Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

architekta dom z prześwitem - komentarze

Recommended Posts

Właśnie rozpracowuję drzwi wewnętrzne.

Przy dobrych rabatach, jakie jestem w stanie uzyskać, koszt 5 kompletów drzwi lakierowanych np interdoora wychodzi mnie tylko odrobinkę taniej niż drzwi bez widocznej ościeżnicy - szczególnie jeśli zdecyduję się na wariant bez montażu i wezmę pod uwagę zwrot różnicy VATu przez US.

Oczywiście wtedy biorę pod uwagę skrzydła surowe do własnego wykończenia poprzez malowanie - tak jak ściana. A o taki efekt najbardziej mi chodzi. Nigdzie drzwi nie są u nas widoczne z jakiegoś ważnego miejsca, zwykle są w wąskich korytarzach - więc to rozwiązanie idealne.

Na razie mam wycenę z Piu Design - niestety od nowego roku podnieśli ceny na skrzydła. Czekam jeszcze na ostateczną wycenę z Leon - model SARA. Tego to chyba nikt nie znał? No to podrzucam :)

http://www.leon.info.pl/pics/_produkty/sara_6.jpg

Włoskie modele wychodzą jednak dwa razy drożej od polskiej produkcji.

Edytowane przez robert skitek

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

obejrzałam schody :) w zasadzie miałam pomysł podobny, choć nie taki sam. Ja mam 1. dwuteownik (kształt mi się podobał) 2. ażur (a ty chyba będziesz miał zakryte) Mocowanie stopni mam na takiej "koronce", sąsiad mi pospawał "schodki" i przyspawał do dwuteowników, ja chciałam, żeby mocowanie było właśnie ozdobne a nie niewidoczne... no i mam zabiegowe. czyli podobieństw niewiele poza jednym - sama je wymysliłam i wyliczyłam. No i moje kosztowały poniżej 5000 ;) Teraz czekam na twoje :)

Uwielbiam białe wnętrza, ale to co zobaczyłam na dole ... magia. Klimat, zapach, przytulność pomimo ciemnych barw, surowego sufitu ... czułabym się tam jak ... W DOMU. Dla mnie prawdziwe piękno, przy tym proste i nie przekombinowane. Chciałam nie cukrzyć, ale się nie da :cool:.

Uwielbiam białe wnętrza, ale to co zobaczyłam na dole ... magia. Klimat, zapach, przytulność pomimo ciemnych barw, surowego sufitu ... czułabym się tam jak ... W DOMU. Dla mnie prawdziwe piękno, przy tym proste i nie przekombinowane. Chciałam nie cukrzyć, ale się nie da :cool:.

Bardzo mi miło, bardzo dziękuję!

No to proszę, potrafię jednak projektować przytulne i klimatyczne wnętrza. Jak nic, meteorolog ze mnie po trochu. Jak ktoś jeszcze dołoży, że ono ma duszę, to padnę na miejscu! :D A potem się przebranżowię na księdza...

I jak tu takiemu komplementy prawić ????

No to ja nie będę :D. Ale podoba się mi to co pokazałeś.

A co do odwiertów pod PC - szkoda, że do wągla się nie dokopałeś, założyłbyś spółkę węglową i jeszcze byś zarobił na tej budowie ;).

Prawda? ;)

To ja już wracam do ukrycia :cool: