Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

architekta dom z prześwitem - komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witaj coulignon,

W rzucie piętra bardzo się pozmieniało. Pewne ostatnie doświadczenia mocno zmieniły nasze wymagania.

W każdym razie na piętrze będzie teraz (od lewej):

- nasza otwarta (tak!) sypialnia z łazienką i garderobą,

- pokój Mikołaja,

- pomieszczenie techniczne/gospodarcze i łazienka

- moja pracownia - też otwarta

Jedynie pokój Mikołaja wymaga ewentualnego lepszego wydzielenia akustycznego. Z jednej strony odgradza go ściana 30cm, a z drugiej od pracowni oddziela go pomieszczenie techniczne (za wbudowaną szafą) i łazienka.

Z tego powodu wymagania co do bardzo dobrego akustycznego oddzielenia mocno się zmniejszyły. W razie czego dodatkowo wyciszymy pokój Mikołaja od korytarza (jest na to kilka sposobów).

I właśnie dlatego zastosowaliśmy ten sam materiał, który posłużył do budowy nośnych ścian. Prosty i szybki w użyciu, łatwy do bruzdowania na instalacje.

wszystko super wygląda a najlepiej chyba ten betonowy sufit:) czy planujecie go wszędzie zostawić czy tylko w waszej sypialni? mam pytanie odnośnie wizualizacji salonu, które też są b.fajne nawiasem mówiąc-czy te "panele" które są na ścianie będą wykonane z jakiegoś innego materiału? jeśli tak to mogę spytać co planujesz?- bo bardzo mi sie to podoba:)

tak, betonowy sufit zostanie najprawdopodobniej na pietrze wszędzie oprócz łazienki i pokoju Mikołaja. Ma dole na razie zaplanowane jest go mniej ale najlepiej teraz wygląda w salonie, więc to się jeszcze może zmienić.

W salonie to nie panele - to białe to zamykane szafki (pewnie mdf), a czarne szkło.

osobiście uwielbiam beton więc moim subiektywnym zdaniem zostawiłabym go (niestety sama ma terive:( więc chcę sobie chociaz polepszyc humor betonową podłogą) jak najwięcej. A masz zamiar go tynkować i pomalować czy tylko pomalować na biało? bo w sumie to też byłoby wyjście-i beton i biały kolor (zatynkowac mozna w kazdej chwili jak nie będzie pasować)

Próbuję jeszcze zaaranżować przestrzeń w prześwicie. Hamaki już mamy - kupiliśmy je podczas naszych ostatnich wakacji specjalnie w to miejsce. Na razie oprócz schodów pojawiają się też platformy i nieduży kwietnik. Pewnie to jeszcze się zmieni - trzeba by skonsultować z przyszłym projektantem ogrodu. Chciałbym aby ogród wszedł nam nieco w tą przestrzeń.

Dodaję tylko w komentarzach, dla entuzjastów :)

http://rsplus.pl/pub/forum/nasz%20dom/20120315/zd0000%20copy.jpg

http://rsplus.pl/pub/forum/nasz%20dom/20120315/zd0002.jpg