kasia_labo 07.12.2012 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2012 Odnoszę wrażenie, że dla nich okna to szyby i ramy. Klamki czy kontaktrony to już moje widzimisię. Czepiam się! Mam takie samo wrażenie. Jak wybierałam okna - wprawdzie drewniane - i pytałam o możliwości innych kolorów uszczelek i takich innych "drobiazgów" to zwykle wszyscy otwierali oczy ze zdziwienia, że jak to... są i już. Kolor dobiera fabryka pod kolor drewna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katti 19.12.2012 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2012 Robert, dzieje się coś u Ciebie? Jakoś tak ... zatęskniłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 22.12.2012 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2012 Robercie http://foto2.m.onet.pl/_m/fb370c0c49ed019c0f1ac544fc10d96e,21,19,0.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 25.12.2012 13:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2012 Witajcie. Przerwa spowodowana była naszym urlopem. Ech, mógłby trwać wiecznie . Dziękuję za świąteczne życzenia. Wszystkim odwiedzającym życzę Wesołych Świąt. Nie zwykłem wklejać życzeń we wszystkich oglądanych wątkach, ale te życzenia są dla Was wszystkich. Tak więc cieplej atmosfery http://rsplus.pl/pub/DSC_9041k.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nelli Sza 25.12.2012 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2012 Dlaczego jest święto Bożego Narodzenia? Dlaczego wpatrujemy się w gwiazdę na niebie? Dlaczego śpiewamy kolędy? Dlatego, żeby się uczyć miłości do Pana Jezusa. Dlatego, żeby podawać sobie ręce. Dlatego, żeby się uśmiechać do siebie. Dlatego, żeby sobie przebaczać. ks. Jan Twardowski Radości i pokoju płynących z tego, że Bóg, narodzony w Betlejem, KOCHA NAS. A także codziennej odpowiedzi na tę MIŁOŚĆ w Waszych szczerych i otwartych sercach w Nowym Roku 2013 życzą, a także dziękują za okazaną pomoc i wsparcie: Aleksandra, Paweł, Julia, Mikołaj Gaża - NELKI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 26.12.2012 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lullaby 28.12.2012 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2012 Gdzie takie gwiazdy na palmach rosną? Jak tam wnętrza? Robicie coś w środku? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JK2010 29.12.2012 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2012 Mam pytanie o ogrzewanie domu. Spotkałem się z opiniami, że jak w pomieszczeniu są duże okna to ogrzewanie podłogowe nie wystarczy do ogrzania pomieszczenia. Fachowiec od podłogówki doradził mi, żebym w takim salonie (35m2 i okno na całą ścianę) zainstalował jeszcze grzejniki. Czy to naprawdę problem? Jak to rozwiązałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 29.12.2012 19:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2012 Lullaby, w Meksyku Wciąż czekamy na uzgodnienie odwiertów. Nie mam siły już się denerwować na durne procedury. Przynajmniej przyznali mi rację, że opłata za wniosek się nie należała - muszę złożyć pismo o zwrot, ale poczekam najpierw na zgodę. Tak więc jeszcze nie ma p.c. Podczas naszego urlopu teść z Krzyśkiem zrobili studnię chłonną i ruszty pod zabudowy GK na piętrze - zakrywające kanały wentylacyjne. A sama wentylacja... Brak mi słów. Nawet palcem nie kiwnęli podczas mojego wyjazdu. I znów: gorące obietnice, że skończą w dwa dni po świętach - do wczoraj. W czwartek był jeden człowiek i rozłożył kanały w części dziennej. W piątek cisza. Został montaż kanałów w garażu, czerpni, wyrzutni. no i centrali. Podobno w poniedziałek będzie skończone. Jakoś nie chce mi się wierzyć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 29.12.2012 19:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2012 JK2010, może to być problemem i nawet zagęszczenie podłogówki może być niewystarczające. Zamiast grzejników można też grzać powierzchniowo ścianę. U mnie są maty kapilarne a nie klasyczna podłogówka. Okna mam trzyszybowe. Mam nadzieję, że będzie ok - wykonawca twierdzi, że nie będzie problemu. No ale przekonam sie dopiero jak zacznę grzać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lullaby 29.12.2012 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2012 To pewnie i nowy hamak jest Faktycznie, jakoś strasznie się dłubią u Ciebie z tą wentylacją.. Życzę Ci, żeby w Nowym Roku wszystko ruszyło pełną parą! W nawiązaniu do pytania JK2010, dodam jeszcze, że warto zrobić obliczenia, które określają zapotrzebowanie na ciepło dla danego budynku - przy uwzględnieniu powierzchni i parametrów okien, grubości ocieplenia, itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 29.12.2012 20:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2012 hamaki to już dwa czekają od naszej poprzedniej podróży będą oczywiście wisieć w prześwicie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DEZET 30.12.2012 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2012 Mam pytanie o ogrzewanie domu. Spotkałem się z opiniami, że jak w pomieszczeniu są duże okna to ogrzewanie podłogowe nie wystarczy do ogrzania pomieszczenia. Fachowiec od podłogówki doradził mi, żebym w takim salonie (35m2 i okno na całą ścianę) zainstalował jeszcze grzejniki. Czy to naprawdę problem? Jak to rozwiązałeś? A mnie się wydaje, że Twój fachowiec od podłogówki asekuruje się na wypadek niewypału podłogówki. Przecież zapotrzebowanie na ogrzewanie można policzyć, ale jeśli ktoś robi na oko i twierdzi, że "będzie Pan zadowolony" lub ew. odpali grzejniki jak będzie za zimno... to zmieniałbym fachowca. Weź pod uwagę, że do grzejników trzeba wyższej temperatury, czyli komplikacja układu. Ciekaw jestem, jak zdadzą egzamin maty Roberta- nigdzie na FM nie spotkałem, żeby ktoś tym grzał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 31.12.2012 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2012 NAJLEPSZEGO !!! Wierzę, że 13 przyniesie Wszystkim szczęście, zdrowie i spełnione marzenia w Nowym Domu:lol:!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 31.12.2012 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2012 http://foto1.m.onet.pl/_m/d600de61dcaa9029c989d0e9f0aece01,21,19,0.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 07.01.2013 18:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2013 Dziękuję za życzenia.Życzę Wam również Szczęśliwego Nowego Roku, dużo zdrowia i zadowolenia z inwestycji! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gdytom 09.01.2013 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2013 Robercie,Wszystkiego naj naj w Nowym Roku! Pytanko: tam gdzie bedziesz mial zywice w polaczeniu z deska tarasowa czy pod ta deske robiles ciensza wylewke? Jak to sie w praktyce odbywa w przypadku wlasnie polaczenia takich materialow.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 09.01.2013 19:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2013 gdytom, dziękuję i wzajemnie!Koncepcja desek tarasowych w salonie dawno została zarzucona, ale mam teraz w mieszkaniu połączenie żywicy z barlinkiem. Możesz zobaczyć w moim starym wątku - w sygnaturce link.I rzeczywiście wylałem dwa poziomy wylewki. Krawędzie zabezpieczone kątownikiem aluminiowym.Co do samego połączenia - deski muszą mieć trochę luzu, bo rozszerzają się okresowo. Najczęściej wykańcza się to korkiem. Ja zostawiłem te mały szpary - wcale mi nie przeszkadzają.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 09.01.2013 22:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2013 Już kilka osób zwróciło mi uwagę, żebym nie włączał centrali wentylacyjnej na tym etapie. Kurz, zimno itp.Planowałem włączyć jedynie wywiew w ciągu dnia - pan M. mówił, że uruchomienie rekuperacji jest zbyt ryzykowne ze względu na mróz i sam zaproponował włączenie jedynie opcji wywiewu.Jutro rano ma się odbyć testowe uruchomienie - dopytam go jeszcze. Albo założyć jakąś geowłókninę na wyloty albo faktycznie wciąż czekać.Kurzu nie ma tak dużo. Płyt GK jeszcze nie robimy - zbyt wilgotno. Na razie same ruszty. Wylewki na dole już jaśniutkie, na górze przydałoby się jednak wymóc ruch powietrza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gdytom 10.01.2013 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2013 Tak tez sobie to wyobrazalem z ta posadzka, dziekuje za odpowiedz i wyjasnienie, Oba Twoje dziennika znam na pamiec Czekam jak pewnie i inni na kolejne fotki. Ja jestem ciekaw postepu z niecka basenowana, jej izolacja i uruchomieniem, pamietaj prosze jak mozesz opisac ten momemt Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts