Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Rysa na honorze:)

kate76

Recommended Posts

Jakiś czas temu zbudowałem na działce letniskowej mój powód do domu i honoru - a mianowicie zbudowałem toaletę:) Jak na warunki polowe to super wyszła - bieżąca woda rurkami doprowadzana do spłuczki, zewnętrznego kranu oraz podgrzewacza w prysznicu.

Po zimie jednak nie wszystko zachowało się w nienaruszonym stanie. Okazało się, że na trójdzielniku zaraz nad głównym zaworem pojawiła się rysa - poprostu pękł i teraz przecieka.

Czy można to naprawić? Muszę wymienić cały trójdzielnik? Czy można to czymś zakleić?

Z góry dzięki za pomoc.

No na tyle duża że cieknie jak odkręce główny zawór. Tylko boję się, że wymiana całości to zaś będzie przeprawa bo jak nie skręcimy i uszczelnimy dobrze to będzie przeciekać jeszcze bardziej.

Może jakiś preparat do klejenia takich dziur - jest coś takiego?

no właśnie prowizorki to nie jest moja specjalność, zawsze coś podziała kilka dni a potem znowu będę słyszał że coś spie.... popsułem:)

Kontaktowałem się z jednym sklepem www w tej sprawie, odpisali mi że mogę spróbować jednego z preparatów hydrostop w zależności od tego na czym jest rysa. Zastanawiam się nad tym:

http://www.budtrade.pl/izolacje/hydroizolacje/hydrostop-elastyczny-521-531-powloka-hydroizolacyjna-3-kg/40

co myślicie?

Ten hydrostop, to powłoka uszczelniająca, mam wrażenie, że to kompletnie do czego innego służy.

A poxilina miała być prowizorycznym rozwiązaniem u mnie, ale okazała się tak trwała, że starczyła na lata i ani myśli się rozszczelnić. Tak więc jeszcze raz ją polecam.

J.