jazzy 31.05.2013 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2013 Witam, dom robi wrażenie Nie mogę się doczekać wnętrz Powodzenia i wytrwałości życzę w wykończeniówce pozdrawiam i kibicuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 31.05.2013 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2013 tak się zastanawiam, czy to ty pisałeś o gabionach? jeżeli tak, to widziałam coś ciekawego, jeżeli nie, to może komuś się przyda. Wersja budżetowa. Pewnie wszyscy znają taki druciany płot panelowy, taki przezroczysty? Postawiono dwa rzędy takiego płotu na odległość mniej więcej kostki granitu i miedzy płoty włożono właśnie kostkę. W sposób z lekka niedbały. Wyszła taka pionowa ściana z kostki i muszę powiedzieć, że przed bardzo nowoczesnym domem wygląda to całkiem całkiem. Jeżeli ktoś zainteresowany, to mogę w niedzielę zrobić zdjęcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paciorki 01.06.2013 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2013 Paciorki, dzięki! Gdzie tam jeszcze do ogrodu... Pisałam o tym ogrodzie, który w niewielkim stopniu pokazany był na zdjęciach ilustrujących wygrany przez RS+ projekt. Budowę Waszej siedziby rodzinnej śledzę od początku bo jest nowatorska i bardzo odważna ( wg. mnie oczywiście ). A ogrodu u Was to się nie mogę doczekać bo bardzo liczę na to, że będzie równie oszczędny i nowoczesny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 02.06.2013 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2013 Robercie też zapytam Cię z ciekawości o gabiony . Stawiał je będziesz na podmurówce, czy na samych słupach stabilizacyjnych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 02.06.2013 19:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2013 Paciorki, w Krakowie nie moja pracownia była odpowiedzialna za projekt ogrodu (a raczej ogródka). Robiła to firma zajmująca się zielenią. Wojtku, jeszcze do końca nie wiem. Planowałem dać tylko słupki w środku koszy i ułożyć je na piasku z cementem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JK2010 07.06.2013 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2013 Ja znów zapytam o duże okna i ogrzewanie domu. Jak sprawdziło się ogrzewanie podłogowe przy tak dużej powierzchni przeszkleń? Czy stojąc przy oknie, odczuwało się różnicę w temp. między inną częścią pomieszczenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gruszczynka 08.06.2013 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2013 (edytowane) Witaj Robercie, chyba nie będę oryginalna jak powiem, że twój dom powala... Pewnie masz już dość tych ochów i achów ale sam jesteś sobie winny. Było robić takie cudo Widziałam kilka twoich projektów w realu (dzięki, że wprowadzasz chociaż malutki ułamek nowatorskiej architektury w moim mieście, gdzie to fatalne ustrojstwo narzuca nam z góry określone warunki). My też będziemy mieli płaski dach odwrócony, kibicuję i życzę powodzenia Edytowane 8 Czerwca 2013 przez Gruszczynka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katti 08.06.2013 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2013 Ja znów zapytam o duże okna i ogrzewanie domu. Jak sprawdziło się ogrzewanie podłogowe przy tak dużej powierzchni przeszkleń? Czy stojąc przy oknie, odczuwało się różnicę w temp. między inną częścią pomieszczenia? Pozwolę sobie odpowiedzieć również posiadaczka dużych przeszkleń i ogrzewania podłogowego w całym domku. Przy oknach zimą chłodniej NIE było Można położyć materac pod samym przeszkleniem i spokojnie spać.... pamiętając o tym, że jakiś lis lub kot, może przyłożyć pyszczek do szyby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JK2010 08.06.2013 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2013 Mam też duże przeszklenia i trochę się obawiam, jak to wszystko będzie działać z ogrzewaniem podłogowym i pompą ciepła. Różnie różni fachowcy mówią. Jedni chcą zagęszczać położenie rurek od ogrzewania. Inni twierdzą , że to nic nie da i trzeba robić grzejnik kanałowy. Niestety, nie przygotowałem miejsca na grzejnik kanałowy w podłodze i poza tym taki grzejnik wymaga wody o wysokiej temp. Wyższej niż daje pompa ciepła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katti 09.06.2013 00:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2013 Nie martw sie. U mnie podlogowka jest w calym domu. Mamy tez pompe ciepla i nie mamy grzejnikow kanalowych. Nie wiem, jak masz polozone ogrzewanie. Zerknij sobie na zdjecia z mojej realizacji i porownaj, chociaz nie wiem czy to ma sens, bo przeciez robi sie pod to indywidualnie projekt. Moze Cie to troche uspokoi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusultra 09.06.2013 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2013 Bardzo mi się podoba ten kawałek architektury:) Dużo światła słonecznego, drzwi z niewidoczną ościeżnicą lustrzane oglądałam w ofercie Leona - coś ekstra:) Nie znalazłam ceny - mam nadzieję, że nie zwala z nóg - może i ja bym się skusiła. Widzę pomysł ze stalowymi schodami się rozprzestrzenia - a póki co nie stać mnie na stolarza i mając w rodzinie spawacza;) też się skuszę. Jeśli można proszę o więcej fotek może coś podpatrzymy! (jeśli wolno) pozdrowienia:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusultra 10.06.2013 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2013 Jeszcze męcząc temat schodów. Takie drewno wprost z tartaku obrzynane i suszone wychodzi bardzo tanio. Proszę podziel się ceną za m3 jesionowej deski. Ja w cenniku za buk widziałam pozycję 2600 zł ale nie dam sobie za to ręki uciąć... Przekopałam wątek i natrafiłam na wizualizacje wnętrz... zielona ściana - koniecznie się nią pochwal. A wanna w sypialni! Pomysł wręcz genialny. Ja się lubię długo moczyć, ale szkoda mi na to czasu bo z reguły to samotne chwile relaksu;p - wieczorne rozmowy z Mężem podczas kąpieli w wannie to byłoby to. Niektórzy woleliby szklany prysznic by cieszyć oko a mój Mąż stwierdził, że jeżeli zdecyduje się na rozbudowę domu o garaż to koniecznie w ścianie salonu będzie witryna przez którą będzie mógł oglądać swój motocykl... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 10.06.2013 20:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2013 Ja znów zapytam o duże okna i ogrzewanie domu. Jak sprawdziło się ogrzewanie podłogowe przy tak dużej powierzchni przeszkleń? Czy stojąc przy oknie, odczuwało się różnicę w temp. między inną częścią pomieszczenia? Czy Ty wiesz na jakim ja jestem etapie? Pompa chodziła w marcu, ale nie biegałem tam w piżamce. Pewnie coś czuć się musi - z racji mniejszego współczynnika przewodności cieplnej szklanej ściany. Czy dyskomfort jest, napiszę jak pomieszkam w mrozy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 10.06.2013 20:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2013 (...)Widziałam kilka twoich projektów w realu (dzięki, że wprowadzasz chociaż malutki ułamek nowatorskiej architektury w moim mieście, gdzie to fatalne ustrojstwo narzuca nam z góry określone warunki). (...) Witaj! Dziękuję i także życzę powodzenia z budową! A skąd to jesteś? Kraków? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 10.06.2013 20:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2013 Katti, miło, że jesteś. Śmiało odpowiadaj - masz już więcej doświadczeń niż ja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 10.06.2013 21:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2013 Witaj plusultra, dzięki za miłe słowa. Nas też nie stać już na stolarza - pytałem czterech o wyceny samych stopni, no i było drogo, i to bardzo... Za wszystkie stopnie zapłacimy jakieś 3000. Ale nasze stopnie to grube są... Wnętrza widziałaś stare i nieaktualne. Ostatnie są dostępne wyłącznie dla śledzących komentarze - trochę się zagubiły, bo wywiązała się burza na temat mojej wanny w sypialni Dla przypomnienia tak to docelowo powinno wyglądać: parter: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?180362-architekta-dom-z-prze%C5%9Bwitem-komentarze&p=5835407&viewfull=1#post5835407 piętro: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?180362-architekta-dom-z-prze%C5%9Bwitem-komentarze&p=5856343&viewfull=1#post5856343 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 10.06.2013 21:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2013 A na budowie:- gipsowanie, częściowo gładzie- uszczelnione zostały świetliki (dziś szyby przetrzymały gradobicie, i to jakie!)- mamy przeciek przy jednym z wpustów dachowych - jutro pan Przemek ma być i sprawdzić.- jutro przyjeżdża ekipa od podłóg- część szklenia wewnątrz już wymierzona i zamówiona- za chwilę zabieramy się za klejenie reszty styropianu, - czekam na oferty na dokończenie elewacji, jeśli ma ktoś namiar na sprawdzone i nie bardzo drogie ekipy, które chętnie by się tym zajęły, bardzo proszę o namiary.- załatwiam papiery do oddania budynku do użytkowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katti 11.06.2013 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2013 Pan Przemek ostatnio mocno ścigany ... ja też myślałam, że mam przeciek przy wpuście, ale okazało się, że mamy źle zamontowany geberit. Przeprosiłam Pana Przemka i podziękowałam za szybką reakcję. Chciał przyjechać jeszcze w tym samym dniu. To jedna z niewielu ekip, którą mogę z czystym sumieniem polecić Co trzeba zrobić przy elewacji? Może podrzucę Ci namiary od siebie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 11.06.2013 09:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2013 Leje dziś, a wody nieco mniej, więc może woda wcześniej podciekła pod membranę z nieszczelnego świetlika. I tak w taką pogodę nic nie zrobią - czekamy - może przejdzie, tragedii w każdym razie nie ma.Katti, każdy namiar się przyda - chociaż nie wiem czy w październiku nie rozmawiałem już z kimś od Ciebie - ale to była chyba tylko ekipa od wentylacji...Jest przyklejony styropian. Trzeba wyrównać, dać siatkę klej, no i tynk - jaki to do uzgodnienia jeszcze.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katti 13.06.2013 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2013 Przeczytałam, że już masz ciekawy kontakt. Gdybyś jednak potrzebował namiarów, to proszę daj znać. U mnie jeszcze nie pracowali, ale widziałam inne ich realizacje.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts