duś1719506024 18.12.2013 22:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2013 kurczę, a myślałam, że profesjonalistom się tacy fachmani nie trafiają. trzymam kciuki, żeby się jednak udało osiągnąć zamierzony efekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
belgijska pralinka 19.12.2013 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2013 robota ich przerosla poprostu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 19.12.2013 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2013 Szczerze współczuję. Mnie elektryk i tynkarze - polecani! - zostawili, ale jednak na etapie kiedy można było łatwo zastąpić ich kimś innym, ale opóźnienie to opóźnienie.Dobrze, że nie płaciłeś jeszcze nic.Żałowałam, że nie zdecydowałam się na betony - ale widzę, że jednak polscy fachowcy jeszcze za mało doświadczenia mają, no i koszty są wysokie.pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marchew 19.12.2013 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2013 Robercie - coś wymyślisz! Nie w takich sytuacjach pewnie już byłeś. Dasz radę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomekwa 19.12.2013 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2013 Ups...na chwilę obecną jeszcze takich problemów nie mam, pewnie zaczną się wiosną jak wejdą ekipy elektryków, hydraulików, tynkarzy i posadzkarzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 19.12.2013 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2013 Robert, szkoda nerwów... trzymam kciuki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 19.12.2013 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2013 Ja, podobnie jak duśka, myślałam, że architektom takie rzeczy się nie zdarzają. Zawsze maja wszystko i wszystkich sprawdzonych. A tu proszę, rzeczywistość jest brutalna jednak. Strasznie mi przykro. Mam nadzieję, że jakoś sobie poradzisz i wyjdziesz na tym lepiej. Nie rozumiem, po co się ludzie podejmują czegoś ponad ich możliwości???? Dobrze chociaż, że nie poniosłeś strat finansowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 19.12.2013 19:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2013 Dziękuję wszystkim. Działam. Wyceny specjalistycznych firm to 8-10 tys. I choć ich blaty wyglądają bosko, nie stać nas. Wciąż jeszcze szukamy. Alternatywą jest zrobienie blatu samemu - na pewno najtaniej, ale objęte dość dużym ryzykiem... Jeśli ktoś z Was to przerabiał na blacie kuchennym, wdzięczny będę za każdą pomoc. Są też alternatywy, ale na razie jeszcze próbuję się trzymać betonu. Co do Waszych uwag odnośnie wykonawców dla architektów. Pewnie macie rację - zwykle projektant ma wcześniej kontakt z wykonawcami na wcześniejszych budowach. Problem w tym, że nasi klienci budują domy na dwa sposoby: albo bardzo dobrymi i drogimi firmami, albo - jak większość forumowiczów - "poluje" na wykonawców poszczególnych prac z różnym efektem. Oczywiście wszystko rozbija się o pieniądze. No i na betonowe blaty żaden z moich klientów jeszcze się nie zdecydował... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M.A.G. 19.12.2013 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2013 Współczuję wpadki z wykonawcą... Ale zdarza się. Myślę, że spokojnie możesz próbować samodzielnie. W końcu co najgorszego może się stać? Nie uda się to wystarczy wylać raz jeszcze. Koszt znikomy. Niechby Ci się udało za 8 razem to i tak zamkniesz się w tysiaku-dwóch ze wszystkimi próbami. Najważniejsze to dobrać mieszankę i rzetelnie zwibrować całość. Podpowiem tylko że możesz spróbować podpytać może w jakiejś niedużej fabryce kostki czy bloczków betonowych o stół wibracyjny i możliwość skorzystania z niego. Ostatecznie niektóre małe zakłady pogrzebowe mają takie stoły bo produkują elementy betonowe do budowy grobowców (wiem bo sąsiad się tym para) My będziemy próbować również z blatem. 3 mam kciuki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 19.12.2013 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2013 trochę nie rozumiem. Gdzie tam, nic nie rozumiem. Przecież pokazywałeś podłogi jako skończone. Czyli nie są jeszcze skończone? Co schrzanili, beton czy żywice?Współczuję ale niestety, nasz rynek fachowcowy płytki strasznie jest... ja chciałam znaleźć kogoś do żywicy w łazience, marne 10m2 nikomu się nie opłacało, chyba sama wyleję... kiedyś, jak mi tymczasowe "gumoleum" obrzydnie do cna. Docelowo miał być korek zalany bezbarwną żywicą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 19.12.2013 21:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2013 MAG, pewnie tak się skończy. Po nowym roku będę jeszcze rozmawiał z pewnym technologiem. Zobaczymy.EZS - chodzi o beton. Tak, załączyłem kiedyś zdjęcie - zrobione tuż przed "wspaniałomyślną" poprawką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
COZZI agency 19.12.2013 23:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2013 Interesujace, powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honya 20.12.2013 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2013 Robercie, może skoro tej firmie nie zapłaciłeś, a ci się migają od wykonania korekty, może dobrym pomysłem byłoby zastosowanie mikrobetonu?firma concrete design wykonuje takie rzeczy. ps. współczuję rozczarowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 26.12.2013 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2013 http://foto3.m.onet.pl/_m/c9da22c5fda6c03856431bfc10fadf33,21,19,0.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztof5426 26.12.2013 22:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2013 Może trochę późno, ale mimo wszystko . Szczęśliwych Świąt ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 27.12.2013 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 31.12.2013 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2013 http://kartki24.eu/kartki/269/5/d/5032.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 07.01.2014 22:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2014 Bardzo, bardzo dziękuję Wam za życzenia. I Wam wszystkim zaglądającym wszystkiego dobrego w Nowym Roku! Honya, rozeznam temat, dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztof5426 11.01.2014 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2014 Robercie !Może Ci się przyda !Mój kolega restaurował samochód i znalazł firmę w Poznaniu, która wydrukowała folie samoprzylepną / taką w ciapki /Pamiętam, że było to kilkakrotnie tańsze niż malowanie.Może spróbuj iść tym tropem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 11.01.2014 22:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2014 Tu akurat musi być tapeta. Folia ew. na meble np. - kiedyś i tam planowaliśmy grafikę, ale to chyba odpuścimy. W każdym razie dzięki za sugestie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts