Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

architekta dom z prześwitem - komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Robert, pytałeś o białe kamienie, które będą potrzebne na taras.

Nie wiem, czy odległość od nas nie jest zbyt duża jeśli chodzi o transport,

ale gdybyś był zainteresowany, pisz na priv.

Obok nas jest Centrum Kamienia. Mają przepiękne białe dolomity różnej wielkości.

Witam!

Podłogi wyszły naprawdę świetnie choć to tylko foto w naturze pewnie jeszcze lepiej.

Mocno zastanawiamy się nad tym rozwiązaniem , tylko te ślady obcasów opisane w poście powyżej trochę nas odstraszają ,no chyba że papcie na wejściu dla gości ale to rozwiązanie to porażka.

Pozdrawiam

Spirea, pięknie dziękuję!

Tola, a gdzie mieszkasz, bo w dzienniku na szybko nie znalazłem? Kamienie w Polsce są, tylko ceny są brrrr... Ale jeśli możesz, poślij namiar tu albo na priv, chętnie sprawdzę.

Piotrmin, u nas w mieszkaniu śladów użytkowania nie widać na quarzkolorze po dziewięciu latach, ale fakt - chyba nie było imprez z paniami w szpilkach :lol2:

Dzięki, bardzo się cieszę, że się podobają :)

Dziś na dole odbyło się matowienie (teraz zostanę wyklęty?)

Rasia, specjalnie dla Ciebie:

http://rsplus.pl/pub/forum/nasz%20dom/20130701/DSC_0332%20copy.jpg

Mówiłem, że aż tak się nie zmatowi, aby pochłaniała wszystko jak rozsypany piasek.

Z plusów:

- jest ciemniejsza niż na matowej próbce.

- w większości nie widać już tak bardzo zniekształcenia powierzchni - to nie podłoga wylewana jak lago, więc powierzchnia jak lustro nie jest.

- mocno uspokoiło się wnętrze - te głębokie odbicia i duże kontrasty zniknęły.

Z minusów:

- na razie widać nierównomierne ślady wałka po rozprowadzeniu. Zobaczymy czy znikną czy trzeba będzie poprawiać...

Katti, Ty masz za to piękny beton :) i nie tylko!

gdytom, już wylewki betonowe były dylatowane. Dylatacje robi się na łączeniu pomieszczeń i, o ile dobrze pamiętam, na polach większych niż 35m2.

Panowie od wylewek zrobili je nie najlepiej, czyli miejscami nie za prosto (znów wychodzi na to, że nad każdym trzeba by stać i pilnować!). Przy wejściu do pracowni były dwa możliwe miejsca zrobienia nacięcia. Niestety później wylewka pękła w tym drugim. Ekipa od żywic musi kontynuować te dylatacje także na posadzce.

Ekipa od żywic jest w kratkę - kiedy znajdą czas. Kolejne prace wykończeniowe i poprawki mają być w poniedziałek. My przenieśliśmy się na zewnątrz. Panowie od żaluzji zakładają skrzynki a my uzupełniamy ocieplenie. No i białym gruntem zabezpieczyliśmy grafitowy styropian na powierzchniach narażonych na nasłonecznienie:

http://rsplus.pl/pub/forum/nasz%20dom/20130704/DSC_0377%20copy.jpg

Robercie, ja się nie znam, ale czy żywica z zasady nie jest elastyczna? Zastanawiają mnie te dylatacje, myślałam, że akurat ten rodzaj podłogi może być bez nich..

Robercie, ja się nie znam, ale czy żywica z zasady nie jest elastyczna? Zastanawiają mnie te dylatacje, myślałam, że akurat ten rodzaj podłogi może być bez nich..

Robercie, wlasnie tez mnie to ciekawi jak i EZS.

Ja dopiero bede robil wylewki po wakacjach i pomieszczenie ma 70m2. wiec rozumiem ze dylatacja bedzie musiala byc?

Czy mozesz opublikowac w wolnym czasie jakas fotke ze zblizeniem tej dylatacji pliz :-)