Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

architekta dom z prześwitem - komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Robert,

mam prośbę. Czy mógłbyś mi proszę napisać ORIENTACYJNY koszt metra kwadratowego dachu płaskiego (na gotowo, czyli robocizna+materiał: szlichta/styrodur/papa lub epdm/żwir, wpusty) - tak na prawdę orientacyjnie. Ja niby ten dach robiłam, ale u mnie to była prawdziwa manufaktura, więc podejrzewam, że "profesjonalnie" wyjdzie sporo drożej (?)

Może być tu lub na priv.

Pomagam komuś, kto ma do zrobienia 300m2 dachu. Ile to może kosztować?

Bardzo Ci dziękuję za pomoc.

Witaj, Robert.

Ja też mam prośbę - pytanie o te cudne okna. Na razie podeszłam do tematu profili Reynaers i Yawal, teraz zaczynam rozeznawać Aluprof i widzę je u Ciebie. Z tego, co wiem, suwane HS Aluprof zaczął produkować dopiero kilka miesięcy temu i na razie każdy się ich boi. Czy Ty może zebrałeś już jakieś pozytywne opinie, czy podjąłeś po prostu ryzyko zamontowania profili, które jeszcze nie mają opinii na rynku? Będę b.wdzięczna za odpowiedź.

Pozdrawiam, wciąż pozostając pod wrażeniem Twojego pięknego domu.

Wszystkie profile u mnie montowane to nowości... Nawet fasada to nowy system. Żadnego z nich nie widziałem zamontowanego... Kilku moich klientów ma okna z Aluprof'a i nikt nie narzekał. Widziałem model tego HS'a na żywo i zaufałem też firmie, która to montuje.

Robert, dzięki za informację! A mógłbyś przysłać mi na pw namiar na producenta?

Jaką masz wysokość pomieszczeń na parterze?

Aggula, namiar na producenta czy tych, co składają to do kupy i montują? Tych podam tylko po zakończeniu gdy będę w pełni zadowolony. A producent to Aluprof (ślusarka) i Pressglass (szkło).

Gdytom, co znaczy na brudno? Koszt moich okien niewiele Ci da skoro nie masz ich zestawienia. Każde jest wyceniane indywidualnie. Koszt jak to przy ślusarce - dość mocno powyżej 1 tys za m2