yummyyummy 08.04.2014 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2014 Robercie, nie będę się powtarzać że pięknie (poczekam na skończoną całość, wówczas wystosuję peany... ) mam pytanie - widzę że u Młodego macie mapę magnetyczną Janoda. Jak się to-to przykleja do ściany? nie odpada? nie schodzi z farbą? można potem odkleić, czy też trzyma się na amen? Nigdzie na internecie nie mogę znaleźć info na temat tego ustrojstwa, wdzięczna będę więc za opinie z pierwszej ręki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beyatka 08.04.2014 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2014 Już się nie będę zachwycać - bo to aż wstyd, że wszystkie posty to ochy i achy Mam pytanko Robercie odnośnie listew przypodłogowych, czy do drzwi ukrytych będziesz brał np. te które oferuje Leon, czy innego producenta, czy może opcja bezlistwowa? Też będziemy mieć Sarę Leona i tak teraz kombinujemy co zrobić. Listwy Leona trochę drogie i może wykombinujemy coś z blachy, która została nam z dachu. Nawet już mamy pewną koncepcję. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 08.04.2014 20:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2014 beyatka, pisałem o tym w dzienniku:http://forum.muratordom.pl/showthread.php?180363-architekta-dom-z-prze%C5%9Bwitem&p=6052931&viewfull=1#post6052931 pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 08.04.2014 20:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2014 Robercie, nie będę się powtarzać że pięknie (poczekam na skończoną całość, wówczas wystosuję peany... ) mam pytanie - widzę że u Młodego macie mapę magnetyczną Janoda. Jak się to-to przykleja do ściany? nie odpada? nie schodzi z farbą? można potem odkleić, czy też trzyma się na amen? Nigdzie na internecie nie mogę znaleźć info na temat tego ustrojstwa, wdzięczna będę więc za opinie z pierwszej ręki... Mapa jest na samoprzylepnej folii. Bardzo ładnie trzyma się ściany z tynkiem cem.-wap. Jeśli najpierw nie dociśniesz mocno całości, to można jeszcze odkleić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 08.04.2014 20:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2014 Schody zabezpieczone:http://rsplus.pl/pub/forum/nasz%20dom/20140408/DSC_0009%20copy.jpg http://rsplus.pl/pub/forum/nasz%20dom/20140408/DSC_0011%20copy.jpg Wszystko dzięki żeglarskim umiejętnościom jednego z moich współpracowników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jazzy 09.04.2014 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2014 Ciekawy patent na barierkę Tylko te zasłony, tudzież firany w oknach jakoś mi nie leżą... hm. Byc może na żywo wygląda to lepiej pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 09.04.2014 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2014 A jak maluch dorośnie do korzystania ze schodów w sposób odpowiedzialny, łatwo można się tej fajnej linki pozbyć. Jak pisałeś o zabezpieczeniu, nie myślałam, że tak elegancko wyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dommina 11.04.2014 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2014 Panie Architekcie OGROMNE BRAWA!!!!!!!!!!! dom moich marzeń zarówno pod względem architektonicznym jak i wykończenia schody cudne i genialny pomysł z rozwiązaniem barierki !!!!, pomieszczenia przestronne, okna super i oczywiście te doświetlenia, bajka jak będę budować następny dom to zgłaszam się do Pana o zaprojektowanie i widzę też, że Ikea ma u Pana miejsce, tez lubię ich "inność" pozdrawiam i czekam na koniec budowy z zapartym tchem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 11.04.2014 20:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2014 Ciekawy patent na barierkę Tylko te zasłony, tudzież firany w oknach jakoś mi nie leżą... hm. Byc może na żywo wygląda to lepiej pozdrawiam Dzięki. Nie każdemu musi się wszystko podobać. I całe szczęście! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 11.04.2014 20:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2014 wcale nieźle ta barierka wygląda! No nie? Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 11.04.2014 20:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2014 A jak maluch dorośnie do korzystania ze schodów w sposób odpowiedzialny, łatwo można się tej fajnej linki pozbyć. Jak pisałeś o zabezpieczeniu, nie myślałam, że tak elegancko wyjdzie Taki był właśnie plan. Za kilka lat może odkryjemy jaki mamy fajny nowy pochwyt . A może będziemy zawiązywać co jakiś czas nową, nieco inaczej? Któż to wie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 11.04.2014 20:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2014 Panie Architekcie OGROMNE BRAWA!!!!!!!!!!! dom moich marzeń zarówno pod względem architektonicznym jak i wykończenia schody cudne i genialny pomysł z rozwiązaniem barierki !!!!, pomieszczenia przestronne, okna super i oczywiście te doświetlenia, bajka jak będę budować następny dom to zgłaszam się do Pana o zaprojektowanie i widzę też, że Ikea ma u Pana miejsce, tez lubię ich "inność" pozdrawiam i czekam na koniec budowy z zapartym tchem Bardzo mi miło, dziękuję. Szkoda, że większość inwestorów buduje tylko raz... Ale trzymam za słowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 11.04.2014 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2014 Stanowczo masz weselsze obrazy niż my. Ale wielkością Cię pewnie przebiję Nawiasem mówiąc to okropny problem takie wielkie płótna. Weź tu i powieś rozsądnie kilka sztuk od 120x100 po 220x100. A ja mam tylko jedną tak spektakularną ścianę, też przy schodach, jak u Ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 11.04.2014 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2014 Bardzo mi miło, dziękuję. Szkoda, że większość inwestorów buduje tylko raz... Ale trzymam za słowo Robert, pewnie nie pamiętasz co pisałam u Nelli Sza – że gdybym..., to... Ale ja mam córkę, która będzie budować Jeszcze nie wiem kiedy. Na razie buduje stajnię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 11.04.2014 20:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2014 Stanowczo masz weselsze obrazy niż my. Ale wielkością Cię pewnie przebiję Nawiasem mówiąc to okropny problem takie wielkie płótna. Weź tu i powieś rozsądnie kilka sztuk od 120x100 po 220x100. A ja mam tylko jedną tak spektakularną ścianę, też przy schodach, jak u Ciebie. Ten ma 150cm na szerokość. Mamy jeszcze kilka obrazów, ale nie wiem czy chcemy robić z tej ściany galerię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 11.04.2014 20:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2014 Robert, pewnie nie pamiętasz co pisałam u Nelli Sza – że gdybym..., to... Ale ja mam córkę, która będzie budować Jeszcze nie wiem kiedy. Na razie buduje stajnię. Córka to sobie lepiej sama wybierze! Spoko, przez 10 lat na FM, miałem stąd aż jednego klienta, który zlecił mi projekt. Więc nie bardzo tu jestem z tego powodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 11.04.2014 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2014 Ja z obrazami mam przymus, to dzieła wuja mojego J. Córce na pewno podpowiem architekta. Ma własne zdanie, ale się mnie radzi, więc kto wie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 12.04.2014 18:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2014 Mus to mus My mamy wolny wybór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GUMISIOWA 12.04.2014 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2014 Robercie-jeśli kiedyś mi się przydaży-ja będę tym drugim-obiecuje:)Dom bajkowy jak dla mnie pod każdym względem!!!Ale schody po prostu zapierają mi dech ,odbierają mowę co mi się raczej nie zdarza:)))))Gratuluje bardzo,bardzo,bardzo-niech Wam się cudownie mieszka w zdrowiu i spokoju i życzliwości ludzkiej!!!!! I bardzo proszę o ewentualne namiary malarskie.Ja sama mam dużą pustą ścianę i wciąż niczego nie wyhaczyłam:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KMI 12.04.2014 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2014 Mam takie pytanie, może już gdzieś opisywałeś ale jakoś przeoczyłem, w kuchni nad płytą grzewczą masz taką nieświecącą się lampę, zakładam że to rodzaj pochłaniacza, możesz coś o nim napisać ? Hamak przy oknie na piętrze jest ekstra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts