Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

architekta dom z prześwitem - komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Wojtku, dzięki. Kim jest Herrit Retfeld? Nawet wujek google nic nie mówi...

I nie powie, bo zgubiłem literkę "i" czym skutecznie przekręciłem mu nazwisko:yes:

Powinno być Rietveld Herrit (a w zasadzie Gerrit - przez towarzyszy konstruktywistów zwany częściej z rosyjska Herritem Rietfeldem)

Tak mi się z nim te Twoje schody jakoś skojarzyły.

Katti, adk - dzięki. I ja wciąż śledzę Wasze dzienniki.

Surowe kątowniki kupuje się na wagę, anodowane na sztuki. Właśnie szukam w pobliżu dłuższych (4m) anodowanych. Jak nie znajdę, najwyżej zastosuję surowe.

W Tychach jest taka firma z lampami ROSA-właśnie zamówiłam u nich lampy i anadowali na czarno-może można by się z nimi dogadać i kątowniki by dla Pana zrobili.Tak sobie pomyślałam-zawsze warto zapytać.

Ramy w wylewce - mądry pomysł. tylko trzeba dopilnować aby wylewka i żywica nie wlała się do nich. Mnie interesują szyny do szyb- tych przy schodach-co to jest i jaka mają wysokość -czy one w podłodze też sa na szynach czy zamocowane punktowo. Skąd okucia do tego pomysłu? Jaka grubość tych szyb? Czy one są hartowane?

GUMISIOWA, po pierwsze: jestem Robert (przynajmniej na forach), bez żadnych PANów - będzie mi bardzo miło jeśli obejdziemy się bez form grzecznościowych :)

Bardzo dziękuję za kontakt - jeszcze przed Twoim postem szukałem anodowni w pobliżu i też wpadłem na ROSĘ. Dziś już byłem dopytać o szczegóły. Anodowanie kosztuje 13-16/m2 netto. No i przewaga jest taka, że mogę zamówić anodowanie na czarno i biorę poważnie pod uwagę zrobienie wszystkich cokolików czarnych.

Surowe aluminium kosztuje niecałe 20zł/kg. U nas potrzeba jakieś 100mb z hakiem. Koszt 120mb materiału + anodowanie wyjdzie mniej niż 600zł. Czyli 5zł/mb - cenowo nie do pobicia :)

acca5, wszystkie okucia są po stronie szklarzy - ze mną były tylko uzgadniane szczegóły. I na dole i u góry są to ceowniki ze stali nierdzewnej. Wysokość u góry jakieś 5cm, na dole i u góry pod belką1,5-2cm. W to wchodzi szyba odrobinę niższa niż odległość miedzy profilami. Wkłada się ją najpierw do górnego profila i potem opuszcza do dolnego. No i z jednej strony dochodzi uszczelka. Szkło 8mm ESG, hartowane oczywiście.

GUMISIOWA, po pierwsze: jestem Robert (przynajmniej na forach), bez żadnych PANów - będzie mi bardzo miło jeśli obejdziemy się bez form grzecznościowych :)

Bardzo dziękuję za kontakt - jeszcze przed Twoim postem szukałem anodowni w pobliżu i też wpadłem na ROSĘ. Dziś już byłem dopytać o szczegóły. Anodowanie kosztuje 13-16/m2 netto. No i przewaga jest taka, że mogę zamówić anodowanie na czarno i biorę poważnie pod uwagę zrobienie wszystkich cokolików czarnych.

Surowe aluminium kosztuje niecałe 20zł/kg. U nas potrzeba jakieś 100mb z hakiem. Koszt 120mb materiału + anodowanie wyjdzie mniej niż 600zł. Czyli 5zł/mb - cenowo nie do pobicia :)

To bardzo mi miło -Gracjana jestem:D

Super wiadomość z tą ROSĄ-mnie tez anadowal na czarno bo w ofercie nie mieli i jesteśmy MEGA zadowoleni.

Fajnie,że można znaleźć jeszcze ludzi z którymi można się dogadać.

POZDRAWIAM I KIBICUJE:yes:

W tamtym roku prosiłem i pomogliście (i to skutecznie!), to i znów poproszę.

Rozpoczęło się głosowanie internautów na Najlepszą Przestrzeń Publiczną Województwa Śląskiego 2013.

http://www.slaskie.pl/npp/?grupa=20&rok=2013&id_menu=15

W tym roku w plebiscycie biorą udział dwa projekty z mojej pracowni, oba zrealizowane w Tychach:

- Remont i termomodernizacja budynku 3 L.O. http://rsplus.pl/projekty/publiczne/tychy_3lo/tychy_3lo.php poz. 28

- Mostki piesze w Parku Jaworek http://rsplus.pl/projekty/publiczne/tychy_mostki/tychy_mostki.php poz. 29

Będę wdzięczny za wsparcie jeśli Wam się oczywiście spodobają.

Procedura:

1. przyznajemy 3,2,1 punktów

2. podajemy adres e-mail

3. potwierdzamy głosy w wiadomości otrzymanej od organizatora

Chcąc zagłosować z innego adresu trzeba wyczyścić pliki cookie albo skorzystać z przeglądania w trybie prywatnym.

Wielkie dzięki za wsparcie!

Edytowane przez robert skitek
dodanie pozycji