bodzio_g 04.07.2013 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2013 Wpadłem pooglądać i ...albo używasz photoshopa albo ...powinieneś zostać fotografem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 05.07.2013 14:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2013 EZS, gdytom, - nie wiem, nie znam się ale wydaje mi się, że to poliuretan jest elastyczny a nie żywica... Chyba wykonawca wie co robi? Dylatacje pokażę dopiero po ew. zmianach. bodzio_g, a to co robię zawodowo to mi nie wychodzi ??? Dzięki, odbieram to jako komplement - ale te zdjęcia nie są specjalnie wystudiowane. Ot na szybko, na budowie. W ps ewentualnie poprawiam na szybko zniekształcenia obiektywu, kadry i poziomy bieli. Po prostu - aparat dobry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dr_au 05.07.2013 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2013 świetnie to wygląda - żywica oczywiście i cała reszta. Podglądam regularnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barth3z 05.07.2013 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2013 (edytowane) Witaj Robercie, Co za dom! Szklenie, podłoga ... niesamowite. A i pomysły bardzo ciekawe, nie mówiąc już o innowacyjnych technologiach i materiałach. Super. Będę bacznie podglądał. Podobają mi się również twoje projekty domów jednorodzinnych - w szczególności stodoły Co do twojej kontrowersyjnej sypialnie, jak masz zorganizowaną wentylację tego pomieszczenia ? Pewnie nawiew w samej sypialni i wyciąg w otwartej łazience ? I jeszcze pytanie o czarno-kwarcową podłogę, jaki to numerek z próbnika ? QC703 ? PS. Dzięki za wpis w moim dzienniku - same konkrety Edytowane 6 Lipca 2013 przez Barth3z I jeszcze pytanie o podłogę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 08.07.2013 18:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2013 dr_au, dzięki - i ja podglądam Twój dziennik... Witaj Barth3z, dzięki. Nawiew mam wyprowadzony na świetlik nad łazienką (aby pozbyć się tam szybko wilgoci) , wywiew pod prysznicem, w garderobie i w otwartej przestrzeni przy schodach. Nie podam Ci numeru z próbnika, bo hmmm, zażyczyłem sobie taką jak poprzednio , na czarnym piasku kwarcowym (mamy już taką od kilku lat w mieszkaniu). Gdytom, rozeznaj temat wylewek z ogrzewaniem podłogowym - ponoć niektóre nie wymagają dylatacji... ale nie jestem w temacie. Dylatacje ekipy wyglądają tak: http://rsplus.pl/pub/forum/nasz%20dom/20130708/DSC_0401%20copy.jpg szerokość ok 5-6mm Oni zajmują się głównie halami po kilka tysięcy metrów i takie detale im nie w głowie... Inne priorytety - wytrzymałość i niezawodność a nie tam jakaś estetyka... A ta już wg mojego pomysłu (jak fuga): http://rsplus.pl/pub/forum/nasz%20dom/20130708/DSC_0397%20copy.jpg szerokość ok 3mm Ekipa wróci na poprawki dopiero za 2 tygodnie. W najbliższym czasie pojawi się część szkła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodzio_g 08.07.2013 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2013 bodzio_g, a to co robię zawodowo to mi nie wychodzi ??? Dzięki, odbieram to jako komplement - ale te zdjęcia nie są specjalnie wystudiowane. Ot na szybko, na budowie. W ps ewentualnie poprawiam na szybko zniekształcenia obiektywu, kadry i poziomy bieli. Po prostu - aparat dobry Sorki - właśnie widze jak to głupio sie wyraziłem - miałem na myśli, że równie dobrze jako hobby mógłbyś fotografować do konkursów bo do tego ...tyż mosz grajfka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 08.07.2013 21:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2013 Spoko, zrozumiałem. Ale musiałem zapytać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Justka_krk 11.07.2013 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2013 Witam się u Ciebie, zasiadam w kąciku na tej wypasionej matowej podłodze i niecierpliwie czekam na finisz :popcorn: Rewelacyjny projekt - ale jaki miałby być, skoro tym się zajmujesz , moje zachwyty mało oryginalne - ale czy można powiedzieć coś więcej ponad to, co zostało powiedziane - w kwestii ochów i achów Z M. do dziś żałujemy, że nie obstawaliśmy mocniej przy nowoczesnej stodółce, tylko daliśmy się (chyba za łatwo niestety ) przekonać do tradycji...dobra, nie marudzę więcej, bo to nie miejsce na to - jest świetnie, wpadasz do "ulubionych", a ja kibicuję dalszej wykończeniówce p.s. uściski dla najmłodszego inwestora - imiennika naszego Dziedzica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 11.07.2013 15:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2013 Witaj Justka_krk, bardzo mi miło, że wciąż ktoś nowy się tu pojawia i nam kibicuje. Dziękuję za ciepłe słowa! Widok na jeziorko też by nam się przydał... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dr_au 11.07.2013 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2013 Szkło fajne Całość zaczyna wyglądać znacznie lepiej niż na wizualizacjach . Z ciekawości - rozumiem że balustrada przy schodach będzie wypełniona szkłem?*Jaki jest orientacyjny koszt za bm takiego wypełnienia (ciekaw jestem różnicy ceny w stosunku do samonośnej balustrady szklanej). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 11.07.2013 17:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2013 No i nie wiem ile kosztuje metr szklanej balustrady - dostałem wyceny na wszystko naraz.Pochwyt przy schodach nie będzie wypełniony szkłem. Szklana balustrada będzie po drugiej stronie schodów - dokładnie nad tymi dziś założonymi szybami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dr_au 11.07.2013 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2013 Znaczy się na piętrze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 11.07.2013 18:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2013 tak, od sypialni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beatagl 11.07.2013 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2013 Witam Przepięknie Tych okien to Ci chyba każdy zazdrości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 11.07.2013 19:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2013 Witaj beatagl, dzięki. Bez przesady, wielu czeka jak będę żałował - że za zimno w zimie, że za ciepło w lato, że się strzaskało, że nie mam siły ich umyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 11.07.2013 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2013 Witam . i ja kibicuję i zaglądam ,robi się bardzo interesująco;) i pzrypominam się , jeśli chodzi o namiar na te cudowne okna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 11.07.2013 20:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2013 Witam, jeśli chodzi o okna: ekipa w końcu uszczelniła świetliki (w samą porę), ale obróbkę przywieźli trochę nie teges... Ostatecznie zdecydowaliśmy, że wracamy do pierwszego mojego pomysłu i obróbki stalowej przy górnym świetliku nie będzie. Teraz czekam aż się umówią z dachowcami i przyjadą wspólnie dokończyć dzieła. Oprócz świetlika zostało jeszcze wyregulować okna, założyć docelowe klamki i wymienić jedną szklaną balustradę, bo pojawiło się pęknięcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 11.07.2013 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2013 Mnie interesują bardziej te okna bezramowe Są swietne...... świetliki fajne , ale jak je myć? chyba ,że są jakieś specjalne szyby , samomyjące:D czyli firma jest od okien i szyb???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 11.07.2013 20:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2013 Ja nie mam okien bezramowych, tylko ramy są schowane a szklenie odbywa się od zewnątrz - tzw fasadówka. Tak, firma od wszystkich szkleń zewnętrznych. Szkła specjalne też są, ale nie u mnie i roboty do mycia szyb! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 11.07.2013 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2013 Fajny pomysł ze schowanymi ramami????w wylewce?????nie slyszalam o takim rozwiązaniu. ale super te okna wyszly zjawiskowo. gratuluję!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts