Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

architekta dom z prześwitem - komentarze

Recommended Posts

Wzbudza emocje. To dobrze :) Tu na szczęście jestem i tłumaczę się ze swoich rozwiązań - w przeciwieństwie do komentarzy przy filmie z Krakowa. Ale nie wrzucajcie już kolejnych ekstremalnych sytuacji - zdaję sobie z nich doskonale sprawę i godzimy się na pewne niedogodności. Wg nas więcej jest plusów.

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Napaliłem się na beton polerowany na podłodze. Mam ok 160m2 pod taką posadzkę.

Napewno masz doświadczenie. Może u siebie też przewidujesz?

Ja już mam "wylewki z miksokreta" . Można coś na to zastosować?

Podpowiedz proszę.

To nie mnie prosiłeś o opinię, ale się wetnę :)

Wylewki miałeś wykonywane pod jaką posadzkę? Różnice poziomów między pomieszczeniami z inną niż betonowa posadzką zachowałeś? :)

Przy betonie trzeba pamiętać o bardzo dobrej impregnacji, którą trzeba co jakiś czas ponowić. Musisz pamiętać też, że będą widoczne dylatacje i to akceptować :) Beton polerowany dla mnie jest BOSKI ... ale ja akceptuję go w każdej formie :)

Bardzo dziękuję. Już dawno go tu wrzucałem. Ale z oryginalnym tytułem.

Co do tytułu: - interia w jeden dzień mnie przeprowadziła i ustanowiła bardzo majętnym człowiekiem. Ot siła bezmyślnych mediów. Ciekaw jestem kiedy mi skarbówka zadzwoni i zapyta o luksusy w Krakowie :)

Tak ja wlasnie ujawniam sie po zobaczeniu filmiku na interii,. Gratuluje piekny dom. super wykonany . z zewnątrz widzialm na wlasne oczy.

ja także myslałam ,że TY JESTEŚ WŁASCICIELEM

Poczytalam i pooglądałam dziennik twojego domku. piekny , rownie piekny jak ten na w Krakowie.

okna mnie powaliły, szczegolnie te bezramkowe i świetlki. I już jestem ciekawa efektu z zamontowanymi żaluzjami fasadowymi.

Napaliłem się na beton polerowany na podłodze. Mam ok 160m2 pod taką posadzkę.

Napewno masz doświadczenie. Może u siebie też przewidujesz?

Ja już mam "wylewki z miksokreta" . Można coś na to zastosować?

Podpowiedz proszę.

No właśnie nie mam tu doświadczenia i do tego na razie małe rozeznanie. Sam jestem na tym samym etapie - też mam wylewki z miksokreta, a w pracowni zostawilbym chętnie beton. Są farby, np Rembrandt. Ale najlepszym rozwiązaniem jest beton lany a nie miksokret. Katti - jak wiesz coś więcej w temacie to tu napisz, proszę.

Tak ja wlasnie ujawniam sie po zobaczeniu filmiku na interii,. Gratuluje piekny dom. super wykonany . z zewnątrz widzialm na wlasne oczy.

ja także myslałam ,że TY JESTEŚ WŁASCICIELEM

Poczytalam i pooglądałam dziennik twojego domku. piekny , rownie piekny jak ten na w Krakowie.

okna mnie powaliły, szczegolnie te bezramkowe i świetlki. I już jestem ciekawa efektu z zamontowanymi żaluzjami fasadowymi.

Witam, tym razem w moim domu :)

Tak to niestety działa - nierzetelne media tworzą rzeczywistość. Taką medialną rzeczywistość często nie mającą nic wspólnego z prawdą.

A za dobre słowo pięknie dziękuję.

Witam, tym razem w moim domu :)

Tak to niestety działa - nierzetelne media tworzą rzeczywistość. Taką medialną rzeczywistość często nie mającą nic wspólnego z prawdą.

A za dobre słowo pięknie dziękuję.

będę zaglądać !!!!! jestem ciekawa efektu

a a namiar na firmę od okien bezramkowych proszę:)

Straciłam płynność finansową po 6 zabiegach i miernej skuteczności.

Lulaby - ja nie odnosiłam się do Roberta, tylko tłumaczyłam Madeleine, że zdziwienie takim typem łazienki nie wynika z przywiązania do stereotypów i umysłowej zaściankowości.

Ależ wynikają, z pewnych uproszczeń rzeczywistości. Bo JA się depiluję i nie chcę, żeby mąż to widział. A może żona Roberta depiluje się wyłącznie u kosmetyczki? ;)

Ja mam np. salon kompletnie otwarty na kuchnię, w centrum domu, bez wydzielonej części sypialnej - pokoje są dostępne bezpośrednio z salonu. Coś kompletnie niespotykanego w polskich projektach typowych. W związku z tym inni wiedzą lepiej, że nasze rozwiązanie jest złe, bo inne, bo nie można sobie wieczorem pooglądać telewizji głośno (sęk w tym, że my nie oglądamy tv :] ) I czują się w obowiązku to przekazać. Gdzie to szaleństwo u nas jest na miarę wyjścia w zimie bez czapki.

A mnie się szalenie podoba. Zgodnie z podejrzeniami łazienka wzbudza największe emocje, a już toaleta ;) Ale cóż, wszystko, co odstaje od przyjętego stereotypu, jest krytykowane.

A potęga telewizji ogromna 8-)

Ale większość nie pisała nic że się nie podoba :rolleyes:. Mnie się podoba nawet bardziej niż bardzo, a po dodaniu tego

Tofee, jakby mi miał umknąć taki szczegół? W podłodze samej łazienki jest druga warstwa kapilar (znacznie bliżej powierzchni) na osobnym obwodzie. Zadaniem jej jest szybkie podgrzanie tej strefy na czas tylko z niej korzystania.

to już zupełnie nie mam ALE :D.

I zgadzam się z Mad ... większość uwag na "ALE" wynika raczej z naszych uprzedzeń, bo przecież każdy może funkcjonować zupełnie inaczej i nasze minusy nie dla każdego muszą stanowić tą samą barierę.

Robert krakowski dom zachwyca. Fajnie mieć takie piękne "dzieci" ;).

I schody bomba, brawa dla teścia :cool:.

My też wybraliśmy firmę SELT, ale u nas są zaplanowane rolety wewnętrzne.

Odnośnie posadzki z betonu polerowanego.

Z tego, co pamiętam, rodzaj wylewki nie jest aż tak bardzo istotny. Dla samego inwestora będzie ważna różnica poziomów w przypadku, gdy planowaliśmy inną posadzkę niż ta, na którą się ostatecznie zdecydowaliśmy (np różnica między wysokością posadzki w przedpokoju a łazienką - o to mi właśnie chodzi).

Posadzka betonowa ma od 5 do 8mm grubości - może być barwiona. Widziałam ostatnio przepiękną, wybieloną :) Zastanawiałam sie nawet, czy nie zrobić takiej u nas, ale ostatecznie wymiękliśmy. Betonu u nas i tak jest już sporo :)

Podam WAM namiary na osobę, której numer telefonu już kiedyś podawałam. Absolutny magik jeżeli chodzi o beton i ma REWELACYJNE CENY.

Proszę powołać się na mnie (domek w Pyskowicach) - będzie wiedział :)

Pan Marek Kuźmiński 601 467 775

Odpowie na każde pytanie związane z betonem. :D