robert skitek 06.03.2013 22:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2013 Wzbudza emocje. To dobrze Tu na szczęście jestem i tłumaczę się ze swoich rozwiązań - w przeciwieństwie do komentarzy przy filmie z Krakowa. Ale nie wrzucajcie już kolejnych ekstremalnych sytuacji - zdaję sobie z nich doskonale sprawę i godzimy się na pewne niedogodności. Wg nas więcej jest plusów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
twaro 07.03.2013 00:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2013 Napaliłem się na beton polerowany na podłodze. Mam ok 160m2 pod taką posadzkę. Napewno masz doświadczenie. Może u siebie też przewidujesz? Ja już mam "wylewki z miksokreta" . Można coś na to zastosować? Podpowiedz proszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomekwa 07.03.2013 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2013 Straciłam płynność finansową po 6 zabiegach i miernej skuteczności. To jak ze wszystkim, trzeba dobrze wybrać (może robili Ci IPL a nie laser diodowy?). A do adremu: Robert odważnie ale to jest wyłącznie Wasza łazienka. Będziecie mogli więcej przebywać razem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katti 07.03.2013 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2013 Robert, super W naszej opcji płaskiego dachu z małym piętrem (też taka była:) ), znalazła się na górze tylko sypialnia z łazienką całkowicie otwartą na tą właśnie sypialnię. Nic tylko pozazdrościć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katti 07.03.2013 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2013 Napaliłem się na beton polerowany na podłodze. Mam ok 160m2 pod taką posadzkę. Napewno masz doświadczenie. Może u siebie też przewidujesz? Ja już mam "wylewki z miksokreta" . Można coś na to zastosować? Podpowiedz proszę. To nie mnie prosiłeś o opinię, ale się wetnę Wylewki miałeś wykonywane pod jaką posadzkę? Różnice poziomów między pomieszczeniami z inną niż betonowa posadzką zachowałeś? Przy betonie trzeba pamiętać o bardzo dobrej impregnacji, którą trzeba co jakiś czas ponowić. Musisz pamiętać też, że będą widoczne dylatacje i to akceptować Beton polerowany dla mnie jest BOSKI ... ale ja akceptuję go w każdej formie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katti 07.03.2013 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2013 Robert, muszę to jeszcze napisać : schody są boskie .... Stopnie wyglądają faktycznie rewelacyjnie! Warto się nad tym rozwiązaniem pochylić .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomekwa 07.03.2013 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2013 Warto się nad tym rozwiązaniem pochylić .... Ja się pochylam i obserwuję bo potrzebuje dokładnie takiej konstrukcji a mam bardzo dobrego stolarza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 07.03.2013 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2013 Bardzo dziękuję. Już dawno go tu wrzucałem. Ale z oryginalnym tytułem. Co do tytułu: - interia w jeden dzień mnie przeprowadziła i ustanowiła bardzo majętnym człowiekiem. Ot siła bezmyślnych mediów. Ciekaw jestem kiedy mi skarbówka zadzwoni i zapyta o luksusy w Krakowie Tak ja wlasnie ujawniam sie po zobaczeniu filmiku na interii,. Gratuluje piekny dom. super wykonany . z zewnątrz widzialm na wlasne oczy. ja także myslałam ,że TY JESTEŚ WŁASCICIELEM Poczytalam i pooglądałam dziennik twojego domku. piekny , rownie piekny jak ten na w Krakowie. okna mnie powaliły, szczegolnie te bezramkowe i świetlki. I już jestem ciekawa efektu z zamontowanymi żaluzjami fasadowymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 07.03.2013 17:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2013 Napaliłem się na beton polerowany na podłodze. Mam ok 160m2 pod taką posadzkę. Napewno masz doświadczenie. Może u siebie też przewidujesz? Ja już mam "wylewki z miksokreta" . Można coś na to zastosować? Podpowiedz proszę. No właśnie nie mam tu doświadczenia i do tego na razie małe rozeznanie. Sam jestem na tym samym etapie - też mam wylewki z miksokreta, a w pracowni zostawilbym chętnie beton. Są farby, np Rembrandt. Ale najlepszym rozwiązaniem jest beton lany a nie miksokret. Katti - jak wiesz coś więcej w temacie to tu napisz, proszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 07.03.2013 17:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2013 Robert, muszę to jeszcze napisać : schody są boskie .... Stopnie wyglądają faktycznie rewelacyjnie! Warto się nad tym rozwiązaniem pochylić .... no przecież mówię! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 07.03.2013 17:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2013 Tak ja wlasnie ujawniam sie po zobaczeniu filmiku na interii,. Gratuluje piekny dom. super wykonany . z zewnątrz widzialm na wlasne oczy. ja także myslałam ,że TY JESTEŚ WŁASCICIELEM Poczytalam i pooglądałam dziennik twojego domku. piekny , rownie piekny jak ten na w Krakowie. okna mnie powaliły, szczegolnie te bezramkowe i świetlki. I już jestem ciekawa efektu z zamontowanymi żaluzjami fasadowymi. Witam, tym razem w moim domu Tak to niestety działa - nierzetelne media tworzą rzeczywistość. Taką medialną rzeczywistość często nie mającą nic wspólnego z prawdą. A za dobre słowo pięknie dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 07.03.2013 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2013 Witam, tym razem w moim domu Tak to niestety działa - nierzetelne media tworzą rzeczywistość. Taką medialną rzeczywistość często nie mającą nic wspólnego z prawdą. A za dobre słowo pięknie dziękuję. będę zaglądać !!!!! jestem ciekawa efektu a a namiar na firmę od okien bezramkowych proszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 07.03.2013 18:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2013 Zapraszam.Firmę podam jak wszystko skończą i będzie ok. Na razie jeszcze nie jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 07.03.2013 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2013 Straciłam płynność finansową po 6 zabiegach i miernej skuteczności. Lulaby - ja nie odnosiłam się do Roberta, tylko tłumaczyłam Madeleine, że zdziwienie takim typem łazienki nie wynika z przywiązania do stereotypów i umysłowej zaściankowości. Ależ wynikają, z pewnych uproszczeń rzeczywistości. Bo JA się depiluję i nie chcę, żeby mąż to widział. A może żona Roberta depiluje się wyłącznie u kosmetyczki? Ja mam np. salon kompletnie otwarty na kuchnię, w centrum domu, bez wydzielonej części sypialnej - pokoje są dostępne bezpośrednio z salonu. Coś kompletnie niespotykanego w polskich projektach typowych. W związku z tym inni wiedzą lepiej, że nasze rozwiązanie jest złe, bo inne, bo nie można sobie wieczorem pooglądać telewizji głośno (sęk w tym, że my nie oglądamy tv :] ) I czują się w obowiązku to przekazać. Gdzie to szaleństwo u nas jest na miarę wyjścia w zimie bez czapki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 08.03.2013 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2013 A mnie się szalenie podoba. Zgodnie z podejrzeniami łazienka wzbudza największe emocje, a już toaleta Ale cóż, wszystko, co odstaje od przyjętego stereotypu, jest krytykowane. A potęga telewizji ogromna Ale większość nie pisała nic że się nie podoba . Mnie się podoba nawet bardziej niż bardzo, a po dodaniu tego Tofee, jakby mi miał umknąć taki szczegół? W podłodze samej łazienki jest druga warstwa kapilar (znacznie bliżej powierzchni) na osobnym obwodzie. Zadaniem jej jest szybkie podgrzanie tej strefy na czas tylko z niej korzystania. to już zupełnie nie mam ALE . I zgadzam się z Mad ... większość uwag na "ALE" wynika raczej z naszych uprzedzeń, bo przecież każdy może funkcjonować zupełnie inaczej i nasze minusy nie dla każdego muszą stanowić tą samą barierę. Robert krakowski dom zachwyca. Fajnie mieć takie piękne "dzieci" . I schody bomba, brawa dla teścia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomekwa 08.03.2013 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2013 (edytowane) Robercie jak planujesz malowanie stali w konstrukcji schodów? Będziesz to robił na budowie? Edytowane 8 Marca 2013 przez tomekwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 08.03.2013 07:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2013 Dzięki tofee. No i jest się dumnym z takich dzieci jak je tak chwalą tomekwa, tak - malowanie odbędzie się na budowie. Nie dało się inaczej przy spawaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomekwa 08.03.2013 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2013 Jaki sposób malowania? Wrócę jeszcze do tych kaset do żaluzji.Oryginalne SELTa mają mocowania do zaczepienia mechanizmów: [ATTACH=CONFIG]175114[/ATTACH] Jak planujesz to mocować? Który napęd z oferty wybrałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 08.03.2013 08:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2013 sposób malowania dziś ma być uzgodniony.A z żaluzjami nie wiem - zostawiam to wykonawcy. Będę się przyglądał i w razie czego dawał swoje uwagi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katti 08.03.2013 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2013 My też wybraliśmy firmę SELT, ale u nas są zaplanowane rolety wewnętrzne. Odnośnie posadzki z betonu polerowanego. Z tego, co pamiętam, rodzaj wylewki nie jest aż tak bardzo istotny. Dla samego inwestora będzie ważna różnica poziomów w przypadku, gdy planowaliśmy inną posadzkę niż ta, na którą się ostatecznie zdecydowaliśmy (np różnica między wysokością posadzki w przedpokoju a łazienką - o to mi właśnie chodzi). Posadzka betonowa ma od 5 do 8mm grubości - może być barwiona. Widziałam ostatnio przepiękną, wybieloną Zastanawiałam sie nawet, czy nie zrobić takiej u nas, ale ostatecznie wymiękliśmy. Betonu u nas i tak jest już sporo Podam WAM namiary na osobę, której numer telefonu już kiedyś podawałam. Absolutny magik jeżeli chodzi o beton i ma REWELACYJNE CENY. Proszę powołać się na mnie (domek w Pyskowicach) - będzie wiedział Pan Marek Kuźmiński 601 467 775 Odpowie na każde pytanie związane z betonem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts