EZS 19.06.2013 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2013 żywice piekne, choć mój typ to biała błyszcząca a czarna matowa, najlepiej tak matowa, jak ... przed żywicą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 19.06.2013 20:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2013 to musiałbym sam piasek zostawić, ponoć dałoby się - ale byłaby nasiąkliwa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gdytom 19.06.2013 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2013 Podlogi sa naprawde piekne, gratuluje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 19.06.2013 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2013 (edytowane) Mało zdjęć... mało.................................piękne... chociaż też wolałam sam piasek;). Edytowane 19 Czerwca 2013 przez rasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
demon D. 19.06.2013 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2013 Oddaje swój głos na Twoje absolutnie piękne , choć nie feng shuiowe podłogi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 19.06.2013 20:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2013 Dziękuję!demon D. - No jak to? Na dole nie fengszuj? Pisałaś, że ma być ciemniej niż sufit:) Już ciemniej być nie może! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
demon D. 19.06.2013 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2013 No Robert, ale matowe, a nie tak cudownie odbijające. Chociaż możesz zastosować jakieś remedia np. zielone dywaniki i od razu będzie jakbyś po kładkach chodził, a nie po samej wodzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 19.06.2013 21:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2013 Mi tam chodzenie po wodzie nie przeszkadza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
demon D. 19.06.2013 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2013 I tego się trzymajmy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomekwa 20.06.2013 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2013 Dawno mnie nie było ale podłogi mnie 'zabiły' Robercie kiedy przewidujesz 'zwiedzanie' Twojego domu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 20.06.2013 11:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2013 Robercie kiedy przewidujesz 'zwiedzanie' Twojego domu ? Hmmm.... Nigdy? Muzeum nie otwieram Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barattolina 22.06.2013 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2013 Cześć Robert, Piszę pierwszy raz na forum. Gratuluję ciekawej realizacji. Jestem ciekawa, czy etap już zrealizowany odpowiada Twoim oczekiwaniom. Reasumując, czy jest tak jak myślałeś, że będzie. Czy nie? Chciałam podzielić się swoimi doświadczeniami na temat żywicy. Co prawda Ty chyba wiesz o niej dużo, no ale skoro ja już ją mam na podłodze pół roku, to może komuś się moje spostrzeżenia przydadzą. Nie mam domu, mieszkam w mieszkaniu. Znalezienie fachowca, który wykona 40m2 posadzki było bardzo trudne. Zawsze był jakiś problem - a to cena, a to brak odpowiedniego koloru, a to terminy nie takie...etc. W końcu się udało. Panowie przyjechali, zbadali wylewki (mieszkanie w st. deweloperskim) i wykonali posadzkę w 3 dni. Efekt tak mnie zachwycił, że przymknęłam oko na niedociągnięcia. Minęło już ok. 6 miesięcy. Nadal jestem zadowolona. Na całej powierzchni mam posadzkę z żywicy epoksydowej ( z piaskiem kwarcowym). W kolorze białym. Bardzo chciałam matową. Nie znoszę połysku. W żadnej postaci. Zrezygnowałam jednak z tego pomysłu, po obejżeniu posadzki matowej już wykonanej. Wszytko było na niej widać, łącznie z rysami oraz śladami stóp. Mam więc białą bez lakieru matującego. Używa się jej bardzo dobrze. Widać rysy, jednak moja żywica nie ma gładkiej powierzchni tylko lekko chropowatą. W zbliżeniu widać kawałeczki czarnego kwarcu. Nie ma to jednak wpływu ani na odbiór koloru ani na problemy z utrzymaniem czystości. Trzeba tylko odkurzać często, ale to jest problem jasnego koloru jako takiego. Mamy młodego kociaka w domu, który gania i drapie tą podłogę ile wlezie i nie zauważyłam zadrapań po pazurkach. Jedyne ślady jakie zostały, to raczej te po imprezach i butach na obcasach Dodam, ze podłoga powinna być raczej połozona już po malowaniu. Jest to czysta robota. U nas się jednak nie udało i malowaliśmy już po jej wykonaniu. Nie taki diabeł straszny. Jest piękna, nie zamieniłabym ją na żadną inną. Połączenie ściana/posadzka wykończyłam białymi listwami w prostym kształcie. U Ciebie Robercie, zostawiłabym górę bez warstwy matującej. Dół natomiast jednak bym zmatowiła. Pomimo wszystko. Pozdrawiam:-) A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beyatka 22.06.2013 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2013 No śliczne te podłogi - gratulacje :) W zasadzie "śliczne" to mało powiedziane...... Też planujemy żywicę - a można prosić o namiar tej firmy? bo w internecie jakoś nie ma żadnego kontaktu, albo każdej innej godnej polecenia. No i bardzo proszę o przemyślenie tej "oferty muzealnego wykorzystania powierzchni domu z prześwitem" - chętnie dołączę się do wycieczki :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 23.06.2013 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2013 Powielę głosy innych, żywice są piękne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 24.06.2013 20:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2013 Dzięki wszystkim za miłe słowa. Witaj barattolina na forum.Jak na razie wszystko jest jak planowałem. Mam dobrą wyobraźnię przestrzenną i ciężko mnie zaskoczyć. Zaskakują jedynie efekty tworzone przez naturalne światło (na plus) oraz niedoróbki i podejście wielu ekip (na minus).O samych żywicach napiszę więcej po dokończeniu prac - w tym tygodniu będą poprawki. beyatka, namiar już podawałem: syntaj.com. Na stronie na pewno kontakt znajdziesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomekwa 26.06.2013 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2013 Hmmm.... Nigdy? Muzeum nie otwieram A już kupiłem filcowe nakładki na buty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 27.06.2013 18:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2013 nic jeszcze straconego - jak znalazł do polerowania swoich podłóg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yaa 27.06.2013 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2013 Witam, A mnie interesuje jeszcze jakie warstwy skladaja sie na ta podloge z zywicy ? tzn wylewki miales zrobione takie zwykle, prawda ? i co na to dalej zeby wyrownac i wygladzic ? jakiej to w sumie z zywicą jest grubości ? pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barattolina 27.06.2013 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2013 Robert, Ty masz na górze ten sam rodzaj żywicy?Też z piaskiem kwarcowym? Nie widać go na zdjęciach. Ja mam białą z piaskiem, trochę się błyszczy za bardzo ale można przeżyć. Też mam duże przeszkleniaChciałam idealnie gładką, ale była 2x droższa i jeszcze na to miał iść lakier matujący (bo nie chciałam połysku).Czy góra i dół była w tej samej cenie? Pozdr.A Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 27.06.2013 20:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2013 Yaa, wylewka była zrobiona z miksokreta do docelowego poziomu. Podkład musi być mocny i odpadają anhydryty. Wykonawca żywicy sobie ją zeszlifował aby idealnie wyrównać. Na to już nakładał swoje warstwy - ok 2mm. Barattolina, nie - pisałem we wcześniejszych postach. Na dole jest kwarc, u góry gładka (lago). Niestety nie znam cen poszczególnych podłóg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts