lullaby 13.11.2013 22:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2013 (…)nie jestem inżynierem architektem, niemniej od ponad 25 lat, z niezłym chyba skutkiem, zajmuję się tylko projektowaniem(…) Dziękuję za odpowiedź. Linki nie będą mi już potrzebne Co nowego Robert? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katu 14.11.2013 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2013 gratuluję liceum w Tychach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 04.12.2013 00:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2013 katu, dziękuję. Gdyby ktoś nie wiedział ocokaman, to tu znajdzie odpowiedź: http://www.sarp.katowice.pl/19__11__2013_Dyskusja_o_Architekturze_Roku__450.html Lullaby, proszę mi tu nie denerwować kibiców . Już wystarczy, że z wątku uciekła Elfir nie pozostawiając po sobie śladu... A prace się wewnątrz się posuwają, nieco wolniej - ale trudno. Musieliśmy sobie zrobić przyjemną kilkutygodniową przerwę Z niecierpliwością czekam na beton w kuchni i jego poprawienie na wejściu, ale musiało to poczekać - po prostu muszę być przy tym osobiście. belgijska pralinka - witam u siebie i dziękuję. Twoje zmagania też podglądam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 04.12.2013 00:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2013 Robert, S U P E R Cieszę się, bo należy Ci się i już Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dr_au 04.12.2013 05:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2013 Robercie - gratuluję liceum. Głosowałem na niego we wcześniejszym plebiscycie. A z domem czekam na jakieś zdjęcia albo coś . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
belgijska pralinka 04.12.2013 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2013 http://emotikona.pl/emotikony/pic/sikanie.gifgratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domi-nikka 04.12.2013 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2013 Witaj Robercie, bardzo fajny, nowoczesny projekt - bardzo mi się podoba! Odważny, ale ja lubię nieszablonowe rozwiązania Na początku mieliśmy pomysł na dom z płaskim dachem, ale niestety w międzyczasie zmienił się MPZP i nałożono obowiązek stosowania dachów spadzistych. Będę zaglądać, jeżeli pozwolisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yaa 04.12.2013 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2013 zagladam sobie od czasu do czasu do twojego dziennika zeby popatrzec na podlogi bardzo mi sie podobaja takie lustrzane, szczegolnie biale z jakiego powodu zdecydowales sie na zmatowienie podlogi czarnej ? czy taka podloga nie brudzi sie bardziej ? na czarnym pewnie tego nie widac, ale czy na matowej bialej nie bylyby widoczne, trudne do doczyszczenia ? no i obawiam sie rysowania bialej nawierzchni i brudzenia w tych miejscach, oraz reakcji na duze naslonecznienie na zdjeciach ciezko to ocenic a nie mialam okazji obejrzec takiej podlogi na zywo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 04.12.2013 21:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2013 Pestko, doktorze, pralinko - bardzo dziękuję!zdjęcia wrzuciłem, choć nowości raczej żadne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 04.12.2013 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2013 kurczę jak ja uwielbiam oglądać ten dom w łazience nie będzie płytek?? czy w związku z tym ściany są pomalowane jakąś specjalną farbą?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 04.12.2013 21:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2013 Witaj Robercie, bardzo fajny, nowoczesny projekt - bardzo mi się podoba! Odważny, ale ja lubię nieszablonowe rozwiązania Na początku mieliśmy pomysł na dom z płaskim dachem, ale niestety w międzyczasie zmienił się MPZP i nałożono obowiązek stosowania dachów spadzistych. Będę zaglądać, jeżeli pozwolisz Witam, dziękuję i zapraszam. Skoro publikuję, to nie mam nic przeciwko zaglądaniu. I wręcz zachęcam do komentowania, tych z odmienną opinią również! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 04.12.2013 21:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2013 zagladam sobie od czasu do czasu do twojego dziennika zeby popatrzec na podlogi bardzo mi sie podobaja takie lustrzane, szczegolnie biale z jakiego powodu zdecydowales sie na zmatowienie podlogi czarnej ? czy taka podloga nie brudzi sie bardziej ? na czarnym pewnie tego nie widac, ale czy na matowej bialej nie bylyby widoczne, trudne do doczyszczenia ? no i obawiam sie rysowania bialej nawierzchni i brudzenia w tych miejscach, oraz reakcji na duze naslonecznienie na zdjeciach ciezko to ocenic a nie mialam okazji obejrzec takiej podlogi na zywo Fetysz jakiś O powodach zmatowienia pisałem wcześniej: Mat ukrywa smugi i nierówności, a dodatkowo chciałem stracić głębię jaka się pojawiła na czarnej podłodze. Acha, no i główny powód - uparcie się żony . Na dobre czasem wychodzi. Myślę, że z brudzeniem jest podobnie na macie i bez niego. Możliwe, że będziemy je matowić za jakiś czas - jeśli faktycznie łatwo się porysują. Z nasłonecznieniem i żółknięciem w miejscach bezpośrednio wystawionych na UV problem już wystąpił. Były przez to poprawki. Zdjęcia zawsze wyglądają lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 04.12.2013 21:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2013 kurczę jak ja uwielbiam oglądać ten dom w łazience nie będzie płytek?? czy w związku z tym ściany są pomalowane jakąś specjalną farbą?? Tak, płytek nie będzie, przynajmniej przy wannach i umywalkach. Lateksowa farba TEKNOS Superlateksi - pisałem już o tym wcześniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greywolf 04.12.2013 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2013 Robercie, Obraz wyłaniającej się zabudowy w kuchni to już znak, że "widać koniec". Podczytuję od miesięcy, ale ujawniam się teraz, bo finisz niedługo. Powzdychałem sobie nie raz i nie dwa przy zdjęciach Twojego domu, ale coś czuję, że prawdziwe zaskoczenie przede mną. Jeśli znalazłbyś czas, przy okazji następnej wizyty na budowie i fotorelacji, na zrobienie kilku zdjęć wysokiej zabudowy w kuchni (ogólnych + detale) oraz ich zamieszczenie w dzienniku, byłbym wdzięczny. BTW, jak długa jest ta zabudowa? Czy to 4 metry? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 04.12.2013 21:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2013 Witaj greywolf, Nie ma na razie co robić zdjęć, bo na razie prócz szaf nic nie ma, nawet półek. Tak, są to cztery metrowe szafy z Ikei. Trzy płytkie i jedna głęboka. Będą zasłonięte przesuwnymi drzwiami, też ikeowskimi. Kiedy je planowaliśmy, Ikea nie miała ich w ofercie - chyba wprowadzili je specjalnie dla nas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koktajl 04.12.2013 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2013 (edytowane) Wracajac do tematu lazienkowego;) czy macie jakaś lazienke tez na dole? Edytowane 4 Grudnia 2013 przez koktajl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dr_au 04.12.2013 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2013 Tam zaraz kontrowersyjne. Po prostu jak dla mnie przemieszanie łazienki z sypialnią (a nie samo umieszczenie kibelka), jest niepraktyczne, choć oczywiście przestrzeń wygląda świetnie. Ale tu bardzo wiele zależy od trybu życia (np. jak często wstaje się o zdecydowanie różnych porach). Dom oczywiście wygląda rewelacyjnie i napawam się kolejnymi zdjęciami . Fajnie jest obserwować jak wszystkie te elementy łączą się w jedną całość, jak dobrze spasowana układanka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 04.12.2013 22:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2013 Wracajac do tematu lazienkowego;) czy macie jakaś lazienke tez na dole? Na dole samo wc. Jest całe czarne z białą ceramiką. Dla przypomnienia aktualne rzuty: http://rsplus.pl/pub/forum/nasz%20dom/20120315/PARTER.jpg http://rsplus.pl/pub/forum/nasz%20dom/20120315/PI%CATRO.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 04.12.2013 22:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2013 Tam zaraz kontrowersyjne. Po prostu jak dla mnie przemieszanie łazienki z sypialnią (a nie samo umieszczenie kibelka), jest niepraktyczne, choć oczywiście przestrzeń wygląda świetnie. Ale tu bardzo wiele zależy od trybu życia (np. jak często wstaje się o zdecydowanie różnych porach). Dom oczywiście wygląda rewelacyjnie i napawam się kolejnymi zdjęciami . Fajnie jest obserwować jak wszystkie te elementy łączą się w jedną całość, jak dobrze spasowana układanka. To nie był przytyk No i dziękuję. Znów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dr_au 05.12.2013 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2013 To nie był przytyk Ależ w ogóle tak to nie traktuję. Po prostu lubię dyskusje . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts