robert skitek 13.06.2013 10:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2013 Ślij na priv. Porozmawiać zawsze można, decyzji jeszcze nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztof5426 13.06.2013 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2013 Piękne te podłogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikele.g 14.06.2013 06:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2013 Robercie witaj ! twoje wnętrza są odjazdowe, piętro to zdecydowanie moje klimaty, biel, szarości... natomiast dół, zupełnie inna bajka, a jednak wygląda obłędnie, bardzo "klimatycznie, nastrojowo..", pomimo, że dominuje tutaj "drzewo" , to jest ono w świetnym wydaniu.. myślę, że w realu wyjdzie jeszcze lepiej niż na grafice Robercie piszesz o problemach z jednym wpustem dachowym, ja też nosiłem się z zamiarem takiego tzn. montowanego w izolacji dachu, ale wykonawca odradził mi takie, twierdzi, że często się zapychają poprzez tak skonstruowany odpływ-kolanko.. zaproponował tzw. rzygacze boczne-ogrzewane, montowane w ściance attyki (podajże SIKA), bez problemu można schować je w ścianie elewacji (jedno kolano), jak do tej pory takie rozwiązanie sprawdza się znakomicie.. pozdrawiam i kibicuję - jak zawsze zresztą ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikele.g 14.06.2013 06:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2013 zapomniałem jeszcze o jednym, jeżeli możesz, to proszę przybliż temat żywic tzn. jak to się ma kosztowo (1m2) do tradycyjnych podłóg: glazury, parkietów.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sława05 14.06.2013 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2013 Witam się i ja. Przyznam się, że podglądam od dawna i podziwiam i podziwiam i czekam na więcej bo jest na co patrzeć Widoki cieszą oczy. Podłogi sa cudowne i podpisuję się pod prośbą przedmowcy. Pozdrawiam i zyczę powodzenia w dalszych pracach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 14.06.2013 08:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2013 Witam serdecznie!Zdecydowanie mam sprawdzone wpusty idące bezpośrednio w dół, a to przy takim mamy problem. Wynika on być może z nie uszczelnionego wcześniej świetlika. Teraz nie będę testował z powodu podłóg, ale jak skończą w przyszłym tygodniu wrócimy do tematu. O żywicach więcej napiszę w dzienniku jak już będą ukończone.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 14.06.2013 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2013 Niezmiennie żałuję, że cena żywic mnie przerosła (tylko ja planowałam poliuretanowe, bo rysy na epoksydowej za bardzo mnie męczyły).Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 14.06.2013 19:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2013 Z mojej wiedzy wynika, ze to poliuretan się bardziej rysuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 15.06.2013 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2013 Robert podłogi masz po prostu obłędne!!! Nawet gdybyś wrzucił milion zdjęć, to ciągle byłoby mi mało... :cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 15.06.2013 12:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2013 Dzięki Już myślałem, że jestem odosobniony w swoim zachwycie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aasia_ 15.06.2013 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2013 Nie jesteś osamotniony ... Zachwycałam się już w nie kawalerce A ostatnie zdjęcia - rewelacja ! Może jednak zostawisz w połysku ? - jest pięknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honya 15.06.2013 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2013 Robercie, jestem pod wielkim wrażeniem. Czekam na całość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M.A.G. 16.06.2013 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2013 podłogi czad !! możesz napisać jak gruba jest warstwa posadzki żywicznej. Zdjęcia robią takie wrażenie że sam zaczynam się zastanawiać czy częściowo nie zrobić takich podłóg... Minus jest jedynie taki że nigdy nie widziałem takiej podłogi na żywo i ciężko mi stwierdzić czy to co ładnie wygląda na zdjęciu ma przełożenie na pozytywny odbiór organoleptyczny w rzeczywistości po Twoim opisie i zadowoleniu z poprzednich nawet posadzek wnoszę że tak, ale każdemu podoba się co innego.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikele.g 17.06.2013 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2013 przychylam się do Aasi.. zostaw połysk jest extra, zresztą czarny mat również Robercie czy czarna posadzka jest już skończona tzn. czy będzie matowa i czy tak to wygląda w finale ? pozostaje Ci jedynie zachęcić nas szczegółami, te estetyczne już widzimy, ale podaj trochę danych, tych kosztowych również... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikele.g 17.06.2013 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2013 Robercie jaki masz pomysł na wykończenie łączenia (maskowania) ściany z podłogą ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 17.06.2013 09:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2013 (edytowane) Wszystkim dziękuję. Będzie mat - to już zadecydowane. Największa zaleta - mniej widoczne będą rysy, a z czasem będzie ich coraz więcej. Ale sami możecie robić w połysku, jak Wam się tak podoba . Czarna na zdjęciach to dopiero sam piasek kwarcowy - dojdzie jeszcze lakier więc aż tak pięknie matowa nie zostanie. Jak pisałem - więcej informacji o żywicach po ich wykonaniu. Łączenie ze ścianą - jeszcze myślę - najwięcej zależy od tego jak będzie wykonana żywica przy ścianach. Pomysł już miałem ale chyba będę musiał go zmienić... Edytowane 17 Czerwca 2013 przez robert skitek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katti 17.06.2013 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2013 Robert, zachwycam się, bo wiesz, że kocham żywicę miłością podobną do tej, którą darzę beton Świetne podłogi! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dr_au 17.06.2013 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2013 Podłogi świetne. Ale co bardziej zachwyca, to pięknie kadrowane widoki za oknem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-mól 18.06.2013 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 (edytowane) Czad Czad Czad, przejście żywica przeszkolenie powala na łopatki totalny odjazd, czekam z niecierpliwością wykończone drzwi, one są gipsowe do malowania? Edytowane 18 Czerwca 2013 przez e-mól Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 18.06.2013 18:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 (edytowane) Cieszę się, żę i Wam się podobają. Niestety biała będzie poprawiana, z różnych powodów, o których nie będę się rozpisywał. Czarna dziś została pokryta drugą warstwą lakieru. Niestety nie wygląda już tak aksamitnie jak na zdjęciach. Jutro zobaczę wyschniętą i zdecyduję czy matowimy. Co do cen - najświeższe moje informacje (prosto od właściciela firmy) mówią o 150-200zł netto za 1m2 na gotowo. Gdzieś komuś na priv podawałem wyższą cenę, przepraszam. Problemem może być znalezienie jednak chętnych na robienie małych powierzchni. To wylewki przemysłowe, które stosuje się głównie w wielkopowierzchniowych halach. e-mól, drzwi są z mdfu, wstępnie pomalowane. Będziemy je malować jak ściany. Z ciekawostek: od tygodnia wyłączona jest wentylacja, nie mamy jeszcze żaluzji zewnętrznych, a mimo to w domu wcale nie tak gorąco Edytowane 18 Czerwca 2013 przez robert skitek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts