Spirea 27.06.2013 23:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2013 Robert, dom oczywiście jest cudowny pod każdym względem i pięknie sie komponuje z otoczeniem.Posadzka z żywicy wspaniała. I wybór połysku na górze i matu na dole bardzo mi się podoba. Jest pięknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tola 28.06.2013 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2013 Robert, pytałeś o białe kamienie, które będą potrzebne na taras.Nie wiem, czy odległość od nas nie jest zbyt duża jeśli chodzi o transport,ale gdybyś był zainteresowany, pisz na priv.Obok nas jest Centrum Kamienia. Mają przepiękne białe dolomity różnej wielkości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrmin 30.06.2013 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2013 Witam! Podłogi wyszły naprawdę świetnie choć to tylko foto w naturze pewnie jeszcze lepiej.Mocno zastanawiamy się nad tym rozwiązaniem , tylko te ślady obcasów opisane w poście powyżej trochę nas odstraszają ,no chyba że papcie na wejściu dla gości ale to rozwiązanie to porażka. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 01.07.2013 19:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2013 Spirea, pięknie dziękuję! Tola, a gdzie mieszkasz, bo w dzienniku na szybko nie znalazłem? Kamienie w Polsce są, tylko ceny są brrrr... Ale jeśli możesz, poślij namiar tu albo na priv, chętnie sprawdzę. Piotrmin, u nas w mieszkaniu śladów użytkowania nie widać na quarzkolorze po dziewięciu latach, ale fakt - chyba nie było imprez z paniami w szpilkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majamaki 01.07.2013 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2013 W S P A N I A Ł E P O D Ł O G I. Błagam pozostaw wszędzie połysk!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honya 01.07.2013 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2013 Dokładnie tak! podłogi są piękne....może jednak zostaw w połysku i nie wstawiaj mebli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 02.07.2013 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2013 Ja też nie mam dosyć zdjęć Twoich podłóg... zwłaszcza basenu..., a na dole czekam niezmiennie na finalny mat... . (Ten co już był w wersji niefinalnej śni mi się po nocach;)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 02.07.2013 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2013 i ja tez nie mam dosyć szczególnie tej na gorze, bajka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 02.07.2013 18:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2013 Dzięki, bardzo się cieszę, że się podobają Dziś na dole odbyło się matowienie (teraz zostanę wyklęty?) Rasia, specjalnie dla Ciebie: http://rsplus.pl/pub/forum/nasz%20dom/20130701/DSC_0332%20copy.jpg Mówiłem, że aż tak się nie zmatowi, aby pochłaniała wszystko jak rozsypany piasek. Z plusów: - jest ciemniejsza niż na matowej próbce. - w większości nie widać już tak bardzo zniekształcenia powierzchni - to nie podłoga wylewana jak lago, więc powierzchnia jak lustro nie jest. - mocno uspokoiło się wnętrze - te głębokie odbicia i duże kontrasty zniknęły. Z minusów: - na razie widać nierównomierne ślady wałka po rozprowadzeniu. Zobaczymy czy znikną czy trzeba będzie poprawiać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 02.07.2013 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2013 wygląda jak rozlozony aksamit, tez ladna ale bialej nie przebije Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 02.07.2013 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2013 Nieeee noooo czad jest!!! http://forum.muratordom.pl/images/smilies/cool-2.gif http://forum.muratordom.pl/images/smilies/cool-2.gif Ps. Ja śladów wałka nie widzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 03.07.2013 00:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2013 Po prostu fantastyczna... I też jestem za tym, abyś nie wstawiał mebli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 03.07.2013 20:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2013 taaa, będę całe dnie na niej leżał i oglądał Dziś pojawiły u góry nacięcia dylatacyjne z białym (bielszym) wypełnieniem - troszkę psują efekt, ale nie ma tragedii, zresztą mam pomysł jak je jeszcze zminimalizować. Zobaczymy, po wszystkim zdam relację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sława05 04.07.2013 05:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2013 Zapomniałeś, że oprócz oglądania trzeba ją jeszcze głaskać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 04.07.2013 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2013 i slizgi robic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katti 04.07.2013 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2013 Robert, nie mogę się napatrzeć. Żałuję, ze zrezygnowaliśmy z żywic u siebie! Pięknie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gdytom 04.07.2013 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2013 Robercie wspomniales o nacieciach dylatacyjnych, Czy jest jakas zasada co do wielkosci powierzchni gdzie trzeba zastosowac taka szczeline? Jeszcze raz gratuluje podlogPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 04.07.2013 19:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2013 Katti, Ty masz za to piękny beton i nie tylko! gdytom, już wylewki betonowe były dylatowane. Dylatacje robi się na łączeniu pomieszczeń i, o ile dobrze pamiętam, na polach większych niż 35m2. Panowie od wylewek zrobili je nie najlepiej, czyli miejscami nie za prosto (znów wychodzi na to, że nad każdym trzeba by stać i pilnować!). Przy wejściu do pracowni były dwa możliwe miejsca zrobienia nacięcia. Niestety później wylewka pękła w tym drugim. Ekipa od żywic musi kontynuować te dylatacje także na posadzce. Ekipa od żywic jest w kratkę - kiedy znajdą czas. Kolejne prace wykończeniowe i poprawki mają być w poniedziałek. My przenieśliśmy się na zewnątrz. Panowie od żaluzji zakładają skrzynki a my uzupełniamy ocieplenie. No i białym gruntem zabezpieczyliśmy grafitowy styropian na powierzchniach narażonych na nasłonecznienie: http://rsplus.pl/pub/forum/nasz%20dom/20130704/DSC_0377%20copy.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 04.07.2013 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2013 Robercie, ja się nie znam, ale czy żywica z zasady nie jest elastyczna? Zastanawiają mnie te dylatacje, myślałam, że akurat ten rodzaj podłogi może być bez nich.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gdytom 04.07.2013 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2013 Robercie, ja się nie znam, ale czy żywica z zasady nie jest elastyczna? Zastanawiają mnie te dylatacje, myślałam, że akurat ten rodzaj podłogi może być bez nich.. Robercie, wlasnie tez mnie to ciekawi jak i EZS. Ja dopiero bede robil wylewki po wakacjach i pomieszczenie ma 70m2. wiec rozumiem ze dylatacja bedzie musiala byc? Czy mozesz opublikowac w wolnym czasie jakas fotke ze zblizeniem tej dylatacji pliz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts