Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Niebieskie kanapy - jaki kolor ścian?

Nessa

Recommended Posts

Witam

Mam do zagospodarowania salon 4m na 5m. Mam niebieskie kanapy Problem polega na tym ze nie wiem jaki kolor scian i dodatkow wybrac Chcialabym uzyskac przytulny ale i elegancki efekt Na podlodze beda ciemnobrazowe panele W salonie bedzie kominek (rama ciemnobrazowa a srodek mamrmurowy), stolik do kawy Planowalam na scianach zawiesic zdjecia czarno - biale, polozyc jakis jasny dywanik pod stolik Poza tym jakas polka na ksiazki

Myslalam juz o wielu opcjach laczenia kolorow badz pozostaniu przy jednym Najbardziej bezpieczne byloby pomalowanie scian na jakis odcien bieli Mysle ze niebieski sprawilby wrazenie chlodu Zastanawialam sie nad brazem, beżem, bladą czerwinia, jasnym fioletem i mam metlik w glowie

Jestem ciekawa Waszych propozycji

kanapa.JPGfotel.JPG3 sciana po prawej od wejcia.jpg

Edytowane przez Nessa

Właśnie niedawno wpadło mi w ręce zdjęcie salonu z szarymi ścianami i muszę przyznać że bardzo mnie zainrygował ten kolor choć wcześniej uważalam że jest zbyt zbyt ponury Dziękuję za wskazowki i czekam na więcej :)

Właśnie niedawno wpadło mi w ręce zdjęcie salonu z szarymi ścianami i muszę przyznać że bardzo mnie zainrygował ten kolor choć wcześniej uważalam że jest zbyt zbyt ponury Dziękuję za wskazowki i czekam na więcej :)

Nessa przejrzyj ten wątek

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?168786-NASZE-WN%C4%98TRZA-W-SZARO%C5%9ACIACH-zdj%C4%99cia-realizacji-naszych-forumowicz%C3%B3w-D&highlight=nasze+wn%C4%99trza+szaro%C5%9Bciach

Tutaj forumowicze wklejają swoje szare wnętrza,tu powinnaś się przekonać do szarego koloru w domu:yes:

Może coś Cię zainspiruje :D

Nessa przejrzyj ten wątek

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?168786-NASZE-WN%C4%98TRZA-W-SZARO%C5%9ACIACH-zdj%C4%99cia-realizacji-naszych-forumowicz%C3%B3w-D&highlight=nasze+wn%C4%99trza+szaro%C5%9Bciach

Tutaj forumowicze wklejają swoje szare wnętrza,tu powinnaś się przekonać do szarego koloru w domu:yes:

Może coś Cię zainspiruje :D

Dziękuję Przejrzałąm i coraz bardziej przekonuję się do tego koloru Choć widziałam śliczne rozwiązanie z niebieskimi kanapami łącząc kolor niebieski i biały (dwie ściany niebieskie, dwie białe) Wówczas zasłonki, poduszki białe, plus czarno - biale zdjęcia na białej scianie Mam jeszcze sporo czasu bo zdecydowaliśmy że salon będziemy robić na końcu więc wciąż czekam na propozycje :)

Zdecydowanie szarość, do tego piękne listwy przypodłogowe białe i drzwi też machnęłabym na biało ... rozpędziłam się :)

I właśnie o takie "rozpędzanie się" mi chodzi :) Takie podpowiedzi działają na wyobraźnię :) Dziekuję

Szare wnętrza są bardzo ładne, kanapy masz fajne, ale wydaje mi się że z szarymi ścianami salon może zrobić się zbyt zimny, zwłaszcza, że szary zawsze trochę "przybiera" odcień kolorów w towarzystwie których się znajduje.

Osobiście proponowałabym jasną wanilię lub śmietankę, całość dobrze się zgra z ciemnobrązową podłogą i czarno-białymi fotografiami