JK2010 24.07.2012 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2012 Z takimi dachami jest problem w tym sensie, że niewielu potrafi je wykonać. Jak szukałem fachowców (woj. łódzkie) to większość chciała na stropie kłaść styropian a na to papę i już. O stropodachu odwróconym coś tam słyszeli, ale nie chcieli robić.Jeżeli można zapytać, ile wynosi mniej więcej cena m2 takiego dachu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 24.07.2012 19:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2012 No bo to jednak specjalistyczna robota. Nie radzę korzystać z takich fachowców... A po drugie wykonawcy mają się trzymać projektu i już. Jeśli masz projekt, to wtedy szukasz ludzi, którzy potrafią to wykonać. Chyba jakoś od tyłu się za to zabierasz... A papę to się kładło 30 lat temu... z opłakanym w większości wypadków skutkiem.Cena 300-400 zł, pewnie można nieco taniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lullaby 24.07.2012 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2012 Można też drożej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 24.07.2012 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2012 Można też drożej... To zawsze można , nie tylko dach płaski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lullaby 24.07.2012 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2012 Kto bogatemu zabroni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 24.07.2012 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2012 Kto bogatemu zabroni Prawda? Swoja drogą to ulubione powiedzonko mojego Małża Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katti 25.07.2012 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2012 Piękny ten dom! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 27.07.2012 12:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2012 Drożej to można zawsze, wszędzie i wszystko, tylko po co? Katti, dzięki. A Ty idziesz jak burza! Już mnie przeganiasz.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 27.07.2012 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2012 Pięknie oszklony dom. oglądając ten projekt już żałuję ,że byłam taka konserwatywna w wyborze projektu; teraz wywaliłabym okna od podłogi do sufitu wszędzie gdzie by się dało i jeszcze po szerokości; wiem ,że masz spory dom pow chyba ok 170 m2; czy można się zapytać jaki koszt orientacyjne stanowią okna -może być procent w stosunku do SSO lub wręcz koszt w zł jeśli ci to nie przeszkadza.Może kiedyś wybuduje drugi dom to może się to przyda choć trochę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 29.07.2012 20:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2012 acca5, wysłałem wiadomość na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katti 30.07.2012 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2012 Drożej to można zawsze, wszędzie i wszystko, tylko po co? Katti, dzięki. A Ty idziesz jak burza! Już mnie przeganiasz.... Dzięki Robert! Czekam już tak strasznie na te okna ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katti 30.07.2012 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2012 Wybrałeś już drewno na elewację? (bo chyba widzę na renderach drewno) Jeżeli dobrze widzę i podjęliście jakąś decyzję, to chętnie ją poznam... thx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 30.07.2012 17:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2012 jeśli finanse pozwolą to będzie. termodrewno, i pewnie sosna. u jednego z moich klientów wygląda rewelacyjnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 30.07.2012 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2012 Cześć Robercie szklenia skończone? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 30.07.2012 17:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2012 nie... podobno świetliki mają być do 15.08. Czyli prawie 3m-ce obsuwy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 30.07.2012 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2012 nie... podobno świetliki mają być do 15.08. Czyli prawie 3m-ce obsuwy... No właśnie zauważyłam, że ostatnio nic nie wrzucasz:( No ale 15-sty już niedługo:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Oliwka 29 31.07.2012 06:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2012 (edytowane) Hej Robert czy mozesz napisac jak sprawuje sie Twoj HS? Pisales ze skrzydlo 250 na 270 wysokosci ..... Ile wazy ? Pytam bo my na ostatnim spotkaniu wlasnie dogadywalismy konkretny podzial okien... U mnie wysokosc docelowa to 286. Okna wiec sa na 290 aby ukryc jeszcze profil w podlodze. Przy takiej wysokosci szerokosc skrzydla np. 230 to ponad 300kg .... i to wcale nie jest dobre w uzytkowaniu .... Pojechalismy do domu w ktorym zona prosila meza zeby jej otworzyl bo sama nie miala sily .... ja tez nie moglam troche to dla mnie bez sensu . Zalezy mi zeby dom byl piekny ... ale nie bede dzwonic do Pudzina za kazdym razem jak chce okno otworzyc Ile kg ma Twoje suwane skrzydlo ? Zona bez problemow je otwiera ? Edytowane 31 Lipca 2012 przez Oliwka 29 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 31.07.2012 07:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2012 Hej,nie wiem ile dokładnie waży. Na pewno powyżej 300 kg. Żona jeszcze nie próbowała przesuwać, ale wg mnie nie będzie z tym problemu. Chodzi dość lekko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomaszWA 31.07.2012 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2012 Czy tak duże okna nie sprawiają że w domu jest zimno? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 31.07.2012 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2012 Hej Robert czy mozesz napisac jak sprawuje sie Twoj HS? Pisales ze skrzydlo 250 na 270 wysokosci ..... Ile wazy ? Pytam bo my na ostatnim spotkaniu wlasnie dogadywalismy konkretny podzial okien... U mnie wysokosc docelowa to 286. Okna wiec sa na 290 aby ukryc jeszcze profil w podlodze. Przy takiej wysokosci szerokosc skrzydla np. 230 to ponad 300kg .... i to wcale nie jest dobre w uzytkowaniu .... Pojechalismy do domu w ktorym zona prosila meza zeby jej otworzyl bo sama nie miala sily .... ja tez nie moglam troche to dla mnie bez sensu . Zalezy mi zeby dom byl piekny ... ale nie bede dzwonic do Pudzina za kazdym razem jak chce okno otworzyc Ile kg ma Twoje suwane skrzydlo ? Zona bez problemow je otwiera ? Oliwka to nie jest dokładnie kwestia kilogramów ale jak jest okno zamontowane (dokładne wyważenie, dokładne wypoziomowanie, wyregulowanie). I może konstrukcji. U mnie podobnie jak u Roberta skrzydło waży około 320 kg (było napisane w ofercie stąd wiem) i chodzi bez problemu. A wszyscy mnie straszyli, że dziecko czy starsza osoba nie otworzy - bujdy na resorach. Tylko musi być dobrze zrobione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts