janblacharz 18.06.2014 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2014 nie, zawsze mogłem zadzwonić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 18.06.2014 18:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2014 Bardziej mnie zastanawia po co Ci takie informacje i czy mieć / nie mieć cokolwiek zmienia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janblacharz 18.06.2014 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2014 Jestem na etapie projektu. Szukając inspiracji trafiłem ostatnio na FM. Jako że rozpocząłem przeglądanie wątku, nie przekopałem się jeszcze przez całość. Zastanawiam się czy robić np. 4 przyciski (żaluzje, swiatła itp,+ czujnik temp. czy włożyć to do jednego multi przycisku np. FOX z nexwella Masz dużo przycisków, pewnie nic takiego nie instalowałeś, tak pytam się z ciekawości, co na ten temat sądzisz ?PozdrawiamJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 18.06.2014 19:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2014 Nie dziw się - zarejestrowałeś się na FM dziś i pytasz mnie o instalacje w moim domu, m.in. alarm. Trochę to dziwne...Instalacja automatyki na pewno jest przydatna, więc jesli Cię stać, to rób. Systemu nie podpowiem, bo mało się na tym znam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janblacharz 18.06.2014 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2014 No tak, torchę nie precyzyjnie się wyraziłem. Na pewno nie chciałem iphonem wyłączyć Ci alarmu Róźnica w cenie kilka tyś, więc pewnie się skuszę. Dziekuje za odpowiedź. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 18.06.2014 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2014 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 10.07.2014 23:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2014 Pokaż w świetle dziennym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 11.07.2014 05:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2014 Zachwycają mnie te żaluzje:) Planowałam u siebie do salonu jako alternatywa dla rolet ale niestety nie da się ich zamontować, bo mam okno z ruchomym słupkiem i przy otwarciu linki mocujące psułyby efekt. Mimo to nadal wzdycham do tego rozwiązania:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KMI 11.07.2014 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2014 (z dziennika) Żaluzje aluminiowe f-my Selt. Profil C80 na linkach (...) Też będę takie montował u siebie, tyle tylko, że doradzano mi prowadzenie w listwach a nie linki. U Ciebie takie prowadnice zepsułyby cały efekt po zsunięciu żaluzji u mnie akurat wyjdą na słupkach konstrukcji więc i tak nie będzie to specjalnie rzucało się w oczy. Masz (Twoi klieci może) doświadczenia, opinie, uwagi odnośnie różnych typów prowadnic ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 11.07.2014 14:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2014 czy ja dobrze widzę, że to żaluzja zewnętrzna?! wygląda bosko, ale nigdzie tego nie widziałam w praktyce. czy one nie "hałasują" w czasie wiatrów? no i jak z myciem okien, bo przecież żaluzje mają tą "strefę zgniotu", która trochę miejsca zajmuje? Oczywiście, że zewnętrzna Żaden z moich klientów nie skarżył się na hałas podczas wiatru. Zresztą podczas dużych wiatrów powinno się je schować. A chowają się do kasety usytuowanej nad oknem jak tu widocznej : http://rsplus.pl/projekty/jednorodzinne/krakow_xv/4.jpg lub jak tu ( i u mnie) schowanej: http://rsplus.pl/projekty/jednorodzinne/krakow_69/10.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 11.07.2014 14:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2014 Też będę takie montował u siebie, tyle tylko, że doradzano mi prowadzenie w listwach a nie linki. U Ciebie takie prowadnice zepsułyby cały efekt po zsunięciu żaluzji u mnie akurat wyjdą na słupkach konstrukcji więc i tak nie będzie to specjalnie rzucało się w oczy. Masz (Twoi klieci może) doświadczenia, opinie, uwagi odnośnie różnych typów prowadnic ? U moich klientów są prowadzone na prowadnicach lub na linkach. Jeden z nich ma i takie i takie (linki na dużym oknie właśnie) i mówił, że gdyby raz jeszcze robił, dałby wszystkie na linkach. Ale argumentów nie pamiętam... Optycznie oczywiście linki lżejsze i mi bardziej odpowiadają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 11.07.2014 14:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2014 Zachwycają mnie te żaluzje:) Planowałam u siebie do salonu jako alternatywa dla rolet ale niestety nie da się ich zamontować, bo mam okno z ruchomym słupkiem i przy otwarciu linki mocujące psułyby efekt. Mimo to nadal wzdycham do tego rozwiązania:rolleyes: No wszystkiego mieć nie można Ale zaraz... czy rolety prowadnic nie potrzebują? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 11.07.2014 14:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2014 Pokaż w świetle dziennym Zajrzyj do dziennika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 11.07.2014 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2014 Pisałam w nocy wtedy jeszcze dziennego widoku nie było. No, więc jako zaprzysięgła przeciwniczka rolet zewnętrznyc, oznajmiam głośno i z dużym uśmiechem... PODOBAJĄ mi się Podoba mi się, że to żaluzje i zamknięte nie wyglądają jak zabite deskami okna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 11.07.2014 19:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2014 No w nocy nie mogło być jeszcze dziennych - te są z dziś.Ja też nie cierpię rolet. Cieszę się, że Wam się podoba. Pierwszy raz zastosowałem żaluzje nie tylko w obrysie samego okna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 12.07.2014 06:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2014 No wszystkiego mieć nie można Ale zaraz... czy rolety prowadnic nie potrzebują? Potrzebują - dlatego została mi tylko opcja markizy niestety:( Rolety mam na górze, a na dole łyso - chciałam, to mam;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 13.07.2014 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2014 Chloe, może pomyśl o pergodendzie przy tym/ch oknie/ach salonowych. Rasia forumowa zdaje się ma tę specjalną pergolę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 14.07.2014 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2014 Robert, fantastycznie wyglądają u Ciebie te rolety / żaluzje zewnętrzne fajnie, za obrys wyszedł poza samo okno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dommina 15.07.2014 05:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2014 mnie się podobają ale tylko w wersji otwartej może dlatego, że mają srebrny kolor , rozumiem, że chodziło o odbijanie promieni słonecznych ? i stąd taka decyzja myślałam, ze będą w innym kolorze zastanawia mnie też jak utrzymać ich czystość, szczególnie na piętrze, czy jak są otwarte i pada deszcz to czy chroni to okna przed "zakapaniem"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koktajl 15.07.2014 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2014 mnie się podobają ale tylko w wersji otwartej może dlatego, że mają srebrny kolor , rozumiem, że chodziło o odbijanie promieni słonecznych ? i stąd taka decyzja myślałam, ze będą w innym kolorze zastanawia mnie też jak utrzymać ich czystość, szczególnie na piętrze, czy jak są otwarte i pada deszcz to czy chroni to okna przed "zakapaniem"? ponieważ też mam żaluzje to się wypowiem;) utrzymanie ich w czystości to żaden problem jeśli ma się oczywiście otwierane okna- otwierasz okno, żaluzje ustawiasz w pozycji poziomej i przecierasz szmatką poszczególną lamelę. Jest to łatwiejsze niż umycie rolety bo tej się nie da umyć bez drabiny czy rusztowania. W praktyce nikt nie myje ani jednego ani drugiego bo po co? przecież pada deszcz- od czasu do czasu sam je przemyje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts