Gruszczynka 06.06.2014 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2014 Robercie ile maksymalnie muszę zostawić głębokości w stropodachu pod takie karnisze jak ty pokazałeś? Nie będziemy mieli w salonie sufitu podwieszanego i chciałam pochudzić stropodach o jakieś 3 cm (nie wiem czy tyle wystarczy aby schować tam karnisz z żabkami), ale muszę porozmawiać ze swoja architekt czy można. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 06.06.2014 20:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2014 Sam karnisz ma z 2 cm wysokości.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 06.06.2014 20:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2014 Jeszcze raz gratuluję pięknego domku I mam pytanie za 100 punktów: ile centymetrów ma komunikacja w kuchni? Tzn. przestrzeń od blatu roboczego do szafek (zabudowana ściana)?? Z góry dziękuję za odpowiedź e. dokładnie to 97cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 06.06.2014 20:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2014 Piękny dom Wam wyszedł. Szkoda tylko, ze przy takiej powierzchni, taka mała kuchni, w zasadzie wygląda jak urządzona w strefie komunikacyjnej..... Dziękuję. A to ciekawa opinia na temat naszej kuchni... Jakoś wcale jej tak nie odbieram. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annNS2 07.06.2014 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2014 Piękny dom Wam wyszedł. Szkoda tylko, ze przy takiej powierzchni, taka mała kuchni, w zasadzie wygląda jak urządzona w strefie komunikacyjnej..... czy lepiej by wygladala jakby miala 30mkw i wieeeelka wyspe z barkiem choc osobiscie obawialabym sie o to ze lecac z talerzami do stolu zawadzilabym o wystajacy schodek pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 07.06.2014 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2014 jestem przeciwnikiem wysp i barków. , to nie była złośliwa uwaga, tylko takie moje głośne myślenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sława05 09.06.2014 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2014 Robercie, wszystko jest piękne, wspaniałe, świetnie przemyślane i dopracowane. Same ochy i achy ale cóż, dom mówi sam za siebie i Ciebie jako architekta Chcialabym się od ciebie dowiedzieć tylko co masz za barierke przy schodach? Jest po prostu fenomenalna pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asti 09.06.2014 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2014 Dziękuję za odpowiedź I jak to się sprawdza w użytkowaniu? Nie jest za mało? U nas będzie prawdopodobnie taka mała śmieszna wyspa, która komunikację ograniczy do 100cm (na pewnym odcinku). Mąż mówi, że mało. Ja chodzę i mierzę. I mi się wydaje, że będzie ok. Będzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 09.06.2014 16:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2014 Wg wszystkich zaleceń ergonomii powinno być 120cm. U nas w wysokiej szafce są fronty przesuwne, więc to dużo zmienia. Jest wystarczająco wygodnie. Nie ściskamy się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 09.06.2014 16:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2014 Robercie, wszystko jest piękne, wspaniałe, świetnie przemyślane i dopracowane. Same ochy i achy ale cóż, dom mówi sam za siebie i Ciebie jako architekta Chcialabym się od ciebie dowiedzieć tylko co masz za barierke przy schodach? Jest po prostu fenomenalna pozdrawiam Dziękuję To czarny sznurek rozwinięty pomiędzy stopniami i pochwytem stalowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 09.06.2014 16:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2014 jestem przeciwnikiem wysp i barków. , to nie była złośliwa uwaga, tylko takie moje głośne myślenie. Od tego jest forum, aby pisać co się myśli. Nasza kuchnia jest naprawdę nietypowo ułożona, więc opinie będą różne... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 09.06.2014 16:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2014 czy lepiej by wygladala jakby miala 30mkw i wieeeelka wyspe z barkiem choc osobiscie obawialabym sie o to ze lecac z talerzami do stolu zawadzilabym o wystajacy schodek pozdr. Oprócz wystającego schodka jest jeszcze pułapka w postaci zmiany poziomu. Łatwo nie ma pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 09.06.2014 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2014 ogólnie jest rewelacyjnie, nie mamy wiele takich domów w PL... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asti 09.06.2014 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2014 Wg wszystkich zaleceń ergonomii powinno być 120cm. U nas w wysokiej szafce są fronty przesuwne, więc to dużo zmienia. Jest wystarczająco wygodnie. Nie ściskamy się Wiem, że powinno być te 120cm. Kilka programów do projektowania już mi "krzyczało", że TAM mam za mało miejsca Będzie dobrze Dzięki za odp. e. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JK2010 15.06.2014 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2014 Naprawdę fajny dom wyszedł. Bardzo podobają mi się rolety ze zdjęcia w kuchni. Co to za model? Gdzie można je dostać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 15.06.2014 21:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2014 To rolety rzymskie. Inwencja mojej żony. Żeby nie było - bardzo mi się podobają. Kupione bodajże na allegro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dr_au 16.06.2014 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2014 Chyba nie gratulowałem jeszcze przeprowadzki (a zbierałem się już 100 razy). Bardzo pięknie wszystko wyszło. Jak już kiedyś wspominałem nie wszystkie rozwiązania funkcjonalne mi odpowiadają. Ale przecież to nie ja tam mam mieszkać . Cieszę się, że dla Was dom "działa" jak należy. Czekam na więcej zdjęć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 16.06.2014 20:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2014 Bardzo dziękuję. Tak, jesteśmy zadowoleni z tego, jak dom działa. A często o to moją A. zapytuję Trzymam kciuki za szybkie wznowienie prac - podglądam wciąż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janblacharz 18.06.2014 05:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2014 (edytowane) witam, Dom super, oby takich więcej w Polsce. Mam jedno pytanie.Czy zastosowałeś jakiś system automatyki w domu ? tzn. oświetlenie, żaluzje, alarm, videodomofon ? i czy czujniki temperatury rozmieściłeś w każdym pomieszczeniu ?Coś takiego jak KNX , Nexwell, itp. PozdrawiamJ Edytowane 18 Czerwca 2014 przez janblacharz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 18.06.2014 11:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2014 witam, Dom super, oby takich więcej w Polsce. Mam jedno pytanie. Czy zastosowałeś jakiś system automatyki w domu ? tzn. oświetlenie, żaluzje, alarm, videodomofon ? i czy czujniki temperatury rozmieściłeś w każdym pomieszczeniu ? Coś takiego jak KNX , Nexwell, itp. Pozdrawiam J Bardzo dziękuję. I żeby mnie o to zapytać, specjalnie zarejestrowałeś się na FM? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts