kate76 27.05.2011 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2011 Jakiś czas temu zbudowałem na działce letniskowej mój powód do domu i honoru - a mianowicie zbudowałem toaletę Jak na warunki polowe to super wyszła - bieżąca woda rurkami doprowadzana do spłuczki, zewnętrznego kranu oraz podgrzewacza w prysznicu. Po zimie jednak nie wszystko zachowało się w nienaruszonym stanie. Okazało się, że na trójdzielniku zaraz nad głównym zaworem pojawiła się rysa - poprostu pękł i teraz przecieka. Czy można to naprawić? Muszę wymienić cały trójdzielnik? Czy można to czymś zakleić? Z góry dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budowlaniec95 31.05.2011 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2011 mocno przecieka woda? w takim razie wydaje mi się, ze powinieneś wymienić trójdzielnik. Nie jest to za duży koszt więc wydaje mi się, że powinno być ok. I na następny raz radzę w zimie zakonserwować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kate76 01.06.2011 10:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2011 No na tyle duża że cieknie jak odkręce główny zawór. Tylko boję się, że wymiana całości to zaś będzie przeprawa bo jak nie skręcimy i uszczelnimy dobrze to będzie przeciekać jeszcze bardziej. Może jakiś preparat do klejenia takich dziur - jest coś takiego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 01.06.2011 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2011 Poxiliną to oklej i zapomnij. U moich rodziców na działce letniskowej rurka wodociągowa pękła wzdłuż na kilku centymetrach, Poxiliną została załatana na zasadzie prowizorycznej naprawy, ta prowizorka już dobrych 6-7 lat się trzyma J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kate76 03.06.2011 10:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2011 no właśnie prowizorki to nie jest moja specjalność, zawsze coś podziała kilka dni a potem znowu będę słyszał że coś spie.... popsułem:) Kontaktowałem się z jednym sklepem www w tej sprawie, odpisali mi że mogę spróbować jednego z preparatów hydrostop w zależności od tego na czym jest rysa. Zastanawiam się nad tym: http://www.budtrade.pl/izolacje/hydroizolacje/hydrostop-elastyczny-521-531-powloka-hydroizolacyjna-3-kg/40 co myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 03.06.2011 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2011 Ten hydrostop, to powłoka uszczelniająca, mam wrażenie, że to kompletnie do czego innego służy. A poxilina miała być prowizorycznym rozwiązaniem u mnie, ale okazała się tak trwała, że starczyła na lata i ani myśli się rozszczelnić. Tak więc jeszcze raz ją polecam. J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts