Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

architekta dom z prześwitem - komentarze

Recommended Posts

Robercie, nie będę się powtarzać że pięknie ;)

(poczekam na skończoną całość, wówczas wystosuję peany... ;) )

mam pytanie - widzę że u Młodego macie mapę magnetyczną Janoda. Jak się to-to przykleja do ściany? nie odpada? nie schodzi z farbą? można potem odkleić, czy też trzyma się na amen?

Nigdzie na internecie nie mogę znaleźć info na temat tego ustrojstwa, wdzięczna będę więc za opinie z pierwszej ręki...

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Już się nie będę zachwycać - bo to aż wstyd, że wszystkie posty to ochy i achy ;) :)

Mam pytanko Robercie odnośnie listew przypodłogowych, czy do drzwi ukrytych będziesz brał np. te które oferuje Leon, czy innego producenta, czy może opcja bezlistwowa?

Też będziemy mieć Sarę Leona i tak teraz kombinujemy co zrobić. Listwy Leona trochę drogie i może wykombinujemy coś z blachy, która została nam z dachu.

Nawet już mamy pewną koncepcję.

Pozdrawiam :)

Robercie, nie będę się powtarzać że pięknie ;)

(poczekam na skończoną całość, wówczas wystosuję peany... ;) )

mam pytanie - widzę że u Młodego macie mapę magnetyczną Janoda. Jak się to-to przykleja do ściany? nie odpada? nie schodzi z farbą? można potem odkleić, czy też trzyma się na amen?

Nigdzie na internecie nie mogę znaleźć info na temat tego ustrojstwa, wdzięczna będę więc za opinie z pierwszej ręki...

Mapa jest na samoprzylepnej folii. Bardzo ładnie trzyma się ściany z tynkiem cem.-wap. Jeśli najpierw nie dociśniesz mocno całości, to można jeszcze odkleić.

A jak maluch dorośnie do korzystania ze schodów w sposób odpowiedzialny, łatwo można się tej fajnej linki pozbyć.

Jak pisałeś o zabezpieczeniu, nie myślałam, że tak elegancko wyjdzie :yes:

Panie Architekcie OGROMNE BRAWA!!!!!!!!!!!

dom moich marzeń zarówno pod względem architektonicznym jak i wykończenia :jawdrop:

schody cudne i genialny pomysł z rozwiązaniem barierki !!!!, pomieszczenia przestronne, okna super i oczywiście te doświetlenia, bajka

jak będę budować następny dom to zgłaszam się do Pana o zaprojektowanie

i widzę też, że Ikea ma u Pana miejsce, tez lubię ich "inność"

pozdrawiam i czekam na koniec budowy z zapartym tchem :wave:

A jak maluch dorośnie do korzystania ze schodów w sposób odpowiedzialny, łatwo można się tej fajnej linki pozbyć.

Jak pisałeś o zabezpieczeniu, nie myślałam, że tak elegancko wyjdzie :yes:

Taki był właśnie plan. Za kilka lat może odkryjemy jaki mamy fajny nowy pochwyt :). A może będziemy zawiązywać co jakiś czas nową, nieco inaczej? Któż to wie...

Panie Architekcie OGROMNE BRAWA!!!!!!!!!!!

dom moich marzeń zarówno pod względem architektonicznym jak i wykończenia :jawdrop:

schody cudne i genialny pomysł z rozwiązaniem barierki !!!!, pomieszczenia przestronne, okna super i oczywiście te doświetlenia, bajka

jak będę budować następny dom to zgłaszam się do Pana o zaprojektowanie

i widzę też, że Ikea ma u Pana miejsce, tez lubię ich "inność"

pozdrawiam i czekam na koniec budowy z zapartym tchem :wave:

Bardzo mi miło, dziękuję.

Szkoda, że większość inwestorów buduje tylko raz... Ale trzymam za słowo ;)

Stanowczo masz weselsze obrazy niż my. Ale wielkością Cię pewnie przebiję ;) Nawiasem mówiąc to okropny problem takie wielkie płótna. Weź tu i powieś rozsądnie kilka sztuk od 120x100 po 220x100. A ja mam tylko jedną tak spektakularną ścianę, też przy schodach, jak u Ciebie.

Bardzo mi miło, dziękuję.

Szkoda, że większość inwestorów buduje tylko raz... Ale trzymam za słowo ;)

Robert, pewnie nie pamiętasz co pisałam u Nelli Sza :) – że gdybym..., to... Ale ja mam córkę, która będzie budować :wiggle: Jeszcze nie wiem kiedy. Na razie buduje stajnię.

Stanowczo masz weselsze obrazy niż my. Ale wielkością Cię pewnie przebiję ;) Nawiasem mówiąc to okropny problem takie wielkie płótna. Weź tu i powieś rozsądnie kilka sztuk od 120x100 po 220x100. A ja mam tylko jedną tak spektakularną ścianę, też przy schodach, jak u Ciebie.

Ten ma 150cm na szerokość. Mamy jeszcze kilka obrazów, ale nie wiem czy chcemy robić z tej ściany galerię.

Robert, pewnie nie pamiętasz co pisałam u Nelli Sza :) – że gdybym..., to... Ale ja mam córkę, która będzie budować :wiggle: Jeszcze nie wiem kiedy. Na razie buduje stajnię.

Córka to sobie lepiej sama wybierze! Spoko, przez 10 lat na FM, miałem stąd aż jednego klienta, który zlecił mi projekt. Więc nie bardzo tu jestem z tego powodu :)

Robercie-jeśli kiedyś mi się przydaży-ja będę tym drugim-obiecuje:)

Dom bajkowy jak dla mnie pod każdym względem!!!

Ale schody po prostu zapierają mi dech ,odbierają mowę co mi się raczej nie zdarza:)))))

Gratuluje bardzo,bardzo,bardzo-niech Wam się cudownie mieszka w zdrowiu i spokoju i życzliwości ludzkiej!!!!!

I bardzo proszę o ewentualne namiary malarskie.Ja sama mam dużą pustą ścianę i wciąż niczego nie wyhaczyłam:(