pestka56 26.04.2014 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2014 Pewnie, że musicie spróbować jak to z roślinkami będzie. Jest ich sporo, więc pomyślałam, że kontrola się przyda. Może nie wszystkim, ale niektórym, tym bardziej wrażliwym. Ja nigdy nie wiem ile i kiedy, które domowe podlewać. Z ogrodowymi lepiej się dogaduję Dzięki za linki. Miałeś już możliwość sprawdzenia jak ten system działa? Jakie wrażenia? Dopytuję o Twoje schody, bo moje wciąż leżą w garażu nie zainstalowane. Wymyśliłam sobie belkę drewnianą z podcięciami do zamontowania stopni 10 cm grubości, każdy z jednego kawałka drewna. Nasz zaprzyjaźniony tartak wywiązał się jak należy, ale nastąpiły opóźnienia w montażu. Myślę, że na szczęście, bo odkąd zobaczyłam Twoje (jeszcze bez stopni), mój pomysł zaczął mi się wydawać zbyt ciężki w wyglądzie. Każda wizyta w garażu owocuje coraz większą ilością wątpliwości. Najchętniej zamieniłabym belę drewnianą na 2 stalowe jak Twoje, ale umieszczone pod stopniami. W stopniach trzeba by zrobić podcięcia i pewnie jakieś podpory dospawać do belek. Nie wiem czy to możliwe do zrealizowania. Jak przemyślę będę musiała pogadać ze stolarzem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nelli Sza 26.04.2014 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2014 Prawdę mówiąc z wszystkich zmian, jakie do tej pory wprowadziliśmy to rezygnacja z dwóch okien na ścianie wschodniej, no i z tych desek. Jeżeli masz na myśli wyjście na taras od wschodu, to takie zamierzenie było od samego poczatku, o tym wielokrotnie mówiliśmy. To wszystko, co sobie teraz przypominam. A co do klimatu leśnego domku, to pewnie masz rację, może być podobnie. Z tym, że schody były moją wielką bolączką (a dokładniej balustrada), a teraz mogłyby być piękne. Chciałabym bardzo takie jak Twoje, ale z drugiej strony mamy odzyskane nasze stare stopnie i szkoda byłoby ich nie wykorzystać. Zadzwonimy w przyszłym tygodniu bo przejmuję się zaistniałą sytuacją. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 26.04.2014 22:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2014 Nelli, Ty się nie przejmuj. Oprócz okien po prostu jest kilka rozwiązań technicznych, które wybiłbym Wam szybko z głowy, ale nikt mnie nie zapytał. A widzę je już po fakcie. Chciałem pomóc, a nie przeszkadzać i robić problemy. W tym wypadku projekt zaczął żyć własnym życiem, a kierownik budowy i forum stały się ważniejsi niż projektant. Zwykle jestem przyzwyczajony do innej współpracy na linii inwestor - projektant, ale też Wasz projekt rządzi się od początku innymi prawami. Tak więc tak to już zostawmy, mam nadzieję, że dobrze Wam się będzie mieszkać i ostatecznie będziecie zadowoleni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 26.04.2014 22:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2014 Pestka, system działa od roku. Zima jaka była każdy wie, ale problemów żadnych na razie nie było. System działał na naprawdę niskich temperaturach, co przy p.c. ma ogromne znaczenie. Patrząc na to, co wklejasz w wątku ze schodami, na pewno będzie dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 26.04.2014 23:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2014 Pestka, system działa od roku. Zima jaka była każdy wie, ale problemów żadnych na razie nie było. System działał na naprawdę niskich temperaturach, co przy p.c. ma ogromne znaczenie. Patrząc na to, co wklejasz w wątku ze schodami, na pewno będzie dobrze Chcialabym, ale nie chcialabym też, żeby mnie przerosło finansowo. Dzięki za fajną ocenę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayadaski 27.04.2014 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2014 Robercie, gratulacje i mozesz byc dumny - wyszlo pieknie!!! A to zdjecie...jak z reklamy mastercard ....priceless: http://rsplus.pl/pub/forum/nasz%20dom/20140417/DSC_8288%20copy.jpg Pozdrowienia, Maja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 27.04.2014 21:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2014 mayadaski, pięknie dziękuję! Też je bardzo lubię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 30.04.2014 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2014 A ja za to podpytam o fototapetę. Gdzie robiłeś ją? Jak duży musi być plik wsadowy(rozdzielczość)? Na jakie podłoże była kładziona? Gruntowane,malowane, płyta mdf? Czy jesteś zadowolony z jej jakości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 01.05.2014 19:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2014 W końcu zamówiłem w Tychach, na miejscu. Ja swoje zdjęcie obrobiłem graficznie, tak, że składa się z małych kółeczek i to z bliska widać, ale tak chciałem. Wtedy rozdzielczość źródłowego zdjęcia nie jest już problemem. Do druku dałem w 150dpi. Druk był na folii samoprzylepnej, nie na fototapecie. Klejona na zagruntowaną i raz pomalowaną ścianę, bo bez malowania prześwitywały plamy.Jak na razie jestem zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 01.05.2014 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2014 Gratuluję ukończenia domu, zamieszkania... i .. " w nowym domku nowego potomku" Baaardzo podoba mi się cay dom.. grutulki.... Jeszcze gratuluję projektu u Nelci... domek jest super, bardzo mi się podoba... z całą pewnością będzie to cieplutki i przytulny dom tak jak i jego właściciele... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygii 01.05.2014 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2014 Robert, Z punktu widzenia wizualnego nie mogłeś tego zaprojektować lepiej pięknie ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 01.05.2014 21:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2014 Dzięki, zygii. Co zrobić? Taka praca Podglądam cały czas u Ciebie - pięknie. Świetnie wyszły spieki, my się przymierzamy chyba w czerwcu sami je robić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 01.05.2014 22:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2014 Arnika, bardzo dziękuję, ale domu jeszcze nie skończyliśmy, niestety. Cieszę się też, że dom Nelli Ci się też podoba. Myślę, że będzie im w nim dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 02.05.2014 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2014 Robert, gratulacje! Przeczytałam dzisiaj końcówkę dziennika i naprawdę gratuluję Ci wspaniałej pracy! Wnętrza i pomysły fantastyczne! Drewno na suficie wyszło rewelacyjnie. Jestem też zachwycona "donicą" w salonie i piękną zielenią, którą zgromadziliście Pozdrowienia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lullaby 02.05.2014 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2014 Gratulacje z okazji przeprowadzki! Zrobiło się mocno domowo. Piętro podoba mi się bardziej. Jest jasno, przestronnie i konsekwentnie. Na parterze świetlik robi dobrą robotę Nie przemawia do mnie donica i jej aranżacja. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jazzy 03.05.2014 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2014 Piętro podoba mi się bardziej. Jest jasno, przestronnie i konsekwentnie. Nie przemawia do mnie donica i jej aranżacja. Podzielam zdanie lullaby Mam też wrażenie, że ściana w sypialni jest zbyt wąska i stoliki nocne się już nie mieszczą, czyli wystają poza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 06.05.2014 20:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2014 Basia_KRK, bardzo się cieszę, że się tak podoba! Lullaby, to "domowo" prawie jak zarzut Większość czasu przebywamy na dole i ja osobiście chyba lepiej się tu nawet czuję niż na górze. Jazzy, jeszcze na wizualizacjach nie było stolików, a szerokość ścianki jest dokładnie dopasowana do szerokości łóżka. Ale stoliczki planowaliśmy i mi to wysunięcie nie przeszkadza. Nasz labek też się jakoś odnalazł w nowym domu... http://rsplus.pl/pub/forum/nasz%20dom/20140506/DSC_0267%20copy.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katiusha 07.05.2014 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2014 Dzień dobry przywitam się od razu, bo nieładnie tak podglądać z zapiecka po cichu... Kibicuję, wzdycham i podziwiam w całości od dawna. Wyszłam zza krzaka, bo skłoniło mnie do tego pytanie o podłogi żywiczne. W całym zachwycie zarówno nad czarną, jak i białą, przed położeniem takich powstrzymuje mnie obawa, że spędzę miłe wieczory i poranki na regularnym mopowaniu takiej podłogi.Byłam ostatnio na warsztatach z tikkurili i miałam szansę je podotykać. To było odlotowe doznanie, ale moje obawy o czystość wzrosły. Pisałeś, ze mieliście takie w poprzednim mieszkaniu. Jak oceniasz uciążliwość utrzymania ich we względnym wizualnym ładzie?W skali 1-10? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomekwa 07.05.2014 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2014 Robercie, kiedy zamierzasz zagospodarować taras na dachu? Jaki masz na to pomysł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 07.05.2014 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2014 Nasz labek też się jakoś odnalazł w nowym domu... http://rsplus.pl/pub/forum/nasz%20dom/20140506/DSC_0267%20copy.jpg O! I to mi się podoba najbardziej!!! I jeszcze tęczowe schody... mrrraaauuuu... Wiesz, że dom Twój kupuję ze wszystkim... ot chyba taka spójność myśli i potrzeb;). Czekam na elewację . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts