robert skitek 11.07.2013 21:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2013 Tak, dolna rama chowa się w grubości wylewki, górna będzie schowana za czymś podwieszonym, a boczne zostają widoczne (zasłonią je zasłonki) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 12.07.2013 22:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2013 Zdjęcie "czarny hamerite" wygląda jak nieznana grafika Herrita Retfelda A to ciemne z "krzyżem"( 4 od dołu z ostatniego posta)...hmm... ależ tam się dzieje, wręcz instalacja z Mo-Ma . Dobry aparat to jedno, dobre oko , to dopiero skarb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 13.07.2013 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2013 Tak, dolna rama chowa się w grubości wylewki, górna będzie schowana za czymś podwieszonym, a boczne zostają widoczne (zasłonią je zasłonki)Super pomysł!!!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrmin 17.07.2013 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2013 WitamRozwiązanie z doświetleniem łazienki w sypialni to strzał w 10 .No wszystko zaczyna nabierać wyrazu widać że szkolony gość. Kibicuje Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 18.07.2013 17:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2013 Wojtku, dzięki. Kim jest Herrit Retfeld? Nawet wujek google nic nie mówi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GUMISIOWA 18.07.2013 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2013 Skromne wejście do domu...-kurcze jakie to słowo może mieć szerokie znaczenie:lol2: Bardzo mi się podoba-okna,podłogi początek schodów,szkło w domu-będzie lepiej niż w domu z Krakowa!!!!!!!! Pozwolę sobie nadal podglądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 18.07.2013 17:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2013 No skromne - zwyczajne drzwi, bez oszałamiających wymiarów, piwotów, doświetli itp. Jakiegoś holu też nie uświadczysz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 18.07.2013 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2013 Wojtku, dzięki. Kim jest Herrit Retfeld? Nawet wujek google nic nie mówi... I nie powie, bo zgubiłem literkę "i" czym skutecznie przekręciłem mu nazwisko:yes: Powinno być Rietveld Herrit (a w zasadzie Gerrit - przez towarzyszy konstruktywistów zwany częściej z rosyjska Herritem Rietfeldem) Tak mi się z nim te Twoje schody jakoś skojarzyły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 18.07.2013 19:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2013 No jakżebym nie znał pana Rietvelda i jego willi w Utrechcie A ja już myślałem, ze to jakiś nieznany mi artysta i znów wyjdzie słoma z butów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 18.07.2013 23:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2013 Robert - podziwiam w ukryciu.Zainteresowałeś mnie pomysłami na cokoły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katti 23.07.2013 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2013 Robert, jest dobrze (czytaj: bosko!) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 26.07.2013 09:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2013 Katti, adk - dzięki. I ja wciąż śledzę Wasze dzienniki.Surowe kątowniki kupuje się na wagę, anodowane na sztuki. Właśnie szukam w pobliżu dłuższych (4m) anodowanych. Jak nie znajdę, najwyżej zastosuję surowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GUMISIOWA 26.07.2013 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2013 Katti, adk - dzięki. I ja wciąż śledzę Wasze dzienniki. Surowe kątowniki kupuje się na wagę, anodowane na sztuki. Właśnie szukam w pobliżu dłuższych (4m) anodowanych. Jak nie znajdę, najwyżej zastosuję surowe. W Tychach jest taka firma z lampami ROSA-właśnie zamówiłam u nich lampy i anadowali na czarno-może można by się z nimi dogadać i kątowniki by dla Pana zrobili.Tak sobie pomyślałam-zawsze warto zapytać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 29.07.2013 04:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2013 Ramy w wylewce - mądry pomysł. tylko trzeba dopilnować aby wylewka i żywica nie wlała się do nich. Mnie interesują szyny do szyb- tych przy schodach-co to jest i jaka mają wysokość -czy one w podłodze też sa na szynach czy zamocowane punktowo. Skąd okucia do tego pomysłu? Jaka grubość tych szyb? Czy one są hartowane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 29.07.2013 11:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2013 GUMISIOWA, po pierwsze: jestem Robert (przynajmniej na forach), bez żadnych PANów - będzie mi bardzo miło jeśli obejdziemy się bez form grzecznościowych Bardzo dziękuję za kontakt - jeszcze przed Twoim postem szukałem anodowni w pobliżu i też wpadłem na ROSĘ. Dziś już byłem dopytać o szczegóły. Anodowanie kosztuje 13-16/m2 netto. No i przewaga jest taka, że mogę zamówić anodowanie na czarno i biorę poważnie pod uwagę zrobienie wszystkich cokolików czarnych. Surowe aluminium kosztuje niecałe 20zł/kg. U nas potrzeba jakieś 100mb z hakiem. Koszt 120mb materiału + anodowanie wyjdzie mniej niż 600zł. Czyli 5zł/mb - cenowo nie do pobicia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 29.07.2013 11:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2013 acca5, wszystkie okucia są po stronie szklarzy - ze mną były tylko uzgadniane szczegóły. I na dole i u góry są to ceowniki ze stali nierdzewnej. Wysokość u góry jakieś 5cm, na dole i u góry pod belką1,5-2cm. W to wchodzi szyba odrobinę niższa niż odległość miedzy profilami. Wkłada się ją najpierw do górnego profila i potem opuszcza do dolnego. No i z jednej strony dochodzi uszczelka. Szkło 8mm ESG, hartowane oczywiście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GUMISIOWA 29.07.2013 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2013 GUMISIOWA, po pierwsze: jestem Robert (przynajmniej na forach), bez żadnych PANów - będzie mi bardzo miło jeśli obejdziemy się bez form grzecznościowych Bardzo dziękuję za kontakt - jeszcze przed Twoim postem szukałem anodowni w pobliżu i też wpadłem na ROSĘ. Dziś już byłem dopytać o szczegóły. Anodowanie kosztuje 13-16/m2 netto. No i przewaga jest taka, że mogę zamówić anodowanie na czarno i biorę poważnie pod uwagę zrobienie wszystkich cokolików czarnych. Surowe aluminium kosztuje niecałe 20zł/kg. U nas potrzeba jakieś 100mb z hakiem. Koszt 120mb materiału + anodowanie wyjdzie mniej niż 600zł. Czyli 5zł/mb - cenowo nie do pobicia To bardzo mi miło -Gracjana jestem:D Super wiadomość z tą ROSĄ-mnie tez anadowal na czarno bo w ofercie nie mieli i jesteśmy MEGA zadowoleni. Fajnie,że można znaleźć jeszcze ludzi z którymi można się dogadać. POZDRAWIAM I KIBICUJE:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 31.07.2013 20:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2013 Rosa ma po prostu usługę anodowania, więc to nic wielkiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 01.08.2013 14:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2013 (edytowane) W tamtym roku prosiłem i pomogliście (i to skutecznie!), to i znów poproszę.Rozpoczęło się głosowanie internautów na Najlepszą Przestrzeń Publiczną Województwa Śląskiego 2013.http://www.slaskie.pl/npp/?grupa=20&rok=2013&id_menu=15 W tym roku w plebiscycie biorą udział dwa projekty z mojej pracowni, oba zrealizowane w Tychach:- Remont i termomodernizacja budynku 3 L.O. http://rsplus.pl/projekty/publiczne/tychy_3lo/tychy_3lo.php poz. 28- Mostki piesze w Parku Jaworek http://rsplus.pl/projekty/publiczne/tychy_mostki/tychy_mostki.php poz. 29 Będę wdzięczny za wsparcie jeśli Wam się oczywiście spodobają. Procedura:1. przyznajemy 3,2,1 punktów2. podajemy adres e-mail3. potwierdzamy głosy w wiadomości otrzymanej od organizatora Chcąc zagłosować z innego adresu trzeba wyczyścić pliki cookie albo skorzystać z przeglądania w trybie prywatnym. Wielkie dzięki za wsparcie! Edytowane 27 Sierpnia 2013 przez robert skitek dodanie pozycji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gdytom 01.08.2013 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2013 Done !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts