Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

architekta dom z prześwitem - komentarze

Recommended Posts

Z takimi dachami jest problem w tym sensie, że niewielu potrafi je wykonać. Jak szukałem fachowców (woj. łódzkie) to większość chciała na stropie kłaść styropian a na to papę i już. O stropodachu odwróconym coś tam słyszeli, ale nie chcieli robić.

Jeżeli można zapytać, ile wynosi mniej więcej cena m2 takiego dachu?

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

No bo to jednak specjalistyczna robota. Nie radzę korzystać z takich fachowców... A po drugie wykonawcy mają się trzymać projektu i już. Jeśli masz projekt, to wtedy szukasz ludzi, którzy potrafią to wykonać. Chyba jakoś od tyłu się za to zabierasz... A papę to się kładło 30 lat temu... z opłakanym w większości wypadków skutkiem.

Cena 300-400 zł, pewnie można nieco taniej.

Pięknie oszklony dom. oglądając ten projekt już żałuję ,że byłam taka konserwatywna w wyborze projektu; teraz wywaliłabym okna od podłogi do sufitu wszędzie gdzie by się dało i jeszcze po szerokości; wiem ,że masz spory dom pow chyba ok 170 m2; czy można się zapytać jaki koszt orientacyjne stanowią okna -może być procent w stosunku do SSO lub wręcz koszt w zł jeśli ci to nie przeszkadza.

Może kiedyś wybuduje drugi dom to może się to przyda choć trochę

Hej :) Robert czy mozesz napisac jak sprawuje sie Twoj HS? Pisales ze skrzydlo 250 na 270 wysokosci ..... Ile wazy ? Pytam bo my na ostatnim spotkaniu wlasnie dogadywalismy konkretny podzial okien... U mnie wysokosc docelowa to 286. Okna wiec sa na 290 aby ukryc jeszcze profil w podlodze. Przy takiej wysokosci szerokosc skrzydla np. 230 to ponad 300kg .... i to wcale nie jest dobre w uzytkowaniu .... Pojechalismy do domu w ktorym zona prosila meza zeby jej otworzyl bo sama nie miala sily .... ja tez nie moglam :( troche to dla mnie bez sensu . Zalezy mi zeby dom byl piekny ... ale nie bede dzwonic do Pudzina za kazdym razem jak chce okno otworzyc ;)

Ile kg ma Twoje suwane skrzydlo ? Zona bez problemow je otwiera ?

Edytowane przez Oliwka 29

Hej :) Robert czy mozesz napisac jak sprawuje sie Twoj HS? Pisales ze skrzydlo 250 na 270 wysokosci ..... Ile wazy ? Pytam bo my na ostatnim spotkaniu wlasnie dogadywalismy konkretny podzial okien... U mnie wysokosc docelowa to 286. Okna wiec sa na 290 aby ukryc jeszcze profil w podlodze. Przy takiej wysokosci szerokosc skrzydla np. 230 to ponad 300kg .... i to wcale nie jest dobre w uzytkowaniu .... Pojechalismy do domu w ktorym zona prosila meza zeby jej otworzyl bo sama nie miala sily .... ja tez nie moglam :( troche to dla mnie bez sensu . Zalezy mi zeby dom byl piekny ... ale nie bede dzwonic do Pudzina za kazdym razem jak chce okno otworzyc ;)

Ile kg ma Twoje suwane skrzydlo ? Zona bez problemow je otwiera ?

Oliwka to nie jest dokładnie kwestia kilogramów ale jak jest okno zamontowane (dokładne wyważenie, dokładne wypoziomowanie, wyregulowanie). I może konstrukcji. U mnie podobnie jak u Roberta skrzydło waży około 320 kg (było napisane w ofercie stąd wiem) i chodzi bez problemu. A wszyscy mnie straszyli, że dziecko czy starsza osoba nie otworzy - bujdy na resorach.

Tylko musi być dobrze zrobione.