Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

architekta dom z prześwitem - komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 weeks później...

Witam serdecznie :)

Na zieloną ścianę w salonie się jednak nie doczekasz, bo już dawno zmieniła się koncepcja wnętrza salonu - gdzieś tu w komentarzach ją już załączałem.

Mam nadzieję, że z tego powodu nie zarzucisz śledzenia naszego dziennika :) - w każdym razie zapraszam.

Robert, wielkość bramy robi wrażenie :) Piękna!

Odnośnie wpisu w moim dzienniku: wyprzedzasz mnie cały czas o krok :D właśnie wybieramy bramę.

Będziemy musieli zrezygnować z czarnej, ale wybierzemy z pewnością jak najciemniejszą szarość lub grafit...

Podglądam Cię dalej z szalonym zaciekawieniem :)

Katti, niestety (dla mnie) już mnie wyprzedziłaś - wentylacja, podłogówka, elewacje - u mnie dopiero za jakiś czas. Możesz mi przesłać namiary na Twoją ekipę od wentylacji?

Z ciemnymi bramami uwaga na wystawione na słońce strony świata. U mnie PN. Też chciałem ciemniejszą ale ta była w promocji :).

Katti, niestety (dla mnie) już mnie wyprzedziłaś - wentylacja, podłogówka, elewacje - u mnie dopiero za jakiś czas. Możesz mi przesłać namiary na Twoją ekipę od wentylacji?

Z ciemnymi bramami uwaga na wystawione na słońce strony świata. U mnie PN. Też chciałem ciemniejszą ale ta była w promocji :).

Tak, nasza brama też jest od północy. Zasłonięta zadaszeniem 135cm. Specjalnie nie ma się czego obawiać :) Brama powinna być jak najciemniejsza, ale już widzę, że tego nie przejdziemy :) Twoja brama jest cudna! Widziałam ją kilka dni wcześniej u producenta. Też się przymierzamy. Trwają rozmowy, bo u nas ważne jest, żeby brama licowała się z elewacją. To chyba największy problem. I nie wiem, co z tymi bramami uchylnymi.... Czy rzeczywiście mają skłonności do przymarzania i nie są tak ciepłe jak segmentowe? Słyszałeś coś na ten temat?

Zlicować też można, ale wychodzi drożej i u mnie jest za nisko.

To realizacja mojego wykonawcy u jednego z moich klientów przemysłowej bramy (z racji obłożenia drewnem) zlicowanej idealnie z drewnianą elewacją. W tle drzwi wybrane samemu przez inwestora :) Ale koszt duuuużo większy.

http://sphotos-d.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/484051_394963830567219_1678218166_n.jpg

Nie wiem do końca jak z uchylnymi - ja zrezygnowałem ze względu na brak miejsca przed garażem. Też słyszałem, że nie ma cieplejszych od segmentowych...

Właśnie..., jak brama zlicowana ma być obłożona drewnem, to nie ma większego problemu poza utrzymaniem odpowiedniej wagi obłożenia. W przypadkach innych pojawia się całe mnóstwo problemów :) Dzisiaj spotkałam się z kolejnym producentem, a właściwie z ekipą, która montuje bramy i chyba jesteśmy pewnie, że będziemy montować bramę segmentową. Identycznie dzieloną jak Twoja, tyle, że w nieco ciemniejszym odcieniu. Montaż za cztery tygodnie... Zdjęcia z realizacji u Twojego klienta już szczegółowo obejrzałam przy okazji wymiany info odnośnie drewna. Bardzo Ci dziękuję Robert :) To kolejny temat, który muszę załatwić na dniach. Zdecydowałeś się już na coś?

• 2 weeks później...