawy idą (chyba?) właśnie w kierunku takiego prostego ułożenia z mozaiką ale na szerokość 1,2 m

ale czytam uważnie wasze opinie może jest jakieś super rozwiązanie tylko ja go nie widzę:)

czasami tak jest

Edytowane przez Kaśka73
  • 3 weeks później...
łuki zupełnie do tego wnętrza by nie pasowały, najlepiej będzie wyglądało proste ułożenie i przy kominku szerzej, bo na zdjęciu jest zdecydowanie za wąsko. A co do szerokości to z autopsji powiem że 60 będzie ok