robert skitek 17.11.2012 19:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2012 To zależy od systemu, producenta i wykonawcy.Moja będzie mieć wszędzie ok 2-3mm. Wylewka najlepiej jak jest mocna - w żadnym wypadku nie może to być anhydryt.Ale dokładnych szczegółów Ci nie podam, aż tak to się nie znam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 17.11.2012 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2012 Robert czy to prawda ze pod zywice wylewka musi byc idelana? Powiedz prosze jaka firma bedzie wykonywac Ci zywice i jak obecnie ksztaltuja sie ceny? Czy sa jakies minusy oprocz pozniejszego rysowania sie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 17.11.2012 20:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2012 Czym równiejsza i mocniejsza, tym lepiej.Ale firma potrafi sobie z gorszą poradzić (choć drożej wychodzi). I tak szlifują najpierw wylewkę, żeby mieć idealny poziom,U mnie będzie to krakowski SYNTAJ, choć bardzo rzadko robią tak małe powierzchnie...Ceny są bardzo różne, w zależności od systemu. Nie znam jeszcze dokładnie aktualnych.Moja czarna żywica QUARZKOLOR , którą mam w mieszkaniu już chyba z 9 lat, wcale się nie rysuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amglad1 17.11.2012 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2012 boski dom. nie mogę doczekać się wnętrz. życzę jak najmniej kompromisów pozdrawiam, będę podglądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 17.11.2012 21:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2012 Dziękuję. Wnętrza będą bardzo oszczędne, głównie ze względów finansowych. Ale spróbujemy to obrócić w atut Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 17.11.2012 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2012 Dziekuje i bede podpatrywac jak to u Ciebie wyszlo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 17.11.2012 21:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2012 możesz zajrzeć do ostatniego linka w mojej stopce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lullaby 17.11.2012 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2012 Wnętrza będą bardzo oszczędne, głównie ze względów finansowych. Ale spróbujemy to obrócić w atut Fotele już masz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 17.11.2012 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2012 Robert ja przeciez ja kiedys widzialam juz Twoje mieszkanie-jak moglam zapomniec :bash:Rozumiem ze Syntaj robiła Ci te czarna zywice? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 17.11.2012 21:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2012 kakusek - wtedy ta ekipa to był jeszcze Technifloor Polska. lullaby - tak, na szczęście mamy już wiele rzeczy, które kupujemy od 1,5 roku. Mimo to, jeszcze dużo brakuje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leel 17.11.2012 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2012 Plizzz mam nadzieję, ze ostatni raz wtrącę się w temat, ale potrzebuję kolejnej porady Nasza wystrzałowa, zamówiona na szybko pianka PIR przyjechała wczoraj, a nią złe wieści. Zachwyceni jej U=23 (i informacją, że jest izolacją dachów płaskich ) zamówiliśmy ją na nasz nieszczęsny dach- taras. No i zonk. Jak się dowiedziałam od przedstawiciela płyty nie nadaje się na EPDM a pod epdm, i powinny być położone na paraizolację. Mamy problem. Robercie, poradź proszę, czy nasz karkołomny pomysł się sprawdzi. Jak pisałam na warstwie spadkowej mamy położoną czarną maź, plastimul mapeia. Czy może ona stanowić ową paraizolację? Czy na to możemy położyć nasze 12-sto centymetrowe płyty PIRowe, na nie EPDM, a na nie 6-8 cm XPS? Wtedy epdm byłby zabezpieczony, przed nagrzewaniem i innymi, o których pisałeś. Głupi pomysł? Musimy jakoś wybrnąć, przecież nie wyrzucimy tak drogich płyt a zależy nam na EPDMie , bo to chyba najbardziej wytrzymały materiał na izolację wodną. Jeśli to wykonalne, to czy dawać jeszcze jedną warstwę parozolacji w postaci jakiejś folii? sorry za nękanie, ale ja nie dotrwam z moimi nerwami do końca przedsięwzięcia.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 17.11.2012 22:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2012 leel,pierwsze słyszę, że PIRu się nie stosuje na dachy odwrócone. płyty PIR, podobnie jak XPS mają strukturę zamkniętokomórkową i znikomą nasiąkliwość. Chyba, że ten Twój PIR jakiś specjalny inaczej jest...Nie znam izolacji mapeia, więc tu nie pomogę. Trzeba dopytać producenta. Czy Ty nie masz architekta i kierownika budowy? To oni odpowiadają za rozwiązania techniczne w Twoim domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katti 19.11.2012 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2012 Dodam swoje pięć groszy odnośnie żywicy U mnie żywica też będzie miała 2-3mm grubości. Firmy, wykonujące posadzki żywiczne potrafią polecić wykonawców wylewek, z którymi współpracują. Mojego wykonawcę poleciła mi właśnie taka firma - J.A.K. Chemia, która kładzie posadzki żywiczne. Faktycznie wylewka pod żywicę jest inna. Nie wchodziłam w szczegóły, ale miałam pewność, ze wykonują ją u mnie doświadczeni w tym temacie ludzie. Firm, które wykonują posadzki jest całe mnóstwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katti 19.11.2012 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2012 Robert, u mnie wilgoć właśnie zaczęła być widoczna. Po zamknięciu wszystkich otworów i ociepleniu domku wyszła z ukrycia Ekipa od podłogówki krzyczy "grzać w domku" , a ekipa od wylewek "otwierać okna i wietrzyć!" Dodam, że nie wstawiłam jeszcze urządzeń umożliwiających uruchomienie ogrzewania podłogowego i wentylacji - kupione czekają. Zrobimy to dopiero z początkiem grudnia. Pięknie u Ciebie Robert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 19.11.2012 15:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2012 Katti, dziękuję. Jutro mają zacząć układać kanały wentylacyjne. Może w środę zacznie działać wentylacja. Oby. Robi ją jeden z forumowiczów . Zobaczymy... Mieli ją zrobić przed wylewkami, ale nie za bardzo chcieli łazić po rozkładanych matach. Grzać jeszcze nie mam czym - chyba, że jakieś nagrzewnice załatwię, ale czy to będzie dobre dla wiążącej jeszcze wylewki? Chyba nie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katti 19.11.2012 22:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2012 Nam ekipa od wylewek powiedziała żeby nie grzać. Nawet zabronili włączać przez pewien czas grzejnik. Dostaliśmy wyraźne wskazówki odnośnie ogrzewania domku - cztery tygodnie nic. Później pomału podnosić temperaturę Myślę, że zbyt szybkie ogrzanie domku może wylewkom tylko zaszkodzić, a tego wszyscy staramy się uniknąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 19.11.2012 22:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2012 Też tak sądzę. Szczególnie podłogówka mogłaby zaszkodzić. Z niecierpliwością czekam na wentylację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katti 19.11.2012 23:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2012 Kolejny nocny marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 19.11.2012 23:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2012 Wylewki muszą swoje odstać w naturalnej temperaturze:), dobrze robicie, ze nie grzejecie, ale wentylacja się przyda z pewnością. Pięknieje ten Twój domek Robert... oj pięknieje.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 19.11.2012 23:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2012 dzięki, Rasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts