Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

architekta dom z prześwitem - komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

EZS, gdytom, - nie wiem, nie znam się :) ale wydaje mi się, że to poliuretan jest elastyczny a nie żywica... Chyba wykonawca wie co robi? Dylatacje pokażę dopiero po ew. zmianach.

bodzio_g, a to co robię zawodowo to mi nie wychodzi ;)??? Dzięki, odbieram to jako komplement - ale te zdjęcia nie są specjalnie wystudiowane. Ot na szybko, na budowie. W ps ewentualnie poprawiam na szybko zniekształcenia obiektywu, kadry i poziomy bieli. Po prostu - aparat dobry :)

Witaj Robercie,

Co za dom! ;) Szklenie, podłoga ... niesamowite. A i pomysły bardzo ciekawe, nie mówiąc już o innowacyjnych technologiach i materiałach. Super. Będę bacznie podglądał. Podobają mi się również twoje projekty domów jednorodzinnych - w szczególności stodoły ;)

Co do twojej kontrowersyjnej sypialnie, jak masz zorganizowaną wentylację tego pomieszczenia ? Pewnie nawiew w samej sypialni i wyciąg w otwartej łazience ?

I jeszcze pytanie o czarno-kwarcową podłogę, jaki to numerek z próbnika ? QC703 ?

baner5.jpg

PS. Dzięki za wpis w moim dzienniku - same konkrety :)

Edytowane przez Barth3z
I jeszcze pytanie o podłogę

dr_au, dzięki - i ja podglądam Twój dziennik...

Witaj Barth3z, dzięki.

Nawiew mam wyprowadzony na świetlik nad łazienką (aby pozbyć się tam szybko wilgoci) , wywiew pod prysznicem, w garderobie i w otwartej przestrzeni przy schodach.

Nie podam Ci numeru z próbnika, bo hmmm, zażyczyłem sobie taką jak poprzednio :), na czarnym piasku kwarcowym (mamy już taką od kilku lat w mieszkaniu).

Gdytom, rozeznaj temat wylewek z ogrzewaniem podłogowym - ponoć niektóre nie wymagają dylatacji... ale nie jestem w temacie.

Dylatacje ekipy wyglądają tak:

http://rsplus.pl/pub/forum/nasz%20dom/20130708/DSC_0401%20copy.jpg

szerokość ok 5-6mm

Oni zajmują się głównie halami po kilka tysięcy metrów i takie detale im nie w głowie... Inne priorytety - wytrzymałość i niezawodność a nie tam jakaś estetyka...

A ta już wg mojego pomysłu (jak fuga):

http://rsplus.pl/pub/forum/nasz%20dom/20130708/DSC_0397%20copy.jpg

szerokość ok 3mm

Ekipa wróci na poprawki dopiero za 2 tygodnie.

W najbliższym czasie pojawi się część szkła :)

bodzio_g, a to co robię zawodowo to mi nie wychodzi ;)??? Dzięki, odbieram to jako komplement - ale te zdjęcia nie są specjalnie wystudiowane. Ot na szybko, na budowie. W ps ewentualnie poprawiam na szybko zniekształcenia obiektywu, kadry i poziomy bieli. Po prostu - aparat dobry :)

Sorki - właśnie widze jak to głupio sie wyraziłem - miałem na myśli, że równie dobrze jako hobby mógłbyś fotografować do konkursów bo do tego ...tyż mosz grajfka :rolleyes:

Witam się u Ciebie, zasiadam w kąciku na tej wypasionej matowej podłodze i niecierpliwie czekam na finisz :popcorn::popcorn::popcorn:

Rewelacyjny projekt - ale jaki miałby być, skoro tym się zajmujesz :rolleyes:, moje zachwyty mało oryginalne - ale czy można powiedzieć coś więcej ponad to, co zostało powiedziane - w kwestii ochów i achów ;)

Z M. do dziś żałujemy, że nie obstawaliśmy mocniej przy nowoczesnej stodółce, tylko daliśmy się (chyba za łatwo niestety :sick:) przekonać do tradycji...dobra, nie marudzę więcej, bo to nie miejsce na to - jest świetnie, wpadasz do "ulubionych", a ja kibicuję dalszej wykończeniówce :)

p.s. uściski dla najmłodszego inwestora - imiennika naszego Dziedzica :)

Szkło fajne :) Całość zaczyna wyglądać znacznie lepiej niż na wizualizacjach :). Z ciekawości - rozumiem że balustrada przy schodach będzie wypełniona szkłem?*Jaki jest orientacyjny koszt za bm takiego wypełnienia (ciekaw jestem różnicy ceny w stosunku do samonośnej balustrady szklanej).

Witam, jeśli chodzi o okna: ekipa w końcu uszczelniła świetliki (w samą porę), ale obróbkę przywieźli trochę nie teges... Ostatecznie zdecydowaliśmy, że wracamy do pierwszego mojego pomysłu i obróbki stalowej przy górnym świetliku nie będzie. Teraz czekam aż się umówią z dachowcami i przyjadą wspólnie dokończyć dzieła. Oprócz świetlika zostało jeszcze wyregulować okna, założyć docelowe klamki i wymienić jedną szklaną balustradę, bo pojawiło się pęknięcie.