Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

architekta dom z prześwitem - komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam po raz pierwszy. przegladam watek od dluzszego czasu i nie moge nie powiedziec dwoch rzeczy... Po pierwsze gratuluje swietnego projektu.Sami z zona chcielismy budowac "cos" podobnego ale niestety warunki zabudowy nie pozwolily,nowe osiedle domow jednorodzinnych( dworek mile widziany, o plaskim dachu mozna tylko pomarzyc.) No i niestety druga kwestia. Mimo ze dom wasz jest swietny to moim skromnym zdaniem nijak nie wpisuje sie on w otaczajacy was teren, a przeciez architektura to nie tylko dom sam w sobie. Tak czy inaczej gratuluje i bede sledzil dalej... Ps. my budujemy z gotowego projeku-doskonaly 2 .Pozdrawiam

Witam po raz pierwszy. przegladam watek od dluzszego czasu i nie moge nie powiedziec dwoch rzeczy... Po pierwsze gratuluje swietnego projektu.Sami z zona chcielismy budowac "cos" podobnego ale niestety warunki zabudowy nie pozwolily,nowe osiedle domow jednorodzinnych( dworek mile widziany, o plaskim dachu mozna tylko pomarzyc.) No i niestety druga kwestia. Mimo ze dom wasz jest swietny to moim skromnym zdaniem nijak nie wpisuje sie on w otaczajacy was teren, a przeciez architektura to nie tylko dom sam w sobie. Tak czy inaczej gratuluje i bede sledzil dalej... Ps. my budujemy z gotowego projeku-doskonaly 2 .Pozdrawiam

Witam,

oczywiście już podczas szukania działki, sprawdzaliśmy co w danym terenie można budować.

Problem wpisania w zabudowę już niejednokrotnie opisywałem, np tu:

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?180362-architekta-dom-z-prze%C5%9Bwitem-komentarze&p=4751612&viewfull=1#post4751612

Już teraz Twój dom wygląda interesująco, za rok będzie zapierał dech w piersiach. Gratuluję talentu i realizacji.

Hej - też podglądam :)

wystarczy maznąć na żółto i już się będzie komponował z sąsiedztwem :cool:

nooo, dobre :D Ale tak sobie ostatnio o tym z sąsiadem rozmawiałam - on szary dom, u mnie w ogóle stodoła. A pomiędzy nami żółciutki kurczaczek, czerwony dach, pomarańczowe wstawki. Takie tam cudo. Że nam się tej widok nie podoba, a jemu prawdopodobnie nasze domy ;)

a po świetliku będziesz chodził? Bo nad salonem będzie chyba taras a jakoś trzeba się nań dostać ;)

Wesołych Świąt dla całej rodziny !!

Jak zwykle szuka dziury w całym:). A widziałaś, że za świetlikiem jest ok 1m płaskiego stropu? Tam będzie nasze tajemne przejście :)

Wzajemnie Wesołych Świąt!

• 4 weeks później...
witam Robert, dom wygląda bosko, uwielbiam płaskie dachy, duże przeszklenia , drugi dom też chcę z płaskim dachem, i mam pytanie, co proponujesz aby dać na taki dach bo o papie nie do końca dobrze sie wypowiadałeś, no i kedy planujesz mieszkać bo widze że pędzisz z budową, pozdrawiam